emelievidberg

"Min dag" prat

Kategori: Min vardag

Det har varit en ganska bra dag idag faktiskt. Hade först sovmorgon till 13.05 - en timme längre än vad jag själv trodde. I skolan var det bara två lektioner, men inga direkt dö-tråkiga utan jag överlevde gott och väl. Därefter cyklade jag direkt till stallet för att vara med en tjej som red Gunvald. 

Det märks att det var ett tag sen han fick arbete. Han var otålig, vägrade att stå stil en endaste millisekund och skulle börja trava varannat steg. Trots detta, så skötte han sig ändå bra och behöll alla fyra hovar på marken. Imorgon ska jag själv rida honom på fältet och arbeta mer med honom och där ingår även några minuter galopp. 

Efter stallet lagade jag kvällsmat som blev Lax med creme fraiche, fetaost och bandspagetti och därefter övningskörde jag till affären med mamma. Runt nio började jag med pluggandet och nu sitter jag här. Ännu en torsdag avklarad och imorgon är det fredag. 

Imorgon är en lärare borta som vi har i två ämnen, därför har vi ändrat om på schemat så jag slutar redan 12.50. Det var länge sedan jag fick gå hem så tidigt en fredag! ;) 

Lukas

Kategori: Häst

Oj, var ska jag börja? Lukas är en fjordning, född 1991 som stod på 4h under ca 3-4 års tid. Dagen efter han kom, red jag upp och blev friryttare på honom. Han var mycket sammarbetsvillig i vissa lägen, i andra lägen ville han inget haha. 
Jag red Lukas regelbundet 2-3 gånger varje vecka vilket resulterade i att jag kom honom nära. Till och från kunde han vara väldigt jobbig, bocka av andra ryttare och vara allmänt trotsig - enligt andra. Det var något som jag själv aldrig märkte av hos Lukas. Han försökte inte kasta av mig, han testade inte mig och var aldrig elak. Eftersom han ändå var ganska utbildad kunde jag utvecklas med hjälp av honom. Vi red skänkelvikningar, bak och framdels vändning, galoppombyten osv. Det var så roligt att kunna träna, och försöka. 
Det är mycket som vi har gjort tillsammans och jag är glad som fick chansen att fortsätta rida ponny några år till efter att jag vuxit ur min egen. En sådan pålle, som Lukas, är en ponny som passar alla i alla lägen. Han ställer alltid upp på ett dressyrpass, hoppträning, uteritt, vagn osv. Allt som man ber honom om <3

Släpp taget eller släpas med

Kategori: Min vardag

Hur kommer det sig att jag alltid kringår min egen planering? Igår hade jag tänkt att plugga jätte mycket inför danskaprovet, och istället börjar jag laga mat, kolla igenom alla bloggar jag kan komma på, dricka te, poppa popcorn och titta på tv hela kvällen. Haha! Jag antar att det beror på att danskaprovet alltid är de lättaste proven att skriva. Första provet tog endast 15 minuter att skriva ^^
 
Jag ska inte cykla till skolan förrän om en timme - så jag har än gott om tid att nörda mig framför datorn. Får se hur många lektioner jag har idag då en lärare är sjuk jag vet inte riktigt när jag börjar än, hm. Om det sen visar sig att jag har håla kan jag ju alltid träna till danskaprovet...
 
Efter skolan ska jag iaf till stallet och pyssla om Gunvald lite och hjälpa två tjejer som vill rida Gunvald. Jag har varit väldigt skeptisk till att andra håller på med honom i ridningen eftersom han inte är inriden än, och ingen i stallet förutom jag har unghästvana ( det lät lite egoistiskt, men sant). Jag vill inte att de här två tjejerna ska sitta upp på Gunvald och göra något fel, som han sen kommer gå runt med i framtiden. Det är ändå en stor (liten) häst som man håller på med, och den leker man inte med bara sådär. 

Maya

Kategori: Häst

Lilla Maya. Våren 2010 kom Maya till 4h. Hon var då 5 år om jag inte har helt för mig och var inte inriden, endast sutten på några gånger. De gånger som ägaren hade suttit på henne hade hon stegrat och ägaren som hade två småbarn ville vid den tiden sälja henne. Lena, som äger Lukas, tog då emot Maya för tillridning samtidigt som hon var till försäljning. 
Jag blev direkt tillfrågad om jag ville hjälpte till, och självklart tackade jag ja. Det dröjde inte många veckor innan jag hade henne "själv". Det var också ett tag sedan jag hade jobbat med unghästar, så det vara bara roligt att få börja från grunden med henne. Maya var väldigt försiktig och osäker. Det tog tid innan jag satt upp för första gången - vi började med att longera och promenera. 
I september såg det ut såhär: (Foto: Tegler)

Efter ett tag, blev hon väldigt bestämd i ridning. Hon kunde stanna helt plötsligt och vägra att gå, hur jag än gjorde. Dessutom skulle hon alltid bocka i galoppen. Det slutade ofta med att jag satt och skrattade för jag visste inte riktigt hur jag skulle göra haha :) Lägger upp några bilder under våran tid tillsammans. Våren 2010 - Januari/Februari 2011
Jag gick i flera månder och försökte övertala min mamma att köpa Maya till mig. Vi tänkte dela på henne med Lena om mamma gick med på det. Så en vintrig dag dyker det upp en äldre kvinna som visar sig vara intresserad av Maya. Jag skulle precis börja rida så hon kollade på, och efter det gick hon fram till mig och sa, att den hästen skulle hon köpa. Så där stod jag, häpen och ledsen, och Maya skulle säljas till någon annan. I efterhand berättade mamma för mig att hon hade tänkt köpa Maya till mig, men ville prata igenom saken med Lena först. Maya skulle åka iväg på en besiktning en onsdag men sen inte åka förrän på söndagen. Så jag traskade glatt ner till stallet den torsdagen i hopp om att få träffa Maya - och det visar sig att ägaren tog hem henne direkt. Jag hann inte ens säga hejdå.

Men, trots att det slutade som det gjorde så är jag glad för att hon fick flytta till en familj som tar väl hand om henne och som nu tävlar distans med henne. Men ingen kan neka att hon var en charmig och väldigt trevlig häst innerst inne  ♥
(Foto: Tegler)

Onsdag eftermiddag

Kategori: Skola

Onsdag eftermiddag är alltid lika jobbiga eftersom jag har tyska lektion mellan 15-16.30. Läraren är i ett annat klassrum för att ha något muntligt - och jag fördriver tiden med att äta en god macka och blogga hehe ^^ 
Ännu en dag med fint väder (och jag är lite tjurig över att jag inte ska rida förrän fredag) som ska spenderas inomhus med läxböckerna och te. En typsik Emelie - dag
 
 

Gulligt i stallet

Kategori: Min vardag

I lördags och igår fick de två fåren i stallet lamm. Det blev tre stycken väldigt söta och ulliga lamm. Trots att jag är en riktigt hästmänniska är det mysigt att ha några andra djur i stallet. Det är ju klart att jag inte nekar att gosa lite med ett lamm mitt i veckan ;)

26 februari

Kategori: Min vardag

 Ännu en skoldag är nu avklarad - vardagsmat. Blev lite sugen på att cykla ner till stallet när jag märkte hur mysigt väder det var ute, men jag tog mig i kragen och cyklade hem istället för att plugga danska (min medryttare har ju ändå hand om Max idag). 
 
När det är soligt och lite varmare ut som idag, längtar jag jätte mycket till våren. Fågelkvitter, grönska, värme och allt annat som hör till är idag väldigt efterlängtat. Lyckliga stunder som är fångade på bild
Nä, nu måste jag gå. kikar in här senare ikväll :)

Förändring

Kategori: Max Timotej

Det var ren lycka när jag steg in i stallet idag. Det var dessutom ännu mer lycka när hästen kom skrittande fram till mig i hagen med spetsade öron (ni som känner Max vet att han nästan alltid har öronen bakåt). 
Eftersom jag slutade tidigt hade jag tid att pyssla om honom lääänge och det resulterade i att jag klippte honom. Han blev mycket sötare, och ser nu ut som en häst istället för vildhäst.Vad tycker ni, är det bättre nu? :)
Det går fortfarande inte att rida i paddocken så vi red ut och jag lät Max sträcka ut ordentligt, vilket var mycket uppskattat. När jag skrittade av på vägen hem kände jag hur knäna värkte - tecken på att jag inte ridit på mer än en vecka :) 
Till helgen ska jag försökta ta några nya ridbilder, får bara hoppas att vädret är fint :) 

Skrothög

Kategori: Min vardag

Jag tänker aldrig mer sätta mig i den volvo som Joakim kör med, aldrig. Förr förra sommaren stannade den precis innan vi skulle åka ner på motorvägen och vi fick alltså stå i kanten på en rondell i ca en timma innan vi fick draghjälp. 
 
Hösten efter det skulle vi handla pizza och när vi skulle åka hem startar såklart inte bilen så maten blir kall och vi arga och frustrereade. Det hela slutade med att vi fick igång bilen ca 45 minuter genom att putta den framåt samtidigt som man vred om nyckeln. 
 
Har redan skrivit också att bilen fastnade på parkeringen när Joakim skulle hämta mig på tågstationen förra veckan, grr..
Och för att avsluta denna veckan på bästa sätt, så stannade skrothögen utanför affären innan jag hann komma till tågstationen. Vi var på andra sidan stan och hade sedan 20 minuter på oss att traska med mina tre väskor till tåget. Jag kan ju tillägga att det var precis så att jag hann. 
(bilden är från google)

Klokt

Kategori: Funderingar

Sista lovdagen

Kategori: Min vardag

Söndag, vilket innebär hemfärd för min del och skola som vanligt imorgon. Jag hade gärna varit ledig några dagar till men lovet är som sagt slut. Redan nu känner jag hur stressen sköljer över mig som en våg då det kommer bli mycket att göra de kommande veckorna. Hur som helst så har jag packat klart min väska, ätit lunch och gjort m!ig iordning för att åka. Tåget ska gå kl 15.03 och jag är inte hemma förrän 21. Tyvärr hinner jag inte med att gå ner till stallet då, utan det får vänta tills imorgon. 
 
Har några bilder från igår som jag tänkte ladda upp sen, de flesta är dock hundbilder :) Det är tråkigt att jag redan måste åka hem, men som vanligt längtar jag hem till hästen och kompisarna. Till Joakim åker jag sen igen om cirka 4 veckor. 
Ses!

Sol ♥

Kategori: Foto

lördag

Kategori: Min vardag

 
Igår hade vi en till lat-dag, precis som alla andra dagar denna veckan^^ Vi sov tills vi vaknade, runt 9 tiden, och sen var vi mest inne och tittade på tv osv. Framåt eftermiddagen begav vi oss in till stan för att stanna en kort stund hos Joakims mamma och sen hämtade vi upp hans pappa för att handla. När vi var klara försvann de båda killarna - och jag hamnade ensam i köket med att göra pizza, och jag blev inte förvånad. Efter maten hamnade vi framför tv:n och mumsade i oss pringels men även pepsi Max :) För ovanlighetens skull somnade vi ganska tidigt. 
 
Idag är det jätte fint väder ute och precis lagom varmt, runt 0 grader. Mitt kamerabatteri är på laddning och när det är färdigt ska jag gå ut och fotografera. Tänkte även ladda upp några bilder nu från igår, men internet är väldigt segt så jag kan inte ladda upp en endaste liten bild - förutom från arkivet. 
Vi hörs senare :)
 

Hoppa

Kategori: Max Timotej

När jag ser den här bilden kan jag inte låta bli att känna suget efter att hoppträna igen. Eftersom underlaget har varit dåligt så har jag inte hoppat sedan november och det börjar verkligen klia i fingrarna nu, jag vill hoppa! 
Däremot måste jag se till att förbättra Max's kondition innan jag kan ta upp hoppandet igen och mygga lite mer muskler. 
Älska ♥

Eat them too

Kategori: Allmänt

Ni som inte känner mig - jag är ett matvrak så aktar er  :)

Kategori: Funderingar

Onsdag

Kategori: Min vardag

Både jag och Joakim är idag lite småkrassliga - hostar, nyser och har ont i halsen. Därför tog vi en sovmorgon till tio idag innan jag gick upp och gjorde frukost som vi sedan åt i sängen samtidigt som vi tittade på tv. Har duschat, fixat med en annons, kolat på ännu mer tv och nästan skrivit klart hela mitt kommunikationsarbete idag. Så även om det känns som en seg och lång dag har jag fått lite gjort. 
I nuläget har jag ingen aning om vad som händer resten av kvällen men jag det är skönt att det inte finns en massa måste hela tiden. Vi hörs iaf senare :)

Ute på promenad

Kategori: Foto

Rådjursbesök

Kategori: Min vardag

Under helgen har jag inte ägnat någon tid åt att blogga och jag tror att jag behövde det. Nu är jag åter och ska ge er nya inlägg! :)
 
Just nu är jag hemma hos Joakim. Kom hit natten mellan fredag till lördag. Det startade bra när Joakim ringde mig och sa att jag fick ta och promenera bort till parkeringen hos hans mamma eftersom bilen satt fast där ^^ Bilens ena bakhjul hade hamnat i någon form av grop med is och bara drev utan att komma någonstans. Till slut hämtade Joakim hans mammas bil och drog loss den helt enkelt. Så vi var hemma runt 01.15 så det blev inte jätte sent. 
 
I lördags tog vi det bara lugnt. Fick en sovmorgon till 9.30 innan vi gick upp för att äta frukost och sen dega ner oss i varsin bok i sängen (läs: jag läste en bok, Joakim läste kalle anka pocket). Vi gjorde egentligen inte så mycket under dagen men till kvällen åkte vi in till stan för att äta tacos med Joakims mamma. Träffade även Kimman där :)

Min söndag var ganska lik lördagen, förutom att vi var ute och promenerade i en timme efter frukosten för att komma ut. Efter lunch gick vi ut igen för att skjuta luftgevär och luftpistol en stun, hm det är verkligen inte min starka sida om jag säger så. 
Min måndag börjar sen med att Joakim kommer in i rummet och säger till mig att det står ett rådjur utanför köksfönstret. Jag kliver upp oc mycket riktigt, precis utanför det låga fönstret (där katterna släpps ut) står ett rådjur och antagligen äter av det bröd eller nått som var utslängt till fåglarna. Fick även syn på ett till rådjur en bit bort på tomten och trots att det var tänt i köket var de inte alls rädda. 
Just nu sitter jag i sängen och äter frukost samtidigt som jag kollar igenom bloggar. Har mycket att göra idag, ska tvätta lite och lära i teoriboken, samtidigt ska jag hinna med att göra kommunikationsuppgiften och lite annat smått och gott. Samtidigt är jag väldigt sugen på att gå ut och fota (måste bara kolla vad det är för skit på linsen som har förstört bilderna).
Ha det så bra så länge :) 

-

Kategori: Funderingar

För att du är speciell

Kategori: Min vardag

Min dag har varit underbar, kan det bero på att det just är alla hjärtans dag? Till en början med blev jag alldeles överlycklig när Julia fick en bukett rosor av en viss person, och jag har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen på grund av att hon blev så glad :)
Efter skolan hann jag nästan packa klart allt, laga maten och damma i mitt rum lagom tills mamma kom och så att vi kunde åka iväg och handla. Har handlat på mig massor med saker som jag ska ha med mig hem till Joakim, det mesta i matvägen, men vem blev förvånad haha?^^ 
 
Tog en kvällsfika med mamma och åt vaniljmunk med te, såå gott! :) Sen öppnade jag även det stora paketet som innehöll 5 stycken böcker som vi beställt för någon vecka sedan. Här ska det läsas ;)
Har även fixat klart med Joakims present som han ska få imorgon, hoppas bara att den blir bra nu. Nu kallar sängen på mig för imorgon blir det en lång dag med fem lektioner, och efter det kommer jag ha riktigt bråttom att hinna med stallet + duscha på endast tre timmar, hm...  Godnatt! :)

Alla ♥ dag

Kategori: Foto

Onsdag

Kategori: Min vardag

Efter en svenskalektion och ett skrivet samhällsprov är jag redan hungrig, hm. Jag kommer nog alltid vara ett matvrak hur mycket jag än försöker. I väntan på att mina kära kompisar (som fortfarande skriver på sina prov) ska bli klara tänkte jag kika in här. 
 
Det är en lång skoldag idag och jag är inte hemma förrän runt 17-tiden. Ska till stallet och ta hand om Max då innan jag beger mig hem till Julia för att hon ska bjuda på mat och efterätt. Tanken var egentligen att vi skulle göra det imorgon på alla ♥ dag men då kunde inte alla tre så det får bli idag istället. 
 
Har massor att göra sen imorgon eftersom jag åker till Joakim på fredagkväll, ska packa, städa mitt rum, fixa hästpassare, göra matsäck osv, osv haha^^ Men det ska som vanligt bli skönt med en paus från skollivet och bara lata mig (har däremot två arbeten som jag ska göra klart under lovet så skol-ledig blir jag ju inte). 
Om jag hinner så hör jag även av mig ikväll med några nya bilder eller annat roligt, vi hörs. 

Kategori: Foto

Det verkliga tecknet på intelligens är inte kunskap, utan fantasi.

Kategori: Foto

När vi inte längre kan förändra situationen, utmanas vi att förändra oss själva.

1 år ♥

Kategori: Max Timotej

För exakt ett år sedan fick jag besked om att jag skulle få hyra Max. Tiden har gått otroligt fort och vi båda har utvecklats väldigt mycket. Han är en helt underbar häst att ha att göra med och en personlighet som klår många andra. Ett år har gått, men vi har ännu ett år framför oss <3

Allt är möjligt. Om du vill ha något, ge något.

Kategori: Häst

Idag tränade vi för Emma ute på fältet och det gick väldigt bra. Vi värmde upp på volten och tränade på galoppen. Jag måste lära mig att ta bak axlarna mer för i nuläget lutar jag mig fram massor och nu i efterhand kan jag tänka mig att det såg hemskt ut. Max var lika fin i galoppen idag som han var i fredags, och det är kanske som Emma sa, att han mår bra av att få vila lite mer. Jag har varit ganska noggrann med att han ska motioneras minst 6 dagar i veckan, men nu när han har vilat vissa dagar har han gått superbra. Idag tog det inte lång tid innan han blev avslappnad och väldigt fin i kroppen. I slutet fick jag rida lätt utan stigbyglarna så får se hur ont jag har imorgon :) 
 
Bilden tog Emma på mig och Max när vi skrittade av, ljuset var fint och hästen ännu finare. Tusen tack Emma för att du tar dig tiden och att du har orken :) 
 
(Hatar att rubriken på inlägget blir så fult :/ )

Tyst och tomt

Kategori: Min vardag

Igår hade jag fullt upp hela dagen så jag hann inte alls kika in här. På morgonen släppte jag ut hästarna innan jag cyklade till torns för att vara funktionär. När det sen var klart cyklade jag hem och åt en massa godsaker med familjen (kanelbullar, tårta och kakor). Innan jag hann göra något var jag tvungnen att cykla ner till stan för att träffa några andra på espresso house, jag överväger nämligen om jag ska vara med som cheerleaders på super bowl eller inte. 
 
Efter det lilla mötet traskade jag ner till stallet igen för att ta in hästarna och även mocka till Max. När jag sen kom hem igen började jag träna på tyskaglosorna innan sängen kallade. Jag var helt slut när jag la mig vid halv 11 tiden. 
 
Snart ska jag ha träning för Emma så ska ner till stallet igen. Känns som om jag aldrig är hemma nu för tiden. Ska se om jag hinner uppdatera mer senare ikväll. Vi hörs! :)

Min lördag

Kategori: Min vardag

Malin sov hos mig så vi steg upp runt halv nio för att släppa ut hästarna och sen äta frukost. När hon hade gått så gick jag och mamma till stallet. Tanken var egentligen att jag och Erica skulle rida tillsammans men hon fick feber så mamma fick hoppa in. 
 
Mamma ryktade båda hästarna medan jag mockade till Max och fixade lite i stallet. Sen blev det en ridtur på fältet, jag på Gunvald och mamma på Max. Idag invigde jag och Gunvald galoppen och det gick alldeles utmärkt. Han har ju som sagt aldrig galopperat med ryttare tidigare så för att vara första gången blev jag lite förvånad. Han var inte alls svår att få fram i galopp och sen var han inte studsig eller så trots att han galopperade och det var ett öppet fält. Eftersom det har kommit ny snö kunde mamma bara skritta Max för han fick skyhöga styltor. Det är därför väldigt skönt med Gunvald just nu som inte har skor och som kan traska på precis som vanligt :)
Efter stallet gick vi hem och åt lunch. Drack varm choklad och åt rostade mackor och sen även lite sockerkaka, mumsigt! Därefter cyklade vi iväg och gjorde ett ärende och handlade.
Precis när vi kom hem kom Julia promenerandes från tåget så vi gick direkt in och började med samhällen. Vi ska ha redovisning nästa fredag så vi försöker vara ute i god tid. Känns som att detta arbete kommer bli långt bättre än många andra som jag har gjort hehe :)
Efter ett tags arbete traskade vi ner till stallet för att ta in och mata hästarna. Hem och äta lasange efter det och sen vid åtta kollade vi på melodifestivalen och åt en massa chips, kanelbullar och annanas :) Följde sen Julia till tåget och nu har jag som vanligt hamnat här, i sängen med datorn i knät och bloggar överallt. Ska verkligen lägga mig om en stund, är funktionär på torns imorgon och innan dess ska hästarna ut. Har även ett "möte" nere på stan imorgon runt 16-tiden så det är fullt hela dagen imorgon också (jag undrar lite när jag ska ha tid att träna på mina tyskaglosor...)
Nu; sängen. 
 

Igår hos Oscar

Kategori: Kompisar

Marken vit

Kategori: Max Timotej

Igår på sista lektionen var vi lagom trötta så vi satt mest och gjorde inget och väntade på att vi skulle få sluta x) 
Efter skolan red jag Max ute på fältet. Jag hann rida innan det blev mörkt trots att jag inte satt upp förran 16.40, känns som att ljuset är på min sida nu för tiden iaf. Direkt när jag hade börjat trava skulle det såklart börja snöa som bara den så jag var nästan nära på att gå tillbaka till stallet. Men jag bestämde mig för att fortsätta ett tag till. Det slutade snöa efter ca 10-15 min så jag fortsatte att rida. Tränade på avsaktningar från trav till skritt och sen galoppfattningar. Trots att det inte var någon Emma som hjälpte oss gick det väldigt bra och han rusade inte sådär innan galoppfattningen utan tog endast ett till två travsteg extra innan han började galoppera. Efter 50 minuter var det en glad ryttare och en glad häst som skrittades av :)
När vi hade kommit tillbaka till stallet försökte jag påbörja "puss" med Max men det gick väl sådär, han var helt stissig då han var hungrig så får se om det går bättre idag. Söta hästen :)

Ovisade bilder på Gunvlad

Kategori: Gunvald

Det hade jag helt glömt bort

Kategori: Häst

Min nya ryktväska är helt underbar. Varför har jag inte skaffat mig en sådan tidigare? Det är mycket lättare tycker jag att ha en ryktväska att hänga upp i stallgången än en stor och klumpig ryktlåda som bara är ivägen hela tiden. Jag lagt i det mest nödvändiga och det finns fortfarande plats för mer! :) Det är ett av mina bästa inköp på länge. 

Fredag morgon

Kategori: Min vardag

Är det inte underbart när klockan ringer 6 på morgonen, man cyklar till skoln 7 och två minuter innan lektionen ska börja mejlar läraren och säger att hon är sjuk och att lektionen är inställd? Sitter nu på idrottstorget och gör just precis inget. Snart är det matteprov som gäller och helt ärligt har jag ingen lust att bekymra mig om det^^ 
(Mitt sällskap består av Isa som vilar upp sig inför matten). 
 
Efter skolan ska jag kila till stallet för att pyssla om Max i kylan. Mot kvällen ska jag sen på 18-års fest med filmtema mohaha! Har annars inte så mycket mer att skriva om en fredag morgon ;)
 

Dumt godis

Kategori: Min vardag

Trots att jag hade sovmorgon till 13.05 var jag uppe vid 7.30 för att äta frukost och sen handla med mamma. Därefter cyklade jag ner till stan och mötte upp Malin & Julia för en shoppingrunda i kylan. Jag hittade det jag skulle och fick även med mig en alla hjärtans dag present till Joakim. När skolan var slut (2 lektioner) cyklade jag till stallet. Det visade sig att personalen var sjuk så Max hade inte blivit riden. Därför klädde jag på honom och mig själv en massa reflexer och tog en power walk på ca 30 min. 
Efter stallet har jag bara pluggat matte och till slut hamnat här. Och den där power walken gjorde sig väl inte särskilt bra eftersom jag ändå satte mig ner och knaprade i mig godis samtidigt som jag pluggade. Har någon ett bra tips för att man ska sluta äta godis i tid och otid? På helgerna tycker jag det är helt okej men jag måste lära mig att inte äta godis mitt i veckan. Det kommer sluta med att jag ser ut som tomten ;)
Men för ovanlighetens skull ska jag lägga mig i tid ikväll och inte fastna framför bloggar, chio. 

Mannafrutti XL

Kategori: Min vardag

Imorse kom det inget inlägg om en häst som jag har ridit eftersom jag inte haft tid till att skriva ett. I helgen ska jag sätta mig ner och försöka skriva ihop några inlägg så att ni hästintresserade har något att läsa när jag själv inte har möjligheten att vara aktiv. 
 
Vad här hänt idag då?
Det har bara varit en nästan typisk Emelie - dag haha^^ Jag befann mig på skolan runt halv åtta och cyklade inte hemåt förrän runt halv fem på eftermiddagen. Därefter åkte jag direkt ner till stan för jag hade en tid hos optikern. Om någon vecka kommer ni alltså se mig, i glasögon, hm... Sen bar det hem igen för att äta kvällsmat och plugga matte. Har prov på fredag och läraren är pappaledig = det går inte bra på lektionerna. Jag kan redan förutspå att jag antagligen kommer skriva mitt sämsta prov någonsin. Och appropå inget så åt jag och Malin mellanmål tillsammans i skolan :) 
 
För tillfället sitter jag och letar runt efter en skådespelare eller karaktär ur en film som jag kan klä ut mig till på fredag. Jag har otroligt svårt för att bestämma mig men är lite inne på Baby från filmen Dirty Dancing. Om någon skulle ha ett bra tips får den personen gärna höra av sig. Mamma tyckte att jag skulle använda mig av klädseln som jag hade hos Jessica men jag vill som sagt vara någon speciellt karaktär :)
 

Uteritt

Kategori: Max Timotej

Idag kunde jag för ovanlighetens skulle rida ut när det fortfarande var ljust. Vädret var underbart, soligt och inte för kallt så jag slapp att frysa. Eftersom det har regnat så mycket så var gräsvägarna väldigt geggiga, men alla grusvägar var istället mjuka vilket gjorde att jag kunde både trava och galoppera där. 
Och under ridpasset så fick jag den där härliga känslan som man bara kan få när man sitter uppe på hästryggen. Jag galopperade Max längs den långa och raka grusvägen och hovarna dånade så mysigt mot gruset. Han ökade inte alls utan höll snarare ett lugnt tempo trots att jag inte alls höll in honom. Det underbara var sen när jag bad honom att öka tempot och till slut kändes det som jag satt på en galoppör istället för en travare. Känslan av att ha så många kilo under sig, men som ändå lyssnar på varenda liten signal, både broms och gas, är så otroligt underbart. Och sen får jag ju inte heller glöma den glädje som jag fortfarande känner av. Åh så glad jag är över att jag har Max, att han kan ge mig så mycket energi och lust till livet kunde jag aldrig ha trott :) 

Bianca

Kategori: Häst

Bianca var en fjordning som också stod på 4h samtidigt som Zimon gjorde det. Hon var en speciell dam som kunde vända rumpan till både i hagen och i boxen, men ändå var hon på absoluta favorit häst då. Hennes personlighet lockade mig till att lära känna henne bättre, men även till att lära mig mer om hästar som inte alltid var de snällaste. 
Hon som jobbade på 4h vid den tiden då Bianca stod där berättade för mig att Bianca var mer en enmanna häst, och att man var tvungen att vinna hennes hjärta för att kunna förstå sig på henne. Jag försökte, men jag antar att jag inte var tillräckligt gammal och erfaren för att hantera henne riktigt bra. Hon var sen tvungen att avlivas på grund av fång. 

Bilder från mobilen

Kategori: Foto

Zimon

Kategori: Häst

Nu tänker jag lämna de hästar som jag har ridit på/haft hand om hos min pappa och istället gå vidare med de hästar som jag känt i närheten av mamma. 

Zimon var ett gotlandsruss som stod på 4h när jag var yngre och givetvis red jag honom när jag fick tillfälle till det. Han var en sådan typsik ponny som alla ville rida, han var snäll i stallet och även i ridningen. Eftersom han var så snäll kunde man göra mycket med honom, bland annat red vi voltige och jag lyckades en gång hoppa honom barbacka när jag satt baklänges haha :)
Jag kommer inte riktigt ihåg så mycket mer just om hans personlighet förutom att han var så otroligt snäll. När han blev runt 24-25 så fick han äntligen pensioneras. 

Gunvald

Kategori: Häst

Igår red jag Gundvald samtidigt som min medryttare red Max. Det känns som att vi har börjat få ett mer flyt i det hela för allt går bättre. Han har t.ex. blivit betydligt lättare att tränsa då han innan har total vägrat. Dessutom har han även blivit lite bättre vid uppsittning. Innan rusade han bara iväg men nu står han snällt stilla och väntar tills han får börja gå. Det är så roligt att det redan har blivit skillnad på honom :) 
 
Under tiden som jag red kom Gunvalds ägare också. De båda hälsade på varandra och Gunvald fick även massor med morötter och då föll tillbaka i sitt tiggande, men så fort ägaren hade åkt slutade han att tigga. Hm, hästar ^^
Annars var han jätte trevlig att rida och han har  även slutat att försöka smita undan till grinden. 
Efter att vi hade ridit släppte vi ihop hästarna i samma hage. Det gick super bra och det var ingen dramatik eller spring över huvud taget. De hälsade på varandra, gick runt, snosade lite mer och sen började dem beta eftersom dem gick i en gräshage. Så idag var det jätte skönt att bara kunna släppa hästarna i samma hage och sen se dem alla tre komma travandes när jag skulle ta in dem. Det är en lättnad för mig att Max är så snäll som han är :)
Och idag var marken frusen eftersom det var minusgrader inatt. Så Erica red Max och jag Gunvald och sen traskade vi ner på mossen. Jag blev väldigt imponerad över hur Gunvald skötte sig. Han blev inte rädd för varken tåget, bilar, hundar eller joggare och mamma gick dessutom bara bredvid utan att leda honom. Åh vad jag är stolt över honom! :) 

Fidel

Kategori: Häst

Fidel var en b-ponny som var Ericas. Jag vet inte riktigt när han var född men han var runt 13 år när vi fick honom iaf. Det var en riktigt pigg ponny, hoppade gärna och ville alltid vara alla till lags. Han var alltså egentligen en riktig drömponny. Jag var lite för stor för honom men jag red honom ibland när han blev för pigg för Erica. Kommer inte ihåg så mycket mer om honom då vi inte hade honom så länge. Han fick nämligen problem med fång och efter ett tag var vi tvungna att avliva honom för han mådde så dåligt. 

Carmencita Mexico Girl

Kategori: Häst

Carmen var en travare som min pappa köpte från ett dressyrstall. Hon hade tidigare gått på travet, men skolades om när hon inte dög på banorna. Hon var född runt 1990 tror jag och hade enorm kapacitet inom dressyren. 
Som ni ser på bilden var hon kanske inte världens skönhet, och hon hade dessutom fått en så kallad "travar rygg" vilket gjorde att det var svårt att hitta passande sadlar till henne. Hur som helst var Carmen en tjej med mycket fart i och sålänge man kunde jobba henne i galoppen gick hon supefint i alla tre gångarter. Jag red inte Carmen så jätte mycket, utan motionsred henne lite då och då så jag kommer inte ihåg henne så jätte bra. 
Hon blev runt 18 år. Då fick hon korsförlamning och var tvungen att avlivas. Veterinären trodde att hon antagligen hade blivit slutkörd tidigt inom traven. Men hon var en snäll häst, och det var på henne som jag red min första skänkelvikning på :)

Six Rules To Success

Kategori: Häst

 

Typ som alla andra fredagar

Kategori: Häst

Idag red jag Gunvald efter skolan samtidigt som Erica red Max. Vi skrittade bara ca 30 minuter för det började bli mörkt och var dessutom väldigt slaskigt. För första gången försökte Gunvald verkligen att bocka. Han gick några steg, stannade och studsade sen ca tre gånger i rad innan han stannade. När jag då skänklade på honom igen började han studsa. Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag antar att han sätter sig lite på tvären för att testa mig nu när han vet vad som gäller (att han ska bli riden i paddocken). Han började även reagera på alla möjliga ljud runt om kring vilket han inte gjort tidigare. 
Imorgon ska jag rida med min medryttare, men jag ska ha mamma med mig till att leda Gunvald så att jag även kan skritta lite runt gården och inte bara i paddocken. Jag hoppas att lilla trollet vill vara lite snällare mot mig imorgon, för jag känner inte för att ramla av honom. Och nya bilder kommer komma upp såklart efter ridpasset! :)
(Max förra helgen när jag gav honom en banan). 

Candy Star

Kategori: Häst

Candy är född 2004 och är en avkomma från Sandra. Jag var själv med när hon föddes och det var en alldeles speciell känsla att få följa ett föl från sina första sekunder till inriden häst. Candy var inte min häst, utan min pappas sambos. Jag hjälpte däremot till att rida in henne till en början och red henne ganska länge. Det var en underbar dressyr häst som verkligen hade bjudningen. Hon lärde sig snabbt och var lätt att jobba med. 
Det jag kommer ihåg av Candy var att hon blev opererad som liten. Hon var knappt en vecka gammaö när koterna på bakbenen började växa massor och hindrade henne från att gå, så dem fick opereras bort. Däremot var det inte något som känndes under ridning och hon var fullt frisk. 
Idag står Candy tillsammans med Sandra hos min pappa. Jag har faktiskt ingen aning om hur det går med henne och hur långt hon kommit i utbildningen, men jag hoppas innerligt att hon har fått visa upp sin kunskap på några tävlingar.