emelievidberg

Det börjar närma sig

Kategori: Allmänt

By Tegler
Ja oj, det är snart dags för mig att fotografera mitt första bröllop! Nu börjar jag bli riktigt nervös eftersom jag är jätte dålig på att fotografera trots mina två år som ägare av en systemkamera. Hur som helst så ska jag börja träna inför fotograferingen i juli (lite sent på det kanske men bättre sent än aldrig). Och Emma, har lovat att hjälpa mig så jag kanske hinner lära mig lite :)

Glädje till tusen

Kategori: Min vardag

Åå, jag älskar att ha sommarlov. Även om jag jobbar så kan jag umgås extra mycket med mina kompisar och bara va ute länge om kvällarna. Samtidigt så tjänar jag pengar om dagarna som jag kan spendera på C istället. Sista dagen på jobbet i Malmö imorgon, dock men ja. Jag är lycklig :)

Sommar och sol

Kategori: Foto

Jag smälter en aning

Kategori: Foto

By Tegler

Så grym!

Kategori: Foto

 
Emma är seriöst helt otrolig på att ta bra bilder enligt mig. Smälter över alla bilder som jag fått på mig och Max :)
Tack Emma! :)  (http://emmategler.stinaq.se/

Som spikar från himlen

Kategori: Häst


Är det bara jag som tycker att det är jätte jobbigt att veta att hästarna står ute när det bara öser ner regn från himlen? Vet att jag är väldigt nojig om sådant men det känns inte bra i kroppen haha :)

C

Kategori: Häst

Hm, vet inte riktigt vart jag ska börja om dagens ridpass. Hur som helst så var han lite stissig när jag tog in honom från hagen vilket är väldigt ovanligt för att vara C. Jag tyktade honom ganska länge och fixade med hans sår som han fått när han kommit för nära staketet i hagen. Dock är han inte halt och visar inget när man plåstrar om det osv. Klädde på både mig och en fortfarande stissig häst och begav mig ut i paddocken.
Uppsittningen blev bara dum. När C kom i vintras gick det inte att hoppa upp på honom för han stog inte stilla alls, men vi har tränat på det och idag kan jag själv hoppa upp vilket jag tycker är en bra framgång. Men just idag slog det slint på C, han vägrade att stå still, dansade runt mig och när jag satte foten i stigbyglen så skulle han kicka med bakbenen för att sen rusa iväg. Så det var bara att ringa ner mamma till stallet så hon fick stå och hålla i honom. Började sen rida som vanligt i paddocken men han var hela tiden på helspänn och kastade sig för saker (vilket han väldigt sällan gör). Efter ett tag började han iaf slappna av så jag kunde "rida" och träna på övergångar och hjälperna. Såklart kan hästar ha dåliga dagar som C hade idag, det är mest att jag inte är van vid att han gör så för detta är endast det andra "dåliga" ridpasset som vi haft. Hur som helst så avslutade vi kvällen bra i stallet med massa mys, och pysslande eftersom han blivit riktigt lugn. Klädde på honom täcket då det regnar non stop och släppte sen ut en nöjd häst :)

Hela dagen har gått i 190!

Kategori: Min vardag

Dagen började som vanligt kl 08.00 med att gå upp och sen jobba. Efter några timmar i stallet for jag hem för att hoppa i andra jobbkläder. Slutade sen i Malmö kl 16.15 och åkte direkt hem, bytte om och åt middag för att sen bege mig tillbaka till Malmö för att spela Lazerdome med Malin och Julia :) 
Var åter hemma runt 21.00 och då åt jag en andra middag innan jag hoppade i stallkläderna och cyklade till C. Red honom i duggregnet och nu sitter jag här, och kom precis tillbaka. Lång dag men super duper bra :) Nu är det bara på det igen och gå upp 07.00 imorgon ;)
 
 

Finfint!

Kategori: Häst

För ett tag sen fotgraferade Tegler mig och Max, och här är en mumsbit :) (Visste inte  att Max kunde bli så bra på bild)

Midsommar - Långhelg

Kategori: Min vardag

Hej. 
Då var även jag tillbaka efter långhelgen. I torsdags efter jobb åkte jag hem till Joakim för att fira midsommar med honom och bara umgås lite. Vädret var perfekt, inget regn och lagom varm ute. Och jag hade riktigt trevligt med olika personer och god mat. Kaninen följde med upp och har nu semester i Joakims stora trädgård där han stormtrivs! 
 
Imorgon är det upp igen för att jobba ännu mer men även lite tjejhäng till kvällen ;) Och förresten, blogg.se är mycket snyggare just nu :)
 

Mycket att göra

Kategori: Min vardag

Jag är oftast borta hela dagarna just nu, först är det jobb från 9- 17 eller 17.30 och sen gör jag alltid något på kvällen, träffar kompisar t.ex. Men ikväll har jag mest tagit det lugnt och nu fikar jag med macka och kaffe :)

Första dagen

Kategori: Min vardag

Idag är det första dagen på mina två jobb :) Kommer antagligen vara jätte trött när jag sitter på tåget hem igen, men jag ska bara va hemma en timme innan jag ska till en kompis ;) Jaja, jag får nerätta mer när jag kommer hem sen :)

Från idag

Kategori: Häst

Nätterna utan slut

Kategori: Joakim

Jag förstår inte hur en enda person kan få mitt hjärta att slå dubbla slag, vrida sig av längtan och aldrig sluta förvånas över dem nya, starkare känslorna. Han fyller mina dagar med glädje, hopp och kärlek och aldrig slutar jag förvånas över att han valde just mig <3

Igår hade vi iaf tur med vädret, men inte idag

Kategori: Min vardag

Igår när Emma fotograferade mig och Max var det fint väder med värme, och även skolavslutning blev lite bra för att det inte regnade. Tyvärr är det inte lika bra väder idag, det regnar och varnas för åska under dagen. Men hur vädret än ser ut så har jag två stycken hästar att rida så det är bara att ta sig an dem under dagen! :) Ska försöka uppdatera mer senare:)

Saker hände idag

Kategori: Min vardag

Till en början med slutade jag ettan! :) Så nu är det ett långt sommarlov som väntar, med jobb och roligheter. Efter skolan gick jag, Julia och Malin till espresso house och fikade. Sen blev det av till stallet direkt när jag kom hem från stan, red både Exo och Max, och sällskap av Emma hade vi också.

Nytt, förändring och planering

Kategori: Min vardag

Ikväll var jag iväg med mamma för att storshoppa kläder. Blev en gigantisk påse från h&m med mycket blandat men mums för nya kläder :)

Sen har jag även blivit klippt, dock bara en liten bit så bara lite förändring :)

Och jag har även planerat in lite häst i helgen med Emma eftersom jag har hand om både C och Exo :)

Vad har mer hänt då, hm jo, idag var jag och kollade vart jag ska jobba på måndag, jag har nämligen två jobb som börjar på måndag :) ett i stallet och ett i Malmö ;)

Och det bästa av allt, det är skolavslutning imorgon och jag ser fram emot ett underbart lov :)

Idag

Kategori: Häst

12/6

Kategori: Min vardag

Idag är jag ledig från skolan eftersom polhems treor tar studenten. Dock ska jag springa  ner till stallet och jobba där hela dagen eftersom jag jobba in midsommarafton :)
Får se sen vad jag ska hitta på efteråt ;)

Min stjärna!

Kategori: Häst

Sämst dag idag

Kategori: Min vardag

Imorse åkte Joakim hem och det sög verkligen :( sen har hela dagen bestått av totalt värdelösa lektioner som jag bara sitter och glor på. Just nu väntar vi på att historia -lektionen ska börja så vi får se klart en film, sen äntligen får jag cykla till mitt vackra C :)

Hmm...

Kategori: Funderingar

Kanske dags att klippa mig så att luggen inte är lika lång som resten av håret? :)

En vecka kvar!

Kategori: Min vardag

Det är fredag och jag har bara en svenskalektion kvar innan det är helg. Jag är så sjukt taggad så det finns inte! :)

Inget fungerande internet

Kategori: Min vardag

Vårt internet hemma funkar inte så därför är det ingen ide att försöka spendera tid framför datorn. Istället får jag smyga in på fb och annat i skolan :)
För övrigt så har jag även skrivit det sista provet för årskurs 1 :) och jag har ganska många planer inför helgen, hästar i mängder, familjefika och sen en liten "fest" hemma med några kompisar :)

Vad hände igår?

Kategori: Min vardag

Igår blev jag överraskad med fina presenter och bio av mina kompisar. Kan bara säga att det blev en lyckad födelsedag för ni igår :)

2 juni

Kategori: Häst

31 maj

Kategori: Häst

Härligt

Kategori: Häst

Det var riktigt härligt att komma till stallet igår. Hästen var frisk och jätte pigg :) ska försöka lägga upp bilder senare idag :)