emelievidberg

Flytt ikväll

Kategori: Allmänt

Från och med ikväll kommer jag bara att blogga på fames.se och ni kommer inte se mer av mig här. Jag hoppas att den nya bloggen kommer ge mig energi till att blogga mer och ha mer intressanta och varierande inlägg. Dessutom önskar jag även att alla läsare också följer med mig i flytten :) 
 

Kvällsfunderingar

Kategori: Funderingar

Hej på er!
Jag har börjar fundera lite på att flytta bloggen till fames.se istället. Jag gillar blogg.se väldigt mycket men jag har svårt för att skapa en personlig blogg och jag känner inte riktigt för att fortsätta blogga när allt bara ser så tråkigt ut. Dessutom känner jag för att ändra om lite, jag behöver lite ombyte och variation. Jag har redan börjat flytta över så smått, men det kommer att ta sin tid då jag måste få över 1447 inlägg till den nya bloggen. Någon som vet hur man kan göra det på ett smidigt sätt? :)  Än så länge har jag flyttat över 32 inlägg som jag skrev i november och december 2011, egentligen står det inte så mycket i dessa inlägg, men det skulle vara väldigt tomt att börja om från noll. 
 

Fält + sol

Kategori: Foto

Det är inte ofta som jag tar mig tiden att fotografera naturen, men ikväll när jag och Kimman var ute på promenad med hundarna möttes vi av detta ljuset och jag tog mig tiden till att faktiskt testa mig fram lite. Är inte supernökd med bilderna men ser en stor förbättring än tidigare försök till liknande bilder :)
 

18 juli

Kategori: Min vardag

Lagom bra väder, ett gott humör och trevligt sällskap gjorde att det blev en väldigt bra dag igår. Kimman hämtade upp mig och vi åkte iväg för att handla till vår dag på "stranden" eller iaf vid vattnet. Köpte baugette, vattenmelon, kakor och god dricka. Vi satt och pratade. åt, badade med hundarna och fick oss några goda skratt åt saker i ca 4 timmar. Hundarna simmade och plaskade, busade och tröttnade sen för en stund innan de piggnade till igen. Det var egentligen inte så jätte kallt i vattnet, men i och med att det var jätte stora stenar så var det inte så behagligt att gå ner i vattnet. Så jag badade bara ordentligt när jag fick hämta Kellys leksak som flöt ut på det djupa :)
 
 

Att gå upp tidigt är som att få en extra dag

Kategori: Min vardag

Igår började jag min dag med att sitta ute i solen i ca 2 ½ timme och läsa i boken som jag fick av Malin & Julia i födelsedagspresent. Läste halva boken på den tiden så det blir att shoppa fler böcker i sommar nu när jag väl har tiden att läsa. Såklart hann jag bli lite röd/brun men inte så värst eftersom jag satt ute vid 9-tiden. 
 
Efter lunch kom Kimman hit och hämtade upp mig. Det blev en runda på Hööks där jag köpte impregningering till alla täcken som jag har tvättat för två veckor sedan. Därefter gick vi in på Willys för att handla lite energidricka och något gott att äta. Efter det åkte vi iväg för att kolla en badplats som vi inte riktigt visste var den låg. Men efter ett tag hittade vi den och det var helt underbart! Så dit ska vi idag för att sola och bada :)
Idag började Joakim 9 istället för 7 så vi kunde gå upp samtidigt och äta frukost tillsammans. Dock varade det ju inte så länge eftersom han ändå åkte ganska tidigt (strax efter 8). Dessutom jobbar han till 18 idag så därför passar det bra att vi, jag & kimman, ska iväg och bada hela dagen så att jag inte bara sitter innne. 
 
 
 

Matchar

Kategori: Max Timotej

Här är två bilder som min mormor tog på mig och Max i måndags när jag testade lite nya saker. Hjälmen var väldigt bekväm och det ser mycket snyggare ut nu än att alltid rida dressyr i hopphjälmen. Det nya pannbandet satt också snyggt och schabraket + lindorna hade en snygg färg tillsammans. Jag är helnöjd både med utrsutningen och med hästen under det sista ridpasset på fem veckor. 

Max var superfin i alla gångarterna, framförallt i galoppen då han orkade hålla var i samlad galopp mer än vad jag trodde och han vara jobbade på fint utan att trixa eller försöka visa på att han inte ville fortsätta. Riktig glädje och det var skönt att ha en sådan härlig känsla när jag skrittade av honom efteråt. Nu kommer jag må bra på hästfronten även om jag redan saknar honom trots att det bara gått två dagar. 
 

Ett hus på landet

Kategori: Min vardag

Resan hem till Joakim gick bra trots alla väskor som jag hade med mig. Jag satt där djur är tillåtna och där fanns även 6 hundar som inte var så glada på varandra. Dock var det mindre smarta ägare som inte tänkte på att flytta sig till ett annat säte då det fanns andra lediga. 
 
Hur som helst så gjorde vi inte så mycket första dagen mer än att äta kvällsmat, plocka fram kaninburen, bada och mysa framför tv:n. Vi gick och la oss tidigt eftersom Joakim går upp 5 varje morgonen och jag sov gott fram tills klockan var lite innan 9. 
 
Kimman kom senare på besök och vi hade en lång pratstund ute i solen (i flera timmar) samtidigt som vi varierade oss med att ta en promenad med hundarna och äta lite lunch. Det var väldigt trevligt med sällskap och vi har redan planerat saker som vi ska göra under sommaren - det ska bli så grymt bra :) 
 

Nytt

Kategori: Foto

 
 

Falsterbo Horse Show 2013

Kategori: Häst

Eftersom vi lade oss ganska sent på lördagen var det inte roligt att sen gå upp vid 8-tiden på söndagen. Men eftersom vi skulle till Falsterbo så klagade jag inte allt för mycket. Vi fick stressa ganska mycket för att hinna med den bussen som vi skulle åka med men vi hann. I Malmö skulle vi byta buss och såklart var den överfull, så vi fick stanna och hoppa på en annan buss :) Nästa en helt egen buss på väg till Falsterbo gillas. 
 
Vi var framme i Falsterbo halv elva och då gick vi runt lite bland affärerna och kollade lite. Eftersom resan tog ett tag blev vi hungriga ganska snabbt och då åt vi den pastasalladen som jag brukar göra, musigt och med rätt sällskap blir den tusen gånger bättre. Vi kollade vidare på lite hoppning, voltige och dressyr innan vi fortsatte gå runt bland affärerna igen. 
 
Det var lite väl blåsigt och kallt faktiskt och alla frös trots att vi hade långbyxor och jackor på oss - men jag är ändå riktigt nöjd med allt under hela dagen. Mina inköp ska jag visa i ett annat inlägg och kanske kommer även lite bilder från när vi har sakerna på oss :) 
 

Åhus

Kategori: Min vardag

I lördags åkte vi till Åhus för att bara umgås vid stranden och kolla på Beach-handboll. Resan dit tog ju sin tid men det var väldigt trevligt med lite extra tjej-häng och snack. Vi badade, åt glass, tog bilder och kollade på handboll. Det var det som jag vill kalla sommar och vägen hem till Klågerup igen var inte alls tokig den heller. Dock kom vi hem väldigt sent på kvällen och åt därför inte förrän vid 23-23.30 samtidigt som vi började titta på filmen Call Girl. Dock var filmen inte alls vad jag hade väntat mig, långtråkig och väldigt speciell. 
 

Nu tar jag också sommarlov

Kategori: Min vardag

Efter 4 veckors jobb och en underbar helg så tar jag också sommarlov nu och reser upp till Eskilstuna och Joakim. I hela 5 veckor ska jag inte göra något jobbigt utan bara det jag känner för. Tåget går imorgon runt lunchtid och jag har massor att ta med mig. Kaninen hänger som vanligt med och jag är förberedd på allt! 
 

SommarRock Svedala

Kategori: Foto

 

I know you want it

Kategori: Foto

08.05 en lördagmorgon i Lund

Love life

Kategori: Min vardag

Fredagen spenderades hemma hos Malin och på Sommarrocken i Svedala. Vi åt god kvällsmat hos Malin, lax, potatis och sallad. Vi fixade oss lite snabbt innan vi tog bussen till Svedala. Kollade på Miss Li, K.R.A.M och Skai. Mot slutet satt vi och åt popcorn, sockervadd och choklad samtidigt som Magnus Uggla spelade. En väldigt trevlig kväll!
 
Jag åkte hem tidigt från Malin och nu håller jag på att tvätta, städa och packa eftersom jag ska åka hem till Joakim på måndag. Ska hinner ner till hästen också om en stund innan Malin och Julia hämtar upp mig och vi drar till Åhus! Inatt sover vi hos Malin igen och imorgon drar vi till Falsterbo! Härlig helg sådär i mitten av sommarlovet :)

Temperature

Kategori: Foto

Idag efter jobbet begav jag mig mot Dösjebro för att följa med Julia när hon skulle träna med Pave. Vi tog in pållen och gjorde iordning allt (mest Julia hehe) och sen hann hon skritta fram ca 10 minuter innan hon skulle träna. Jag passade på att ta några bilder när det var så bra väder och jag tror nog allt att jag har blivit lite bättre med kameran. Och jag blev väldigt glad över att se hur mycket Julia har utvecklats i sin ridning. Hon är mycket stadigare och mjukare i sin hand, har fått en jättefin sits och rider rent allmänt riktigt bra. 
 

Jag ska döpa honom till Silver - vilket bra namn!

Kategori: Min vardag

Igår efter att jag hade slutat jobba red jag ut på Max. Det blåste ganska mycket så jag frös i början med det blev bättre sen. Som vanligt var han mest taggad på galoppen och igår var jag tvungen att fråga honom om jag har en galoppör till häst ^^ 
 
 
När klockan blev lite mer så kom Malin och Julia hem till mig. Vi gjorde tacos tillsammans och pratade massor om helgen då vi ska vara iväg hela tiden :) Efter maten tog vi bussen till stan för att kolla på bio, The Lone Ranger. Filmen var riktigt bra och väldigt rolig. Johnny Depp var grym som vanligt och andehästen som var med var bäst :) Eftersom filmen handlade lite om skurkar som hade tagit en massa silver och hästen var en skimmel fick den namnet Silver. Gillar då Johnny Depps kommentar om att Silver var ett bra namn. Måste helt klart rekomendera denna filmen och det kommer nog bli en sådan goding som man kan se om och om igen :)
 

Långsamt leder också någonstans

Kategori: Funderingar

 

Hoppet

Kategori: Min vardag

Mitt jobb är underbart för det mesta eftersom jag får ta hand om alla djur och samtidigt träffa människor. Däremot finns det andra saker på jobbet som inte är lika roligt. Idag dog en kanin och jag var tvungen att ringa ägaren för att sedan gå iväg och begrava den. Hur tråkigt och sorgligt är inte det? Även om jag inte hade hanterat kaninen så mycket var det rena rama mardrömmen och tårarna föll från kinderna. Men är man djurvän så är man och det är inte varje dag som jag måste hantera liknande situationer. 
 
Men för att prata om något roligare så måste jag säga att ibland finns det vissa saker och personer som lätt lyser upp allt. Jag la upp några bilder som Emma tog igår i en fb-grupp (och länkade såklart så nu hoppas jag att Emma får nya besökare) och det var bara positiva kommentarer. I större grupper som just handlar om hästar har alla olika åsikter och därför vet man aldrig hur andra personer reagerar på det man skriver eller lägger upp. Men som sagt, massor med positiv kretik och mycket är Emmas förtjänst ;) 
 
Snart är det dags för sängen då en lång dag väntar imorgon. Jobb, motionera hästen, tackokväll och bio :)
Bild från kolloveckan när hästarna stod i centrum, snäll mini Joker.

Träning för några veckor sedan

Kategori: Max Timotej

 

Love

Kategori: Max Timotej

Här kommer två bilder från igår som Emma tog. Helt fantastiska bilder och jag är alldeles upprymd över hur fin Max kan bli på bild (med hjälp av lite gnäggande från Emmas mobil). Jag tycker att Emma har fångat en härlig känsla i bilder och när jag kollar på bilden så är det som att beskriva hur mycket Max betyder för mig. 
My love ♥
 
 
 

"mitt i natten inlägg"

Kategori: Min vardag

Äntligen börjar jag känna att det är sommar och att jag har sommarlov även om jag jobbar en vecka till. Vädret är härligt, jobbet flyter på och jag har faktiskt planer alla dagar nu tills dagen då jag åker hem till Joakim. '
 
Idag efter att jag hade slutat gick jag hem och planerade en inköpslista och cyklade sedan till affären för att handla lite småsaker som behövdes. Gjorde pannkakor till kvällsmat, städade lite och fixade med annat smått. Hann inte med så mycket mer innan jag begav mig ner till stallet igen för att möta upp Emma. Hämtade Baxter i hagen och fixade mig och honom innan vi traskade iväg för att fotografera. 
 
Jag antar att Emma får höra massor med positiva saker om hennes bilder, men oj vad hon kan! Bilderna som hon tar är långt ifrån vad jag någonsin kommer kunna drömma om. Och på tal om Emma och bilder så har jag helt glömt bort att visa de bilder som hon tog på mig och Baxter för ett tag sedan - dock går dem inte att ladda upp just nu för min dator är lite kvällstrött ^^
 
Några timmars sömn innan jobbet är också välbehövligt...
 

Nu; jobb

Kategori: Min vardag

 

Allt är förklädda lärdomar

Kategori: Min vardag

Det var inte mycket att göra i stallet imorse när jag kom dit utan jag satt mest ute och solade i det underbara vädret. Kom därför hem strax efter tolv och då åt jag lunch i min ensamhet innan jag satte mig vid datorn och började läsa igenom alla 73 inlägg på bloglovin som jag hade missat att läsa. 
 
Läste lite körkortsteori ute på balkongen men det tröttnade jag ganska snabbt på. Vandrade runt, fram och tillbaka och tillslut brast jag ihop. Efter två timmar hade jag fått nog med att vara ensam hemma så jag hoppade på tåget hem till mormor och spenderade några timmar där. Vi åt kvällsmat tillsammans och hon hade köpt jordgubbar. Var lagom hemma till sju igen då jag skulle ha en lektion och ja. Nu sitter jag framför datorn och insåg att det blev en ganska bra dag ändå (bortsett från imorse när alla åkte här ifrån). 
 

Bilder från lördagen

Kategori: Min vardag

Igår gick jag och Joakim på stan i flera timmar och åt god mat & glass och pratade om allt som gick att prata om. Vi gick runt i lite affärer men jag hittade inget som föll mig i smaken direkt. På kvällen tog vi som sagt en mysig tur på hästarna och sedan gick vi hem för att äta grillspätt och kolla på en av favoritfilmerna, Transporter. 
 

7 juli

Kategori: Min vardag

Söndag och alarmet ringde 06.00... Men det berodde på att Joakim skulle åka hem imorse, eller ja, nu på morgonen. Jag ska till stallet om två timmar och när jag kommer hem därifrån kommer lägenheten att vara helt tom. Då har även resten av familjen åkt och då ska jag vara hemma själv i en hel vecka - vilket aldrig har hänt tidigare. Så om någon vill göra något  med mig måndag - torsdag så hör av er ;) 
 
Igår red vi ut och det var riktigt härligt med solen och sällskapet. Max skötte sig väldigt bra trots att korna var lite nyfikna och Gunvald försökte hinna med så gott han kunde. 
I fredags fick hästarna gå i sin nya hage och det blev lite glädje men det varade bara några minuter innan dem började gluffsa i sig allt gräs. Några fina bilder lyckades jag ta men nja, jag är en ganska kass fotograf :)
 
 

Lite om vad som har hänt

Kategori: Min vardag

Vad har hänt mer då? 
1 juli åkte jag och Julia hem till Malin för att "fira" henne som fyllt år. Det bjöds på tårta som jag hade bakat och presenter. Vi tittade på massor med bilder från deras semester och pratade lite innan vi åkte hem igen eftersom både jag och Julia skulle jobba dagen efter. 
På jobbet har vi byggt staket och fixat en massa med nya garderober och småsaker som gör vardagen mycket lättare - tummen upp för det. 
Staketet blev färdigbyggt igår men strömmen vill inte riktigt fungera så det ska fixas idag. Kanske släpps hästarna i den nya hagen senare och då ska jag såklart ta bilder - för ny hage är alltid lika roligt. 
 
 

Ridbilder

Kategori: Max Timotej

Det var ett tag sedan jag själv fick sitta upp på Max faktiskt, men det gör inte så jättemycket eftersom jag ändå har möjligheten att umgås med honom och pyssla om honom varje dag. Anledningen till att jag inte rider varje dag är för att jag har fått många fler lektioner nu. Andra dagar har jag annat att göra och då går han t.ex. ponnyridning mitt på dagen. Hur som helst så när dessa bilder togs så var han helt underbar att rida och jag är så glad över att få ha Max :) 
 

Såklart

Kategori: Allmänt

När jag väl tar tid på mig för att skriva ett inlägg så funkar såklart inte mitt internet på datorn. Men när det väl funkar så har jag fina bilder att visa :)