emelievidberg

Sovmorgon

Kategori: Min vardag

Idag erbjöd sig min medryttare att ta hand om Max så jag fick en helt ledig fredagkväll - väl behövligt. Dessutom erbjöd hon sig även att mocka, fodra och ta utsläpp imorgon vilket även innebär sovmorgon för min del - så skönt! 
 
Imorgon ska jag iväg till Furulund för att kolla på Jaguarer (bilar alltså), och äta lunch med vår familj och en annan familj. Därefter ska jag hem och rida min pålle och ja, sen blir det väl en vanlig lördagkväll. 
 
På söndag är det ponnyridning och jag ska gå runt där i två timmar så hoppas vi skramlar ihop lite pengar. 
 
Har pratat lite med Joakim om han ska komma hit till min födelsedag men vi vet inte riktigt vilken dag som passar bäst. Men hur mysigt är inte det att vakna upp med sin älskade på sin födelsedag? :)
Ha en trevlig fredagskväll, nu ska jag vara osocial och lägga mig för att sova. Godnatt! 

Kategori: Funderingar

Dammtussar är bevis på att någon har gjort något roligare.
 
 

Soligt

Kategori: Min vardag

Ibland har jag tur. Idag hade jag endast en lektion mellan 11.55 - 12-55, lyx - ja!
Innan jag började cyklade jag ner till stan och köpte avmaskningsmedel till Max och till den ena katten i stallet som har magrat av vädligt mycket nu. 
 
När jag cyklade hem ringde min halvsyster mig och frågade om jag ville hänga med och bada - och jag svarade ja då vädret idag är helt underbart. Så jag cyklade hem och mellanlandade innan jag cyklade till stallet för att ge Max avmaskningen innan jag cyklade hem igen. Packade badväska och cyklade iväg. Vi åkte till ett ställe som jag inte kommer ihåg namnet på med det ligger iaf vid södra sandby. Har varit där en gång tidigare med då badade jag inte. 
 
Det var riktigt kallt i vattnet men jag badade ändå - trots att jag är en riktigt badkruka. Jag hade med mig lite fika som vi mumsade på innan vi sen åkte hem. Nu ska jag bara ta det lugnt för resten av kvällen. 
Vi hörs! 

Mitt bloggande förr

Kategori: Funderingar

När jag blickar tillbaka på de åren som jag har bloggat kan jag se en stor förändring. Min blogg måste ha varit urtråkig att läsa 2011 och 2012 av olika anledningar. För det första var jag väldigt dålig på att uppdatera ofta, det gick väldigt mycket i vågor och visst behöver man inte alltid blogga, men det blir lite tråkigt att följa om man bloggar kanske var tredje dag bara.
 
En annan sak som jag lagt märke till är att jag då skrev om saker i mitt liv utan att berätta någon bakgrund till det. Det vill säga att ingen förstod egentligen vad jag skrev om utan kunde bara läsa att; ja det här ska jag göra, punkt. Inget om varför eller vad jag skulle göra där osv. Det tråkiga är också att jag då skrev väldigt kort och bara om tråkiga saker- inget som var intressant. 
 
Men jag antar att mitt bloggande då, var mycket för att bevara så många dagar och bilder som möjligt. Det är lite det nu också såklart, men jag vill skriva för min egen skull idag, för att samla tankar och funderingar på ett enda ställe. 
 
Här följer några exempel på inlägg år 2011:
 
Februari: Kameran har verkligen varit till nytta här :) Idag bakade jag smulpaj till mig och Joakim. Och snart ska jag hoppa in i  dschen. Senare ska vi iväg och möta upp de andra. Ses!
 
April: Imorgon bär det av hemmåt, tråkigt :(
Men igår fick jag iaf rida på två små söta pållar, en fjording och en islandspålle:)

November: Jag är tröttare än tröttast. Efter skolan stack jag till stallet, men stannade bara en timme. Har sen pluggat glosor i 2 timmar. Nu ska jag slänga mig på sängen och läsa i min bok. Sen ska jag banne mig somna i tid!
 

Som ni ser, hur kul är det att läsa sådana inlägg dag ut och dag in - det ger ingen något. Därför är jag glad över att jag faktiskt har utvecklats i mitt bloggande och i alla fall försöker att variera inläggen, vara kreativ, visa bilder - nya och gamla och inte tråka ut läsarna för mycket. Jag hoppas att ni är mer nöjda med bloggen nu :) 

Lucky strike

Kategori: Max Timotej

Jag tror att Max njöt ganska mycket av att få springa lite i paddocken och dessutom mumsa i sig lite gräs. När jag satte mig på huk för att fotografera honom skulle han såklart hälsa på kameran och allt blev immigt - typiskt hästar?
 
Hittade för övrigt ett par annorlunda benlindor som jag ska försöka fixa en outfit till, kanske med mitt vinröda schabrak? Det återstår att se...

Så besviken, riktigt besviken

Kategori: Funderingar

Visst är det mänskligt att sätta krav på sig själv och sedan kämpa stenhårt för att nå dit? Jag har hela tiden siktat in mig och kommit igång ordentligt nu för att ta mitt körkort i sommar. Just därför blev det som en tung sten i magen idag när jag insåg att nej, du kommer inte ha en chans att ta ditt körkort under sommarlovet, det får bli när skolan kommit igång igen. 
 
Tusan vad besviken jag är på mig själv. Jag hade målet att som sagt att ta det nu under sommarlovet men att höra körskoleläraren säga att jag behöver minst 6 lektioner till och att jag måste vänta med att boka in halkan till jag har kört mer tog all luft ur mig. För det första tänker jag inte boka halkan via körskolan eftersom dem vill vänta mycket längre, men varför vänta när jag redan kört i snart två år? 
 
För det andra så vet jag inte hur jag ska göra med bokningen av lektionerna. Det finns knappt några lediga tider alls, max två lediga i veckan och ofta kan jag såklart inte köra på just dem tiderna. Nu har jag bokat in två till lektioner, den 10 och 17 juni och sen är det helt slut med lektioner för min del för resten av sommaren. Jag börjar jobba, och då har dem såklart bara opassande tider. När jag sen kan, ja då är min körskolelärare på semester men jag kan få köra med en annan lärare just dem två lektionerna om jag vill. Men jag vet inte om jag vill byta lärare nu bara sådär. Efter att jag har jobbat ska jag vara med Joakim ju, jag tänker inte stanna hemma för att ha en körlektion varannan vecka - vad är meningen med det? 
 
Nej jag är så trött och riktigt besviken, inget kan pigga upp mig just nu - inte på långa vägar. 

Förlovad i 1 år

Kategori: Joakim

Mitt liv, min prins, mitt allt ♥

Kategori: Funderingar

Måndag, måndag, måndag

Kategori: Min vardag

Idag har jag kunnat bockat av två saker från skol-listan, nämligen muntliga tyska och muntliga Np i engelska, riktigt skönt! Annars har skoldagen inte varit så rolig för min del, har känt mig väldigt snurrig och illamående...
 
Men jag tog mig hem och åt för att sedan cykla till stallet. Mockade och skickade även in "Kolla Masken" till alla tre pållarna. Gjorde iordning Max för en uteritt och red den vanliga rundan. Det blev mycket trav och galopp, och i galoppen kände jag att allt arbete har verkligen lönat sig. Jag har nämligen blivit bättre på att galoppera mer ute och även mer i paddocken. När jag har ridit själv har det ju varit mycket lättare att trava eftersom det är han bättre på. Men i våras tog jag mig i kragen och har ridit ut minst en gång i veckan och då har det blivit mycket galopparbete. Nu när vi var ute kände jag all kraft som han hade, allt styrka i kroppen att faktiskt galoppera på raksträcka utan att bryta av vilket han har gjort tidigare. 
När jag var på väg tillbaka ringde Anders, Gunvalds förra ägare. Han var i stallet och hade med sig tidningen "Gotlandsrusset" som han skulle ge mig. Jag skrev ju en artikel som jag skickade in till redaktionen, och nu har tidiningen kommit ut :) 

Fin trav

Kategori: Häst

Det blev ännu ett sent ridpass igårkväll men eftersom det inte regnade hade jag inget att klaga på. Min första känsla med ridningen igår var bara "wow!" Båda hästarna var helt underbart fina och lösgjorda, och ni skulle sett deras trav! Båda två hade rikligt med energi i bakbenen och det var väldigt roligt att rida. 
 
Max har aldrig visat en sådan fin trav och nu har jag även fått uppleva den. Jag visste om att Gunvald har en bra trav men nu har jag även fått uppleva den och fått bildbevis. Som sagt, jag är mycket nöjd med båda hästarna igår och det känns som att vi är på väg nu. 
 
Men såklart gick det även bra i de andra gångerarterna. Max imponerade även mycket i galoppen där han kändes lagom stark och full med energi som lätt gick att samla upp :)

Min favorit

Kategori:



Barnens dag

Kategori: Min vardag

Det blev en väldigt tidig morgon för min del. Jag var i stallet vid åtta för att mata, släppa ut och mocka till hästarna. Fick skynda mig väldigt mycket för strax efter nio satte vi oss i bilen för att åka till Tosselilla. Jag övningskörde hela vägen det och det gick faktiskt väldigt bra. I början regnade det med det blev bättre med tiden och när vi var framme regnade det inte alls. 
 
Vi kollade på lite allt möjligt till en början med. Eftersom jag följde med som ledare följde jag mest efter barnen. Först och främst blev det en titt på kaninerna och getterna - precis som om vi inte har tillräckligt med det i stallet haha :) 
 
Därefter blev det mycket karuseller, Go Cart, trampbåtar osv innan det blev lunch. Jag blev den som fick stå vid grillen men det var ett lätt jobb och gick väldigt snabbt. Efter lunchen åkte vi lite fler karuseller och sen badade vi innan det var dags för hemfärd. 
 
Även om jag kanske inte gjorde så mycket kände jag att det var helt klart värt det - eller är jag på tok för gammal för sånt? Nja, jag är faktiskt barn några dagar till :)

En majkväll

Kategori: Häst

Ikväll stod det hoppträning på schemat för Gunvald och jag hoppade även lite med Max. Det går såklart mycket bättre och nu försöker han lite mer än tidigare. När vi har löshoppat har han hoppat mycket bättre och jag vet inte om det beror på hinderhöjden. Han sprang vid sidan av två gånger men då ställde jag mig bara vid sidan om med Max och då hoppade han snällt och lydigt. 
 
Vädret var för övrigt väldigt härlogt, varmt med inte stekande hett, helt perfekt! :)

24/5

Kategori: Max Timotej

Min fredag har spenderas i stallet och i bilen för att handla. Max var lite spänd idag så vi skrittade bara och gjorde mycket övningar för att han skulle slappna av och tänka på annat.
 
Nu har jag iaf landat hemma i soffan och ska titta på tv - och sen sova tidigt
 

Nanana

Kategori: Min vardag

Vad ska ni göra i helgen? Jag har min helg ganska planerad som vanligt. 
 
Fredag: Åka till Eslöv för att handla spån och mat till Baxter (Joakims smeknamn på Max). Om jag hinner ska jag även köpa födelsedagspresent till Julia som kommer vara från både mig och Malin. Därefter får jag se vad jag känner för, antingen cyklar jag till stallet för att motionera Max eller så stannar jag hemma och låter honom vila idag. 
 
Lördag: Ska åka till Tosselilla som ledare för barnen i stallet. Vi är totalt 14 stycken som ska åka dit. Vädret ska bli ganska dåligt imorgon men jag hoppas ändå på lite solsken så att jag slipper allt regn. När vi kommit hem från Tosselilla ska jag rida Max och sen det blir tv-tittande för mig del. 
 
Söndag: Måste plugga massor till det tyska muntliga och även till danskaprovet som jag har på tisdag. Jag har även in och utsläpp av hästarna och Max ska ridas. Lite andra småsaker ska också fixas, precis som vanligt :)

Ovisade bilder

Kategori: Foto

Har lite ovisade mobilbilder som jag tänkte lägga upp här (mest bilder på Max). Tyvärr är kameran på min mobil ganska dålig trots att mobilen i sig är väldigt bra. Nästa gång jag köper en ny mobil ska jag köpa en med bättre kamera :)

My day

Kategori: Min vardag

4 timmar matteprov - äntligen över och jag kan sluta stressa upp mig. De två första timmarna skulle vi räkna utan miniräknare och det gick riktigt kasst för min del. Små enkla saker fick jag fel på så vet att jag har tappat massor med poäng redan där. Vi fick en timme på oss att äta, men halva tiden stod vi i matkön för att alla hade såklart skrivit prov... Hur som helst, till min lättnad, gick den andra delen (d) mycket bättre. Vanliga uppgifter som ska kluras lite extra på - helt i min stil :) 
 
Nu är det bara lite småsaker kvar, som muntligt i matte, tyska och engelska. 
 
Efter skolan begav jag mig till stallet där jag höll i ponnyridningen och pysslade lite extra med Max. Han har börjat se skabbig ut i pälsen igen och lite vet jag att det beror på att han bråkar med Gunvald, men uppe vid manken börjar det lossna päls på en konstigt sätt :/
 
När jag var klar i stallet övningskörde jag i stan och tränade på att göra exakt rätt i varje sväng med växling, broms, bilens position osv. Blev en ganska lång runda innan vi avslutade med att handla som vi alltid gör varje torsdag. 
 
Imorgon är det äntligen fredag och det ska bli riktigt skönt med helg - som vanligt
 

Vänd ansiktet mot solen, så faller skuggorna bakom dig.

Kategori: Min vardag

(Jag hatar att rubriken går omlott...)
 
Då har det redan hunnit bli onsdag igen (och snart även torsdag). Det har varit en lång dag för mig med många lektioner men även en lång håltimme eftersom kommunikationslektionen var inställd. Jag åt lunch med Julia då och sen försökte jag plugga lite matte och jag hann med en hel del. På idrotten hade vi orientering och jag sprang med Julia. Det kändes bra och vi båda tyckte till en början att det skulle gå bra men det gjorde det inte. Vi hade en övertid på 2 minuter och ja, jag vågar nästan inte berätta vilket betyg jag fick. 
Skrev även kursprov på tyskan idag och det gick faktiskt helt okej så lite nöjd är jag med min insats ändå. Cyklade hem runt fyra och fixade lite saker hemma. Duschade, städade till kaninen och åt innan jag satte mig ner för att plugga ännu mer matte. Tre timmar, det var allt jag orkade med så nu sitter jag här istället och kopplar av. Tänkte faktiskt snart gå och lägga mig så att jag är riktigt pigg och utvilad inför 4 timmars matteprov imorgon. 
 
Annars har inte mycket hänt i mitt liv förutom att jag har satt godisförbud åt mig själv och får inte äta något godis innan jag fyller år. Tänkte att jag börjar sätta ett kortsiktigt mål och ser hur det går, om det funkar är det bara att fortsätta, annars sänker jag det till att jag får äta på lördagar men inte annars :) 
 
Vi hörs. 

Pompeii

Kategori: Funderingar

But if you close your eyes,
Does it almost feel like
Nothing changed at all?
And if you close your eyes,
Does it almost feel like
You've been here before?
 

Tråkväder

Kategori: Min vardag

Köra, plugga, köra, plugga, sova, köra. För tillfället känns det som om mina dagar består av att övningsköra varvat med att plugga inför de sista proven och inlämningar innan sommarlovet. Idag övningskörde jag i två timmar och tränade på att fickparkera, backa runt hörn och sicksackvända på en väg. Det gick väldigt bra men samtidigt är det svårt att köra med vår bil då den är mycket större än körskolans. När jag kör med den går allt superlätt och den får plats överallt, men idag när jag skulle fickparkera var det inte lika lätt men det gick :) 
 
Imorgon är det en lång skoldag och jag ska försöka vara effektiv och göra matte & engelska, och även plugga körkortsteori. Lärarna älskar ju att ösa med med lite saker nu såhär innan vi ska sluta så det är bara att bita i det sura äpplet och ge järnet fram till sista skoldagen. 
Vi hörs och ses!

Joakim ♥

Kategori: Joakim

Igår åkte Joakim tyvärr hem. Kändes väldigt tomt att sedan komma hem efter skolan och inte träffa honom. Rummet är alldeles tomt och tyst och jag saknar redan ihjäl mig efter honom. Inatt kunde jag heller inte sova trots att jag la mig innan elva, jag saknade hans närhet och kramar som har fått mig att somna varje natt i 3 veckor nu. 
 
Hur som helst pratar vi redan om att han snart ska komma tillbaka runt min födelsedag som faktiskt är ganska snart. 
 
Jag har haft  tre, så härliga, veckor med Joakim att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Han har varit så hjälpsam med allt och riktigt engagerat sig i allt jag har gjort - speciellt det som har rört hästen. Jag har dessutom fått se en helt annan sida av honom som jag inte visste fanns. I söndags när det var städdag blev jag väldigt glad över att se honom jobba och vilja hjälpa mig :)

Hitta stället inom dig själv där ingenting är omöjligt.

Kategori: Min vardag

Lektionen för Moa idag gick jätte bra och hon är väldigt duktig för att ha ridit mindre än ett år. Jag hoppas att jag kommer kunna hjälpa henne med det hon behöver och få se henne utvecklas. Det var i alla fall väldigt roligt. 
 
Som vanligt med min otur fick jag ett riktigt kraftigt migrän anfall när jag betade Max så jag skyndade mig hem och tog medicin innan jag la mig ner för att sova några timmar. Så vid åtta vaknade jag igen och åt då kvällsmat innan jag satte mig med lite saker inom 4H. Är helt mör i hela kroppen sedan igår och för att jag har fått för lite sömn, så jag har inte orkat göra några läxor alls. 
 
Nu tittar jag istället på tv med mamma och ska snart gå och lägga mig. 
Vi ses! :)

Min helg

Kategori: Min vardag

I lördags ringde klockan redan 7.30 för att jag och Joakim skulle gå till stallet för att rida. Joakim tycker det är tråkigt att rida i paddocken så vi red ut även då fast denna gången lånade han ridbyxor av mig. Jag skrittade bara på Gunvald med Joakim både travade och galopperade på Max.
 
Efter stallet cyklade vi till folkets park där vi skulle ha kaninhoppning. Jag tog med Shadow som var piggast av alla kaniner som följde med, äldst och minst men väldigt uppskattad. Det var mycket folk som kom dit och kaninerna var uppskattade. LCR skulle ha ponnyridning precis bredvid oss med dem dök inte upp, så tills nästa år är det jag som ska se till att alla våra tre hästar finns där. Ser verkligen fram emot det då det är mycker folk och det ger bra med reklam. 
På lördagkvällen kom Malin och Julia och vi cyklade till ravinen för att grilla. Jag var dock väldigt glömsk och glömde alla humburgarna hemma...
Det var väldigt trevligt i alla fall och vi cyklade hem runt 20-tiden för att kolla på Esc :)
Och sen till söndagen. Det regnade väldigt mycket men vi gick ner till stallet ändå för att fixa lite. Det skulle vara en städdag men det var bara vår familj + en tjej som kom så det blev inte så mycket gjort. Men Joakim lagade iaf vårt staket till hagen medan jag klippte bort växter som börjar växa till stora buskar. Efter att vi fixat staketet snickrade jag och Joakim (läs; Joakim) ihop två hinder som även hann målas. 

Pållar

Kategori: Min vardag

Trög skoldag men ändå helt okej. Många timmar i stallet efter det innan jag cyklade till torns för att bygga bana inför morgondagens tävling. Fick en liten pratstund med Emma också. 
Imorgon ska jag upp tidigt för att hinna rida Max innan halv 11. Men men, sånt är livet med fullspäckade dagar.
Vi hörs imorgon med roligare inlägg. 

Glassigt

Kategori: Min vardag

Min helg är helt fullpokad med plugg, hästen, olika arrangemang med 4h, övningskörning och tid med mina kompisar & Joakim. Det känns som att denna helgen kommer blir riktigt bra och jag ska dokumentera allt i bilder! :) 
 
Idag hade jag min första körlektion och det gick bättre än förväntat. Bilen var liten och jag kunde sitta högt och bekvämt. Det jobbiga med att köra den bilen var att det är väldigt seg så jag körde nästan bara i tvåan och trean och när jag tyckte att fyran skulle behövas så tyckte inte körläraren det haha. Men jag fick lite att träna på hemma tills nästa gång jag ska köra, som krypkörning, backa runt hörn och även lite om bilens placering i en vänstersväng. Nu ska jag bara öva, öva och öva. 
 
Efter körlektionen cyklade jag till skolan och mötte Malin och Julia. Malin gick till sin körlektion och jag satt kvar med Julia och pratade. Vi gick sen och åt lunch eftersom vi inte började förrän vid 12. Men började vi 12? Nej, för läraren hade glömt att vi hade lektion så han dök inte upp!
 
Vi satte oss istället ute på gräset och köpte glass i cafeterian innan vi gick in igen för att börja engelskan. Nu har vi lånat varsin bok som vi ska läsa i, men i och med det fina vädret sitter vi ute och pratar och gör lite småsaker istället - boken får helt enkelt vänta :)
Jag ska fortsätta min torsdag med en mattelektion och sedan mer solande och sedan handla. Livet är fan underbart ibland! :)

Trädblommning

Kategori: Foto

I vanlig ordning kom våren men inte för trädet utanför mitt run. Trädet brukar allltid blomma 1 maj men iår var den lite sen och blommade inte förrän i tisdag. Hur som helst öppnade jag mitt fönster och lutade mig ut för att kunna få lite bilder på trädet. 

Tisdag & Onsdag

Kategori: Min vardag

Igår skrev jag NP i engelska och det gick riktigt jädra dåligt. Hörförståelsen var på tok för snabb och svaren blev som kråkfötter. Bara jag blir godkänd på det så blir jag nöjd. Efter skolan var Joakim så snäll och mötte upp mig så vi cyklade ner på stan tillstammans för att gå in i ännu en H&M butik och byta skjortan igen till rätt storlek. Hemma var jag flitig och fixade med disken, lagade mat, bakade och pluggade innan vi gick och la oss.
Idag har jag, tillsammans med några från min klass, hållt i en lektion. I början var jag väldigt nervös men med tiden släppte det och jag är ganska nöjd med den. Fick även sluta tidigare från tyskan så jag var hemma innan fyra. Åt av chokladbollarna som jag hade bakat på tisdagen och var ute med Joakim. Vi hade kaninen med oss och satt och solade på gräset - snacka om avkoppling. 
Vid 21-tiden övningskörde jag med mamma och tränade på lite småsaker som att fickparkera, backa runt hörn och även att starta snabbt vid korsningar osv. Nu känner jag mig lite mer förberedd inför morgondagens körlektion, men jag är ändå orolig för att körläraren ska trycka ner mig alldeles och att jag ska känna att alla timmar jag lagt ner tidigare på körning har varit i onödan. 

Mysig eftermiddag

Kategori: Min vardag

Efter skolan åt jag lunch med Joakim innan jag begav mig till stallet för att pyssla med Max. Jag mockade och sedan fick han beta. 
När jag kommit hem från stallet promenerade jag och Joakim bort till Nova för att byta en skjorta som jag köpte till honom i Berlin. Jag köpte även en ny bikini som ska användas flitigt i sommar. När vi ändå var på Nova åt vi mat tillsammans och tog sedan en fika på Espresso House. Jag har haft en jätte mysig eftermiddag och nu ska jag börja läsa i tyskaboken. 

Emma & Andy

Kategori: Häst

När jag skulle kolla banan var det Emmas tur att hoppa så jag knäppte snabbt några bilder. Inga snygga direkt men den sista är jag ändå väldigt nöjd med för att bara vara helt spontant tagen. 

Pay & Jump 12 maj

Kategori: Max Timotej

Vädret var verkligen på min sida idag, solen sken och det var precis lagom varmt. Eftersom jag tidigast skulle starta runt 12-tiden kunde jag ta lite sovmorgon och var inte nere i stallet förrän vid 9.30. Mockade och fixade allt med Max. Hann till och med göra lite predikyr - klippa svans och måla hovarna. 
 
När jag kom till Torns vid 11.30 var Max som vanligt uppe i varv över alla hästar och var ruskigt tittig. Idag var det dessutom många fler ekipage än på tidigare tävlingar så jag fick vara extra uppmärksam på vart jag red. När jag anmälde mig sa dem att det bara var 10 starter före mig så jag började rida fram direkt, men det visade sig att så var inte fallet utan jag hade en ganska lång väntetid.
 
Första rundan (vid 12.30/12.40) hoppade vi 60 cm - jag ville ha en uppvärmningsrunda på en lägre höjd. Max hade lugnat ner sig när vi kom ut på banan och jag hade även bett om att få vara ensam där inne. Max skötte sig utmärkt och det hade gått ännu bättre om ryttaren hade varit noggrannare med vägarna så att vi hade kommit bättre på hindrena. 
 
Andra rundan (ca 13.15) hoppade vi 80 cm. Det började väldigt bra men sedan fick vi ett stopp på hinder nr 3. Jag vet inte om det berodde på något speciellt från hans del eller om det helt enkelt är så att jag är dålig på att visa honom exakt, här ska du hoppa och kanske även hjälpa honom med när han ska hoppa av. Några hinder flöt på och sedan fick vi även stopp på hinder nr 7 som han vägrade att hoppa. När vi kom över det gick det hur bra som helst med det sista hindret. Jag tror också att stoppen kan bero på att han var väldigt trött eftersom jag hade ridit så pass länge. 
 
Jag är väldigt nöjd med honom eftersom han klarade av att vara i närheten flera hästar (många ston) och han reagerade bara en gång med att snurra lite på stället. Det känns även som om Max går mycket bättre på utebanor för de två gånger jag har hoppat ute har det gått mycket bättre än de gånger jag har hoppat inne.
 
En sak som jag funderade på när jag kollade på bilderna, jag måste ge efter på tygeln över hindret. Jag förstår om han inte alltid vill hoppa om jag är rädd för att ge eftergift. Men jag vet att min ridstil inte är den bästa :) 

Max ♥

Kategori: Max Timotej

Jag är såååå nöjd med min häst idag, senare ikväll kommer ett inlägg om hur det gick och ännu fler bilder :)

Nervös?

Kategori: Max Timotej

Vad hände med Emelie-cool som aldrig blir nervös? Imorse när jag vaknade kände jag bara hur fjärilarna spökade runt i magen på mig och jag var tvungen att gå upp, jag mådde på tok för dåligt för att ligga stilla. Nu är det värsta borta och jag kallsvettas bara lite, men varför? 
 
Jag hoppas i alla fall att Max tänker skärpa sig med mig idag och ha alla fyra i marken istället för i luften. Tror att detta kommer vara det största arrangemang jag och Max har varit på så jag får verkligen vara försiktig med honom. Säkerheten går före allt så därför hoppas jag att han sköter sig så att jag faktiskt får hoppa mina två rundor. 
 
Igår red jag och Erica ut för att lugna ner nerverna. Max var då jätte fin och det hoppas jag att han är idag med  :)

Joggingpass en fredagkväll

Kategori: Max Timotej

Bildformat

Kategori: Max Timotej

Skutt

Kategori: Max Timotej

Nej, jag lovar, jag gör annat än att hoppträna med Max. Men just nu dokumenteras bara hoppträningarna. 

Långhelg

Kategori: Min vardag

Vad härligt med långhelg! Jag har planerat att göra mycket och inget denna helgen, hur det nu går ihop. 
Hästen ska ridas och det ska fixas i stallet såklart. Funderar fortfarande på Pay & Jump men tror att jag ska anmäla mig iaf - och då är den på söndag. 
 
Jag måste även få annat gjort, som t.ex. handla ett nytt hänglås till mitt skåp i stallet och köpa en ny bikini. Det tillkommer säkert andra saker som jag också måste handla, hehe. 
Dessutom ska även många utvärderingar skrivas och böcker läsas - denna eviga plugghög som aldrig tycks försvinna...
 
Även om jag har mycket att göra ska jag försöka att lata mig på kvällarna och njuta av ledigheten, det fina vädret och tanken att det snart är sommarlov! :) 

7 maj

Kategori: Min vardag

Idag var det så pass varmt att jag hade shorts på mig, första gången för detta året! :)

Äg mindre, lev mer.

Kategori: Min vardag

Nu är våren verkligen här! Gräset är grönt, träden och buskarna har blommat och hästen går utan täcke. Vädret gör mig så otroligt glad och jag hoppas att det håller i sig ett tag nu så betet kan börja växa på riktigt. 
 
Igår mötte Joakim mig efter skolan och vi gick tillsammans mot centrum för att äta lunch. Efter vår lunch gick vi och köpte glass och satte oss vid en fontän. För en gång skull var det skönt att bara koppla av och veta att jag kan sitta här nästan så länge jag vill. 
Vid 5-tiden gick jag till stallet för att pyssla med Max. Jag har tidigare tyckt att han fäller mycket men då har jag bara varit lite mesig, för nu fäller han på riktigt. Han fick beta i 20 minuter också i solen och lukten av det avklippta gräset och ljudet av hästen som mumsar går inte att beskriva, jag älskar hästarna :)

Grillning

Kategori: Min vardag

Vi köpte oss en engångsgrill igår och satte oss för att grilla hamburgare. Var ute i många timmar och njöt av vädret. Vi hade även sällskap av kossorna som redan är släppta på bete :)

Värmande hoppträning

Kategori: Max Timotej

Idag var det dags att hoppträna igen men på egen hand. Joakim följde med mig till stallet för att hålla mig sällskap och för att hjälpa till. Det var väldigt varmt när vi väl stod i paddocken och skulle börja, så till nästa gång ska jag kanske hoppträna framåt kvällen istället för att det inte ska bli så jobbigt för oss båda. 
 
Max skötte sig som vanligt jätte bra, han var väldigt springig i början och "rusade" efter varje hinder och det kändes som om jag inte heller tog mig i kragen och red på riktigt. Efter ett tag när jag själv märkte hur det var sa jag till mig själv på skarpen och rättade till sakerna istället. Mot slutet kändes det mycket bättre och han hoppade jätte bra. 
 
Joakim tog även några bilder såklart som jag tänkte visa för er :)

Lördag

Kategori: Min vardag

Godmorgon! Jag har varit nere i stallet och fixat med hästarna och mockat och ska snart sjäv äta frukost. Solen skiner som den gjort i stort sett hela veckan och jag planerar att hoppa med Max idag. 
 
Förutom stallet, så ska jag göra något med Joakim som kom hit i onsdags. Än så länge har vi tänkt att grilla något gott till lunch. Sen behöver jag även göra läxorna som vanligt. En helt vanlig helg med andra ord :)

Min valborg

Kategori: Min vardag

Min valborg blev precis som planerat. Skolan flöt på bra eftersom vi bara var några stycken där, för varje lektion som gick blev vi färre och färre och det slutade med att vi endast var 6 elever av 31 på den sista lektionen. Vi gick bort till stadsparken och hittade en bra och solig plats. Det var varmt  och vi åt på allt gott som vi hade med oss. Efter ca två timmar blev det väldigt kallt så vi bestämde oss för att traska hem till mig. Vi målade naglarna, lyssnade på musik och tittade på tv innan vi gick till majbålet på Gunnesbo. 
 
Bålet var ovanligt litet, och det känns bara som det blir mindre och mindre för varje år. Hur som helst stannade vi där i en kvart innan vi gick hem till mig igen, startade en film och hällde upp massor med godis och kakor. Det blev inte en jätte sen kväll och jag och Malin gick och la oss strax efter tolv. 

1 maj

Kategori: Allmänt

Max och Gunvald skulle motioneras idag. Jag red Max eftersom jag måste träna inför Pay and Jump och Erica red på Gunvald. Vi tränade på att rida slalom för att träna kommunikationen mellan häst och ryttare, så små hjälper som möjligt. Sen tränade vi på halt direkt från trav. Jag hjälpte Erica samtidigt som jag red Max och mot slutet gick det jätte bra för dem. Mamma var såklart med och tog bilder på oss! :)