emelievidberg

Grön outfit

Kategori: Max Timotej

 

Hoppträning - ett steg närmare

Kategori: Max Timotej

Idag blev det en hoppträning för Emma. Vi börjad med att hoppa två studs efter varandra för att sen rida tre galoppsprång fram till ett rättuppstående hinder. Det höjdes successivt och det gick hyffsat bra förutom att vägen blev lite krokig ibland ^^ Dock hoppade vi 90 - vilket vi även ska göra på tävlingen sen. Efter det bytte vi håll, och tog ett minihinder, sen tre galoppsprång fram till sockerbitarna och för att sen direkt efter hoppa av på ett lite högre hinder än studs. Det var även samma där, han gick bra men krokiga vägar och dessutom många kast efter det sista hindret. Men med dagens träning kändes det ändå som att vi kom ett steg närmare att klara en 90 bana :)
(Förlåt Emma för den andra bilden, men photoshop funkar inte så du fick vara med  :)  )

Äntligen!

Kategori: Max Timotej

Vissa träningar är underbara och lätta att genomföra. Det går bra nästan hela passet och känslan när man skrittar av är underbar. Efter några veckors träning kändes det äntligen som att saker och ting faktiskt börjar fastna. T.ex. behöver vi inte lägga ner ett helt träningspass bara för att få honom att lyssna på min ytterskänkel. Idag gjorde han det redan under uppvärmningen. Åå vad C gör mig glad då, framgången som kändes idag ger mig lite kraft till kommande tävling i oktober. Dessutom gick galoppövning bättre idag än förra gången, för idag drog han sig inte ut mot staketet på samma sätt och han lyssnade iaf lite på mina hjälper. Och såklart ett stort tack till Emma som verkligen tjatar på mig så att jag rider istället för att åka med. Jag blir så lat och låter Max gå lite som han vill och jag är för svag för att orka säga till honom ett helt pass om inte Emma står på marken för att påpeka och hjälpa mig. 

Fredags uppdatering - precis som att ingen visste att det är fredag

Kategori: Min vardag

Det är fredag för ovanlighetens skull :) Dagen har än så länge varit riktigt dryg med alla lektioner och det återstår fortfarande två stycken innan jag äntligen får cykla hem för att träna för finaste Emma. 
 

Jag är inte gjord av pengar

Kategori: Min vardag

Eftersom jag inte jobbar efter skolan har jag knappt 1000 kr att leva på i månaden. Det ska räcka till Max, mobilen, bussresor, kaninmat och massa mer. Dock har jag varit ganska duktig på att spara och planera för att allt ska räcka. Men nu tror jag att min lista börjar bli lite väl lång vad det gäller utgifter för denna månaden och lite kommande månad. Tågresor till Joakim, spån, hovslagare, foder, tävlingsutrustning + anmälningsavgift, födelsedagspresenter osv står på min att köpa lista. Jag är glad om jag har något kvar i slutet av nästa månad haha^^
 
Idag skrev jag det förbaskade psykologiprovet som hade kunnat gå bättre än vad det egentligen gjorde. Efter skoldagen såg jag till att gå ner och prata lite med C, som vilade idag. Imorgon ska han äntligen få börja stå inne om nätterna, och jag tror att jag då kommer kunna sova bättre med den tanken i huvudet. 
Imorgon är det fredag och helgen ska som vanligt spenderas med hästarna, kompisarna och läxböckerna ;)

Stå upp i backar?

Kategori: Häst

Jag har alltid fått lära mig att man ska ut och klättra med hästar för att man ska stärka deras ryggar och bakben. Då har jag även lärt mig att jag alltid ska stå upp i läderna för att underlätta för hästen. Därför blev jag lite paff när jag läste ett gamalt inlägg som Emma Hjelmqvist skrev för ganska länge sedan. Hon hade varit iväg och jobbat i ett framgångsrikt stall där många duktiga tränare höll till. När man står upp i en backe läggs alldeles för mycket tyngd på hästens framben och både koter och leder påverkas mycket. Hon skrev även att tynga ner på hästens framben är inte naturligt för dem överhuvudtaget. 
Jag vet egentligen inte riktigt var jag ska ställa mig till detta. Ska man stå upp som man lärt sig sedan ponnytiden eller har denna "tränare" som berättat allt rätt om att det bara skadar hästen? Vad tycker ni, mina hästvetande läsare? :) Skulle vara roligt om jag hade någon att bolla mina tankar med ;) 

Arg och frustrerad

Kategori: Funderingar

Just nu är jag verkligen inne i en argsint period. Vanligtvis brukar jag vara duktig på att hålla mig lugn eller använda mig av ironi för att göra mig av med all ilska. Däremot har den metoden slutat att fungera för tillfälligt vilket resulterar i att jag alltid är arg på allt. Vardagliga saker som skolan, läxor och plugg irriterar mig - speciellt när jag inte lär mig tillräckligt snabbt. Dumma människor irriterar jag mig också på, speciellt dem som lovar bort en nästan såld häst till en annan familj. En annan sak som gör mig riktigt arg är vädret. Just nu vräker regnet ner och det blåser som tusan. Jag är arg för att C fortfarande går ute när han egentligen hade kunnat stå inne i stallet och mumsat på sitt hö. 
 
Eftersom jag är så arg blir jag helt omedvetet sur på alla personer runt omkring mig. Jag stör mig på folks beteende och hur dem är, agerar osv. Haha jag tror nog att jag måste börja hitta en väg ut ur den här ilskan :)

Läxböcker

Kategori: Skola

Psykologiprov på torsdag och Sociologiprov på fredag. Jag är i stort behov av att plugga! 

23 september

Kategori: Max Timotej

Idag blev det en uteritt i regnet för våran del. Eftersom allt var så sunkigt blev det mest skritt och lite trav. Passade även på att miljöträna lite genom att gå förbi bruks som hade tävling. 

Det ingen annan kan

Kategori: Kompisar

När jag är på riktigt dåligt humör, är putt och känner att jag inte duger till något, det är då som mina fina vänner kommer in i bilden. Ikväll var vi på bio och hade det riktigt trevligt, vad skulle jag gjort utan Malin & Julia liksom?

Negativ respons

Kategori: Allmänt

Att inte ta in för personliga saker på en blogg kan ha sina fördelar. Men nu måste jag verkligen ha ett "bollplank" där jag nu får skriva av mig, utan att nämna några namn eller specifika händelser, bara för att jag själv ska må bättre. 
 
Jag har alltid varit den personen som gärna hjälper till i ämnen som jag själv är intresserad av, och jag syftar såklart på hästämnet den här gången. När jag får frågan om något som rör hästar har jag svårt att tacka nej, den här tanken var lite för god och var till för att personer i min familj och andra runt om mig skulle få känna lycka. Mitt syfte var att folk skulle må bra för det jag gjorde, det jag fixade med. Jag har lagt ner min själ och tid för att hitta den rätta hästen till 4h. Och jag gjorde det, fann den hästen som jag inte trodde existerade, och jag satasade, energi och tid. Vad får jag då tillbaka? Skit. Jag blir nerpratad om hur dålig idéen är, att jag inte kan bestämma trots att jag fick uppgiften att hitta en ny häst. När jag väl gör mitt "jobb" är det inte bra nog, men de som hackar på mig försöker istället inte själva att hitta en häst. 
 
Hur som helst kallar jag inte detta för sammarbete, förståelse, respekt eller tacksamhet. Istället är det bara oklarheter, negativ kritik och nerstämmande kommentarer. Och eftersom det inte kommer bli Zonnie som får komma  4h, trots allt mitt arbete, tänker jag nu inte längre ens försöka. Jag tänker alltså inte låta flera personer tracka ner på mig utan lämnar istället min uppgift tom och inte fullförd. Men om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte längre. Tar man inte emot min hjälp ska jag inte heller erbjuda den längre. Jag har C, han är mitt allt, och det räcker gott och väl för mig! 

Max och Karin

Kategori: Max Timotej

Idag följde Karin med till stallet för att rida Max. Jag tyckte att det gick jätte bra för dem och det såg riktigt funt ut. Dock ser C lite skabbig ut för det regnade. Och av någon anledning så tog jag bara bilder i vänster varv ^^

Smal häst

Kategori: Max Timotej

Just nu är C väldigt smal och han har inte magrat ut sen han kom hit. Revbenen syns hela tiden på honom och han har sjunkit in vid rumpan och i ryggen, halsmusklerna har försvunnit och han ser allmänt liten ut stackaren. För att återfå min vanliga Max ska jag försöka skicka iväg en träckanalys och kolla om han har mask, för om han har det är det inte så konstigt att han blivit så liten och mager. Om det inte är maks kan det bero på att betet är så extremt dåligt och att han måste ha mycket mer hö. Det svåra är bara att shettisen ska äta upp höet för Max. Hur som helst tänkte jag iaf öka hans foder och kanske börja ge honom lite kross. 

C och jag - träning 21 september

Kategori: Max Timotej

Idag blev det träning för mig och C. Det börjar bli en rutin nu att träna åtminstone en gång varje helg för Emma och det känns som att det verkligen gör nytta. Idag började passet verkligen bra, allt var på topp och det var egentligen inga problem. Och som jag nämnt innan har jag och C nästan aldrig problem med att förstå varandra utan det händer bara några fåtala gånger. En av dem gångerna blev idag när han gått ett tag och vi började närma oss slutet. C blev helt stum i vänstersidan vilket ledde till att vi inte kunde göra rätt i övningen. Första gången blev jag inte alls särskilt sur på honom utan tyckte snarare att det var jobbigt eftersom jag red utan stigbyglar. Det var mer när han började upprepa samma sak om och om igen. Jag har så otroligt dåligt med tålamod och jag hade svårt att fokusera osv. Hur som helst kunde vi avlsuta någerlunda bra fast att jag tyckte att allt känndes skit. Det är tur att Emma har så mycket tålamod för mig då mitt egna tålamod brister ^^

Min vecka, måndag - fredag

Kategori: Min vardag

På måndag efter lunchen gick jag till stationen för att möta Katja, tjejen från Greifswald, som skulle bo hos mig. Vi hälsade på varandra och började prata ganska direkt om allt möjligt - på svenska. Katja kan alltså svenska då hon har läst det i tre år. På skolan hade vi olika lekar för att lära känna varandra och efter det blev det att laga tacos. Mums! Efter tacos åkte vi direkt till C för att pyssla om honom och motionera. 
Tisdagen planerades med en heldag på ven men alla andra tyskar och svenskar i gruppen. Vädret var underbart och vi cyklade tandem cykel och fikade sisådär var tionde minut. När vi kom tillbaka till Lund tog vi en sväng på stan i godisaffären och sedan satte vi oss på ett Café. 
På onsdagen var det dags för lektioner, men vi hann bara med en lektion innan vi skulle iväg till rådhuset för att träffa Lunds "borgmästare" och titta på en kort film. Efter filmen skulle alla ha en tipsrunda/rundvandring i Lund, dock fick jag inte vara med då jag gjorde rundan. Vi slutade redan vid kl 14.00 och då var vi några stycken som åkte till Nova Lund för att spendera lite tid. Jag och katja gick hem runt fem för att motionera C. 
Torsdagen bjöd sen på lektioner hela dagen där jag fick reda på att den matten som vi räknar idag, har Katja räknat för tre år sedan trots att hon är två år yngre än mig -> hon var väldigt duktig på matte. Efter skolan åkte jag iväg för att provrida och Katja åkte till bjärred med några andra. 
Och fredagen började tidigt för att det var dags för henne att åka hem, så vecka 16 är det min tur att åka iväg till Tyskland :) 
 

Provridning

Kategori: Häst

Igår var jag iväg till Kristanstad för att provrida Zonnie Toll. Han är en valack på 11 år, efter Zoogin och undan Sonja Toll. Zonnie är en travare men mäter som d-ponny då han är 1.47 i mankhöjd. Han är både inkörd och inriden. Zonnie har även startat på travet och spruningt hem några hundra tusen! Trots att han är 11 år har han aldrig varit allvarligt sjuk, inte halt osv. Något som var ett stort plus också var hans starka hovar -> han kan gå barfota. 
 
Jag började med att be ägaren att longera honom för att se hur han rörde sig och reagerade i temperamentet. Redan från första början visade han sig cool lugn och brydde sig inte över något alls. Efter det ville jag sitta upp, trots att ägaren sa att han inte blivit riden på ett år. Men om man letar häst så tycker jag att det är ett måste att åtminstone sitta upp på hästen för att känna hur den är. Zonnie var i alla fall väldigt snäll och gjorde precis det jag bad honom om. Dock blev det endast skritt då jag inte ville utsätta honom för ont i ryggen osv eftersom han inte har några ryggmuskler. 
 
I övrigt så var Zonnie väldigt gosig och ville mer än gärna vara nära mig och mysa. Han verkar alltså i mina ögon vara en erfaren ponny i sina bästa år som har det perfekta temperamentet för att bo på en 4h-gård. Att jag sen provred helt i onödan är en helt annan historia...

Jag är inte morgontrött men detta var lite att överdriva

Kategori: Min vardag

Det var lagom kul när alarmet ringde 04.20. Det är verkligen inte något som jag är van vid, gå upp tidigt alltså. Anledningen till det var för att katja, som bott hos mig, skulle vara på stationen tidigt för att åka tillbaka till Tyskland. För att gottgöra att det varit så tyst här under några dagar tänkte jag skriva ett längre inlägg senare och berätta om måndag till torsdag :) 
Hoppas att ni får en trevlig fredag!

Äventyr eller?

Kategori: Funderingar

Vid den här tiden sitter jag i skolan på någon lektion eller har lunchrast, alltså är detta ett tidsinställd inlägg. Det jag ville berätta är att det kanske händer något väldigt spännande på torsdag för min del. Dock är det såklart inte säkert än då jag måste prata med lärare om att få gå tidigare på torsdag trots att vår "avslutningsmiddag" med tyskarna än inplanerad då. Det svåra är att det som händer på torsdag är svårt att flytta på, för om vi gör det kanske det inte blir som det ska osv. Hur som helst håller jag tummar och tår på att lärarna säger ja :)

Hoppträning 16/9

Kategori: Max Timotej

Idag blev det den första riktiga hoppträningen sedan vilan. Det gick sådär, jag blir så lätt arg i början av passet när Max verkligen vägrar att lyssna och allt blir bara kaos. Däremot går han väldigt bra efter en halvtimme, så lite nöjd är jag såklart. Emma hjälpte oss att träna på lite "vanligt" och jag blev även lite förvånad när C klarade av att hoppa genom en bom, hinder, bom övning. Om vi hade gjort den övningen i våras hade bommar flygit åt alla möjliga håll, dock klarade han det ändå ganska bra. 







Torsdag den 13 september

Kategori: Häst

Alltså, i förrgår följde jag med Julia till "hennes stall" för att kolla på henne när hon red Pavarotti. Stallet var väldigt stort med 15 st boxar, och även boxarna var stora. Jag hjälpte till att rykta samtidigt som jag tog några bilder på stallet och hästarna. Pavarotti är en äldre herre med stor gräsmage och ungefär i samma storlek som C. Iaf började Julia med att rida ut en kort sväng och jag hängde med på en lånad cykel. Vi stannade vid en stubbåker där jag tog några bilder på det fina ekipaget innan vi begav oss tillbaka för att Julia skulle rida i paddocken. Där galopperade dem innan avskrittningen. 





Det intrycket som jag fick av Pavarotti var att han visste vad han skulle göra. Alltså, en gammal herre som följer med i alla svängar. Han verkar dock lite lat ibland för när Julia kortade tyglarna lite blev det helt stopp direkt = jag tror att man måste driva enormt för att få honom att hålla tempot och energin. Men det är så svårt att se allt när jag bara står från marken. Han är kankse helt annorlunda från hur jag har föreställt mig honom i mitt huvud. 
Jag tycker i alla fall att Julia har utvecklats ganska mycket i sin ridning, däremot är det nog hållningen som är prio 1att träna på enligt mig :) Fortsätt att jobba så kommer skillnaden snart synas ;)

Kvällens nattritt

Kategori: Max Timotej

Okej, kanske lite överdrivet men mina kvällar i stallet blir allt senare och senare. Hur som helst hann jag rida ca 20 minuter ute innan det började regna ganska ordentligt. Alltså, jag hann ungefär skritta fram och trava honom varm och skulle börja med galoppen då det började regna. Lite regn är egentligen inte alls farligt, men C verkligen avskyr det och går i fina skänkelvikningar istället för att undvika regnet ^^ Därför red jag bara några minuter till innan han fick skritta av. Under passet invigde vi även det nya reflexländtäcket eftersom jag red på grusvägen och det var mörkt ute.


Just i denna stund

Kategori: Skola

Som jag nämnde innan ska jag ha en tysk tjej boende hos mig under nästa vecka. Det är genom skolan som vi ska träffas och göra en massa olika saker. För att lära känna varandra lite bättre skulle vi skicka e-mail, dock har det nu spårat ut och vi chattar istället för fullt på fb ^^ Tyskan, som heter Katja, har läst svenska i tre år och är alltså ganska duktig för att bara vara 15 år. Om det sen är okej för henne att jag lägger upp bilder från besöket kommer jag självklart att göra det under slutet av nästa vecka. 

På besök

Kategori: Häst

Ikväll besökte jag Julia och hennes medryttarhäst Pave. Jag fotade mest och kollade läget med hästen osv. Och om det blir som planerat ska jag hjälpa henne lite framöver med ridningen. När jag har kollat igenom alla bilder så lovar jag att kanske skriva ett längre inlägg, för just nu kallar sängen!

Dagen med ett stort D

Kategori: Min vardag

Jag har mest sett ut som ett spöke idag då jag sov mindre än 4 timmar inatt (jag brukar sova minst 8-9 timmar). Dock har jag överlevt dagen som har varit lång (skolan 8 - 16.15) och ska snart avslutas genom att jag ska dejta kudden. Idag har dessutom vissa saker klarnat för mig, som flyttning av redovisningar och att hoppträningen är bokad. Nu kan jag alltså äntligen pusta ut, för ett tag iallafall :) Kvällen avslutades på allra bästa sätt med många goda skratt, jag känner mig lite lyckligare än igår. 
(Snaskar i mig en citronmuffins för att överleva den sista tyskalektionen). 

Så mycket att göra men så lite tid

Kategori: Min vardag

Mitt schema är fullspäckat, och du menar jag verkligen fullspäckat. Några veckor framöver består mina dagar av prov, muntliga redovisningar, inlämningar och vanliga läxor. Däröver har jag hand om C mellan 4-5 dagar varje vecka + Exo en helg. Dessutom är det 4h dag på lördag, vilket innebär mycket förberedelser. Samtidigt har jag ett kalas som jag ska ha hand om på söndagen. På måndag hälsar jag även en tysk välkommen som sen ska bo hos mig resten av veckan. Där tillkommer även att jag ska passa tre kaniner och en katt med 4 kattungar. Som sagt, det är mycket att göra så det kommer inte att bli så mycket uppdatering ^^  
 
Igår var jag iväg och införskaffade mig två par jeans och en ny vinterjacka. Därmed har jag nu inget behov av att handla och kan lägga det på hyllan och göra plats för annat, t.ex. allt det som står ovan :) 
Lägger iaf upp några blandade bilder från mobilen ;)




Hoppning 9 september

Kategori: Max Timotej

Lite sent inlägg kommer upp nu fast att det skulle vara klart i söndags. Menmen. Jag red då C i söndags och red först fram på stubben och gick sen in i paddocken som i lördags. Däremot tog jag några skutt över två hinder, mest för att påminna honom om att hoppning och finns på schemat. Här kommer iallafall några bilder.

Aktiveringen i paddocken

Kategori: Max Timotej




För att variera utseendet lite såg jag till att vi matchade med svart och grönt under dagens träning. Under uppvärmningen tog jag till mig Emmas idé om att "leka" fram C i galoppen för att få fram honom. Jag tror att det visade sig positivt, dock var han ändå lite seg med bakbenen. Bilderna är bara från själva uppvärmningen för sen fick min mamma i uppgift att hjälpa mig med konerna och bommar. Nöjd är jag iallafall med honom, min underbara häst :) Mindre nöjd är jag med min sits som är fruktansvärd, varför kan jag inte sitta ner i sadeln utan att luta mig framåt? 

Exo

Kategori: Häst

I vanliga fall tycker jag att jag är lång och ganska stor. Däremot ändrade jag mig efter att jag såg denna bilden på mig och Exo ^^ 
Ikväll kommer bilder från båda stallen så håll utkick! :)

Vi har nästa inga dåliga träningar

Kategori: Max Timotej

I början av träningen skulle jag rida på en volt runt Emma och samtidigt ställa C utåt, detta är något som vi har jätte svårt för och bara det tog mycket tid innan det gick någerlunda bra. Eftersom vi red på stubben blev han lite hetare än vanligt och i början var han lite bråkigare. En bit in i träningen skulle han helt plötsligt få för sig att han skulle sakta av från trav till skritt för att sen bara gå starkt fram utan att lysnna på några hjälper eller singnaler. Hur som helst var den första halvtimmen mycket givande och det märktes sen när vi skulle galoppera. Då kom styrkan fram och jag kunde galoppera honom istället för hans mellanting. Det kändes riktigt bra så nu i efterhand tror jag att slutet vägde över träning till en riktigt lyckad träning. 
Sen vill jag såklart tacka Emma så otroligt mycket för den tid hon lägger ner på mig och C. Hon är precis en sådan person jag behöver för att komma någonstans med våra träningar. Nästa helg ska vi försöka lägga in en hoppträning så att vi även kommer igång med det :)

Träning på stubben

Kategori: Max Timotej

Idag tränade jag på stubben för Emma. En liten provbild kommer här och sen ska jag försöka lägga upp fler under kvällen. 

Dagens aktivering 6 september

Kategori: Max Timotej

Idag bestämde jag mig för att rida ut på C och träna kondition. Det var väldigt blåsigt vilket gjorde C väldigt tittig och nervös men när vi väl hade kommit igång blev han som vanlig igen. Skrittade mycket men travade även längre sträckor på gräset med kortare skrittpauser. 
Efteråt fick C hoppa i sina nya kläder - ett nytt regntäcke eftersom det är dåligt väder och han står fortfarande ute på nätterna. 

Love

Kategori: Funderingar




5/9-12

Kategori: Min vardag

Dagarna går som på löpande band och jag checkar av sak efter sak på min att göra lista :) Dock hamnar uppdateringen lite efter men det får ni tåla. 
Mina planer för helgen ser ganska lugna ut iallafall. På fredag ska jag rida för Emma igen, mest för att jag ska komma in i en rytm och inte halka efter och skjuta fram träningen osv. Lördagen bjuder sen på massa hästar som vanligt, ska rida C och Exo. Hoppas även att jag kan få lite skjuts till hästaffären i Eslöv för att spendera pengar ;) Söndag ser nästan lika dan ut, rida C och plugga satan på psykologin! 
Undra vad alla på City Gross tänkte när jag traskar in och köper 5 kilo morötter till min häst. Men, det var ju faktiskt extrapris 0.95 öre/kg så jag kunde inte låta bli ^^

En hektisk dag senare

Kategori: Häst

Efter skolans slut idag var det bara hem för att plugga tyskaglosor. Direkt vidare till stallet där två hästar skulle ridas - Thule och C. Vi började med Thule, mest för att vi då var fler i stallet som kunde vara med honom ifall något skulle hända. Thule är en ganska speciell ponny som gärna trixar mycket med huvudet och har en ovanlig gång/takt. Hur som helst började jag bara att skritta runt i paddocken, göra volter och tog det bara allämänt lugnt med honom. Trots detta början han trixa, alltså stanna, bocka och kasta sig in mot mitten. Och det som jag inte trodde skulle hända hände, jag trillade av -.-  Han tog ett riktigt skutt in mot mitten och jag hängde inte riktigt med, och efter det skulle han såklart skutta ännu mer. Där tog min balans slut eftersom jag red barbacka (hans sadel är inte riktigt 100 % användbar). Jag har inte trillat av sedan december 2011 så det var lite ovanligt för min del. Jag slog mig dock inte på något sätt alls utan fick bara en fruktansvärd kramp när jag försökte hålla mig kvar - jag får lätt kramp för allt. Så nu sitter jag här med min kramp som kommer så fort jag rör på benen och grubblar över varför jag inte kunde sitta kvar haha ^^
Efter att jag hade ridit Thule lite till efter avsittningen var det dags för styrelsemöte som varade i nästan två timmar. Och efter det kunde jag äntligen sitta upp på C. Började att rida i paddocken och kontollerade hur han funkade och vad han kom ihåg sedan i lördags. Trots att han bara skrittades igår så kommer han ändå ihåg en del :) Avslutade sedan med att skritta en lång stund på grusvägen :)
Nu ska jag äntligen ta och slappna av genom att äta kvällsmat och läsa lite, vi hörs! 

Träning

Kategori: Max Timotej

I lördags hade jag en mycket givande träning för Emma. Jag hade först tänkt mig att C skulle gå lite halvdant och att jag skulle bli besviken. Däremot var det nästa tvärtemot, han gick faktiskt rätt så bra genom nästan hela passet!