emelievidberg

Vad ska alla göra idag?

Kategori: Kompisar

Efersom det är valborg har även jag lite planer, precis som alla andra. Jag har planerat att gå i skolan hela dagen även om många ska strunta i några av lektionerna. Efter skolan som slutar runt 16, så ska jag tillsammans med Malin, Julia och två kompisar till Julia gå till stadsparken. Där ska vi mumsa i oss godsaker som vi alla har med oss. När vi har tröttnat där så åker vi hem till mig. Kanske blir en kort tur till stallet, och annars ska vi äta kvällsmat och besöka bålet här på Gunnesbo. Som ni märker är mina planer att vara med mina kompisar och ta det riktigt lugnt ikväll :) 

Löshoppning

Kategori: Gunvald

I söndags hjälptes vi åt att löshoppa Gunvald. Min tanke var att han skulle träna på hopptekniken då den inte finns när jag har testat att hoppa honom. Tror ni att det är en bra idé att löshoppa honom några gånger innan jag försöker med att hoppa uppsuttet igen? Hur som helst skötte han sig jätte bra och tyckte det var jätte roligt. Han hoppade väldigt fint och hade mycket energi fram till hindret. Jag är alltså supernöjd med honom ännu en gång :)

Träning för Emma

Kategori: Max Timotej

Idag fick jag äntligen hoppträna igen och det gick jätte bra. Max var duktig och jag fick träna på sånt som jag gärna slappar med när jag rider själv. Känns som att jag vågar ge mig iväg på en Pay and Jump som ska vara på torns den 12 maj. 
 
Sötaste hästen hoppade jätte fint på det sista hindret som låg på runt metern, men jag tappade min balans och vi båda kom i otakt. Det slutade med att jag ramlade av precis i landningen, och det blev alltså första avsittning från Max. Det första jag tänkte på när jag låg där i sanden var "Hoppas inte mina ridstövlar har blivit skavda nu av sanden" hehe :)

Vad ska användas när?

Kategori: Funderingar

Jag brukar inte yttra mig något direkt om andras hantering av hästar, då jag ibland kan tänka mig att andra inte gillar min hantering. Men, jag har både idag och igår suttit och kollat på ponnyaktuten på svtplay. Det som jag la märke till direkt var att de smackade när dem ville att hästen skulle backa.  
För mig betyder smacka framåt, energi fram. Att gå framåt och backa är inte samma sak, och därför ska man göra skillnad på dessa två. Jag smackar för att hästen ska gå framåt och säger "backa" när den ska backa. Och det funkar alldeles utmärkt på Max. Om en smackning kan betyda både framåt och bakåt, tycker jag att uppmaningen  "spring" kan betyda både spring och stanna. Hoppas ni förstår hur jag menar? 
 
Men som sagt, bara för att jag tycker såhär och det funkar på min häst, betyder det inte att jag har rätt ;)

Födelsedagskanin

Kategori: Shadow

Jag har haft Shadow i fem år nu. Och idag är det hans dag, han fyller nämligen 10 år. Det märks såklart i hans päls att han börjar bli till åren men han är fortfarande lika pigg som när jag fick honom. Snuttegullkaninen ♥
 

Gunvald

Kategori: Gunvald

Gunvald glänsde i paddocken idag i sitt nya träns och nya schabrak. Jag red i en halvtimme och tränade på alla gångarter. Galoppen är lite seg fortfarande men han fattar alltid rätt galopp vilket är positivt. Idag var han lite svår i vänstervarvet vid ena långsidan. Han drog sig mot mitten och ville ha huvudet utåtställt hela tiden. Jag försökte hålla en stadig yttertygel och flytta honom lite med hjälp av skänklarna men han ville inte ge sig. Några varv senare släppte det lite iaf och då fick han beröm och vi skrittade av. 

Fredagsträning

Kategori: Max Timotej

Jag börjar undra när ni ska tröttna på att kolla på paddockbilder? Haha, men jag kör på tills någon säger att detta börjar bli tråkigt och utslitet. 

Aldrig mer lasagne i skolan

Kategori: Skola

Jag var ovanligt glad för maten idag i skolan men ångrade mig ganska snabbt igen. När jag tog en tugga fick jag något äckligt som inte gick att tugga sönder. 
Jag själv tycker att detta ser ut som ven eller artär hehe. Men när jag frågade mat-tanterna om det så menade dem bara att det var vanlig lasagnedeg och inget annat. Men nej, jag kan verkligen inte hålla med dem om det. Aldrig mer ska jag äta en sådan lasagne som denna igen. 

26 april

Kategori: Min vardag

Man kan ju undra om jag har vaknat på rätt sida idag för en gång skull? Vaknade innan väckarklockan redan innan 06.00 och var bara en aning trött men kunde lätt stiga upp. Sen ska jag inte nämna hur snabb jag var på väg till skolan... Jag brukar cykla långsamt för att inte bli trött och svettig, och sedan gå sista biten. Men idag cyklade jag som en racerförare och var framme på skolan 45 minuter innan jag börjar. Så nu får jag skylla mig själv och sitta här i min ensamhet med städerskan som alltid har en radio med sig och spelar över hela skolan. 
 
Jag hade nästan förträngt att det dessutom är matteprov idag, mitt allra sista (om man inte räknar med nationella) för gymnasiet. Har även en redovisning idag och tre andra väldigt jobbiga lektioner att ta mig igenom, och sen är det fredag! 
 
Och hur ska jag tillbringa min fredag? - hos Max och i soffan med dator. 

Old pics

Kategori: Max Timotej

I love you like a fat kid love cake

Kategori: Min vardag

Igår fick jag övningsköra lite i stan eftersom jag skulle skriva in mig på trafikskola. Den första skolan som vi åkte till, som jag hade tänkt mig, hade stängt en halvtimme tidigare än vad som stod på öppetiderna på dörren. Så vi körde vidare till en annan som vi hade i tanken och dem tog emot oss. Jag har alltså valt Lundgrens Trafikskola och har bokat in fem körlektioner som alla är 80 min, och även bokat in riskettan. Äntligen. Nu känns det som att jag är på väg någonstans, men jag kommer inte kunna ta mitt körkort precis efter att jag fyllt år, det vet jag.
Ska dra ner till stallet nu i två timmar och fixa med Max innan jag börjar skolan. Jag uppskattar verkligen mina torsdagar och den långa sovmorgonen, jag hinner med att göra så himla mycket då :)

Det som känns som slutet är ofta början.

Kategori: Funderingar

Blä. Gårdagen var en hemsk dag. En sådan dag som jag helst bara vill glömma och inte tänka mer på. Ska välja körskola idag och igår var jag och föräldrarna inte riktigt överrens om vilken det skulle bli. Varför inte bara låta mig välja eftersom det är jag som ska köra där? Hela kvällen igår gick jag alltså runt och var både arg och ledsen (fram tills Joakim ringde och fick mig på andra tankar). Men det är en ny dag idag och kanske kan denna dagen bli lite bättre. 
Ha en bra onsdag! :)

Monday today

Kategori: Min vardag

För att vara en måndag så har dagen faktiskt varit bra. Jag skrev tyskaprov imorse och slutade i lagom tid strax efter 12. Motionerade Max ute i regnet och det var faktiskt inte alls så tokigt. Däremot börjar jag bli ännu mer fundersam över hans beteende då han idag försökte bita mig flera gånger och vände rumpan till i hagen - vilket absolut inte är likt Max. Jag vet inte heller riktigt hur jag ska reagera och agera mot hans konstiga beteende. Om någon har något förslag på vad jag kan göra så hör gärna av er! :)
Om några minuter ska jag, mamma och Henrik gå ner till stallet för att kolla hur läget är. Vi hade nämligen fått besök igår kväll av ett gäng ungdomar. De hade på något sätt tagit sig in i ladan och vält omkull våra möbler och slängt saker omkring sig. Så ska alltså dit och kolla så att ingen håller till där nu. 
Sses! :)

Min helg

Kategori: Min vardag

I fredags när jag kom hem cyklade jag nästan direkt ner till stallet för att pyssla om och pussa på Max. Känslan av stallet och hans närhet var underbar - och jag var ändå bara borta några dagar. Efter stallet kom Malin & Julia hem till mig. Vi beställde pizza och tittade på Let's Dance. Båda två sov över hos mig också eftersom resten av familjen är bortrest (fre-mån). 
På lördagsmorgonen gick vi först till stallet och sedan följde vi Malin till stationen innan jag och Julia gick tillbaka till stallet för att rida. Det var riktigt härligt väder och det var mest Julia som red, och jag njöt bara av att få vara där. Max var lite knasig, men jag tror det beror på lite olika saker, bland annat att han har börjat fälla mer nu. Vi båda red även Gunvald en liten stund och han var lika snäll som vanligt. 
På kvällen åkte jag sedan in till Malmö för att fira en kompis födelsedag, så det blev resturang och sedan bowling innan vi tog varsin milkshake på BK och tog tåget hem igen. 
 
Idag har jag haft ponnyridning i stallet och tjänat ihop nästan 800 kr på en timme. Helt okej ändå ;) Nu ska jag fixa med lite saker här hemma och förberede mig inför tyskaprovet som jag har imorgon. 

Vår

Kategori: Max Timotej

Idag fick Max gå utan täcke i hagen och det uppskattades väldigt mycket. Jag har dock en hel del att göra senare... :)

Damals

Kategori: Skola

Efter några dagar i Tyskland, 22 timmars resande med båt, tåg och buss och mycket skratt är jag äntligen hemma igen. Det första jag gjorde när jag kom hem var att ringa till Joakim och sedan cyklade jag till stallet. Efter det kom Malin & Julia hem till mig och vi köpte pizza och nu är det godis som gäller. Imorgon ska jag försöka skriva ett längre inlägg om vad jag egentligen har gjort, vi hörs!

Till Tyskland

Kategori: Min vardag

Klockan är ställd på 4.30 och jag har äntligen blivit klar med all packning. Imorgon ska jag åka till Tysklad för att bo hos en värdfamilj (genom skolan). Jag trotsar lärarna direkt som bad oss att packa lätt - jag har packat massor och alla presenter till min värdfamilj väger en hel del. Hur som helst måste jag gå och lägga mig nu om jag ska orka gå upp och sedan resa i 9 timmar. 
 
Min medryttare tar hand om Max mån - tors och sen hoppas jag att jag själv har ork och kraft att ta hand om honom på fredag eftermiddag när jag kommit hem igen. Bloggen kommer eka tom men så får det vara, jag lovar extra uppdatering när jag kommer hem igen (om jag hittar hem). Ha det så bra, vi hörs!

1.5 ton (och lite till) senare

Kategori: Min vardag

Min morgon började redan 06.45 då jag vaknade och kunde sedan inte somna om. Läste istället ut boken Femtio nyanser av frihet och sen gick jag ner till stallet för att fodra och släppa ut hästarna. Runt halv elva mötte jag och Henrik min medryttare i stallet och vi åkte tillsammans till Eslöv för att hämta en släpkärra. Vidare bar det sedan norr om Eslöv där vi lastade på en 500 kg bal med hö och sedan till stallet igen för att lasta av. Totalt åkte vi och hämtade tre stora rundbalar och vi var inte färdiga förrän 18-19 tiden. 
 
Släpet vi lånade fick endast lastas med 560 kg och därför kunde vi inte köra fler balar åt gången. Men jag är inte heller så säker på att det skulle få plats två balar heller för den delen. Det såg däremot väldigt roligt ut när vi körde dessa gigantiska balar på en liten släpkärra - men det funkade och det är huvudsaken! :)
 
Efter tre rundor till Eslöv åkte vi vidare till en bonde i Furulund där vi köpte några balar halm till mig (som Max ska ha senare) när vi ändå hade släpet. Nu klarar sig hästarna med mat fram tills sommaren och jag är lättad över att vi åkte iväg idag och hämtade hö, för det tog slut imorse. 

Gunvald 12 april

Kategori: videor

Idag red vi i paddocken i sällskap med Max och min medryttare. Under hela passet hade vi en sådan härlig känsla och jag är så otroligt nöjd med honom - som vanligt :)

Uppdatering

Kategori: Min vardag

Ojoj, jag känner mig lite dålig som har halkat efter med uppdateringen men just nu är jag nog inte mig själv. Jag sover dåligt om nätterna vilket jag inte brukar göra. Har svårt att somna trots att jag är trött och sen vaknar jag av minsta lilla ljud på morgonen, och även om jag är trött och dessutom har sovmorgon har jag väldigt svårt för att somna om. 
 
Hela denna veckan som gått har jag kommit hem med huvudvärk och jag är så trött så att runt 17 har jag svårt att koncentrera mig. Pluggandet går dåligt eftersom jag på kvällen är hängig och inte orkar med något. Jag känner mig även väldigt irriterad på allt och alla och ja, jag är inte mig själv just nu. Jag hoppas att detta är något som snart går bort eftersom jag snart ska åka till Tyskland. 
 
I övrigt så är allt som vanligt, jag skriver prov och har massor att förbereda som ska vara klart vecka 16 och 17. Max  har kommit igång bättre och Gunvald gör stora framgångar vid varje ridpass. Idag var han t.ex. med på ponnyridningen och skötte sig alldeles utmärkt. Jag har även köpt Kollamasken till Max då det var 30% billigare på apotektet idag och sen har jag lyckats skriva ett A på psykologiprovet. 

Kall onsdag

Kategori: Min vardag

Jag vill att våren ska komma nu istället för detta halvtaskiga väder där solen bara tittar fram ibland och det är runt 0-5 grader. Vill kunna använda mina vårjackor men istället för jag dras med mina svarta vinterjacka - fortfarande. 
I övrigt är jag en trött tjej som ändå sover sju timmar varje natt och har massor att göra i skolan. Dessutom ska jag iväg till Tyskland nästa vecka och har därför lite saker att ta igen också. Ojoj, jag vet inte riktigt hur jag ska överleva denna onsdag...

Uteritt

Kategori: Max Timotej

Idag slutade jag tidigt så jag kunde sitta upp på Max redan kvart i två. Eftersom vi ridit i paddocken hela helgen tog jag en lång uteritt på kyrkoängarna, genom bäcken, tillbaka igen, bort mot Axelgård och skrittade sedan hem på asfaltsvägen. Känner hur all motivation bara dyker upp när Max verkligen ger allt han kan när jag ber honom och när han bara är pigg på livet. Det fina vädret bidrar även till mycket, tänk vad lite sol kan göra ;)
Idag fick Max ponnyman som inte kunde välja vilken sida den skulle ligga på. 
Förresten så kan jag inte sluta förvånas över hur trafiksäker Max är. Dem håller på att lägga rör i marken nedanför stallet och vi rider sida vid sida vi ett djupt dike, stora grävmaskiner i arbete, stora lastbilar och tjutande tåg och han rör inte en fena för det. Älskar den lilla hästen så mycket :) ♥
 

Vårkläder

Kategori: Shopping

Igår var jag och mamma iväg för att handla mineraler/vitaminer och olja till Max. När vi var ute ville mamma ta en tur på Nova och hon skämde bort mig som vanligt. Jag kom hem två par jeans (vita och ljusblåa) & en skinnjacka rikare. Jag har länge tänkt på att skaffa mig en skinnjacka men har aldrig gjort det då jag alltid lagt pengar på annat (läs:hästen) men nu när mamma ville ge mig en blev allt helt annorlunda. Lite nya vårkläder och nu är det bara våren som fattas :)

Finfin

Kategori: Gunvald

Efter några dagars vila var det dags att motionera Gunvald lite. Vi red också i paddocken och red i ca 30 minuter. Jag kände mest igenom honom i alla gångerarter och tränade på halter. Han är så duktig och allt går bara framåt hela tiden. Jag tror att jag ska använda en av dessa bilderna sen till artikeln som jag nu håller på att skriva. 

Det nya schabraket på

Kategori: Max Timotej

Idag red vi i paddocken igen för att träna lite, kan ju säga att det inte gick så jätte bra hehe. Han var lika pigg som igår och ville bara galoppera. I början lät jag honom "busa" lite och sedan tränade vi på galoppfattningar och avsaktningar. Det märks att han inte har några muskler för att måste ta mycket stöd från handen och har huvudet alldeles för långt ner, men det får vara så ett tag tycker jag tills vi har byggt upp lite mer nack, rygg & rump -muskler. 
Imorgon står det uteritt på vårt schema :)

lördag 6/4

Kategori: Max Timotej

I två månader (under februari & mars) har jag känt att Max inte har varit sig själv. Han har varit lite annorlunda, inte seg och slö, men inte heller som han brukar. I vanliga fall brukar han charma mig vid varje ridpass med något nytt och visa att han verkligen ger järnet, men som sagt har det inte känts så på sista tiden. 
 
Men idag kände jag äntligen att min häst var tillbaka. Han var framåt, ville jobba med mig och han försökte. Det värmde otroligt mycket i mitt hjärta, min underbara häst. Han var annars också väldigt pigg och studsade över bommarna som jag hade lagt fram precis som han alltid brukar göra. Det är skönt att han är tillbaka! ♥

Lycklig

Kategori: Max Timotej

Han är tillbaka! Skriver mer om det senare idag :)

Mina fina killar ♥

Kategori: Häst

Det är så härligt att Max och Gunvald kommer så bra överrens. Dem beter sig precis som bröder, småtjafsar men är varandra trogna i alla lägen :)

Tankar

Kategori: Funderingar

Läste precis en artikel som Linn Ingvarsson från Dressyrmupparna har skrivit. Jag tycker att hon har rätt med detta då jag många gånger har varit med om händelser där bilar eller lastbilar inte tänker på vad som kan hända när de kör om. 

Ingen danska

Kategori: Allmänt

Kul att jag somnade efter 12 inatt och gick upp 06.00 imorse för att sen märka att min danska lärare inte dyker upp. Hade kunnat sova istället. 

V.14

Kategori: Min vardag

Det är mycket som ska göras i helgen, roliga saker och mindre roligare saker. Tur att det ändå är helg så jag får lite energi till alla fem skolarbeten som snart ska lämnas in, skrivas prov på eller redovisas inom en vecka. Ny mat till hästarna måste snart hämtas och jag måste även köpa mer spån någon dag när det finns en ledig lucka (vilket det inte finns). Utöver skolarbete ska såklart annat göras, som att lämna CV och skriva en artikel till tidningen Gotlandsrusset. 
 
Men innan helgen kan börja ska en skoldag avklaras med många långa lektioner, jag skulle hellre ligga i min säng just nu...
Vi hörs!

Stadskörning

Kategori: Min vardag

När jag övningskör brukar jag mest köra landsvägar, i utkanten av stan eller på motorvägen men idag bestämde jag mig för att följa med mamma och Henrik till Malmö. När jag kört i stan med den gamla bilen (en saab 9-5) har jag aldrig haft några problem. Nu däremot, med den nya bilen, fick jag massor med problem hela tiden och jag kände mig som en nybörjare haha. Den bilen jag kör nu tar mycket hårdare på bromsarna och är mycket mer känslig när det gäller att ge gas. Jag har till och med svårt att växla bekvämt med den här bilen och jag har ändå övningskört i snart två år! 
 
I Malmö var det lite krångligt att förstå exakt vilken fil jag skulle vara i och hela tiden kom det personer och cyklister framför bilen så jag fick tvärstanna. Däremot var det väldigt nyttigt för mig att äntligen få en riktig utmaning och köra just i Malmö istället bara för att köra fram och tillbaka till mataffären. 
 
Det positiva med bilen är att den är inte lika lång som den gamla och mycket lättare att parkera. Mot slutet när vi nästan var hemma blev det lite mer flyt i körningen och jag kände mig inte riktigt som en nybörjare längre haha. 

.

Kategori: Funderingar

Skapa inte dagen med de trasiga bitarna från gårdagen.

Kategori: Joakim

Mobilbilder

Kategori: Max Timotej

Jag kollade igenom alla mina mobilbilder och plockade ut ett urval bilder på Max. När jag tittar på bilderna känns det som om jag har haft honom i flera år, däremot är det bara lite mer än 1 år. Den första bilden är från första gången jag träffade honom i Januari 2012 och den sista är nu innan påsklovet. Min prins

Home

Kategori: Min vardag

Igår hämtade mamma mig på stationen lite innan 21. Hon pratade på om hur det var med Max och vad dem hade gjort i stallet osv. Väl hemma började jag packa upp innan jag bestämde mig för att titta på csi med mami istället. När det sen var dags för att sova, ja då låg jag bara och grubblade i ca två timmar. Det var jätte svårt att somna utan Joakim. 
 
Idag är det första skoldagen och jag är super trött. Får se om jag överlever för kl 17 är det styrelsemöte i stallet och det är en hel del saker som måste tas upp. Jag ska fixa lite fler bilder från besöket av Malin & Julia, så det dyker kanske upp under dagen :)

Nytt till min pålle

Kategori: Max Timotej

Hööks har öppnat här i Eskilstuna och självklart har jag varit där för att shoppa. Eftersom det är nyöppnat hade butiken mycket rea och erbjudande. Jag fick med mig ett blått schabrak och ett grön/gult fleecetäcke för endast 198 kr. Nu ska jag bara hem och prova det på min prins och sen får ni se fler bilder :)