emelievidberg

Bästa sättet att plugga på

Kategori: Min vardag

När jag pluggar försöker jag alltid göra det mysigt, därför har jag tända ljus, lugn musik och bra sällskap. Det funkar alltid och det kommer gå asbra på provet imorgon!

Full fart i stallet 2

Kategori: Häst

Begav mig till stallet imorse för att ta en tur på Max. Det finns verkligen ingenstans att rida, paddocken är en ren isbana och hagarna är hala. Därför går det endast att skitta och trava lite lugnt. Hästarna får även styltor som förvärrar allt. Men jag hoppas att bilderna duger att kolla på och dem är tagna av Joakim :)

Nu?

Kategori: Häst

Nu sticker jag till stallet för att pyssla om C:et :)

Helgen än så länge

Kategori: Min vardag

Jag har tillbringat tid i stallet, ute i snön, framför tv:n med massa mat. Tid framför matte och historiaboken, hemma hos en kompis. Imorgon ska jag plugga allt jag har till de två prov som kommer i veckan. Livet är underbart just nu, låt det fortsätta såhär! :)

Sitsen ja, hmh

Kategori: Min vardag

Anledningen till den låga uppdateringen är pga högar med skolarbete. Så jag återkommer när jag har tid :)

Ridning 14/1

Kategori: Häst

Här kommer de första ridbilderna på mig och Max :) Det var så hårt i marken i paddocken så vi fick skritta ute i hagen och på grusvägar. Men han var väldigt pigg och ville gärna bestämma vart vi skulle gå. Annars så var det bara traven som gick lite ojämt ;) Föresten så tycker jag att jag ser jätte stor ut när jag sitter på honom :s



Lite sen information

Kategori: Häst

I tisdags red jag Max för första gången. Han var lite osäker med mig på ryggen men vi känner inte varandra. Skrittade mest bara, volter, halvhalter, serpentiner m.m. Tog även lite trav i slutet och det märks att han är travare! Stor i steget och vill inte gå i samlad trav överhuvudtaget. Men om han stannar är det mycket att jobba med, men en utmaning säger jag inte nej till ;)

9/1 2012

Kategori: Min vardag

Träffade Max idag för första gången. Han stod först och tjurade i ett hörn men när han såg att jag hade ett äpple kom han fram och hälsade. Han var kanske inte så jätte gosig av sig men jag antar att han blir bättre när vi lärt känna varandra :) Ska kanske rida honom imorgon, men inget är bestämt än, får se hur det är med vädret och om jag får med mig Joakim.
Imorgon börjar skolan igen, kvart över åtta dessuotm :( Men det är väl nu min riktiga vardag börjar och det ska bli skönt att återgå till alla rutiner. Men jag tänker faktiskt njuta av mina sista lediga timmar genom att äta gott och titta på tv. Ha det bra, vi hörs! :)

Tiidig morgon

Kategori: Allmänt

Steg upp kl 6 och sitter nu vid frukostbordet. Det är 10 minusgrader så jag lär frysa ordentligt under resan. Njut av denna sista lediga dag eller bara allmänna måndag. Hörs senare!

Jag saknar

Kategori: Häst

Jag saknar den tiden då Lukas gick sådär undernart fint och var lättriden. Han hade energi och lite vilja. Vi jobbade tillsammans, han och jag. Även om den perioden var kort så kommer jag aldrig att glömma den. Dessutom så tror jag inte att vi någonsin kommer komma tillbaka till den sortens ridning. Tråkigt men sant :(

Imorgon bär det hem

Kategori: Min vardag

Imorgon kl 8.09 åker jag och Joakim till Lund. Börjar ju skolan på tisdag så det är verkligen tid för att åka hem. Vill inte att ledigheten ska ta slut samtidigt så vill jag tillbaka till stallet och kompisarna :) Igår var vi hos Joakims mormor och morfar. Annars har det inte hänt så mycket.
Imorgon när jag kommer hem ska jag hälsa på Max för första gången ;)

Frukost

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag fixat så att jag kan blogga från min iPod! :)

Mysigt

Kategori: Min vardag

Vaknade runt halv tio och nu sitter jag i vardagsrmmet och håller på med datorn. Katten liggger i mitt knä och spinner, mysigt! :) Idag ska vi lämna Joakims mammas bil på lagning, annars så är det tomt på schemat. Ska kanske beställa biljetten hem också ;)

4 januari

Kategori: Häst

Färgerna är inte riktigt rättvisa men iaf :)

Äventyr

Kategori: Min vardag

Igår var jag, Joakim, Camilla och deras mamma på äventyr. Vi åkte till Västerås för att shoppa! Jag handlade två nya schabrak och en parfym. Sen åt vi även på Ikea. Äventyret började när vi var på väg hem och hundarna precis hade hoppat in i bilen och bakluckan stängdes. Men... bilnycklarna låg i bagaget och bilen var inte upplåst. Så där stod vi med grejerna utanför bilen och inne i bilen satt hundarna med nycklen. Duktigt haha! Men det fixade sig eftersom vi ringde efter en låssmed som kom och öppnade åt oss :)
Efteråt stannade vi hemma hos Joakims mamma i flera timmar och kom inte i säng förän klockan 4. Och idag var det uppstigning kvart i nio ;)
Får se vad som händer nu, sitter bara och lyssnar på musik men ska väl ta och göra något.
Hörs! :)

Ny lista

Kategori: Häst

Nu har jag skrivit klar den nya listan, den omfattar allt från ridbyxor till grimma och GALOPP schampo! ;)
Är ca 14 artiklar men alla är ju långt ifrån nödvändiga ;) Tror att jag ska dra på en film nu och smaska lite godis innan sängen kallar. Ha det bra!

Nyår

Kategori: Min vardag

Hej på er :) Igår innan vi åkte iväg så åt vi tacos! Senare på kvällen åt vi dock igen hmh... Blev en väldigt lugn kväll, stod till och med inne och tittade på rakterna för att det var så kallt ute ;) Sov rekordlänge idag dessutom, vaknade inte förens kvart i ett :o
Nu ska jag göra en fin inköpslista inom hästsaker som jag sen ska bocka av när jag kommit hem :)