emelievidberg

Kylig dag eller?

Kategori: Allmänt

Har nyss varit på nova för att lämna tillbaka mina skor och även mammas då jag inte ens kan gå på asfalt med lite "torr" snö utan att mina fötter blir dygnsura. Men nix, det gick inte. Killen i affären sa bara att det inte var nått fel på skorna men att det däremot inte gick att gå i vattenpölar med dem. Sen skyllde han på att det var för att jag svettades om mina fötter. Haha jag bara skrattade åt honom när han sa så. Men nog med det, jag köpte även tre julklappar. Har massor kvar att köpa.

Har lånat en lista från http://carolinhes.blogg.se/ Tänkte att då har jag kanske nått att skriva om varje dag. Men sen är det inte säkert att jag hinner varje dag.

Dag 1 - Presentation av mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina syskon. 
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Min kärlek.
Dag 6 – Min dag i detalj.
Dag 7 – Mina bästa vänner.
Dag 8 – Mina intressen
Dag 9 – En perfekt helg för mig. 
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mitt arbete.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den frisyr jag trivs bäst i.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Fula ovanor.
Dag 17 – Min favoritresa.
Dag 18 – Min bästa födelsedag.
Dag 19 – Något jag saknar.
Dag 20 – Den här dagen för precis ett år sedan.
Dag 21 – Min önskelista.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Något jag önskar att jag gjorde mer.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – Min skoltid.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Mina favoritskor.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Om jag blev tvungen att byta utseende med någon, skulle jag byta med..

Måndag...igen...

Kategori: Allmänt

Jaha, då är det måndag igen. Skolan är avklarad  och jag sitter här med en helt ny hög med läxor (som vanligt). Har gjorde den ena teknikläxan och sen har jag tagit några bilder och ska snart påbörja den andra teknikläxan. Har även några inlämningar denna veckan. Suck vad trött jag blir på det.

Huvudet snurrar och jag mår illa. Vill inte gå till skolan imorgon om jag känner mig såhär. Men om jag missar en skoladag så tar det hur lång tid som helst att komma ifatt.

Vet inte var jag ska skriva mer om men har så mycket att göra. Så nu ska jag lägga ifrån mig datan och fortsätta med berget av läxor. Vi ses :p

Rubrik?

Kategori: Allmänt

Har nu varit och tagit in de små hästarna och det var ganska skönt att komma ut. Det är ju trots allt inte så jätte kallt^^

Här är några bilder från Danmark. Vissa är inte alls bra och dessutom så tog jag inte så många heller. Men så blir det ibland.









Nu ska jag nog gå och ta en mysigt bad och sen sova så att jag orkar med till skolan imorgon.

Söndag

Kategori: Allmänt

Har precis gjort klart nästa veckas svenskaläxa. Älskling åkte hem vid halv ett. Usch, det är så hemskt varje gång, och det kommer aldrig bli lätt att skiljas ifån honom.

Igår firade vi att vi vatt tsm i 25 månader. Åkte även till Danmark igår och var där hela dan. Och snökaos det var det men hur mysigt som helst att gå runt bland små gator i snön och kolla in i skyltfönster. Tog några bilder så kanske kan lägga upp dem också lite senare? Sen åt vi även på en mysig liten resturang. Och efter det blev det tivoli i minusgrader. Men jag kan säga att det var en rolig upplevelse att gå runt där när det var så mycket belysning i så många olika färger. Åkte dock inget med det är ju inte det som är viktigast tycker jag. Hur som helst så var det en bra dag och när vi sen kom hem var vi så trötta att det bara blev mys framför tv resten av kvällen.

Borde egentligen göra ännu mer nytta, som att göra mer skolarbete eller städa rummet men jag orkar verkligen inte nu när Joakim åkt hem. Däremot så måste jag ut i kylan lite senare för att ta in hästarna och mata. Och föresten, nästa helg kanske jag ska iväg på hästkurs med Maya. Det är tydligen i skurup och så får man rida 2 pass om dan och sen titta på när de andra rider. Ska se om mamma kan tänka sig att betala för det och sen bara hoppas på att vädret är bra så att Annika vågar köra med transporten.

Ses så länge <3

=)

Kategori: Allmänt

Joakim kommer nu vilken stund som helst. Har verkligen längtat massa efter honom. Verkligen. Har inte bestämt vad vi ska göra imorgon men vet iaf att han sen ska åka hem redan på söndag. Men sen får jag träffa honom igen i december.
Nej nu måste jag gå. Får se om jag bloggar alls under helgen.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Hejhej. Efter skolan idag så var det tänkt att jag skulle rida bort till torns med Lukas. Men det gick inte för det var mega halt och han hade ju inga broddar på. Så det fick va. Men skrittade en lite kort runda på 40 min iaf. Fast han var helt galen och bockade hela tiden. Jobbig häst.

Sen när jag var på väg hem så var det en bil som hade kört rakt in i en lykstolpe. Fast de i bilen satt bara helt stilla kvar, försökte inte ens flytta på bilen. Sen kom det en kille och frågade om hon var nykter och det var hon tydligen, men hon hade inga vinterdäck på bilen. Aja

Imorgon kommer världen bästa Joakim hit och stannar tills på söndag. Är inte länge jag får träffa han men är glad att han kommer =)

Snö :)

Kategori: Allmänt

Fast att jag egentligen inte gillar snö så kan det vara lite okej om det är i små mängder som det är just nu. Kan till och med va ute mer.
Tog lite bilder idag:

















Ibland kan jag nästan börja fundera vad jag har för kompisar som går runt i snön och gör "djurspår" haha.

Sen var Louisa här och vi hoppade runt i mitt rum och testade olika övningar till idrottslektionen. Kan säga att vi kom fram till en del och sen hittade vi massa gammal musik som verkligen är uråldrigt. Haha fast vi kom inte ens halvägs på mer än två timmar så vi får fortsätta mer senare.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Har ridit Flash idag. Är tråkigt att man inte kan göra nått annat än att rida i ridhuset en sånhär dag. Det snöar smått och blåser kallt och det är mörkt. Så ja, det blev ridhuset idag igen. Men den här gången gick det betydligt mycket bättre :)

Nu sitter jag och äter kvällsmat samtidigt som jag tittar på tv och har kaninen i knät. Den lilla kaninen fyller ju snart 8 oxå. Börjar ju bli gammal.

Ses :p

Glad?

Kategori: Allmänt

Sånt bra humör på jag är nu ikväll trots att jag har så himla ont i huvudet. Och trött är jag inte efter 75 minuters hoppande med en massa andra. Är hyper och springer runt här hemma. Tror att det poppa upp några ideer åtminstone som jag kan ha nytta av. Nu ska jag äta nått samtidigt som det blir soffan med csi med mamma.

Tänker bjuda på en bild på mig, jag är ju trots allt glad av någon anledning :p







Jag blir så trött

Kategori: Allmänt

En lång skoldag, massa jobb hela tiden. Och sen när jag kommer hem så är det bara att börja med läxorna. Blir så trött på att alla lärare varje vecka måste lägga på oss massa läxor. Jag vet, jag går i skolan för att lära mig men vi får ju snart inte ha en fritid längre. Känns så för mig ialla fall. Sen kanske nån tycker att jag klagar för mycket, men för mig tar det ganska lång tid att göra en läxa. Sen om vi har som denna veckan 7 st eller nått så blir det ju hur jobbigt som helst. Vi alla hatar säkert läxor men just nu så börjar jag bli en aning trött. Jobbigt är oxå när alla stora läxor ska va på en och samma vecka, och ibland dag. Som matteprov och bildinlämning. Samma vecka ska jag hålla idrottslektion. Ja jag kan babla på hur länge som helst. Men nu ska jag sluta med allt klagande och börja med labb-rapporten.

Måndag morgon

Kategori: Allmänt

Japp, ny vecka nu då. Börjar om ca en halvtimme. Ikväll ska jag på friskis och svettis, fast jag går inte dit självmant. Jag och en kompis ska dit för att få ideer till vår lektion som ska va musik och rörelse.

Men måste fixa klart nu innan jag ska gå. Ses

Dumma bilder

Kategori: Allmänt

Bilder från idag:




Okej nu går det inte att ladda upp fler bilder. Jag håller på att bli galen på detta. Men de andra bilderna ska oxå upp. även om det kommer dröja.

Blogg.se

Kategori: Allmänt

Hej igen. Hoppas att ni kan se mina nya inlägg för när jag själv skulle se hur bloggen såg ut så gick det inte ens att komma in på sidan. Om det redan nu är problem med detta så kommer jag hinna bli galen på blogg.se ganska många gånger...

Maya

Kategori: Allmänt

Tänkte lägga upp några bilder från ridpasset med Maya igår och idag. Igår tränade jag på övergångar och att få henne att gå fram i skritten. Hon har fortfarande inte vant sig vid bettet så hon gå och tuggar massor med öppen mun fast att hon har nosgrimma. I skritten går hon verkligen segt och sen är det svårt att få henne att ha liten bjudning.

Idag tränade vi med bommar. Hon är ju inte så förjust i det men det gick andå ganska bra. Förutom att hon slår i bommarna precis hela tiden så det låter en massa. Men hon är bättre nu än innan och tar ibland några skutt över bommarna.

Jaha, och såklart så kan jag inte ladda upp några bilder för det är nått fel. Orkar inte bråka mer med det nu. MEn jag lovar att jag ska försöka ladda upp dem senare idag.

Skolarbete

Kategori: Allmänt

Så, nu efter några timmar i stallet så blir det att göra skolarbete. Tänkte börja med bild eftersom det är svårast att göra. Om jag blir klart med det idag så har jag bara "lätta" läxor kvar att göra.  4 veckor kvar sen innan det är jullov. Tänker ge allt nu i så många ämnen som möjligt och jag vågar inte ens tänka på de hemska nationella proven som kommer sen nästa termin...

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Är det någon annan än jag som är uppe vid 9 en söndagmorgon? Jag känner mig faktiskt jätte pigg! :)  Ska snart ner till stallet och släppa ut hästarna men även rida Maya, och juste, jag glömde lägga upp lite bilder från när jag red henne. De kanske kommer idag. Men även idag ska jag jobba med massa skolarbete. Konstigt nog så har jag alltid en massa saker att göra på helgerna ^^

Nu ska jag iväg och äta lite frukost, ha en trevlig morgon :p

jag i sommras

Joakim

Kategori: Allmänt

Undra vad det är med mig? Jag är jätte bloggsugen precis hela tiden. Kanske beror det på att jag startade en ny blogg? Hmh, nått har hänt iaf när jag blggar flera gånger under samma kväll. Och egentligen har jag inget att skriva om.

Fast jag kan ju skriva lite om Joakim, bara för att. Han är då 19 år och riktigt söt hihi ^^ Vi blev tillsammans den 27 oktober 2008 så har varit tsm i lite mer än två år nu. Han bor i Eskilstuna, ca 55 mil här ifrån så det är därför vi inte kan träffas så ofta. Blir på alla lov och sen några helger. Kan berätta han är en riktig myskille. Mys,mys hela dagarna. Fast det är ju bara positivt. Sen är han så supergullig och tycker att jag ska ha det bästa. Enligt mig så har han allt som jag önskar mig. Nu vet jag inte vad mer jag ska skriva om honom, men några fler bilder kanske?






Vad sägs om några bilder?

Kategori: Allmänt

Tänkte lägga upp några bilder så att ni får se vad jag pysslar med på dagarna förutom skolan. Rider Flash på tisdagar, Lukas på torsdagar och sen varierar det lite när jag rider Maya. Nån kanske tycker att det är konstifr att jag håller på med så många hästar samtidigt men eftersom jag inte tar hand om alla varje dag så är det inte så jobbigt. Roligt oxå att träna mer än en häst.
Förutom ridning så är min kille som ett intresse för mig, även om han bor väldigt långt ifrån mig så håller vi kontakten och träffas så ofta som möjligt.



Lukas. Rider honom en gång i veckan. Lite svårriden eftersom han inte är så sammbarbetsvillig.


Världens finaste Joakim<3

Maya, arab stoet som nu är 6 år. Lite sent påbörjad inridning men nu är hon igång.

Joker skrutten här. Hoppas 65 cm på bilden. Jag tränar honom ibland.


Flash som är min medryttarhäst. Snällare häst finns inte.

En presentation kanske?

Kategori: Allmänt

Kan ju passa på att presentera mig lite. Känns kanske inte så lönt men jag gör det iaf. Ja, jag heter då Emelie, 15 år och går på Gunnesboskolan. Mitt stora intresse är att pyssla i stallet och rida. Har en super fin medryttar häst vid namn Flash och rider in ett arab sto tillsammans med en annan tjej. Jag älskar även att fotografera och har en nikon D3000. Har bara ett eget husdjur och det är min hermelin kanin Shadow. Sen har jag en underbar pojkvän som heter Joakim. Tror att detta får räcka för tillfället, kan inte komma på nått mer att skriva om. Bloggen kommer att handla om min vardag, allt från skolan till hästar.  

Hej

Kategori: Allmänt

Ska testa att blogga här istället för min gammla blogg, har länge velat byta till blogg. se istället för blogger.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt