emelievidberg

Som vanligt

Kategori: Allmänt

Som vanligt blev det ingen springtur. Jag hamnade bakom So-boken och fika högen lite för länge så det får blir om några dagar istället. Däremot har jag varit duktig och fyllt i alla Unikum grejer och även gjort allt klart inför gymnasievalet som ska göras senast imorgon. Jag har skrivit in mina val och ska bara trycka på "Befräfta" knappen.

Nu tänkte jag titta på Solsidan på tv4 play eftersom jag missade det igår. Slänger upp några bilder så att ni har något att titta på ^^


Diggar mitt ja vad jag nu gör med munnen, ser helt störd ut men gillar ändå bilden.





Foto och redigering: Jag

Ska jag börja träna?

Kategori: Allmänt

Just nu ser du ut som jag ska det. När jag kom hem igår hade mamma köpt ett sånt gummiband som man har till styrketräning. Är det alltså tänkt att jag ska börja träna? Fast jag tränar ju så gärna, tänkte faktsikt ta mig ut och springa en runda senare efter att läxan är gjord.

Skoltröja

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle försöka ägna lite tid åt bloggen nu. Den har varit nere ganska mycket under lovet men ska uppdatera mer nu. Första skoldagen var helt okej och inte så värst jobbig, kan faktiskt erkänna att jag knappt gjorde något på tyskan och matten.  Under hela lovet (och fortfarande) så har jag haft hosta, ont i hasen och en äcklig förkylning. Det verkar som om de inte vill släppa så jag får väl gå runt ett tag till och va halvsjuk.

Och som vanligt har jag tagit några bilder under lovet, ska se om jag kan lägga upp några idag. Ska nämligen göra lite So-frågor senare ikväll. Idag efter skolan hämtade jag föresten min skoltröja som kom förra veckan. Den var kanske lite för stor men det gör inget.


Såhär ser framsidan ut, kanske inte just den bästa texten men jag gillar det ändå på nått sätt.


Och på baksidan blev det mitt eget namn. Skulle kanske varit roligare om allas namn hade stått på baksidan, men än en gång så är det ändå okej som den är.

Söndagen den 27 februari och...

Kategori: Allmänt

jag och Joakim firar två år och 4 månader tsm! Just nu sitter jag har framför datan men ska snart krypa ner i min säng. Själv utan Joakim. Känns verkligen jätte hemskt, men imorgon är det som vanligt skola så måste sova.
Skriver mer imorgon och ska försöka få upp fler bilder då också.
Godnatt.

Onsdagsmys

Kategori: Allmänt

Jag har just ätit tacos med Joakims familj och snart ska vi antagligen åka till affären för att handla in liten godis. Sen blir det mys framför en bra film :)


Foto: Jag

Jag verkligen älskar att ta foto på denna söta katt(Leia). Hon är alltid så nyfiken och gör sig till när kameran kommer fram.

Tisdag 22 februari

Kategori: Allmänt

Kameran har verkligen varit till nytta här :) Idag bakade jag smulpaj till mig och Joakim. Och snart ska jag hoppa in i  dschen. Senare ska vi iväg och möta upp de andra. Ses!











Foto och redigering: Jag

Måndag

Kategori: Allmänt

Hejhej. Jag är just nu jätte glad. Vilket underbart lov de är. Snö och flera minusgrader. För här är det fortfarande en riktig vinter :)

Nu ska jag och Joakim gå och göra pizza.
Ses!


Foto och redigering: Jag

Åka

Kategori: Allmänt

Nu är de snart dags att åka, mormor ska skjusa mig till stationen om en kvart.



Ses! :)

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Jag vaknade redan 7 fast att jag inte skulle gå upp fören halv 9. Så jag har redan hunnit äta frukost, packa lite till och städat till kaninen. Och jag måste säga det igen, min kanin är helt underbar. När jag städade så skulle han såklart bröja gräva i buren så all spån flög iväg. Sen försökte han hoppa ner i hö-påsen. Han är för gullig.

Har druckit te mot halsont men ska snart dricka ännu mer. Och har ni sett hur kallt det är ut. -8 grader :) Men snart kommer jag befinna mig på ett ställe där det finns snö tillskillnad från här =)

Glass

Kategori: Allmänt

Har jätte ont i halsen. Fick det när jag vaknade runt 19.00(hade migrän så gick och la mig så fort jag kom hem). Därför tänkte jag nu äta glass, de hjälper alltid eftersom det lägger sig så lent i halsen och då kan jag vara lite normal ett tag.

Håller fortfarande på att packa och tvätta. Får se till att bli klar nu så att jag kan gå och lägga mig ganska tidigt. Nej, nu blir det glass och sen mer fix. Sen bums i säng.

Godnatt på er!

Måste bara säga att min kanin är den mest underbara som finns. Han blir alltid lika glad när man öppnar buren. Kanske för att han vet att jag bjuder på godis varje gång? Söt är han iaf :)

Biljetterna är hämtade

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag och lov. Det har varit så efterlängtat kan jag säga. Var nere på stan efter skolan för att filma till No:n och då passade jag på att ta ut tåg biljetterna också. Så imorgon kl 11.30 lämnar jag Lund för att vara borta precis hela lovet.
Just nu så packar jag för fullt, tvättar och som vanligt bara springer runt som en tosing. Så är det alltid dagen innan jag ska åka. Och nervös är jag haha :)  Borde egentligen städa mitt rum och fixa lite men just nu orkar jag inte. De får vänta tills jag kommer hem. Senare ska jag ta en varmt bad och bara njuta att det snart är lördag.

Under tiden jag är borta så kommer jag antagligen inte vara så aktiv här heller så det får ni faktiskt ta. Jag ska ha lov så sitter bara vid datan små studer. All tid ska jag ju änga åt Joakim :)

Lägger in en bild så får jag se när jag kommer tillbaka.
Ha ett bra lov! ;)


Foto: Joakim

Torsdag

Kategori: Allmänt

Skrev so provet idag, de tog över 2 timmar men jag är ändå nöjd :)
Red ut på lilla Lukas i blåsten, det var riktigt kallt men uppskattade att komma ut.
Dålig mobil bild.


Hur som helst så är det snart lov och det behövs verkligen. Jag ska ju bara lata mig uppe hos Joakim, en hel vecka!:) Nej nu ska jag titta på tv.
Ses =)

Dåligt av mig

Kategori: Allmänt

Jag har varit jätte dålig på att uppdatera om vad jag har gjort och annat som jag brukar. Igår försökte jag träna inför dagen matteprov. Det kändes verkligen bra men idag när jag satt med de så funkade verkligen inget. Gjorde fel på åtminstone hälften av alla uppgifter, och såklart så förstod jag efteråt allt som jag behövde ändra på. Hade ont i huvudet igår med som tur var släppte det lite så att jag orkade åka till stallet senare.

Under tiden jag skrev provet idag så kom huvudvärken smygande igen. Blev bara värre och värre men ändå så tränade jag inför so-provet som är imorgon. Just nu har jag bara lite ont, vilket är rysligt tur. Men ska antagligen sova tidigare, alltså snart.

Och på lördag åker jag till Joakim, har inte träffat honom på jätte länge, men innan dess måste jag genomgå två skoldagar till.

Ses :)


Foto: Camilla Porsback

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt




Foto och redigering: Jag

Bättre humör

Kategori: Allmänt

Är faktiskt redan på bättre humör. Det räckte med te, choklad och en snabb titt på frågorna. Märkte att de första kunnde jag ju ganska bra så såg till att jag repeterade lite. Nu ska jag titta på Wallander och prata med mig älskade Joakim.



Godnatt :)

Söndag

Kategori: Allmänt

Har varit dålig på att uppdatera idag. Men har varit iväg hos min gammelmormor. Mamma nästan tvingade med mig fast att jag sa att jag har två prov nu vecka 7. Så idag blev hela min plugg-dag förstörd. När vi sen kom hem orkade jag inte göra det. Så är egentligen inte på så bra humör eftersom jag förlorade massor med tid.

Är jätte irriterad och hela tiden småsur. Vill bara skrika och ja, men det går ju inte riktigt. Ska se om jag ska ta en kopp te och titta igenom frågorna till So-provet.
Hoppas att min ilska försvinner snart, tar ju ut det på alla andra.

Ses :)

Moonwalk

Kategori: Allmänt

Har handlat boken; Moonwalk. Det är Michael Jacksons självbiografi. I vanliga fall brukar jag inte intressera mig för den typ av böcker, och definitivt inte för Michael, men jag kunde inte låta bli. Har läst några sidor och den verkar än så länge helt okej.

Foto: Jag

Jag ska ta och lägga mig nu. Är verkligen jätte trött(blev ju väckt av en elak mamma kl 8). Om jag inte somnar direkt får jag väl ta och titta på en bra film :)
Imorgon är det pugg som gäller. Har två prov nästa vecka så lika bra att börja träna inför de.
Måste bara tipsa om en väldigt gammal låt men som har följt mig igenom mycket; Rihanna - Take a bow

Nej, godnatt alla! Får se vad för skojj som väntar imorgon :)

Bara några bilder, sådär

Kategori: Allmänt


Har länge gått och tänkt på om jag skulle köpa ett halsband med ett "j". Så idag när jag ändå var i affärer passade jag på att handla in ett :)



Foto och redigering: Jag

Lördagsmys

Kategori: Allmänt

Sitter på min säng, datan i knät, spotify på, myskläder och chocklad. Kan det bli bättre?
Det är bara en sak som får mig lite okoncentrerad, Joakim har feber och mår jätte dåligt. Stackarn, han har ju nyss ätit pencelin och nu, bara några dagar efter så blir han sjuk igen :(

Men nu ska jag fixa lite bilder från dagen. Så om datorn inte segar sig så kommer det upp x antal bilder :)

Iväg till stallet

Kategori: Allmänt

Nu blir det Dacke! Jag har varit uppe sen 8 och hunnit vara på Ericas skola ett tag. Men nu ska jag ut i det fina vädret, får se om Dacke uppskattar att jag kommer och tittar in. Skulle gärna ha med mig kameran med den har mamma just nu.


Foto och redigering: Jag

Så blev det

Kategori: Allmänt

Min personliga frisör färgade mitt hår nu ikväll, (mamma=personlig frisöt, dock ej utbildad såklart). Det fina är att jag nu har lite ljusa slingor kvar, ljusbruna, vilket gör det mer naturligt.

Före:




Efter:

Kanske färgning

Kategori: Allmänt

Ränkade ut igår att jag inte färgat håret sen innan höstlovet förra året. Alltså ca 18 veckor sedan. Det bytder att det faktiskt är dags att färga mega utväxten och att slingorna ryker. Så varför inte färga det redan ikväll? :)
Bild från i sommras, ge mig värme!

Foto: Jag

Bara för att han har det lilla extra.

Kategori: Allmänt

Tänker göra ett inlägg till Joakim bara för att han det lilla extra. Den underbara charmen och det underbara leendet.

Fullbokad helg, eller nästan

Kategori: Allmänt

Imorgon är det fredag, riktigt härligt. Då ska jag bara ta det lugnt och sitta hemma. Sen på lördag är det två hästar som gäller, Lukas och Dacke. Dessutom är det öppet hur på Ericas skola så dit ska jag, mellan 9-12 en lördag?? Men ja.

Har just nu huvudvärk, riktigt passande inför provet imorgon. Men nu måste jag gå och träna no och tyska. Får se om det blir ett inlägg senare ikväll.

Ses :)

Plugg

Kategori: Allmänt

Har faktiskt varit ganska flitig idag. Har gjort ganska mycket no och även tränat på tyska fraser. Imorgon ska jag skriva np igen, denna gången är det svenska uppsats. Ska sitta i 2 h och 40 min. Hoppas att det går bra.

Blir en bild på mitt godis som jag äter när jag pluggar :)

Foto: Jag

Te tack

Kategori: Allmänt

Har gjort så mycket idag, känner mig helt trött och sliten. Därför avslutas kvällen med en kopp te och en kanelbulle :)

Godnatt!

Bara för att jag inte kan komma på någon rubrik.

Kategori: Allmänt

Dagen, vad ska man säga om den här dagen? Har varit som vilken skoldag som helst. Förutom det att jag har typ tjurat över No provet som kommer i veckan. Jag är en riktig gnällspik ibland :)
Längtar tills imorgon då jag äntligen får rida Flash igen, den lilla bushästen.

Borde egentligen göra lite nytta men för en gång skull tänker jag bara ta och vila framför tv:n. Imorgon är det nationella prov i svenska. Och för en gång skull är jag inte ett dugg nervös.

Ses :)

Bilder från dagen

Kategori: Allmänt




Foto: Erica
Redigering: Jag




Foto och redigering: Jag

Kemi hit och dit

Kategori: Allmänt

No är ett av mina svagaste ämnen, dessutom så är det riktigt tråkigt. Just nu sitter jag och tränar till provet som vi ska ha nu på fredag och det ser inte särskilt ljust ut. Ska jag verkligen kunna så mycket helt utantill? Allt om kolhydrater, mineraler och vitaminer. Det låter ju ändå ganska enkelt men allt är utsträckt på 15 sidor. Jag kommer aldrig kunna memorera allt det där i mitt huvud.

Red söta Flashen idag. Började med att rida ca 30 minuter på utebanan i alla tre gångarter. Sen gick jag in i lilla ridhuset och där blev det skutt utan träns och sadel. Måste säga att man inte kan tro att han är en sån bråkstake. Men både jag och Jessica satt kvar så bra måste det ju ändå ha gått :)

När jag sen kom hem började jag baka kanelbullar och resultatet blev bättre än väntat. Just nu ser det ut som att det är dax att kolla igenom lite bilder och ta en kanelbulle till. Ska se om det blev någon bra bild på Jessica och Flash :)

Lördag

Kategori: Allmänt

Har varit så otroligt seg ikväll så har inte orkat redigera några bilder alls. Bara kollat igenom de lite snabbt. Så det kanske kommer några bilder imorgon om jag har tid.
Imorgon blir det läxor på förmiddagen för att sen på eftermiddagen blir det stallet, ska rida Flash:)

Eller föresten, jag slänger upp en oredigerad bild från ridpasset idag!

Gymnasie

Kategori: Allmänt

Hela förmiddagen har jag nu varit och tittat på Polhem och Katte och redan nu vet jag vilken jag ska välja. Blir polhem då den skolan gav mycket bättre intryck, lärarna och eleverna var jätte trevliga och alla lokeler såg bra ut m.m. Kan ju inte påstå att det var något jätte fel på Katte, men det var ingen som ville hjälpa oss när vi kom dit och ja, det känndes inte helt rätt. Så det blir samhäll på Polhem :)

Nu ska jag snabbt äta innan jag, mamma och Erica ska kila ner till stallet och rida Lukas. Idag står det hoppning på schemat så  hoppas bara på att vädret tillåter.

Ses :)

Hästpassare

Kategori: Allmänt

Var i stallet i ca 2 timmar och pysslade om den stora svarta jätten, alltså söta Dacke :) Lite smånafsig var han men så underbar häst. Roligt att det finns en häst som uppskattar att man masserar halsen och bogen.

Har som vanligt ätit pizza ikväll och nu väntar jag på att Let's Dance ska börja igen.
Dacke får stå för bilderna idag:)




Foto och redigering: Jag
(Kan berätta att det var inte lätt att få bra bilder framifån eftersom han strcäker mycket på sig. Fick stå på tå för att lyckas, dock inte på de här bilderna^^)

Stallet en fredag eftermiddag

Kategori: Allmänt

Nu ska jag bara byta om och sen cykla till stallet. Ska mocka och fixa mat till Dacke och sen ta och gosa massor med honom(om han har lust). Ska föröska ta med kameran =)

Ses

Torssag, alltså snart fredag

Kategori: Allmänt

Alla morgnar känns otroligt sega, och det hjälper ju inte att jag börjar dröma mardrömar tio minuter innan jag ska gå upp. Hur som helst så har jag inte ridit idag eftersom Maya åkte. Ska åka och hälsa på henne någon helg med Lena.

Tog en tur ner till stallet och fotade lite, belv inte alls bra men ändå. Imorgon ska jag passa Dacke och sen kanske umgås lite med Matilda. Orkar inte tänka just nu, allt är bara så rörigt.

Därför måste jag nu komma på något sätt att rycka upp mig själv så att jag inte bara sitter här.




Foto och redigering: Jag

Sista bilderna på Maya

Kategori: Allmänt








Foto: Emma Tegler

Never again

Kategori: Allmänt

Det kommer aldrig att vara du och jag igen. Aldrig, för det är slut nu. Och det tiden gick alldeles för fort. Nu är du borta och aldrig mer du och jag </3


Foto: Emma Tegler

Onsdag

Kategori: Allmänt

Tror jag börjar komma i någon form av bloggtorskning. Har nästan inget att skriva om och har svårt att bara skriva något enkelt. Men jag ska ändå försöka.

Idag var det där hemska svenska provet, men det visades att inte vara så svårt trots allt. Jag var säker på allt förutom två eller tre småsaker. Hoppas att resultatet blir som jag har förväntat.

Igår red jag fina Flash. När jag kom upp till torns var både stora och mellan ridhuset upptagna så jag fick trycka in mig i lilla. Det var såklart en aning svårt att galoppera, men jag tog galopp på långsidorna och sen trav på kortsidorna. Blev lite träning åtminstone.

Idag blir det nog en lite mer slappdag. Har bara lite engelska att göra och sen lite annat. Och såklart blir det efterlyst ikväll :)