emelievidberg

Alone

Kategori: Min vardag

Hej!
För första gången på hela sommarlovet sitter jag faktiskt ensam hemma hos Joakim. Han och min bror åker motorcykel, och Joakims pappa är inte hemma. Så bara för att jag är ensam hemma sitter jag nu och pumpar bra musik från Joakims högtalare och mumsar melon så det skriker om det, jag har det för bra ibland ;) 
 
Och om exakt en vecka kommer mina två töntar hit :) <3

Måndag

Kategori: Foto

Det är nu två dagars sen jag hörde av mig, men jag lever och har massor att göra. Bröllopet gick faktiskt okej, vilket jag inte trodde att det skulle göra. Några bra bilder fick jag iaf till men nu återstår allt jobb med det också. Därför kommer en liten provbild upp, dock helt oredigerad :)

Fix

Kategori: Foto

Just nu håller jag på att fixa mig iordning till imorgon. Har duschat, smörjt in mig med body lotion och sitter nu med en ansiktsmask. Kamerautrustningen är klar, batterierna är laddade, minneskorten tomma och linserna putsade. Känns som att jag är ganska klar, dock finns min klänning på ett annat ställe men det är en annan femma ;) För övrigt så ska jag stiga upp 06.15 för att sminka mig osv innan jag ska följa med mamma till frisören. Imorgon kör vi, och det kommer gå så jävla bra! :)

Onsdag 25/7

Kategori: Min vardag

Natten spenderade jag ute på en ö i Mälaren i ett tält. Under dagen har jag kollat runt efter platser där jag ska ta bilder på lördag. Blev även en sväng till kyrkan för att kolla hur det såg ut osv. Landade sen runt fyra hemma hos Joakim igen och har bara latat mig sen dess. 
 
Och förresten så är jag störtkär i Emmas objektiv som jag lånat över några veckor, även om jag inte är så bra på att hantera det så är det ett bekvämt objetiv som passar mig och min fotografering. Det gillas starkt! :) (Bilderna är tagna med objekivet).

Nörd

Kategori: Min vardag

Just nu sitter jag och arbetar med tre olika datorer. Den till vänster är min skoldator, den i mitten min dell dator och längst till höger min "vanliga dator. Tidigare så var Dell datorn min vanliga men nu ska jag byta ut den mot den högra. Därför har jag nu påbörjat att lägga över alla bilder från skoldatorn och dell till den högra. Det är mycket jobb eftersom jag har bilder ända från 2005. Datorn i mitten är helt tömd på bilder osv, ska den pensioneras! ;)

Dagen - Med Camilla

Kategori: Min vardag

Runt ett landade jag i stan och mötte upp Kimman för att sedan göra allt och inget. Var ute på flera små rundor, fotade, handlade osv. Blev även latande framför tv:n med energidricka, alltså sammanfattar jag det som en riktigt bra sommarlovsdag! :) 

Sommar- Sjuk i 1 vecka

Kategori: Shopping

Det är så roligt varje sommar den dagen jag upptäcker att jag börjar bli sjuk. Varje jävla sommar ska det vara så, under minst en vecka har jag ont i halsen, i öronen, hosta, förlorar rösten och är förkyld. Och det verkar faktiskt som att den veckan börjar idag, då jag mår sämst. Har mest legat i sängen och filurat haha :)
 
Men för att inte dega ihop totalt ska jag och Joakim snart bege oss till skogs igen för att stanna där över natten. Och vad som händer där, när jag kommer hem och annat har jag ingen aning om. Men vad spelar tiden för roll när man har sommarlov? ;)

Det är sol idag!

Kategori: Min vardag

Äntligen en dag med riktig sol, inget regn och knappt några moln alls! :) Har knappt legat ute i två timmar och hela ryggen är redan röd, kanske dags att vända på sig? :) Men först ska jag äta lunch och ta en dopp i poolen. Senare ikväll åker jag och Joakim till skogs för att äta pizza med dem andra. Ha det bra så länge! :)
 

Torsdagen den nittonde juli

Kategori: Shopping

Just nu sitter jag på motorcykeln med Joakim på väg inte till stan. Där ska jag shoppa med hans syster och göra staden osäker, det betyder att jag kanske kilar in på biblioteket också :p

Kossan

Kategori: Min vardag

Sånt här får mig att garva ihjäl, speciellt en kväll som denna. Jag är trött och uttråkad, undra hur det här ska sluta?
;)
 
Och för er som inte ser så står det : Kunde inte hämta statistik. Under tiden använder vår ko denna yta för bete. Försök igen senare. 

Åren då vi var yngre - 4h

Kategori: Kompisar

Mini Emma tränar voltige på Zimon (2007)
Jessica och Thea hoppar Zimon och Bianca (2005)
Jag och Emma försökte agera som riktiga fotografer xD (2007)
Filmdags (2008)
Jag och Billy (Billie?) & Emma och Didde (2008)
Jag och Zimon dagen innan vår första Pay & Ride (2008)
Jessica och Elin med Kurre (2008)
Emma och Jessica (2008)
 
Jag var bara tvungen att lägga upp gamla bilder efter att jag såg Jessicas inlägg på hennes blogg häromdagen. Och hur jag än letar så är det bilder på Jessica och Emma, om och om igen. Så man kan ju börja undra om jag hade något liv förutom att hänga på 4h med dem två? ;) Dock ångrar jag inte en minut från den gamla tiden :p

Funderar över färger

Kategori: Max Timotej

Passar det att ha brunt schabrak på en brun häst?

Två kvällar

Kategori: Min vardag

Under månag och tisdag kväll så har jag varit riktigt duktig genom att laga riktig kvällsmat. Annars har jag och Joakim en förmåga att äta konstig mat vid konstiga tidpunkter. Alltså är jag lite stolt! :)

Cp dag

Kategori: Min vardag

Idag är verkligen inte min dag. Allt går bara neråt men jag ska inte låta mig själv skriva ett tråkigt och argt inlägg utan lägger upp en bild istället :)
 

Grattis!

Kategori: Max Timotej

Idag är det den 16 juli, alltså fyller C 12 år idag! :) 

Återblick, Januari - Juni 2012

Kategori: Max Timotej

Januari
 
Februari
 
Mars
 
April
 
Maj
 
Juni
 

Vad ska synas, vad vill folk se?

Kategori: Funderingar

Jag har länge funderat på vad för sorts bilder folk vill se på en blogg. Mina idéer är att man borde ha någon bild på sig själv, mest för att visa läsaren vem det är som skriver och väcka ett intresse för vem man själv är, sin stil och personlighet. När jag själv läser andras bloggar har jag märkt att det ofast är uppskattat med bilder på sig själv, dock måste man kanske tänka på att inte lägga upp för många bilder på enbart sig själv, det kan bli tråkigt i längden.
Något annat som jag kan tycka är roligt är att se bilder från den vanliga vardagen, frukosten, kompisarna, dagen i skolan eller på jobbet. Det kan även vara något nytt som man har köpt, eller varför inte en bild på ett detaljerat klädesplagg som man har på sig? Jag vet själv av mig att jag är väldigt dålig på just denna sortens bilder, så det är kanske det jag ska satsa på att bli bättre på?

En annan katogori med bilder är den hobby man har, och för min del står det bara hästar med stora bokstäver. Jag försöker lägga ut bilder på C för att visa mitt intresse för hästar och hur vi utvecklas under tiden. En annan hobby som jag har är fotograferingen, men eftersom jag inte är lika bra på den delen så blir det inte lika mycket av de rent fotomässiga bilder. Så på den delen behöver jag också träna.

Söndag - Allt i allt

Kategori: Min vardag

Hej :)
Jag och bästa Julia ;)
Idag tog jag och Joakim en ordentlig sovmorgon ändå till 11.30, så åt brunch runt 12.30 ;) Just nu sitter jag mest och filosoferar vid Joakims enorma dator och undrar vad som kommer hända idag, jag har planer på att åka till ett shoppingcenter och sen hämta mina två andra datorer. Dock tror jag att Joakim har andra planer - stanna hemma hela dagen... Hur som helst hoppas jag att ni får en fortsatt trevlig söndag! :)

Lördagkväll

Kategori: Min vardag

Vid den här tiden sitter jag förmodligen i bilen på väg till Joakims mamma, eller så är jag redan där ;) Ska spendera kvällen där men en bra film och kanske lite godis. Vad morgondagen bjuder på återstår att se ;)

Hästlängtan

Kategori: Häst

Det är exakt en vecka sedan jag träffade Max, och de andra loven har jag kommit tillbaka och varit överglad av att få se honom. Dock, får jag inte träffa honom, utan det dröjer länge. Var ute på pomenad med Camilla, och lukten av grannarnas hästar får mig att bli tokig, jag saknar verkligen C! :(

Rastning

Kategori: Shadow

Var ute med kaninen idag, trots att han bor i en stor bur ute så är han full med energi! :)

Slödag

Kategori: Min vardag

Hello :)

Idag har jag och Joakim haft en riktig slödag. Imorse när jag vaknade verkade vädret bra, men på bara några minuter så började regnet vräka ner, så typiskt svensk sommar. Därför har vi mest suttit inne hela dagen, glott tv, ätit och bara myst. Nu har jag även hoppat i mjukiskläderna eftersom vi precis kommit in efter ett dopp i poolen ;)
Och eftersom det är fredag så ska jag snart bege mig till köket för att göra en pizza och sen blir det fredagsmys resten av kvällen ;)

Igår regn, idag sol

Kategori: Allmänt

Igår var vädret rktit skumt, varmt men samtidigt så regnande. Och regnbågen passade på att titta fram en stund innan jag la undan kameran :)

Hästrelaterat och argsint

Kategori: Häst

Som jag nämt är jag inte hemma och kommer att vara bort ganska länge (ca 5 veckor till). Därför har jag ingen möjlighet att kolla till Max och pyssla med honom. Istället passar min syster honom denna veckan, nästa vecka en annan tjej och sen resten av sommaren hans andra fodervärd. Självklart är jag nöjd med min systers och mammas insats med C eftersom jag vet att dem kan och dem kännder dessutom honom bra.
 
Men ändå så lyckas det hända andra dåliga saker. Som ett t.ex. hela hans sadelskydd och mitt schabrak har röd färg på sig. Vem lyckas kladda ner en hel sadel med färg och dessutom inte berätta att det hänt? Tur som attan att vi hade sadelskyddet på, annars vet jag en hästägare som hade skrikit sig blå ;)

Sen har ju C tydligen gjort ett utbrott i hagen mot en mamma och hennes dotter, varför han gjorde det och vad dem gjorde mot honom har jag ingen aning om men enligt min mamma och syster så är han precis lika lugn som han brukar. Som tur är har dem lite mer koll på honom iaf denna veckan, det är mest nästa vecka som jag oroar mig för. Och lite, eller nej, mycket ångrar jag att jag lämnade honom. Men jag trodde faktiskt att det skulle fungera, så får hålla mina tummar och tår att det går bra med honom resten av sommaren :)

Två turer

Kategori: Min vardag

Hejsan!

Under tiden jag varit här så har jag hunnit med två turer till Västerås. Första rundan fick jag med mig ett schabrak från hööks och andra rundan inget haha :p
Så vad har jag gjort under tiden jag varit här? Jo jag har badat mycket i poolen, bakat, varit ute på fotorunder och ganska många shoppingrundor. Dock försöker jag att hålla lite i pengarna i väntan på att min lön ska komma :)
 

Två turer

Kategori: Min vardag

Hejsan!

Under tiden jag varit här så har jag hunnit med två turer till Västerås. Första rundan fick jag med mig ett schabrak från hööks och andra rundan inget haha :p
Så vad har jag gjort under tiden jag varit här? Jo jag har badat mycket i poolen, bakat, varit ute på fotorunder och ganska många shoppingrundor. Dock försöker jag att hålla lite i pengarna i väntan på att min lön ska komma :)
 

12/7

Kategori: Shopping


Har hunnit åka in till Hööks för att handla till hästen min :)

Flyttat in

Kategori: Min vardag

Nu har jag flyttat in hos Joakim för resten av sommaren :) Glad är jag eftersom jag får ha en alldeles egen garderob ;)
 
(Och ja, det är bara ett vanligt luftgevär som står i garderoben)

Söndag - Mitt Sommarlov börjar

Kategori: Min vardag

Hej!
Igår var det snabba ryck som gällde och jag åkte hem till Joakim. Efter många om och men, trafikolyckor och  söndriga tåg så kom jag fram endast en halvtimme försenad. Vi satt barnvakt till Joakims systerdotter i några timmar innan vi begav oss hem till Joakim. 
 
Och idag börjar äntligen mitt sommarlov efter tre veckors jobb. Det innebär att jag kommer vräka i mig massa mat och godis - går upp i vikt. Jag kommer slösa bort onödigt med pengar bara för att jag kan - glömmer bort att spara, och jag kommer göra en massa knasiga saker bara för att jag kan. Jag får dessutom hoppas att ni andra också får ett bra sommarlov! :)

Grymt trött

Kategori: Min vardag

Godmorgon. Haha antar att alla inte är lika morgonpigga som jag, vaknade av mig skälv och kan inte somna om ;) Igårkväll var jag hos Julia, och såklart är det alltid trevligast i slutet, just precis när jag ska hem. Hur som helst var det en rolig kväll och nu ska jag göra mig klar för stallet :)

Älskade ängel

Kategori: Joakim

Fredag - Massa saker på schemat

Kategori: Allmänt

Godkväll!
Imorgon är det fredag och då är det saker som ska göras. Imorgon bitti ska C ridas innan jag börjar jobba kl 9, så det blir ingen sovmorgon för min del. Efter det jobbar jag fram till kl 16, och då beger jag mig hem för att fixa mig själv inför festen hos Julia :) Alltså, snabba ryck för min del!

Antar att jag kommer hem sent = trött Emelie som måste gå upp 7 på lördag morgonen. Hm, på lördag ska jag hinna rida, äta, duscha och packa innan jag ska ta tåget till Joakim som går 11.25, hur fan ska jag hinna? 
Hur som helst är det väldigt hektiskt för mig de två kommande dagarna så det kommer antagligen att vara väldigt dött här, men håll ut! :) 

Hörby Marknad

Kategori: Min vardag

Igår var jag på Hörby marknad med två kompisar. Köpte inget speciellt förutom tre tröjor, annars traskade vi mest på genom marknaden och kollade. 

Nytt nytt nytt

Kategori: Häst

Red idag i mina nya ridstövlar och ridbyxor. Sen fick även C testa en annan nosgrimma.

Min morgon

Kategori: Min vardag

Godmorgon!
Jag har börjat lära mig att mina morgnar börjar med att jag får kramp i mitt högra ben och att det sen tar ca en timme innan jag orkar resa på mig. Så därför har jag redan hunnit med att göra massor och jag börjar ändå inte förrän 9. 
 
Iaf, igår drog jag till MAX med två av mina kompisar. Knäppt med så roligt! Alla blickar drogs till oss, folk fotade och filmade när vi kom förbi och personalen på MAX fick sig ett gott skratt när vi klampade in med Lukas! :)
Det sorgliga är att Lukas snart kommer att flytta ifrån mig. Hans ägare känner att han inte behandlas rätt av de andra som rider och har hand om honom. För min del är det bara tråkigt eftersom jag har kännt Lukas länge nu och vet precis hur han är. En sån här knasig sak som att åka till MAX hade jag dessutom inte gjort med C eftersom han är mer åt det nervösa hållet med nya saker. Alltså, Lukas lunkade lungt på i rondellen och ställde sig snyggt vid luckan medan vi betalade, antagligen stormtrivdes han med sitt jobb! Som tur är kommer han inte flytta så långt, vilket innebär att jag fortfarande kan hälsa på honom ganska ofta. 

Emelie drar till MAX med sina kompisar

Kategori: Kompisar


Måndag - och en ny vecka

Kategori: Min vardag

Godmorgon!
Nu är det måndag igen och sista veckan för mig på jobb. Sen drar jag iväg och är borta resten av sommaren! :) Men som sagt, en vecka kvar fylld med saker att göra med nära och kära. Och såklart ska jag försöka va bättre med att lägga upp nya bilder. 

Godsaker

Kategori: Häst

Efter en tur till Eslöv idag kom jag hem med många hundralappar färre än vad jag hade innan. Istället är jag massa hästsaker rikare! :)
Ett par jätte bekväma ridstövlar, ridskor med stålhätta, rutiga ridbyxor, en jacson ridtröja, handskar och en svart hoodtröja med texten "häst äger". 

Tiden bara rinner iväg

Kategori: Min vardag

När jag slutade skolan så tänkte jag att de kommade tre veckorna skulle bli så långsamma och tråkiga. Istället rinner tiden iväg och jag hinner inte alls med det jag tänkt göra. Dessutom har det inte alls varit tråkigt, snarare tvärtom! :)

Jag har hunnit med att rida Max i helgen och sen har jag honom bara nästa vecka innan jag åker bort från honom i ca 6 veckor. Hur kommer jag överleva som inte klarar av att vara borta från honom en vecka? Hmm....
Här är iaf en bild från dagens uteritt då C faktiskt gick genom vatten trots sin enorma rädsla! :)