emelievidberg

Älskvärt

Kategori: Min vardag

 
Idag åkte jag och Joakim till Isstadion för att träna på några konster inför onsdag. Men nix, det funkade inte riktigt som jag ville då skridskorna var oslipade och rostade = jag kunde åka ca 20 cm innan det tog stopp :)
Efter det åkte vi in till stan för att fika lite på espresso house och sen handla. Nu sitter jag i sängen med datorn i knät, tv:n är på och världens bästa pojkvän sitter bredvid mig. Mitt lov kan inte bli bättre ;)

Dag 17 - En gammal bild på mig själv

Kategori: Min vardag

Dag 16 - Senaste bok jag läste ut

Kategori: Min vardag

(För tillfället hoppar jag över dag 12, 14 och 15 för jag har inte bilder och sånt till det just nu, men det kommer upp senare :)  )

Den senaste boken som jag läste ut var Stolthet och fördom, skriven av Jane Austen. Trots att boken är skriven på 1800-talet var den riktigt bra och eftersom den handlade om kärlek grep den tag i mig direkt. Boken handlar om Elisabeth som bor med sina fyra syskon och föräldrar i en mindre by utanför London. En dag kommer det en man som flyttar in i ett hus längre bort som är väldigt förmögen. Döttrarna träffar Mr Bingley (den nyinflyttade) men även Mr Darcy, en vän till Bingley. Mr Darcy är inte alls omtyckt av någon men på nått sätt händer det saker mellan Elisabet som har fördomar om Mr Darcy, och om Mr Darcy, som lever på sin enomra stolthet. Boken handlar alltså i stort sett om hur två personer som inte gillar varandra kan komma att hamna i en helt annan situation. Helt klart en läsvärd bok :)

<3

Kategori: Funderingar

Höstväder

Kategori: Min vardag

Igår var det inget roligt väder alls och det slutade med att jag bakade scones till lunch och sen begav vi oss hem till Kimman för att promenera med hundarna :)

Dag 13 - En bild på mig och mina syskon

Kategori: Min vardag

Jag kunde inte hitta en bild på båda tillsammans så det fick bli såhär ;)

Dag 11 - Killar jag faller för

Kategori: Min vardag

Jag skulle kunna göra detta till ett mega stort inlägg och beskriva alla saker som jag faller för med nä, jag tror att jag skulle tråka ut många av er då. Men jag gör en liten punktlista, det borde duga ;)
  • Jag faller helt klart för killar som har ett gott hjärta och tänker på andra i första hand. 
  • Något jag även smälter för är killar som kan mycket, alltså de som är händiga och om han kan vara med i stallet är det ett stort +.
  • Jag faller även för killar som är lagom flörtiga och kan få mig att skratta. 
  • För att gå lite djupare, så faller jag för killar i arbetskläder. 
  • Håret. Jag faller direkt för killar som har en snygg frisyr och bryr sig om sitt håret - men inte för mycket såklart!
  • Det är egentligen inget prio så, men jag faller lättast för killar som är längre än mig själv. 
  • Jag faller även för killar som har körkort.
  • Och till sist, jag faller för killar som får mig att känna mig snygg. 
 
Däremot kan jag nämna att jag endast hittat en enda kille som har allt detta ;)

4 underbara år

Kategori: Joakim

Hur ska jag förklara alla mina år med Joakim, är det ens möjligt? Det har gått fyra år. Fyra år sedan det blev han och jag. Under det första året tänkte jag egentligen inte så mycket på hur länge vi skulle hålla ihop, jag tänkte mest på nuet och glädjen. Idag handlar det om det tidigare nämnda och mycket mer. Numera blickar jag framåt också och det enda jag vill, är att tillbringa resten av mitt liv med Joakim.

 

Idag, så många år senare, kommer jag fortfarande ihåg den dagen under höstlovet som jag fick mina känslor besvarade. Det är nu i efterhand som jag inser att bli tillsammans med Joakim var det bästa jag någonsin har gjort i hela mitt liv. En av anledningarna till att det var mitt bästa val, att välja just honom, var för att han har gett mig en enorm lycka som inte går att köpa för pengar. Dessutom har han hjälpt mig på benen och byggt upp mig med ett självförtroende som jag aldrig haft tidigare. Joakim är den personen som alltid stått på min sida, i alla lägen hur dålig sikten än har varit.

 

Under åren har vi såklart skaffat en riktigt strak gemenskap som handlar om respekt, kärlek och tålamod. Samtidigt har han blivit en av mina allra bästa kompisar som känner mig bäst och vet precis allt om mig. Det jag inte kan säga till honom kan jag inte säga till någon annan heller, så är det bara.

 

Jag ser verkligen emot denna dag, den 27 oktober 2012 då vi varit tillsammans i 4 år (och förlovad i nästan 5 månader) för det är den första årsdagen som vi får spendera tillsammans. Alla andra år har vi nämligen varit ifrån varandra, och därför ska denna dag bli underbar. Ikväll ska vi gå på restaurang och efter det ska vi hem igen för att titta på en film och äta godis, vad skulle möjligen ha varit bättre?

 

Jag är så glad och lycklig. Lyckligare än jag någonsin hade kunnat ana, och ändå, står jag här idag men världens finaste pojkvän! <3

Lov!

Kategori: Min vardag

Nu har jag höstlov och en veckas ledighet, det ska bli så härligt. Nu sticker jag till stallet, jobbar, rider Max och fodrar. Och förresten, som vanligt har vi tagit vår "innan lov bild" :)

Dag 10 - Någonting jag ångrar

Kategori: Min vardag

Någonting som jag ångrar mycket nu är att jag inte stod på mig mer för några år sedan. Jag lät alla andra styra över mig, hade inga egna åsikter eller tankar om något. Jag var helt enkelt en dussinmänniska och det ångrar jag stort idag. Det jobbiga var att jag kom in i en period där jag bara svarade ja på allt och sa aldrig emot. Alltså står jag här idag och har väldigt svårt att säga nej till folk om dem frågar eller ber om en tjänst. Anledningen till att jag ångrar att jag inte stod på egna ben är för att det tog lång tid att komma ut ur det. När jag väl insåg att jag inte kunde fortsätta leva efter alla andra var det svåra att ta sig ur det och börjar om, men alldeles själv. Däremot har jag kommit en bra bit på vägen och jag har numera både egna tankar och åsikter! :)

Sovmorgon oftare

Kategori: Min vardag

Idag hade jag en riktig lång sovmorgon då jag inte började förrän 11. Sådana sovmorgnar vill jag se mer av denna terminen ;) Vad annars händer i mitt liv? Imorgon går jag i skolan mellan 8 - 14.30. Därefter ska jag direkt susa till stallet för att pyssla om och rida C. Dessutom ska jag pussa extra mycket på honom för sen vid sjutiden sätter jag mig på tåget mot pojkvännen och kommer inte hem förrens söndag den 4 november. Detta höstlovet är så efterlängtat och jag ska verkligen njuta fullt ut. Däremot är det kanske mindre roligt att jag måste plugga massor med psykologi då jag har prov direkt efter lovet, varför lärare, varför? 
 
Uppdateringen kommer som vanligt att gå i vågor men jag har faktiskt förberett några tidsinställda som kommer dyka upp, för helt dött här får det ju inte bli. Hoppas att ni nu också får ett bra hästlov (ni som har det) :)

Dag 9 - En vän jag haft sedan första klass

Kategori: Min vardag

Emma, det blev du som fick stå för detta inlägget idag för du är ju den jag har kännt sedan första klass. 

Vad ska skrivas?

Kategori: Funderingar

Nu har jag bloggat på ganska länge men jag vet fortfarande inte riktigt vad ni tycker är roligast att läsa om så ge mig tips! Är det roligt att läsa om mer detaljerade inlägg om mina ridpass på Max eller är det bättre med bara bildbomb från ridpassen? Kanske är det mer intressant att veta mer om vardagen och kanske roliga händelser? Jag skulle gärna vilja ha en kategorti som handlar lite om små tips och lite annat smått och gott men vet inte riktigt om det är något som ni skulle vilja läsa. Så min fråga vad exakt vill ni läsa mer om här på min blogg?

Dag 8 - En bild på mig själv som är tagen utav någon annan

Kategori: Min vardag

-

Kategori: Funderingar

Bekymra dig inte om morgondagen - vem vet vad som kan hända idag. 

Dag 7 - Min favoritfilm

Kategori: Min vardag

Det är inte lätt att endast få välja en favoritfilm då det finns många som är bra. Men om jag måste säga en blir det nog "A love song for Bobby Long". Jag kan se den filmen om och om igen utan att tröttna. Filmen handlar om en tjej som ärver sin mammas gammla hus, på köpet får hon även två män som hennes mamma lät bo i huset. Tillsammans renoverar dem huset osv och såklart handlar det om kärlek och det uppstår lite problem mellan de som bor i huset. 

Min skoldag

Kategori: Min vardag

Dag 6 - Min favorit årstid och varför

Kategori: Min vardag

Jag har länge tyckt att sommaren är den bästa årstiden men med åren som går börjar jag glida mer åt våren. Våren  har det underbara med sig att det är precis lagom varmt, otroligt grönt och det lättar så skönt i hjärtat på något sätt när våren kommer. Sen är det bra säsong för hästarna då, och dessutom är det inte för varmt - eller för kallt för att rida vilket gillas av mig. Nej, jag måste nog säga att våren är min favorit årstid! :) 

Fint

Kategori: Familj

Man måste hålla sina nära och kära hårt, särskilt om man inte har så många och inte träffar dem. Idag gjorde verkligen farmor min dag och jag uppskattar verkligen att hon är en av dem som fortfarande är en del av mig.

Höstväder

Kategori: Max Timotej

Eftersom C fick en lugn dag igår och bara skrittades ut på blev det ett dressyrpass i paddocken idag. Jag red själv först i ca 30 min för att gå igenom det vi tränade på i fredags. Efter det fick även Erica rida, och jag försökte förklara hur jag ville att hon skulle rida C medan jag är borta. Det gick faktiskt bättre än förväntat och jag tror att det kommer gå bra nästa vecka. 

Dag 5 - Bild på mig och mina bästa vänner

Kategori: Min vardag

Ett år sedan du blev 20

Kategori: Allmänt

Idag fyller min prins hela 21 år, grattis finaste älskling :) <3

Finaste <3

Kategori: Max Timotej

Dag 4 - Mina favoritskor

Kategori: Min vardag

Denna frågan har jag redan svart på men för länge sen därför berättar jag det igen. Mina röd/vit prickiga konverse är mina absoluta favoritskor av två anledningar. För det första gillar jag stilen och mönstret, för det andra är dem allra skönast av alla mina skor ;)

Min fredag

Kategori: Min vardag

Hela dagen har jag gått i tankarna om att jag kanske skulle få sovmorgon för första gången på över en månad - men nej. Imorgon är det upp som vanligt för att släppa ut hästarna, fodra i resten av stallet och sen rida. Dock har jag en helt ledig lördagkväll, inga hästar och inget planerat utan bara vara hemma och lata mig. Däremot måste jag ta både ut och insläpp på söndag men efter det tar jag en riktig semester eftersom jag åker iväg till Joakim nästa vecka och överlåter hästarna på mamma ;) 
 
Denna fredagskväll spenderade jag med mina underbara kompisar genom att vi först var i stallet och sen gick vi hem till mig och åt pizza + glodde film. Det är snart dags för mig att lägga mig för dagen då huvudet värker och som sagt, jag ska upp tidigt. Hoppas att ni alla har en helg att se fram emot, för det har jag :)
 

Dag 3 - En bild som gör mig glad

Kategori: Min vardag

Dessa två bilder gör mig så otroligt glad av tre anledningar. Det första är att jag alltid kommer att fortsätta hålla på med hästar vilket gör mig glad - och att tillämpa hästarna på detta sättet gör mig ännu gladare. Den andra anledningen till att jag blir glad är för att jag lyckades få många glada miner och skratt under min systers student med Lukas. Och den tredje anledningen är såklart att bilden får mig glad för att Lukas är med. En trevlig häst med en underbar personlighet gör mig bara glad - (och även att få se honom njuta med att arbeta). 

Dag 2 - Något som jag är beroende av

Kategori: Min vardag

Oj, det finns massor med saker som jag är beroende av så jag räknar upp lite av det och ger en kortare förklaring till varför. 
 
  • Jag är självklart beroende av att få träffa min häst. Han får mig att må otroligt bra och han gör mig alltid så glad. Det är helt enkelt något som jag är mycket beroende av och det är svårt för andra att egentligen förstå. 
  • Sen är jag även beroende av, som jag skrev i föra inlägget, att få träffa mina kompisar. Ofta gör jag det varje skoldag och på helgerna träffar jag dem åtminstone en dag. Anledningen till att jag är så beroende av mina kompisar är för att dem hjälper mig igenom alla svåra saker och får mig dessutom att skratta. 
  • Såklart är jag även beroende av sötsaker och läsk. Minst en gång om dagen måste jag äta kakor, godis eller något annat sött, alternativt dricka läsk. Det är jätte dåligt av mig med jag försöker vänja mig av detta. 
  • Jag är beroende av att alltid ha saker att göra. Om jag en lördag eftermiddag inte har något att göra utan bara ska vara hemma måste jag ändå hitta på något att göra. Det kan t.ex. vara att jag påbörjar ett projekt, fixar med mina bilder, bloggar mycket, går ner till stallet osv. Om jag inte har något att göra börjar jag gå runt hemma och resten av familjen vet direkt att jag inte har något att göra. 
 

Dag 1 - En bild på mig + 10 fakta om mig

Kategori: Min vardag

  1. Jag är ca 162-163 cm lång. 
  2. Har alltid varit hästtokig.
  3. Jag har kort stubin, vad det än gäller. 
  4. Jag motionerar inte mycket förutom cykelturerna till skolan och ridningen. 
  5. Jag är beroende av att få träffa mina kompisar - varje dag. 
  6. Av någon anledning är jag morgonpigg.
  7. Om det är tänt i hallen när jag kommer hem måste jag släcka lyset för att sen tända det igen. 
  8. Jag småäter precis hela tiden. 
  9. Har 38 i skostorlek.
  10. Jag har hyfsat kort minne. 

Tummen upp!

Kategori: Foto

Jag älskar när det gröna paktet ligger på köksbordet och väntar på mig. Idag fick jag hem mina 50 bilder som jag beställde i helgen och jag smälter som vanligt över alla bilder. Nu ska jag bara fixa till alla och sätta in i mitt album så är jag helt nöjd. Är det någon annan som egentligen gör något med sina bilder än att ha dem på datorn? Jag hade allt på datorn innan men insåg sen att jag ville göra något med alla fina bilder så vissa har jag ramat in och andra skriver jag bara ut och förvarar så jag kan titta på dem när som helst! :)

17/10

Kategori: Min vardag

Mitt bloggande är inte på topp just nu och för att det inte ska bli helt dött här tänkte jag dra igång en vanlig lista, hoppas att ingen har något emot det? :)
 

Dag 1 - En bild på mig + 10 fakta om mig
Dag 2 - Något som jag är beroende av
Dag 3 - En bild som gör mig glad
Dag 4 - Mina favoritskor
Dag 5 - Bild på mig och min bästa vän
Dag 6 - Min favorit årstid och varför
Dag 7 - Min favorit film
Dag 8 - En bild på mig själv som är tagen utav någon annan
Dag 9 - En vän jag haft sen första klass
Dag 10 - Någonting jag ångrar
Dag 11 - Typ av killar jag faller för
Dag 12 - Dagens outfit
Dag 13 - Bild på mig och mina syskon
Dag 14 - I min väska
Dag 15 - Favoritplagg
Dag 16 - Senaste bok jag läste ut
Dag 17 - En gammal bild på mig själv
Dag 18 - Parfymen jag använder
Dag 19 - Bild på en tid jag saknar
Dag 20 - 5 punkter som ni inte visste om mig
Dag 21 - Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu
Dag 22 - Smink jag använder
Dag 23 - Något jag aldrig skulle få för mig att göra
Dag 24 - Mitt favoritsmycke
Dag 25 - Bilder från mitt hem
Dag 26 - Min favoritblogg
Dag 27 - En film som får mig att gråta
Dag 28 - Mitt drömresemål
Dag 29 - Något jag aldrig kommer att glömma
Dag 30 - Något jag vill hinna med innan jag dör

Söndagen den fjortonde oktober

Kategori: Min vardag

Denna helgen var riktigt behövlig för min del. Jag har inte ägnat en endaste sekund åt skolarbete, förrän lite nu på kvällen till en uppsats som ska skrivas imorgon. Annars har mina timmar spenderats i stallet (såklart) men även hos en kompis och även med familjen framför tv:n. Jag tror att denna helgen ska hjälpa mig att orka de två sista veckorna som är kvar innan det äntligen är lov. 2 prov, en inlämning och en redovisning ska avklaras, men det ska jag nog fixa ;) Delar med mig några bilder från helgen också :) 

Han är så mycket bättre

Kategori: Max Timotej

Jag har börjat märka en sak som har dykt upp på sista tiden som inte har funnits innan. När jag började ha C på foder sa jag till mig själv; älska hästen, men inte för mycket för du kommer bara bli ledsen när du måste skilja dig från honom. Men jag kan inte hålla det längre. Efter tävlingen förra helgen och alla träningar så tar jag ändå det steget mot att faktiskt inse att C betyder så otroligt mycket för mig och det kommer ta jätte hårt på mig när jag måste lämna tillbaka honom. 
 
Efter dressyrtävlingen så kände jag den speciella känslan som egentligen inte går att beskriva, bara andra hästmänniskor förstår hur det känns när allt går som planerat och hästen bara flyger under en. Det var från början helt omöjligt i mitt huvud att jag och Max skulle komma ut på en dressyrtävling, men det gjorde vi och jag ångrar inget. Trots att det blev två missar så grät jag glädjetårar när jag väl kom hem och fick tänka över allt som hade hänt. 
 
Alla träningar som vi gjort, både själva och för Emma, har ökat våra trådar enormt trots att vi börjar få olika motgångar. Men vi har chansen att utvecklas tillsammans eftersom C inte är utbildad - vi gör det tillsammans och inte var för sig. Samtidigt som vi tränar och tävlar (ibland/sällan) så är det allt det vanliga som också gör att jag fäster mig allt mer vid honom. Ikväll t.ex. när jag kom till hagen för att ta in honom så kom han travandes med öronen framåt (kanske för att han vill äta med iaf) och på vägen till stallet var han väldigt uppmärksam på mig och när jag stannade osv trots att han själv var lite stissig och ville in. Väl inne var det bara så mysigt att lägga på honom innetäcket samtidigt som han åt. 
 
Alla småsaker som hör till vardagen inom hästsporten blir allt roligare för jag har ett riktigt ansvar numera, jag kan själv bestämma över C, hans täckesrutiner och foder, vilket jag inte gör som medryttare eller liknande. Bara en sån sak gör mig glad och driver mig framåt. 
 
Jag vill alltså inte på något sätt göra mig av med Max, och jag vill inte räkna ner dagarna tills han måste åka hem. För C har lärt mig massor på mindre än ett år och jag vill inte låta det försvinna. Samtidigt så vet jag att jag hade kunnat komma längre med en annan häst, men jag trivs med Max, våra personligheter passar bra ihop. Trots att vi inte alltid kommer överrens så gillar jag den skrutten till häst, massor. 

Promenad

Kategori: Max Timotej

Istället för att rida tog jag en promenad med C och hade då sällskap av Erica och Joker. Tog bara en liten runda på ca 30 minuter för vädret var inte på topp då det regnade från och till hela tiden. När det sen var uppehåll och vi hade landat i stallet igen tog jag tag i att tvätta ett av C's vintertäcken som han ska använda i vinter (ska bara laga det också). Känner mig oerhört flitig idag då jag även ser till att tvätta hans benskydd och annat som är hästrelaterat. 
(Jag har världens snyggaste kläder också för en promenad) x)

Fredagsträning

Kategori: Max Timotej

Det börjar bli en standrad nu att jag tränar för Emma varje fredag, och igår var inget undantag.Jag fick jobba honom lite mer i skritt än vanligt och sen mycket trav. Vi uteslöt galoppen helt och det känndes faktiskt bra. Dessutom testade jag ett av betten som jag har fått låna av Jessica och eftersom han inte gillade blev det lite lugnare ridning. Med det lånade bettet bet han sig fast och blev jätte stark. Under hela passet drog han tyglarna ifrån mig och bara stretade emot. Det var ju bara ett av bettena som jag har lånat, ska försöka testa de andra så snart som möjligt också. 
Efteråt var Emma snäll och tog några bilder på oss också i det fina vädret :)

Karin och Sky

Kategori: Häst

Snart tar jag helg

Kategori: Min vardag

Dagen har gått i racerfart och nu sitter jag här, ännu en torsdagskväll och har tränat till mitt första danskaprov som är imorgon. Jag har även hunnit med att följa med Karin till stallet där jag fick träffa hennes ungäst Sky :) Tog även bilder på dem när vädret var så underbart och färgerna blev höstiga (tycker jag iaf). 
Efter det sista pluggandet, som precis blev klart, ska jag nu ta en tidig helg. Bara en skoldag kvar och efter det ska jag bara göra det jag gillar - för nu ska jag komma ur min svacka!

På riktigt?

Kategori: Funderingar

Jag har många gånger trott att jag börjar bli skoltrött men det har sedan avtagit och jag har fortsatt att jobba på. Men nu, idag känner jag verkligen att jag har blivit skoltrött, på riktigt. Jag hittar inte längre kraften till att gå upp tidigt varje morgon för att cykla till skolan i kylan. Jag hittar inte heller orken till att vara aktiv på lektionerna och göra uppgifterna noggrannt och utförligt, jag mumlar mig igenom det och väntar på att lektionen snart ska ta slut. Istället för att se fram emot vissa lektioner som jag gjorde innan, blänger jag bara på schemat och undrar varför jag valde just den linjen där jag var tvungen att ha så många kurser. Efter skolan är slut och jag kommer hem har jag inga krafter kvar till något utan lägger mig på sängen och glor tv istället för att ta tag i berget med läxor. Jag har till och med börjat hitta på andra saker att göra kvällen innan jag ska ha prov, precis som denna kvällen. 
 
Idag efter skolan parkerade jag mig framför datorn och brydde mig inte alls om att träna till tyska provet som är imorgon. Istället har jag nu hittat på en mycket viktig ursäkt för att inte plugga, nämligen att göra kvällsmat. Varför? Kommer jag göra detsamma imorgon och på torsdag, dagarna innan jag ska skriva mitt första danska prov. Har jag helt tappat det som kallas för utbildning? Hur kommer det sig att jag har klarat mig genom hela ettan utan att känna att jag var det minsta skoltrött? Är det så att tvåan är det jobbigaste året och att jag bara är allmänt trött på skolan? Usch, jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta, jag vill ha bort min trötthet och lathet. 
 
Jag är alltså medveten om att jag försämrar mina betyg massor genom att inte göra det jag ska, och det får jag ångest över. Samtidigt gör jag ju inget åt det och vägrar att plugga hur jag än försöker. Hur mycket jag än försöker lura mig själv med att belöna när jag pluggar, eller som med att ångest straffar mig, så funkar det inte. Varför kan jag inte bara göra det jag ska? Och förstå att det jag gör nu är avgörande? 

Du är mitt allt

Kategori: Max Timotej

80 cm

Kategori: Max Timotej

Tidigt imorse begav vi oss upp till torns igen för att hoppa 80 cm. Kan jag avslöja att det inte riktigt gick enligt mina planer. Max vägrade på andra hindret och sedan två gånger på hinder sju. Som tur var, fick jag chansen att hoppa om hela banan och då blev vi istället felfria. Jag är inte alls besviken på C, snarare på mig själv för att jag red dåligt och var dåligt som inte hjälpte honom mer genom banan. Men, det blev ju bra till sist och jag är nöjd även idag :) 

Så stolt över C

Kategori: Max Timotej

Dagens tävling gjorde verkligen min dag! Trots den sena kvällen igår (som gjorde att jag endast fick 4 timmars sömn) var jag uppe med tuppen och förberedde Max. Han var sen jätte fin inne på framridningen där det mesta funkade förutom galoppfattningarna. Väl inne på banan blev han jätte seg, kändes som att all energi bara flög iväg. Därför fick jag jobba jätte mycket för att hålla igång honom i traven, och ja, han ville knappt fatta galopp. Trots detta, var han ändå så underbar att rida. Blev jätte nöjd med att få en åtta på inridningen och mindre nöjd över att den ena galoppfattningen var långt efter att den egentligen skulle ha varit. Men målet jag hade när jag anmälde mig till tävlingen var att uppnå minst 50 %. Därför kan jag glatt berätta att vi fick 58.21 % och jag är riktigt stolt över min pålle! :) 

Tävling

Kategori: Max Timotej

Denna helgen står tävling på schemat. Imorgon rider vi vår första dressyrtävling (LC:2) och på söndag är det hoppning (80 cm) som gäller :) Kan inte direkt påstå att jag är nervös, dock har jag märkt att jag glömmer programet om jag försöker "rida" det i huvudet ^^ Har fixar iordning allt, och Max står nu i sin box, färdig för morgondagen. Men innan jag ska börja tänka häst och tävling ska jag göra mig iordning för att dra till Malmö. Ska spendera kvällen där med de finaste kompisarna! :) 

De fulaste jag kunde hitta

Kategori: Shopping

Jag brukar inte vara så jätte vågad inom ridningen, men idag ändrades det när jag köpte ett par gula/blåa ridbyxor. Dem är så fula att jag bara måste använda dem för att se hur folk reagerar, att dem sen endast kostade mig 49 kr var kanske också en anledning till att dem slank med hem^^

Kanelbullensdag!

Kategori: Min vardag

Morgonen började med skolfotografering och 18 av 31 personer kom, så vi blev helt plötsligt en liten klass haha ;)
På lunchrasten tog jag sen mina två kära vänner i handen och promenerade bort till coop för att köpa kanelbullar! 
Och för dem som är extra intresserade så väntar jag just nu på att min mamma ska komma hem så hon kan köra mig till hästaffären. Där ska inhandlas foder, saltsten, tävlingssaker och lite annat smått och gott :)

Bilder från 30 september

Kategori: Max Timotej

I söndags red jag med den gröna outfiten som jag numera tror är snyggare än den blåa :) Dessutom var just det passet riktigt bra. Jag började med att rida ut på asfalten i skritt och såg till att han hade den braiga energin genom hela kroppen. Efter det red jag till gräsplanen och checkade av allt som vi hade tränat på under fredagen och lördagen. Allt satt där, både halterna, avsaktningarna och galoppfattningarna! Även om bilderna inte visar hur bra det egentligen gick så bjuder jag på fler! 

Veckan som varit

Kategori: Min vardag

-

Kategori: Funderingar

När en kvinna säger "va", är det inte för att hon inte hör dig. Hon ger dig bara en chans att ändra vad du sa :)
 

Ledig - fast nej

Kategori: Min vardag

För ovanlighetens skull var jag ledig idag. Morgonen startade redan kl 7 då jag skulle upp för att cykla till stallet, hade nämligen en sista träning för Emma innan tävlingen på lördag. Huvudvärken har följt med mig hela dagen och har besvärat mig oerhört, dock fick jag ändå lägga ner tid på att träna inför provet på fredag, ännu viktigare var det eftersom jag har annat för mig imorgon och på torsdag. 
Var nere i stallet en sväng till under eftermiddagen och passade då på att prova ett nytt träns på C, det passade utmärkt och numera har vi en snygg hopputrustning där både sadeln och tränset är brunt iaf :) Sen var jag såklart också tvungnen att se till att utrustningen tills lördag fanns. Ska dock iväg till Eslöv och kolla på saker inför lördag ;) Varför ska det vara så otroligt roligt att shoppa saker till hästen? 
 

Nämnde jag kaos?

Kategori: Min vardag

Mitt schema är totalt fullbokat just nu. Det är allt från prov, uppsatser och redovisningar, till möten, tävlingar, resor och små fix och trix hela tiden. Jag ska egentligen inte klaga, eftersom jag bestämmer själv över det mesta. Men vissa saker måste bara göras och då får tiden helt enkelt räcka till. Som tur är har jag en ledig dag imorgon - som inte är ledig längre då massor ska göras. 
Jag avslutar iallafall denna dagen med att göra allt ännu värre. Att hoppas att dagen imorgon kommer blir bättre kan man ju diskutera.
Jag ska försöka förbättra mig och skriva roligare inlägg...