emelievidberg

Påsk

Kategori: Min vardag

Igår var vi hos Joakims farmor & farfar för att äta påskmiddag. Det var ganska många där med vi gjorde inte något speciellt förutom att äta, fika och fotografera. Dock ville de tre yngre tjejerna att jag skulle vara med dem och klä ut mig, och medan Joakim höll fast mig kunde de välja ut kläder haha. 
Jag har även lånat ett obejtiv av Emma som jag lekte med ganska mycket. Jag vet inte riktigt om dessa bilderna klassas som bra, men för att inte vara van att ställa in fokus manuellt så är jag nöjd. 
När vi hade åkt hem körde vi sedan vidare hem till Joakims mamma för att äta tacos med henne och Kimman. VI kom hem ganska sent på natten men inte kunde jag sova så länge nu imorse, det har nog hänt något med mig^^
Vi hörs!

Smarrigt

Kategori: Min vardag

Långfredag idag och det har varit kalas här för Kimman. Jag och Kimman har hjälpts åt att baka tills idag och det blev riktigt gott, men dock blev det väldigt mycket över. Hon bakade bakelserna som blev jätte goda. En helt vanlig sockerkaksbotten med drottningsylt, grädde och hallon. Jag gjorde cupcakes i både choklad och vanilj. Nu är jag sådär jobbigt mätt och det är inte så många gäster kvar. Det blir antagligen en lugn kväll här hemma med hemgjord pizza. Imorgon väntar andra äventyr! :) 

Skärtorsdag

Kategori: Min vardag

Morgonen började 7.30, men jag låg kvar i sängen en timme extra för att det var så otroligt varmt och gosigt. Har ätit frukost och läst ett kapitel i min bok som jag fick tillbaka av Malin nu när dem var här. Känner mig rätt så sysslolös idag faktiskt och vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på. 
Förresten så ska jag passa på att säga grattis till Kimman som fyller 18 år idag!. Ett jätte stort grattis och vi ses imorgon :) 

Pemms, Mellan, Emelie

Kategori: Min vardag

 
I tisdags kväll gjorde jag, Malin och Julia tacos till kvällsmat. Vi åt och tittade på tv samtidigt, och efter det åt vi massor med godis, chips och munkar (tjockisar vi var). Jag och Joakim fick också varsit påskägg med massor med godis i! Vi gick och la oss tidigt då alla hade varit uppe länge och sov sedan fram till 8-tiden. 
I onsdags (igår) var Joakim i skolan så vi tre tog bussen in till stan för att ta en promenad och sedan kolla i lite affärer. Vi åt även lunch på subway. Halv tre åkte vi med bussen hem igen och började baka muffins, kladdkaka och chokladbollar. Vi åt senare kvällsmat och mycket mer än så hann vi inte innan det var dags att köra Malin & Julia till tågstationen. 
Dagarna har varit jätte roliga och det piggade upp mig massor. Bara själva grejen, att dem tog sig tiden att faktiskt åka till mig gjorde mig alldeles jätte glad. Tänk att jag har så otroligt snälla kompisar :)

What a suprise

Kategori: Kompisar

Joakim ville träffa mig på tågstationen runt 10.05 för att vi skulle göra något. Men inte kom det någon pojkvän, istället dyker dessa två favoriter upp. Dem har alltså åkt hit till Eskilstuna för min skull och ska stanna tills imorgon kväll. Jag blev riktigt överraskad och glad, det är inte varje dag detta händer.
 
När dem hade kommit gick vi runt på stan en stund, gick in på Espresso House och sedan köpte vi munkar och satte oss i solen på torget. Efter det ringde Joakim och då skjutsade han oss hem. Nu har vi städat lite, druckit smoothie och varit ute och fotat. 
 
Nu ska vi hittat på något annat, vi ses! :)

Måndag & Tisdag

Kategori: Min vardag

Igår spenderade jag hela dagen med Kimman. Vi tog en långpromenad med hundarna i det jätte fina vädret och jag hade även med mig kameran. Vi åkte sen och handlade och vägde Kelly på en djuraffär. När Joakim sen kom hem gick vi till en pizzeria med hans mamma & syster. Kom hem runt halv 10 tiden och somnade ganska snabbt. En intensiv, men rolig dag. 
 
Idag var det upp tidigt, redan vid 6-tiden och nu sitter jag i Kimmans kök. Vi har ätit frukost och varit ute med hundarna. Får se vad som händer resten av dagen och vad vi hittar på. Vi hörs!

Bästa

Kategori: Max Timotej

I lördags red jag Max tidigt på morgonen innan jag tog tåget till Joakim. Det var härligt väder och inte så värst kallt ändå eftersom solen värmde på. Det var mysigt att rida igen efter en veckans uppehåll, ocn nu blir det ännu en veckas uppehåll eftersom jag ska vara borta över påsk. Min medryttare har hand om Max och det känns bra att kunna slappna av nu under hela lovet. 

Jaha

Kategori: Min vardag

Såhär går det när föräldrarna åker iväg för att köpa en ny bil - dem kommer hem med en röd Mercedes. Den har alla nya saker och lite till. Hur ska jag nu lära mig denna bilen när jag precis har lärt mig att köra Saab 9-5? 

.

Kategori: Funderingar

Stallet

Kategori: Min vardag

Godmorgon. Just nu befinner jag mig i stallet för att mocka och motionera C. Jobbigt att gå upp så tidigt en lördag, men eftersom tåget till Joakim går kl 11.23 måste jag hinna med stallet innan. 
 
Får se hur uppdateringen blir under dagen eftersom jag kommer sitta på tåget i ett antal timmar och sen på kvällen ska vi ta det lugnt och bara umgås (utan en massa teknik) hos Joakims mamma. Om någon har tips på vad jag skulle kunna skriva om under lovet så är det bara att hojta till. Vi ses!

Polhem Pirates

Kategori: Min vardag

Det var en rolig kväll på Färs & Frosta arena när polhem vann med 12-8. När det var en match kvar började dock alla gå vilket var tråkigt då allt blev rörigt och det kvar ingen som hejjade. Men, jag är ändå väldigt nöjd och glad. Två mobilbilder - det kommer fler sen under kommande vecka :)
Hoppas att ni får ett trevlig påsk. 

Lund Super Bowl

Kategori: Skola

Nu har Malin och jag gjort oss färdiga för att kolla på super bowl som börjar kl 16.00. Vi hoppas på att vi får sluta lite tidigare från den sista lektionen så att vi får någerlunda bra platser. Min kamera ska följa med så om det blir bra bilder kommer några bilder dyka upp här. Vi hejar såklart på polhem, men även på Julia som ska dansa. 
Trevlig fredag! :)

sant

Kategori: Funderingar

Om du alltid försöker att vara normal, kommer du aldrig att få reda på hur otrolig du kan vara.
 

Fullspäckad fredag

Kategori: Min vardag

Nu är det skola 8-15.30 och därefter är det dags för Lund Super Bowl!! :) 
Planer för kvällen: Packa och sen sova ;)

Torsdag

Kategori: Min vardag

 

Böcker...

Kategori: Min vardag

Igår kunde jag stänga boken Femtio nyanser av mörker. Precis som ettan (femtio nyanser av honom) var boken riktigt bra och jag har suttit varje kväll denna veckan för att läsa i den. Hela boken i sig är så fängslande och efter varje kapitel börjar jag tjuvkika på det andra - och helt plötsligt så måste jag läsa några kapitel till! :)
Någon annan som har/håller på att läsa böckerna? 

Snöstorm?

Kategori: Min vardag

Var tog den omtalade snöstormen vägen? Imorse när jag vaknade låg det ytterst lite snö på gräset och redan vid 10-tiden var alla snö som bortblåst. Däremot blåser det ganska kraftigt och -1 blir helt plötsligt -10 ^^
Igår när det blåste ännu värre var hästarna ovanligt snälla mot varandra och Max agerade vindskydd till Joker och Gunvald :)
Idag fick jag gå upp tidigt och åka till skolan för ett kort utvecklingssamtal, kändes väldigt onödigt och redan vid 9.30 var jag i stallet för att mocka och fixa allt. Det gick ganska snabbt och C får vila idag då jag fortfarande inte har ork i benet för att rida. 
 
När jag kom hem efter stallet satte jag mig med tyska läxan och sve/soc. Lunch och ännu mer läxa. När jag var klar med allt det började jag röja bland alla mina lösa papper som jag samlat på mig under tvåan. Idag åkte detta  i soporna. 
Nu när jag är klar med alla jobbiga saker ska jag äntligen dicka en kopp te och läsa i min bok resten av dagen. Ha en bra dag! :)

Glad trots vädret

Kategori: Min vardag

Även om det är måndag känner jag mig faktiskt inte deppig för en gång skull. Det beror antagligen på att jag ska åka till Joakim på lördag, att mitt ben är mycket bättre idag och att jag bara har två lektioner och slutar alltså 11.
 
Eftersom jag fortfarande har ont i benet så ska C få vila idag. Det passar dessutom bra då jag måste vara tillbaka på skolan kl 15 för att gå på ett möte om Tysklandutbytet. Veckan kommer bjuda på lite andra roligheter och jag ser fram emot de kommande dagarna. 
Någon annan än jag som är pigg på denna veckan? ;)

söndag 17/3

Kategori: Gunvald

Idag red jag ut på Gunvald tillsammans med min medryttare och Max. Det hela gick jätte bra, Gunvald skötte sig och vi travade & galopperade lite längre sträckor. Det märktes dock att Gunvald inte har skor då han mot slutet blev lite öm i hovarna. 

Det som gick lite mindre bra på på uteritten var när vi skulle gå över bäcken. Gunvald vägrade gå över så jag hoppade av för att leda över honom. Jag började gå i förväg och han traskade på bakefter. Eller ja, han tog två steg innan han tvär - vägrade. Det resluterade med att jag föll framlänges halvt i bäcken samtidigt som Gunvald tog ett mega skutt över bäcken och landade rakt på mig (som alltså låg ner på mage). Trots att han behövde hålla reda på alla fyra hovar trampade han mig bara på baksidan av låret. 
 
Detta + skadan från igår har såklart resulterat i ett väldigt svullet ben (eftersom båda skadorna finns på vänster ben) och det gör riktigt ont att gå. Får hoppas att det onda försvinner snabbt då jag behöver motionera Max redan imorgon hehe :)

Tokigt kär

Kategori: Joakim

Det var knappt en månad sedan jag träffade Joakim och ändå saknar jag honom så mycket att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag vill kunna känna värme och närhet från honom. Att bara umgås med Joakim, skratta tillsammans. Det som är riktigt jobbigt är att jag inte kan ha ett, så att säga, "vanligt" förhållande där jag får vakna upp bredvid honom varje morgon eller till exempel umgås på helgerna. Istället måste jag få ett begränsat antal timmar med honom, för att sen åka hem igen och egentligen leva i två olika världar. Vi måste åtminstone vänta i mer än ett år innan det ens är tal på att flytta ihop. 
 
Men tills dess, kommer jag fortsätta att spendera tid med honom på alla lov, min älskade ♥

Full rulle

Kategori: Min vardag

Min morgon började redan 6.40 då min snälla pojkvän ringde mig... 
Vid 7-tiden tog jag en promenad bort till stallet för att fodra och släppa ut hästarna. Trots att klockan inte var så mycket var det väldigt mysigt och fint ute. Dessutom gjorde det mig väldigt pigg! :) 
Efter att jag också hade ätit frukost red Erica Max och jag longerade Gunvald. 
 
Vid halv tre körde vi mot Julia för att låna deras hästsläp. När det var gjort styrde vi mot Staffanstorp för att hämta ensilge till hästarna. Det var svårt att hitta dit, men någon timme senare lastade vi av det i stallet. Jag lyckades få en stor vagn på hjul (om man nu kan beskriva objektet så) på mitt vänsta lår så numera har jag ett riktigt stort blåmärke som hindrar mig från att gå ordentligt. Får se hur det blir med ridandet imorgon. 
 
Måste bara berätta att min nya spångrep var helt annaorlunda att mocka med än de andra som finns i stallet. Numera är jag den snyggaste i stallet när jag mockar med den lila grepen ;)
Nu ska jag äta jordnötsringar och titta på tv - en vanlig lördag med andra ord. Ha det så bra. 
 

Party

Kategori: Kompisar

Jag har haft en otroligt bra kväll, en bland dem bästa på länge. Haha känner att efter denna kvällen kan jag dra slutsatsen; Det spelar ingen som helst roll hur mycket jag än försöker för att inte säga något opassande eller dumt som inte är genomtänkt för det gör jag ändå. Så typsikt Emelie haha! :) Godnatt.

Fredag och skrynklig skjorta

Kategori: Min vardag

Imorse hade jag lite bråttom till skolan och tänkte inte alls på att skjortan var väldigt skrynklig. Hoppas att jag inte såg allt för dum ut haha! Lektionerna flöt på, även om vissa var tråkigare än andra med ännu en massa fyrahörnsövningar. 
 
Efter skolan cyklade jag till stallet och gjorde iordning C för en uteritt. Det är en sån härlig känsla som jag aldrig kan få nog av och det var lika underbart som alltid. Vi skrittade och travade i 20 minuter innan vi började med galopparbetet. Jag låter honom galoppera på långsträckor för att sedan få kortare skrittpauser innan det blir galopp igen. Som vanligt skötte han sig alldeles utmärkt och det var en nöjd ryttare som sedan skrittade av sin häst. 
Nu ska jag förbereda mig inför kvällen som ska spenderas hos Jessica, vilken fredag! :)

Torsdag

Kategori: Min vardag

Min dag började med att jag och två andra gick till soptippen med skräp, tungt men en väldigt rolig upplevelse. I dessa tillfällen är det bra att ha en soptipp så pass nära att man kan gå dit. 
Efter turen gick jag hem för att äta lunch och ringa dem där viktiga samtalen. Just nu ser det lite krisigt ut med att få hem ensilage men jag jobbar på det.
 
En andra tur till stallet på eftermiddag gjorde mig gott och jag hjälpte barnen med ridningen. Blir väldigt glad över de framstag som Gunvald gör :)
 
Nu ska jag bara ta det lugnt, titta på tv, dricka te och läsa i min bok. Ha det bra! :)

Ännu en ledig dag

Kategori: Min vardag

Värst vad skolan har blivit generös och bara öser på med lediga dagar, det gillas. 
Dagen ska spenderas delvis i stallet men delvis hemma och göra lite nyttiga saker. Behöver göra lite småsaker som hör till skolan, har en inlämning på söndag t.ex. Måste också ringa några samtal till bland annat Gunvalds ägare. 
 
Hör av mig senare med ett roligare inlägg :)

love ♥

Kategori: Joakim

(Ignorera mina lite väl stora lår)

FN - onsdag

Kategori: Skola

Som sagt, en lång dag idag - men en väldigt rolig dag!
Till en början med satt alla i aulan och lyssnade på alla länders öppningstal. Därefter gick vi vidare till våra utskott i några klassrum. Jag var den som fick presentera Usa's resolution och i början var det väldigt nervöst. Efter ett tag när alla hade blivit varma i kläderna kändes det inte alls konstigt att prata. Det var ett tajt schema och när vi tillslut fick lunch var maten såklart slut - så det blev baugette för min del :)
Tänkte lägga upp bilder som får förklara hur roligt det faktiskt var. 

Nej..

Kategori: Funderingar

Jag kan inte riktigt sätta fingret på denna dagen. Vissa studer har varit trevliga, underbara och enkla medan andra stunder har varit frustrerande, tråkiga och ledsna. Det är precis sådana dagar som jag hatar, och jag vill helst av allt bara försvinna för att slippa genomlida dem. 
 
Det största oro-momentet just nu är att få hem hö eller ensilage då vi endast har ett fåtal balar kvar som räcker till söndag/måndag. Om allt går som det ska hoppas jag att vi kan hämta det på lördag eftermiddag någon gång. Annars kommer jag få panik...
 
Imorgon är det en väldigt lång dag eftersom vi ska ha FN-rollspel. Känner redan nu hur lite energi jag har och när vi dessutom endast har en timmes rast, och inget mer så känns dagen inte så lockande. 
Ursäkta för endast negativa saker idag, men alla dagar kan inte vara positiva ;)
 

Poff

Kategori: Min vardag

Precis så lät det idag när alla mina sparpengar försvann. Hälften gick till hästsaker och hälften till resa, men sånt är bara nödvändigt. Köpte endast spån, foder, saltsten, nya bakbensnöre och en spångrep - bara nödvändiga saker. Resan ser jag också som nödvändig, att åka till Joakim är inte något som jag bara hoppar över. 
Annars har jag varit väldigt flitig idag och hunnit med massor. Kvällen ska nu avslutas med CSI, te och macka!

KU - dag

Kategori: Min vardag

Tidig morgon trots att jag är ledig. Varför vaknar jag runt 7 och kan inte somna om? Hur som helst har jag redan tryckt i mig frukost och nu ska jag hoppa i stallkläderna innan jag går ner till stallet. Idag är det fint väder, men däremot lite kallt med -6 grader. Tror det blir att rida ut på Max och se hur det är med hans skav vid magen. 
 
Städa till kaninen, handla kaninmat, skicka in skolarbetet, städa rummet, duscha och handla hästmat är annat som står på mitt schema idag. Visst kan man bara älska lediga dagar? :) 

Någon som vet bättre?

Kategori: Max Timotej

Många gånger när jag kommer på morgonen och ska släppa ut Max är hans ben svullna. Denna svullnad går över under dagen när han rör på sig i hagen. Jag här läst lite om det på internet, att det är blodcirkulationen som oftast är orsaken till varför benen svullnar upp. De flesta på sidor jag hittade, menade att man kan linda eller ha speciella skydd under natten. Funkar det? Hur som helst fick Max på sig dessa skydd så imorgon ska jag se om det har hjälpt. Någon annan som har mer erfarenhet om detta ämne och som skulle vilja förklara det bästa alternativet? :)

Sysselsättning

Kategori: Min vardag

Efter städningen i skåpet började jag smörja alla mina saker, tråkigt men nödvändigt :) Vid 13 -tiden kom mamma ner till stallet och undrade vad jag gjorde. Jag hade nämligen sagt att jag inte skulle rida utan bara fixa lite i stallet och sen komma hem (det tog 4 timmar haha).
 
Nu sitter jag på sängen och är stolt över mig själv som är klar med det stora arbetet som ska lämnas in imorgon. Den lediga dagen imorgon ska spenderas i stallet (var annars?) och senare i hästaffären haha :)
Ha en fortsatt trevlig söndag.

Söndag

Kategori: Häst

Mina planer för idag blev lite ändrade när jag vaknade. Hade först tänkt att rida ut på Max idag och kanske rida Gunvald efter det, men snön vräker ner och det är -4 så jag tror faktiskt att hästarna får vila idag - det behöver dem. 
 
Men såklart ska jag ner till stallet för att pyssla lite som vanligt. Hade tänkt städa ut hela min garderob, ta hem det som ska tvättas och kanske lägga undan det jag inte använder. Jag hoppas att ni får en bra söndag. Vi hörs senare! :)

Maxat

Kategori: Min vardag

Idag har jag inte haft en enda ledig minut över och imorgon ser det likadant ut. Jag kikar helt enkelt in senare när jag har tid :)

Lillkillen

Kategori: Gunvald

Fredagsmys

Kategori: Min vardag

Efter skolan cyklade jag bara inom huset för att ta på mig stallkläderna. När jag kom dit stod Max inne och åt sin kvällsmat i en nymockad box och nytt vatten. Har det väldigt lyxigt på fredagar då Erica mer än gärna tar hand om allt stallarbete. Antar att hon saknar att hålla på med hästarna eftersom hon inte gör det i skolan (där har hon bara hand om kor, får,getter, grisar och smådjur). Hur som helst, ryktade jag honom en längre stund innan jag letade fram hans repgrimma för att träna på några övningar i paddocken. 
 
När detta händer, brukar jag lägga vikt på följsamheten och att han flyttar sig undan när jag ber om det. Brukar te.x. få honom att backa eller göra en bakdelsvändning osv mest för att känna en vi-känsla och det är ganska roligt när man sen upptäcker hur mycket hästen egentligen lyssnar på en. Försöker också lära honom buga vilket han börjar förstå, däremot kan han det inte helt så frambenet är inte helt sträckt men han är ändå jätte duktig. Erica tog några bilder som jag tänkte visa er. 
 
Efter stallet blev det en snabbdusch innan Malin och Julia dök upp. Det blev såklart pizza och tre olika efterätter (1. Jordgubbar med grädde. 2. Panacotta. 3. Kanelbulle), och vi blev totalt proppmätta. Vi kollade även på filmen A love song for Bobby long, snackade och halvkollade även lite på en annan film innan vi följde Julia till tågstationen. Imorgon ska jag hålla i en helgmatarkurs och Malin ska följa med hehe :) Ska försöka ta med mig kameran, för hästarna ska ju ridas efteråt! :)
Hoppas att ni får en trevlig helg, vi hörs. 

Min namnsdag

Kategori: Min vardag

Fredag idag (vilket antagligen inte är någon överraskning). Just nu sitter vi och jobbar med FN-rollspelet som ska ta plats på onsdag mellan 8-16.30. Efter denna lektionen blir det att jobba med ett annat stort arbete innan jag, Malin och Julia ska traska ner på stan för att köpa tröjor till Lund Super Bowl :)

Helgen är fullspäckad med massor av trevligheter som börjar redan ikväll med stallet och tjejkväll. 
Vi hörs senare! :)

Hoppträning

Kategori: videor

Det gick som sagt sisådär på hoppträningen, men det beror ju på att det var flera månader sedan vi hoppade.
(Ursäkta all blåst som kom med men ja)

Film?

Kategori: Max Timotej

Mamma filmade två korta snuttar från hoppträningen i söndags och jag funderar på att klippa ihop de två och lägga upp här, vad sägs om det?

Mycket att göra

Kategori: Min vardag

Varför ser jag alltid skolan som ett stressmoment? Prov på fredag, inlämning av ett större arbete på måndag och FN-rollspel på onsdag + övriga läxor. Lektionstiden räcker ju aldrig till så idag har jag spenderat 4 timmar med psykologiplugg och känner fortfarande att jag inte kommer att hinna. 
 
Idag fick jag hjälp av personalen i stallet med att mocka och mata min pålle så att jag i lugn och ro kunde plugga, och det var behövligt. Imorgon är en till icke-stalldag då jag ska fortsätta med mitt pluggande för att klara av provet. 
Annars händer det inte så mycket för mig imorgon förutom skolan 11.55-15.30 och sen plugg som sagt. 
 
Mycket mer spännande än så är inte mitt liv för tillfället haha, skola, hästen, plugga och sen om igen ;) Men så fort jag har något roligare att berätta om kikar jag in här :)
Bild från gårdagens uteritt <3

nanana

Kategori: Min vardag

En riktigt dålig dag idag.
 

Bilder från träningen igår

Kategori: Max Timotej

Årets första hoppträning

Kategori: Max Timotej

Behöver jag kommentera det ens? Under fm byggde jag upp ett sånt otroligt hoppsug att jag var alldeles till mig. När vi väl hade släpat alla hinder till fältet och börjat hoppa är C inte alls på samma hopphumör som jag. Kan sammanfatta träningen med några entsaka ord; vägra, springa vid sidan om, krascha rakt in i hindret och stanna mellan två hinder för att sen ta ett jätte skutt...
 
Emma hade tålamod till tusen med mig idag. Gång på gång sprang han vid sidan av och tog alla bommar med sig, jag var inte så irriterad i början, men ju flera gånger det hände ju argare blev jag. Och jag vet att jag inte ska bli arg på honom, men det gick verkligen inte alls bra. Han gillar inte hinder om det ligger bommar framför, om det är ett litet hinder framför så det blir studs, eller om det ligger bommar nära hindret överhuvudtaget. Mot slutet när Emma ställde upp en rättuppstående hinder, utan några konstigheter, då, då hoppar han som en kung. Haha, åh hästen alltså :) Men, jag tycker om honom lika mycket iaf  ♥
Fler bilder kommer upp imorgon :)

dum bild som inte hamnar rätt

Kategori:

Någon som tycker det har blivit mycket häst på sistone? Då kan jag berätta att det kommer bli ännu mer idag, ska snart till torns för att vara funktionär och sen ska Max ridas. Får hoppas på lite bättre

väder idag bara :)

Blue

Kategori: Max Timotej

Efter att jag ridit Gunvald red jag min prins. Han var lagom pigg, vilket passade mig bra då jag känner mig alldeles trött i kroppen. Galoppen satt riktigt fint och jag kände att han verkligen bar upp sig själv direkt. Jag tror att mycket beror på all den hjälp jag får av min medryttare. Känns som vi börjar bygga upp oss nu och det gör mig så glad :)

Framgång

Kategori: Gunvald

Idag när jag red Gunvald märkte jag hur mycket han har lärt sig. Bara sedan igår har han utvecklats och tagit till sig det vi gjorde. Han kan nästan galoppfattning och flyttar sig lite för min skänkel. Vi jobbar vidare med det på måndag, för imorgon ska han få vila. Låter bilderna tala för sig nu :)

Kuras - Utopia

Kategori: Häst

2007 köpte Jessica Kurre och han flyttade in på 4h. Jag fick då den stora äran att bli medryttare, vilket var riktigt stort eftersom Kurre blev så poppis. Det kändes bra för mig, att Jessica litade så pass mycket på mig, att jag fick bli medryttare till Kurre. Vid den tiden ägnade jag mig inte så mycket åt varken dressyr eller hoppning utan vi brukade mest rida ut och ta mysiga kvällsturer runt gården. 
Tyvärr har jag nästan inga ridbilder alls på mig och Kurris, så jag använder mig istället av bilder från arkivet på Jessica och lånar även bilder som Emma har tagit.
Det jag kommer ihåg var att Kurre till en början med var en väldigt snäll herre. Jag som då var 12 år hade däremot lite problem med honom ändå hehe. På uteritter kunde han bli väldigt rädd för allt möjligt och vi fick bråka lite fram och tillbaka innan jag kunde övertyga honom om att han faktiskt skulle gå framåt. Trots det var det ändå härligt att kunna komma ut och galoppera en sådan häst. Och som jag sa innan, att ha det ansvaret över honom gjorde så att jag växte massor. 
Kurre flyttade från 4h till Axelgård, exakt när kommer jag inte riktigt ihåg. Jag fortsatte att rida honom såklart och kanske var det vid den tiden som jag började mer med dressyren och träna kondition osv. Det tråkiga var att han började bli allt mer svår att hantera. Han skulle bitas och vara otrevlig i hanteringen i stallet osv. Efter sommaren (vilket år minns jag inte) slutade jag att rida honom då han helt enkelt blev svår för mig. 

2010 fick Kurre avlivas, riktigt varför vet jag inte men det var något fel på benen som inte kunde läka. Efter att jag fått reda på det kunde jag sitta flera kvällar i rad på mitt rum och gråta i mörkret. Jag var så ledsen, mer än jag själv ville inse. För även om han blev lite svår mot slutet har han lärt mig hur man ska hantera den typen av hästar. Han har gett mig glädje och kunskap - vad mer hade jag kunnat önska? En jätte fin häst enligt mig och jag tycker att Jessica ska få beröm för det otroliga jobb som hon gjorde med den hästen ♥
(Foto: Tegler)

Hagbus

Kategori: Häst

Efter att vi ridit släppte jag ut Max i hagen ca en timme utan täcke. Han njöt av solen samtidigt som han tetades med Gunvlad. När jag sen kom för att ta in hästarna igen hade såklart alla tre rullat sig i leran och såg inte ut som tre rena hästar... hm.
 

1 Mars

Kategori: Gunvald

Det var ren lycka att kunna sluta tidigt och direkt cykla till stallet och rida ute i det fina vädret! :) Vid två - tiden var jag och Erica i stallet och gjorde iordning hästarna. Under lovet hade Gunvald slitit sig två gånger i stallgången så jag var extra noggrann med att se till att det inte hände igen. Han skötte sig bra och jag slapp alltså laga linan. 
All snö har smält bort, eller ja, nästan. Det finns fortfarande snö i paddocken och massor med is. Är lite butter över det eftersom jag vill använda mig av paddocken. Men, vi fick rida ute på fältet lite istället, lite blåsigt kanske men väldigt härligt. Red fram på en oval cirkel i skritt och trav innan vi började galoppera. Första fattningen blev lite studsig, men den andra gick jätte bra. Hans galopp är inte så bekväm, men det kan jag leva med ;) 

Efter 35 minuter kände jag att han verkade mer än nöjd då han började frusta och även slappna av. Då valde jag att sitta av och sen skritta av honom för hand på grusvägen runt bruks och fältet. Och känslan av att det hade gått så bra gjorde mig alldeles varm i magen. 
Imorgon hoppas jag att mamma följer med till stallet så jag kan få lite nya ridbilder :)
 

Haha

Kategori: Häst

fredagsklädd

Kategori: