emelievidberg

Pave och Julia

Kategori: Häst

Skämmer bort oss

Kategori: Kompisar

VI var på öppet hus på skolan i ca en halvtimme innan vi gick till stationen för att äta. Därefter gick vi till Espresso House och köpte frapino/caramel latte innan vi gick tillbaka till skolan. Idag är en sådan dag då vi skämmer bort oss själva :)
 

Nämen hej blåsten

Kategori: Allmänt

Silver (cykeln) får stå kvar i garaget idag och jag ska vara otrogen med tåget istället. Inte en chans att jag cyklar idag haha! :) 

Cilla Soleil

Kategori: Häst

Cilla är halvsyster till Sandra och är född 1984. Pappas sambo hade fött upp henne med sedan sålt henne till en tjej i Stockholm. Denna tjejen ringde sen, tio år senare och undrade om hon ville ha tilbaka hästen. Så jag fick en till häst att träna ungefär samtidigt som jag hade 4-5 andra haha. 
Cilla var en dressyrhäst, rakt genom och hade en underbar galopp. Medan Sandra hjälpte mig i hoppningen, hjälpte Cilla mig i dressyren. Vi tränade för tränare och även själva och jag hade det verkligen jätte kul med henne. Cilla var en riktig rakethäst och när jag tog ut henne på fältet att galoppera fanns det ingen broms. Trots sin ålder var hon ruskigt pigg och sammarbetade. Hon var inte alls svårriden och snäll i stallet. 
Cilla gick tyvärr bort förra året, 2012, som jag skrev om i ett inlägg i höstas. Hon blev alltså hela 28 år, vilket jag tycker är mycket för en ridhäst nu för tiden. 

De längsta resorna gör vi i vårt inre

Kategori: Min vardag

Anledningen till att det har varit lite tyst här beror på att jag var hemma idag från skolan. Imorse hade jag feber och mådde inte alls bra så jag stannade hemma. Sov ganska länge och när jag vaknade mådde jag lite bättre. När jag sen hade fått lite mat i magen var det endast lite huvudvärk som satt kvar (+ all hosta osv). 
Har hunnit göra lite läxor som är tills på fredag och besökt Julia och Pave. Annars händer inte så mycket just nu. Imorgon är det öppet hus på skolan och jag har sovmorgon till 13.05 (men ska ändå upp 8). Livet bara rullar på ;)

Cassandra Star

Kategori: Häst

Vart ska jag egentligen börja med denna dam? Cassandra, även kallad Sandra, var den absolut första hästen som jag verkligen lärde mig att rida på. Endast 6 år gammal var jag när jag började rida henne i paddocken i sandaler och utan hjälm (undra vad min pappa egentligen tänkte på?) haha. Hon är född 1986.
Eftersom Sandra redan då var runt 15 år användes hon som hobbyhäst men var tidigare en hopphäst och tränades faktiskt av Rolf-Göran Bengtsson under en kortare period (tror att det var han som hade tränat henne). Jag nyttjade såklart den fördelen att hon var hopphäst då Smurfan inte ville hoppa med mig. Jag var runt 8 år när jag satt och hoppade henne på 1.10 m. Jag förstod inte vad rädsla var på den tiden så jag hoppade glatt allt som pappa ställde upp i paddocken. 
 
Eftersom hon var en hopphäst var allt annat supertråkigt. Därför ville jag inte bråka med henne utan jag nöjde mig med långa uteritter ensam i skogen, galopperades, eller ett hopp-pass i paddocken. Såklart var hon väldigt snäll på alla sätt och var även mycket vis. En gång gick nämligen tränset lite sönder i käkremmen, hon märkte det och stannade och vägrade sen att gå. När jag väl insåg varför hon stannat fick jag en aha-känsla. Hästar är så otroligt smarta. 
 
Sandra lever än idag kvar hos min pappa och är 27 år. Hon rids nog inte alls då hon haft problem med luftvägarna osv, men hon är guldvärd som har lärt mig så otroligt mycket om hästars beteende. 

1 liter

Kategori: Min vardag

Sjukling i hög grad just nu. Det försöker jag lösa med 1 liter te och hostmedicin^^
Imorgon är det en lång dag, 8-16.30 men eftersom jag klarade mig genom denna dagen borde det gå imorgon också. Efter skolan imorgon ska jag sen följa med Julia till "hennes" stall där jag ska vara med när hon ska rida. Antar att jag tar med kameran, annars skulle det ju klia för mycket i fingrarna :) Onödigt inlägg check ;)

Ridning 29 januari

Kategori: Häst

Till min glädje så var danskan inställd så jag kunde glatt cykla hem redan 14.30 idag. Efter att jag svept en kopp med te begav jag mig till stallet för att rida Gunnis. Min medryttare skulle rida Max idag och hon hade inte hunnit ge sig ut så jag gjorde sällskap med henne i paddocken. Riktigt trevligt med sällskap för en gång skull. Fick hjälp att sitta upp men Gunvald var inte på lika bra humör utan gjorde en mini bocksprång direkt. Skrittade honom på A-volten då halva paddocken  fortfarande är som en skridskobana men det var bra träning. Han försökte lätta lite med bakbenen men gjorde inget större försök, sen lyfte han på ena bakbenet ibland och min gissning är att hon ogillade det slaskiga underlaget. 
 
Gjorde halter, volter, serpentiner osv för att aktivera honom och för att han ska lyssna på mina skänklar bättre, lite tjurig blev han emellan åt men det var inget större problem. Han travade även på bra med mycket energi i kroppen men var som sagt väldigt skeptisk till vattnet och slasket. I slutet av vårt korta pass försökte jag "jobba" honom mer eftersom han var uppvärmd, han slog då lite med huvudet men ja. Jag vet att han inte är riden så mycket så jag förstår att han protesterar och är ovan. Jag tycker för övrigt att han fungerar bra i stallet och jag skulle gärna vilja att han stannade kvar :)

Camille Star

Kategori: Häst

Camille fick jag av min pappa i 13-års present och vi hade själva fött upp henne. Hon är född 2006 och jag var även den som fick rida in henne. 
Camille kommer jag ihåg som en väldigt lugn häst. Hon var inte den pigga och studsiga unghästen utan snarare seg och väldigt långsam. Trava ville hon inte göra, utan jag behövde alltid tillföra en massa energi för att få fram henne överhuvud taget. Hon var vädligt stabil i ridningen och eftersom jag var duktigare som ryttare red jag henne helt själv, och formade henne precis som jag själv ville ha henne. En riktigt underbar pålle med en personlighet som inte liknar någon annan tog hon mig med storm. 
Emma har tagit bilderna nedan. 
När jag slutade vara hemma hos min pappa hade jag såklart inte möjlighet att ta med mig Camille, därför fick hon stanna kvar hos min pappa och idag står hon i samma stall som Smurfan då min kusin tog hand om henne. Det känns underbart att veta vart hon finns, och jag får säkert hälsa på henne när som helst. 

Tisdag igen

Kategori: Min vardag

Ja, nu har jag gått och blivit sjuk. Igår kände jag mig lite matt och framåt eftermiddagen/kvällen fick jag rysligt ont i hals & öron och idag vaknar jag med en konstig hosta, förkylning, huvudvärk och halsont. På något sätt måste jag ta mig till skolan i alla fall känner jag. Om jag missar en dag så hamnar jag efter massor och måste ta igen det under en helgen eller så. Ska dricka mängder med te nu och kolla på ponnyakuten, kanske jag mår lite bättre efter det :) 

Måndagsträning med Emma

Kategori: Max Timotej

Idag fick jag sällskap av Emma till stallet för att hon skulle träna mig och Max. Hon mockade alla hästarnas boxar (3 st) under tiden som jag hann rykta och göra iordning Max och mig själv, snacka om snabb tjej! Eftersom det är töväder var det riktigt slaskigt i paddocken men det är det ju överallt nu så vi fick bli där. Red på en volt som jag trampade upp redan igår. Max halkade på vissa ställen redan i skritten så det blev mycket skritt och lite trav. 
 
Samtidigt var det väldigt nyttigt för mig att det fanns en del av volten som var mer hal, för det innebar att varje gång som jag kom dit var jag tvungen att sakta av till skritt och då fick vi träna ordentligt på avsaktningar. Han kändes faktiskt väldigt fin, men lite stretig när jag ska göra halt. Mot slutet tränade vi lite på att rygga vilket gick sisådär men med tanke på att jag inte har ryggat med honom på över ett år så var han faktiskt duktig :) 
 
Emma var även så snäll och tog några bilder på oss under tiden. Och jag kan inte sluta undra varför hon alltid lyckas så otroligt bra med alla bilder, nu kan jag kanske sluta skylla på kameran och kanske fundera lite på vad personen bakom kameran egentligen gör med inställningarna. 

Rambo Star

Kategori: Häst

Rambo var en travare som vi köpte när han var 2 år gammal. Från en början var det tänkt att min pappa skulle ha honom som ridhäst, men då han inte blev så stor fick jag honom istället. Min första egna häst. Han är född 2002 och står inte längre hos oss utan bor i småland. Han såldes till en tjej som nu tävlar honom i westernridning och han vallar kor osv :)
Rambo var en riktigt snäll häst, aldrig elak på något sätt och jag kunde hantera honom trots att jag inte hade någon unghästvana tidigare. Däremot var han väldigt orolig i sitt psyke, så gjorde han något fel visste han inte riktigt vart han skulle ta vägen och blev lite stissig av sig. Eftersom det var min häst var det jag som satt på honom första gången. Han var super duktig och skötte sig bra, men under de första 6 månaderna ville han bara söka sig till andra människor när jag red. Om pappa stod i mitten kunde jag inte styra honom från mitten utan det slutade ganska ofta med att pappa fick gå före honom. 
 
Till slut kom såklart den dagen då det faktiskt funkade, och jag var riktigt stolt över att kunna rida honom helt själv utan stöd från mitten. Jag kom så långt att jag faktiskt började galoppera honom, och då hade jag utbildat honom helt själv, med lite hjälp av min pappa. Trots att han vid den tiden var 6 år gammal var han inte en stabil häst utan fortfarande ganska nervig, orolig och osäker. Vi gjorde då valet att faktiskt sälja honom. Han trivdes inte som ridhäst hos oss, utan har det mycket bättre nu i småland. Hos den nya ägaren visade han inget nervigt alls utan fann sig i den sortens ridning. Han var alltså inte menad till att bli vanlig ridhäst utan westernhäst. 
 
Det starkaste minnet jag har av honom var den gången jag skulle sitta upp, som alla andra gånger. Han började skritta innan jag hann sätta mig ordentligt så jag tappar balansen och sätter mig bakom sadeln. Det skrämde honom något fruktansvärt så han sticker iväg i full galopp med mig bakefter. Efter många bocksprång och en tvärnit föll jag i marken på mage och tappade luften. Därefter var han väldigt försiktig av sig när jag skulle hoppa på. Lilla söta hästen. 
 

Första ridpasset

Kategori: Häst

Igår kom Gunvalds ägare och lämnade hans träns så idag kunde jag äntligen rida honom. Sadeln är på tok för lite för mig att sitta i, jag vet. Men jag klämmer hellre ihop mig i den än att rida barbacka . På bilderna ser det inte ut som det ens finns en sadel, men när jag sitter på känns det ändå inte så jätte liten faktiskt. 
 
Hur som helst var Gunvald snäll att ställa i gången. Band upp honom och gjorde iordning honom med hjälp av mamma. Han blir lätt otålig, men det tar nog inte så lång tid att lära honom vänta och ta det lugnt. Han är även väldigt buffig med huvudet så man måste hela tiden vara noggrann med att säga till honom för han vill gärna dominera lite.
 
Hur som helst, jag tog ut Gunvald i paddocken medan mamma och Erica släppte ut de andra hästarna. Sen kom de båda för att hjälpa mig. Mamma höll i Gundvald medan Erica höll emot när jag skulle sitta upp. Vid första försöket började han snurra runt som en galnig och ville absolut inte stå stilla. Men på andra försöket stod han helt stilla så jag kunde sitta upp ordentligt. Han traskade glatt på och till en början med hade mamma honom i grimskaft. Vi skrittade några varv innan jag bad mamma att släppa loss oss och han skötte sig lika bra då. 
 
Det enda problematiska idag var att han ville bara styra mot grinden. Hela tiden dras han dit och när man kommer på den kortsidan där grinden är slingrar han sig allt vad han kan för att gå åt det hållet. Det tog några sekunder varje gång innan han gick framåt igen. Jag använde faktiskt spöet en gång när han började tramsa sig mer, och då gick han direkt framåt. Jag travade även honom själv och han är riktigt rolig att rida. Det är mycket jobb med honom, men jag tror bara att det kommer bli en rolig utmaning :)

C 27/1

Kategori: Max Timotej

Max var väldigt fin att rida idag, trots att han fick styltor hela tiden. Han känns allt mer stabil att rida för varje dag som går och jag funderar lite på om det beror på all hjälp som jag får av min medryttare? :) Däremot var han inte lika snäll i hagen då han fick för sig att han absolut inte skulle komma in utan travade runt och jävlades med mig haha! :)

Smurfan

Kategori: Häst

Smurfan, smurf, murf, muffins, tjockis.. kärt barn har många namn som man brukar säga. 
Smurfan var en ponny som jag fick ta över efter min kusin då hon växte ur henne och ville skaffa stor häst. Smurfan var köpt från småland som ridponnny och hon var min ögonsten i många år. Kommer inte riktigt ihåg när jag fick henne men jag var runt 10 år. Hon är född 1991 och finns idag åter hos min kusin och är pensionerad och används bara lite som promenadponny. 
Smurfan är en väldigt trevlig dam. Hon gjorde inte mer än vad hon behövde och tillbringade hellre dagarna med mat än att bli riden. Jag var vid den tiden bara inne på att hoppa, men det var inte hon. Många gånger slutade det med att min pappa fick stå vid hindret, för det var bara då hon hoppade de högre höjderna. Det var på henne som jag fick mitt skarpa sinne för att hantera lite slöa hästar men även den underbara känslan av att ha en egen ponny. 
Det finns ett tillfälle som jag aldrig kommer att glömma när det gäller henne. Emma var på besök hos oss och vi skulle rida ut på enbart smurf och både jag, Emma och Erica ville rida. Därför fick Emma och Erica rida barbacka samtidigt på henne, medan jag ledde. Allt gick bra och vi kom till en uppförsbacke, en stor turistbuss full med turister kom åkandes. Jag som var van vid hennes coola psyke brydde mig inte alls eftersom jag visste att hon inte skulle göra något. Erica och Emma däremot, ja dem kom lite i obalands, blev lite oroliga kanske och helst plötsligt drog Erica med sig Emma ner och de båda låg dammiga i diket bredvid haha! Detta hände precis när bussen åkte förbi och jag lovar, varenda en satt med näsan i rutan ^^ :) 
 
Efter att jag haft henne i många år och lärde mig att rida ordentligt insåg jag att hon faktiskt var en mycket trevlig ponny att rida och att han faktiskt kunde mer än vad någon kunde tro. Hon är en ponny jag aldrig kommer att glömma :)
Till slut blev jag som sagt för stor för henne, syns ganska så bra på sista bilden. Men jag är glad för att jag vet vart hon finns just nu och att vi haft en sådan underbar tid tillsammans :)
 
Bilderna här under är tagna av Emma. 

Skulle ni vilja det?

Kategori: Häst

Jag fick en idé precis som jag nog inte är ensam om, men hur som helst. Jag tänkte skriva om alla hästar som jag ridit på under mitt liv, berätta lite om hur dem är, varför jag red just den hästen och såklart lägga upp några bilder på hästen. Skulle ni vilja läsa detta isåfall? :)

Lördag

Kategori: Min vardag

Klockan är bara över tio och jag är redan läskigt trött och ändå har jag inte gjort något särskilt under dagen. 
  • Fodrat hästarna och släppt ut dem
  • Övningskört 
  • Handlat foder och blivit fattig
  • Lagat lunch och pratat i tre timmar hos farmor
  • Övningskört lite till
  • Fodrat hästarna och tagit in dem
  • Gått på bio med kompisar och sett Sune i Grekland
  • Fixat ramar till alla hästarna
Har alltså inte ens hunnit med att äta någon kvällsmat än, men tänkte snart gå iväg och skära upp avokado och banan, är så otroligt sötsugen! :)
Och imorgon kommer dagen som jag längtat efter - jag ska rida Gunvald för första gången på hemmaplan. Undrar lite hur han kommer bete sig, jag har longerat honom, tränat ledarskap och promenerat ganska mycket med honom. Han är fortfarande lite stissig när han får vara helt själv och har dessutom överskottsenergi som han nu har samlat på sig. Mamma får alltså följa med imorgon för att finnas till hands om något skulle hända. Bilder på detta kommer självklart att komma upp här under morgondagen :) 

Tillägnat Tegler

Kategori: Kompisar

Emma är en sådan kompis som alltid finns överallt och ställer upp på allt haha :) Nu får hon ett eget inlägg också, bara för att hon är just Emma. 

År sedan - 4h (del 2)

Kategori: Foto

(Emma, jag visste inte om du ville vara med på en massa bilder eller inte, så har många fler på dig^^)

År sedan - 4h (del 1)

Kategori: Foto

Mitt C ♥

Kategori: Max Timotej

Det var ganska länge sedan jag red Max, men han var trevlig att rida, lite stretigt mot handen och även lite stel men annars fin. Han vill ogärna galoppera nu för han vet att han bara halkar och glider iväg med bakbenen så jag tog endast en kort galopp (och han halkade faktiskt inte). Känns som att vi är i stort behov av träningen på måndag med Emma, och jag har även söndag på mig att rida igenom honom lite. Finfina hästen :)
Här är även två närbilder på det nya schabraket som jag köpte förra helgen. Mumsigt snyggt tycker jag iaf :)

Kvalitetstid

Kategori: Min vardag

Jag fick sluta ovanligt tidigt idag, redan 14.10 så jag kunde cykla hem och faktiskt fotograferade och red innnan det blev mörkt. Sitter nu mätt och belåten i vardagsrummet och ska ta mig an och kolla igenom alla bilder som är tagna idag. Skulle ladda över bilderna och blev väldigt snopen när jag insåg att jag saknade ca 50 bilder. Fick testa alla olika datorer och till sist, när jag plockade ut minneskortet och satte in det i skoldatorn ville det fungera och jag kunde komma åt alla bilder. Vilken lättnad. Men håll utkik för ett bildinlägg kommer upp senare ikväll! :)

Update

Kategori: Min vardag

Godkväll.
Jag hade under dagen tänkt att lägga upp bilder på Gunvald som jag tog i paddocken men så blev det inte. Skulle flytta över bilder men insåg att det inte gick då minneskortet tydligen har gått sönder. Blev hemskt besviken på det då det var mitt bästa minneskort och för att jag dessutom hade bilder som jag inte lagt över på datorn. Jag ska kolla imorgon om minneskortet funkar att sätta i datorn, eftersom det inte funkade i själva kameran. 
 
Jaha, vad ska jag då bjuda på för bilder ikväll haha? Kanske en bild på vår kundvagn när vi var och handlade idag och jag kunde inte låta bli att handla saker till stallet såklart. Nya hinkar men även en stor vattenhink/korg att ha till Max (om han inte har söndern den). 
Eller en dålig mobilbild på valdis från imorse istället för de fina vinterbilderna?
Imorgon måste jag leta fram ett annat minneskort att ha för då ska det bli gruppfotografering i stallet, åh vad det ska bli skoj om nu vädret håller i sig, med sol och allt! :)
Sov så gott.

Svåra tider skapar inte hjältar. Det är under svåra tider som hjälten inom oss träder fram

Kategori: Foto

Vad känner jag för?

Kategori: Min vardag

Jag är nöjd med allt som det är just nu, nästan i alla fall. Som jag skrev innan så tänkte jag ta det lite lugnt med tävlingarna, och jag känner fortfarande att jag vill ha en spontanperiod där jag motionerar och tränar Max då jag själv känner för det. Troligen ska jag ha en träning för Emma nästa helg (v.5) men annars sker allt spontant.
 
Min medryttare har kommit in i rutinerna snabbt och i och med att hon hjälper mig med Max kan jag lägga lite tid på Gunvald som jag faktiskt lovade styrelsen. Det blir alltså dubbelt hästjobb ett bra tag framöver men samtidigt känns det som att jag behöver ställa upp lite för stallet då jag har varit lite frånvarande ett tag. En av sakerna som jag ska försöka göra är att få igång ridningen i stallet mer då det nu i stort sett bara är tre personer som dagligen håller på med hästarna, var är alla andra? 
 
Det känns som detta är ett väldigt flummigt inlägg, och jag vet inte riktigt vart detta ska sluta, men det jag vill komma till är att jag har kanske börjat strukturer upp saker nu inom hästområdet. Dessutom har jag nog börjat inse att jag inte är en person som ger sig ut på tävlingar ofta och alltid tränar stenhårt. Jag är lite flummig, velig men samtidig strukturerad (hur det nu går ihop?). 
 
Idag och på lördag ska det inhandlas mer hästsaker. Stallet ska bli mer hemtrevligt, inbjudande och Max behöver en ny vattenhink haha :)
 

En ganska härlig känsla

Kategori: Funderingar

Eftersom svenskaprovet skrevs imorse kunde jag komma hem och inse att jag har ganska mycket "tid över" om man säger så. (Fast samtidigt så borde jag ha tagit mig an kommande prov för jag har inte alls tid över som jag påstår). Hur som helst, med min lite lediga tid tänkte jag gå på mötet som var i stallet vid 18 tiden för att lyssna på det som sades och kanske själv komma med lite ideer. Det var alltså ett föräldramöte (om man nu kan kalla det så eftersom det bara kom 4 föräldrar + min mamma) där lite saker skulle planeras. 
 
Under mötet fick jag höra något väldigt positivt som jag nog aldrig har hört förut i mitt liv. Jag hade en ridlektion för en 14 -årig tjej i stallet för att hon hade hjälpt mig med Max över lovet (jag skrev lite om det i ett tidigare inlägg). Hon sa att det hade varit en givande stund och att det hade varit roligt, bra tänkte jag och sen var det bra. Idag på mötet var hennes pappa där och vi pratade lite om åldersgrupperna i stallet. Jag ska försöka citera det lite; De yngre har ju dessa två tjejer som förebilder (han menade de två som hade passat Max), och dem i sin tur har ju Emelie som idol. Min dotter kom hem och var jätte glad för den ridlektion som hon hade fått. Det är ju så det funkar, man har förebilder och idoler och i detta fallet är det Emelie. 
 
Hans förklaringa gav mig en väldigt härlig känsla i magen då jag ofta har tvivlat på min kunskap om hästar. Ibland kan jag själv tycka att jag är för ung för att egentligen kunna något, varför skulle någon ville ta ridlektioner av mig som bara är 17? Orden stärkte mig faktiskt mer än vad jag först kunde ana och det känns som att jag  faktiskt kan lära ut den kunskap som jag har samlat på mig i 13 år. Nu kan jag verkligen somna gott med ett leende på läpparna. 

Irriterad

Kategori: Funderingar

Ibland vet jag inte riktigt om jag överreagerar och lätt blir irriterad eller om det faktiskt är så att min klass verkligen hatar att plugga. Ända sedan jag började ettan så har jag försökt ligga i och plugga mycket inför varje prov, göra uppgifter och inlämningar bra och lämna in dem i tid. 
 
På sista tiden har jag dock börjat bli väldigt irriterad på vissa delar av klassen då de alltid ska fråga om svart på läxor, begrepp och prov. För att ni inte ska missförstå mig ska jag förklara lite bättre. Om en person börjar plugga inför ett prov en vecka innan det ska vara, tar eget ansvar, jobbar på bra och är intresserad, tar jag mycket gärna emot frågor som rör sig om det. Då visar ju personen att den har försökt lära sig sakerna. 
 
Det jag däremot inte gillar är när personer sitter och pluggar dagen innan provet, är inte ett dugg intresserad av att faktiskt ta till sig fakta, använder inte lektionstid som ges till att plugga osv. Sen kommer dessa personer dagen innan provet och börjar fråga mig om vad det betyder, vad hände då, har du gjort denna läxan tills imorgon m.m. En vanlig fråga som jag kan få är "kan inte du sammanfatta hela boken för mig, jag har inte läst hela?". Detta kan göra mig väldigt irriterad eftersom personen har haft lika lång tid som alla andra att göra läxan eller träna till provet. 
 
Och för att påpeka det igen, för de personer som kommer och frågar mig om saker som har med skolan att göra. Jag tar inte illa upp så länge personen verkligen försöker själv innan den frågar, och inte använder mig som stöd och förklaring, så jag menar inget elakt mot er som tar ansvar och har viljan :)

Hur man har det, beror ofta på hur man tar det.

Kategori: Foto

På plats

Kategori: Häst

Efter skolans slut cyklade jag snabbt hem och sen vidare till stallet. Ungefär 12.30 blev jag upphämtad av Gunvalds ägare och vi åkte till Torns. Där väntade ordföranden i Russförening med Gunvald i transporten. Vi hjälptes åt att lasta av honom och gå in i ridhuset för att vänta på veterinären. Hon kom bara någon minut senare så vi kunde göra besiktningen. Gunvald  var väldigt otålig men han blev mycket bättre mot slutet och han gick igenom helt utan anmärkningar :)
Vi lastade honom igen och begav oss sen till stallet. Han fick först komma in i sin box i några minuter och bekanta sig med alla dofter innan vi släppte ut honom i hagen bredvid de andra killarna. Såklart blev dem väldigt glada för varandra direkt, nosade på varandra och så. Efter en kvart hade dem alla tröttnat och krafsade fram gräs istället. 
När vi sen skulle ta in dem 3 timmar senare ville Gunvald inte riktigt gå in i stallet utan protesterade en bra stund innan han gick in, sen inne i boxen ville han inte äta sitt hö utan ville hellre stå och kolla runt (såklart). Om jag får lite tid över sen ikväll ska jag gå ner och titta till killarna lite :)
 

Din dröm har inget bäst före-datum. Ta ett djupt andetag och försök igen.

Kategori: Foto

Min helg

Kategori: Min vardag

Ja, det hela började med att jag satte mig på tåget 19.23 för att åka till Joakim. Tågresan dit var faktiskt en av de värsta då jag blev ovanligt åksjuk och dessutom var det en konstig kvinna som satt och kallade andra på tåget för subba, osv vilket gjorde det svårt för mig att somna om. Väl framme blev jag hämtad av Joakim på tågstationen och vi åkte direkt hem till honom då klockan var halv ett, och sov gott gjorde jag. 
På lördag var alarmet ställt på 9.30 men vi drog oss till 11 då det var så otroligt varmt och gosigt i sängen. Åt, fixade mig och fördrev tiden lite innan vi åkte iväg en runda med bilen. Klockan rusade iväg riktigt snabbt och runt 17 svängde vi in till American Pizza och beställde en stor tacopizza. Sen åkte vi hem till Joakims mamma och åt + tittade på en rolig film. 
Vi åkte hem ganska tidigt, runt åtta-tiden tror jag att det var. Väl hemma plockade vi fram godis och kollade på filmen Killers. Det var riktigt mysig att äntligen kunna sitta hos Joakim igen och bara känna all värme från honom, min älskling :)
Idag när vi vaknade sken solen in genom fönstret och det var riktigt härligt väder :) Synd att jag inte hade tagit med mig kameran då det hade blivit otroligt fina bilder, istället sprang jag ut med mobilen för att fånga det fina ljuset vilket inte riktigt lyckades hehe ^^
Nu: ska jag nanna kudden riktigt gott då jag är superduper trött efter den skumpiga resan hem. Imorgon kommer dessutom Gunvald - jag är peppad till tusen :)

Lördag

Kategori: Allmänt

 

Samla stunder, inte saker.

Kategori: Foto

på tåget

Kategori:



Helgen spenderas hos Joakim, vi hörs på söndag :)

Små stjärnor lyser också i mörkret.

Kategori: Foto

Funderingar över kommande tävlingar

Kategori: Funderingar

Jag bestämde mig i början av året för att anmäla mig och Max till seriedressyren den 26/1 & 9/2 men jag vet inte riktigt om det blir så nu på grund av olika saker. 
 
För det första så har jag inte kunnat träna ordentligt på Max sedan innan jullovet. Jag tycker inte det är schysst att vi ska hinna träna max 2 gånger till innan tävlingen när han dessutom nyligen har haft en vila och sen blev vaccinerad och vilat några dagar till. Vi är alltså inte riktigt i form någon av oss och det känns dumt att ge sig iväg när jag inte känner mig redo för det eller att det känns bra mellan oss två. 
 
För det andra så känner jag själv inte för att tävla just nu. Jag behöver mer en period med enbart mysigheter där jag inte behöver ställa så höga krav direkt utan mest kan köra på efter vad jag känner för, rida ut, konditionspass osv. Jag är ju ingen stor tävlingsmänniska direkt annars men jag hoppas ni förstår hur jag menar. Det känns nämligen så dumt att säga nej till att tävla nu då många nära mig gärna puschar på mig och vill att jag ska tävla. Mamma nämnde även att hon hade betalat in medlemsavgiften bara för att jag ska kunna tävla i år. 
 
En annan anledning till att jag inte riktigt vill tävla beror på att jag behöver lägga lite tid på skolan och även mina nära och kära. Ska t.ex. till Joakim imorgon och vill gärna besöka min farmor så snart som möjligt då jag inte gjort det på väldigt länge. Dock räcker tiden inte riktigt till om jag ska tävla och samtidigt lägga ner tid på allt runt om kring. 
 
Så jag tror att jag skippar dessa två kommande tävlingar och väntar in nästa tillfälle när jag känner mig mer förberedd, det kommer nog lätta i huvudet för mig också (mindre migränanfall). :)

Det finns inga problem, bara intressanta utmaningar.

Kategori: Foto

Bara så ni vet...

Kategori: Min vardag

Jag har nog just upplevt den godaste matkombinationen som finns idag. På matsedeln idag stod det bombey-färs med gurka, jordnötter och banan. Däremot la jag till avokado, och kombin mellan avokado-jordnötter-banan var super god. Känns som det kommer att bli mitt lördagsgodis ett bra tag framöver! :) 
 
(Den godaste godiskombin måste vara att ta en bit choklad och ett chips på samma gång) ^^

16 januari

Kategori: Min vardag

.Filmen (mammas pojkar) igår var rolig  och helt i min smak då min humor är väldigt speciell. Hela kvällen i sig var trevlig då jag och Julia först åt Pizza innan vi begav oss mot bion. Sen gjorde jag bort mig inne i salongen genom att spilla ut läsk på min egen stol så att jag sen blev helt blöt av läsk. Jag i ett nötskal ^^
 
Onsdag eftermiddag innebär för mig att jag sitter och väntar på att min tyska lektion ska börja. Eftersom lektionen innan blev inställd fick jag en håla där jag har pluggat religion. Nu däremot sitter jag istället och smaskar i mig en baugett för att inte hungra ihjäl under lektionen. 
 
Efter skolan ska jag nästan direkt till stallet för att pyssla med Max och sen rida honom lite lätt nu. Får se om min ridbana är upplyst så att jag kan rida där, annars får jag helt enkelt skritta ut på vägen. När stallet är avklarat ska jag spendera min kväll ensam hemma med läxböckerna. 
Vi hörs! :)

Vänta inte på det perfekta ögonblicket. Ta detta ögonblick och gör det perfekt.

Kategori: Foto

Bla bla bla...

Kategori: Min vardag

Måndag var en kort men intensiv dag. Jag var på skolan redan 7.40, men slutade tidigt, runt 14.10. För en gång skull kunde jag slappna av när jag kom hem, och sedan ta mig till stallet i ljuset. Eftersom Max blev vaccinerad har han vila måndag-tisdag. När jag mockade till honom kom även Zackrisson, ägaren till Gunvald. Han kollade runt i stallet, boxen & hagarna och sa att han säkert skulle få det bra. Vi bestämde även preliminärt att Gunvald ska komma till oss redan nu nästa måndag (21/1)! Vi har pratat med veterinären om besiktning men vi måste antagligen göra det i ett ridhus så vi får klura lite mer på den biten. Annars håller vi nu på att fixa i stallet med att Joker byter box så att allt är färdigt. 
 
Efter stallet cyklade jag hem och det blev många timmars plugg. Jag tog sen en paus och gick ut för att jogga några kilometer i snön vilket jag inte gjort på länge. Det är en speciell känsla att bara få springa av sig allt, för det känns så otroligt bra efteråt. Såklart var jag sötsugen när jag kom in igenom men istället för att äta något onyttigt så åt jag några nötter. 
 
Det hjälper kanske inte att jag var ute och sprang igår för idag ska jag på bio med Julia och se mammas pojkar. Efter skolans ska vi gå ner på stan för att äta lite och sen handla godis innan filmen börjar kl 18.00. Tror jag behöver en lite stund på bion såhär mitt i veckan, då hoppas jag att jag klarar av den långa & grymma dagen imorgon ;)

Smärtan du känner i dag, är styrkan du känner i morgon.

Kategori: Foto

(Emma & Gunnar)

Att älska är att känna igen dig själv i en annan människa.

Kategori: Foto

Långdistans

Kategori: Funderingar

Jag har länge tänkt dela mina tankar om hur det är att ha ett långdistansförhållande, det är ganska flummigt att läsa men ni som orkar, läs :)
 
När jag blev kär i Joakim för mer än 4 år sedan hade jag egentligen inga tankar om hur framtiden skulle vara och se ut, jag var bara lycklig för att han tyckte om mig tillbaka. Nu däremot sitter jag inne med massor med erfarenheter av hur det är att ha sin älskade 60 mil ifrån sig. 
 
Som så många vet är det inte kul att bara vänta på att dagarna ska gå tills man får träffas igen. Ibland kan det gå upp till 2 månader innan vi ser varandra och om jag ska vara helt ärlig känns det inte alltid som om jag kommer ihåg hur han ser ut i verkligheten. Som det är nu går jag skoldag in och skoldag ut utan att få en endaste kram av honom. Det kan vara väldigt tufft att inte ta sig en kväll och bara umgås med honom, äta middag eller göra något roligt. Isället lägger jag mig ensam i min säng nästan 300 dagar om året när jag så mycket hellre hade haft honom bredvid mig. 
Det är väldigt jobbigt att se andra gå runt och hålla handen och att jag har flera veckor kvar innan jag ens får träffa Joakim. Det tar mycket på hjärtat att ha ett långdistansförhållande kan jag berätta, det svider av längtan och skriker efter kärlek varje dag, varje minut och det finns egentligen inget jag kan göra åt det. 
 
De helger och lov som vi träffas umgås vi verkligen 24/7 eftersom det är den utsatta tid som vi får. Det kommer alltid ett slutdatum när en av oss måste åka hem och jag hatar det. Det känns så bra att ha en vardag med honom som innebär att man vaknar varje morgon bredvid honom, äter frukost tillsammans, åker iväg och handlar tillsammans och besöker andra. Det känns som att det är "vi" då. 
 
Finns det då något positivt om ett sånt här förhållande? Jag tror att det finns något positivt med att vi är ifrån varandra lite längre stunder. En av anledningarna är att jag alltid har något att se fram emot, jag längtar alltid tills jag får träffa honom (såklart) men att de stunderna blir alltid speciella. Jag tror att jag har lärt mig att verkligen sakna någon på riktigt. Det är inte bara ett ord som jag använder hur som helst utan det sitter djupt in i hjärtat. Med vårat långdistansförhållande tror jag att vi kommer komma långt. Vi får oftast inte tid att haka upp oss på varandra, tröttna på varandra eller bara allmänt känna olust. Gnistan finns alltid där eftersom vi så ofta går och väntar på att få träffa varandra. 
 
Jag får ofta frågan; Men hur kan du lita på honom? Tänk så är han med andra tjejer? Mitt vanliga svar brukar vara lite flummigt. Men till en början med litar jag på honom till 110 % vad det gäller om att han skulle umgås med andra tjejer på det sättet. Jag tror att han är för ärlig för att kunna göra något sådant, han är så pass god i själen att han nog skulle berätta för mig om det skulle vara så att han höll på med en annan. En annan sak som gör att jag inte tror att han skulle hålla på med andra är att han är lite för blyg. Visst, han kan prata med tjejerna i hans klass, men jag tror inte att han skulle våga göra något mer än att just prata. Samtidigt kan jag ju ha fel eftersom jag inte ringer och smsar honom stup i kvarten eller kollar upp honom. Men ett förhållande måste bygga på tillit och ärlighet tycker jag, och jag tror innerst inne att han inte skulle kunna vara otrogen mot mig. 
Den som väntar på något bra väntar aldrig för länge! <3

Låt ditt förflutna göra dig bättre, inte bitter.

Kategori: Foto

V. 2

Kategori: Max Timotej

Godmorgon alla som är vakna en söndagsmorgon! :) 
Snart bär det av till stallet för min del där jag ska ha "lektion" för en an tjejerna som tagit hand om Max över nyår. Jag har planerat att vi ska göra något extra roligt då Max har gått med mig nu två dagar i rad och behöver egentligen en uteritt. Eller, något roligt är väl att överdriva men jag tänker använda mig lite av koner och kanske någon bom för att variera lite. 
 
En anledning till att jag har kört på lite extra denna helgen beror på att han ska vaccineras imorgon och sen ska han ha en liten vila. Tror att han ska få vila helt på måndag och sen även tisdag då jag ska på bio. På onsdag ska jag sen börja igen så att jag hinner komma igång lite innan nästa helg för då är jag inte hemma. Sen är det inte långt tills nästa tävling och jag måste börja plugga program eftersom jag aldrig har ridit det förut. 
 
Hur som helst kommer jag som vanligt att flika in med en massa bilder från dagen och jag hoppas att ni alla får en trevlig söndag! :)
 

12 januari 2013

Kategori: Max Timotej

10.00 - 16.00

Kategori: Max Timotej

Som jag skrev igår var det en tidig morgon för mig imorse. När jag hade följt Malin till tåget cyklade jag till stallet för att mata killarna (Max & Joker) och sen cyklade jag hem igen. Hann bara äta frukost innan det var dags att åka ner till stallet igen för att ha öppet där mellan 10-12. Mockade, fixade med mat och vatten, trampade i conteinern osv. Vid 12 tog jag in Max för att rykta honom innan tjejen som vill bli medryttare på Max kom. Hon red honom på fältet för att det inte var så bra ridtillfälle sist vi träffades. Det blev egentligen inget märkvärdigt utan hon travade och galopperade honom, kände av honom i skritten osv. Jag tycker att hon rider väldigt bra men det märks att hon har haft ett uppehåll då hon inte orkar hålla om honom ordentligt. Efter det andra ridpasset på Max bestämde hon sig för att hon ville bli medryttare så nu är jag en lycklig tjej! :)
Eftersom hon, som jag kommer kalla S, bara red i 20 minuter hämtade jag min hjälm i stallet och red själv i 30 minuter. Tränade mest kondition och lite övergångar, och ibland blev han lite knepig, medan han ibland snyggt flöt ut till en annan gångart. Han har blivit mycket bättre och lättare att jobba i galoppen och idag när jag tittade på när S red, kunde jag mer tyda hans muskler. Kan berätta att han även har byggt på sig mer hull och är nu perfekt i kroppen enligt mig. Superduperfinahästen :)
Det var länge sedan jag spendera så många timmar i stallet som jag gjorde idag. Jag gick dit runt 10 och var inte hemma förrän 16.00 haha! Jag bara älskar att vara ute så länge och bara hålla på med hästrelaterade saker ;)

Hemligheten till att ha allt är att inse att du redan har det.

Kategori: Foto

En fredag med hästen, vänner & godsaker

Kategori: Min vardag

Efter skolan idag kilade jag ner till finaste hästen för att träna för Emma. Träningen gick jätte bra trots att vi red på fältet i bäckmörker och han börjar kännas väldigt stadig i galoppen. Tränade mest på lite grundläggande saker, rida i en åtta och ställa honom, använda ytterskänkel + yttertygel. Dessutom fick vi till några fina övergångar och ja, jag var nöjd med träningen, och tack Emma! :)
När Emma hade gått började jag mocka till Max och lät honom stå i gången och äta lite hö, kändes bara sådär överdrivet mysigt att vara i hans närhet. Att en häst kan få en att bli så varm i hjärtat :)
Malin kom till stallet sen och vi gick tillsammans hem till mig. Lite senare kom Julia också och då åt vi pizza. Tillslut blev det dags att ta fram allt godis och sen tittade vi på två filmer, Dark Shadows & A perfect getaway. Båda filmerna var super bra och kvällen avslutades med att vi flåsade oss till tåget för att Julia skulle hinna med. Hon hann och nu ligger jag och Malin bänkade framför tv:n, och alarmet är inställt på 7.15 imorgon. 
Godnatt! :)
 

Sluta leta efter den rätta. Var den rätta

Kategori: Foto

Ridbilder på Gunvald

Kategori: Häst

Här kommer lite fler bilder på Gundvald. Jag kan berätta att det var inte lätt att rida i ett litet ridhus med 6 stycken andra ekipage när Gunvald dessutom bara har varit med en annan i ridhuset. Det var tre stora hästar som höll på att stegra och liknande men Gunvald höll sig ändå hyffsat lugn med mig på ryggen. Och, jag vet att jag är för lång för honom men jag ska bara rida till honom under några månaders tid. 
 
Sadeln var inte heller riktigt min stil för jag hamnade i stolsits precis hela tiden, men jag var som sagt nöjd eftersom han var så snäll och verkligen jobbade på in i det sista :)

Lugn torsdag

Kategori: Min vardag

För ovanlighetens skull har det ändå varit en helt okej dag idag. Fick sovmorgon och vaknade pigg efter 9 timmars sömn vilket också är ovanligt. Eftersom det är torsdag har jag inte had om Max så jag har tagit vara på min lediga dag. När jag kom hem började jag med att göra en matsedel för att jag blev så sugen på vissa maträtter, bland annat köttfärspaj och ugnspannkaka, mums! 
Annars har jag mest lagat mat, pluggat till religionsprovet nästa vecka och ätit frukt & avokado. Alltså har jag inte haft en händelserik dag vilket kan vara väldigt skönt ibland, inte bara stressa överallt och inte ha tid till allt. Nu ska jag faktiskt sätta mig framför tv:n vilket inte händer allt för ofta och ta en kopp te. 
Vi höres!

Besök

Kategori: Häst

Igår däckade jag i sängen runt 21.15 med migrän så hade ingen ork att skriva om besöket hos Gunvald, därför ska jag berätta om det nu istället! Efter skolan cyklade jag till stallet för att hämta mina ridstövlar och min hjälm. Med mig hem följde även två tjejer som skulle följa med till Gunvald. Vi åt mat, och sen övningskörde jag till Aggarp där han står. Vi körde sen vidare till ridhuset där vi skulle kolla på när Gunvald blev riden, och mot slutet red jag också. 
 
Hon som äger stallet där Gunvlad står har jobbat jätte mycket med honom sedan slutat av december och det syntes jätte mycket. Han var stabil i både skritten och traven och han gick att rida själv. Eftersom han är inkörd förstod han kommandon väldigt bra och det krävdes lite för att göra halt, till och med mindre än vad som krävs på Max. Alltså var han en härlig ponny, dock har han ingen kondition så han orkar bara ridas ordentligt i ca 20 minuter men det är förståligt. En unghäst som inte är riden så mycket förväntas inte ha världens bästa kondition. 
 
Ägaren hade också skrivit ut ett exempel på avtal som jag och mamma ska läsa igenom när första bästa tillfälle ges, ägaren är snäll, omtänksam och verkar väldigt mån om att vi är säkra på vad vi ger oss in på och att han får det. Så allt känns väldigt bra och vi har nu bestämt oss till 100 % att vi vill ha honom. Dock måste vi se så att han går genom vetrinärbesiktningen felfritt! :)

Wiho!

Kategori: Häst

Jag är superglad idag över de glada besked som jag har fått. Idag kom en tjej till stallet som provred C och var med lite i stallet. Hon var super trevlig, lugn och verkade kunna mycket. Jag mockade under tiden som hon ryktade Max och när hon var klar och inte riktigt visste vad hon skulle göra började hon klia C mellan öronen och ögonen. Han sänkte huvudet snällt och hade nosryggen mot henne samtidigt som han blundade. Ååh vad lycklig jag blev av att se att hon tar det intiativet, och att hon inte bara vill rida utan även gosa. Eftersom det var så mörkt ute var kanske ridiningen inte lika givande. Jag skrittade fram honom lite, sen fick hon själv hoppa upp och skritta + trava men som sagt, vi red på en grusparkering då det inte gick att rida någon annanstans. Just därför ska hon komma tillbaka på lördag runt 12.30 för att rida ett ordentligt pass i paddocken. Hon sa att hon nästan redan nu var säker på att hon ville bli medrytttare på honom men att hon gärna ville rida honom lite till. Jag är bara super lycklig över att hon var säker med det hon gjorde och att Max faktiskt trivdes med henne. Så idag kunde jag äntligen lossa på den stora klossen som legat och skavt så länge, så otroligt skönt!
När jag övningskörde hem från affären idag ringde även ägaren till b-ponnyn Gunvald. Vi bestämde att vi ska åka dit imorgon för att kolla när han rids i ridhus och sen skulle jag också hoppa upp på honom och prova lite. Ska bli riktigt spännande och ägaren har tydligen redan skrivit ut ett avtal om en lånetid före köp som vi ska titta igenom och se vad vi tycker. Det kommer antagligen inte dröja så lång tid innan han kommer hem till stallet. Två super roliga händelser på en och samma dag har gjort mig på toppenhumör :)

Vikt, utseende & ideal

Kategori: Funderingar

Folk snackar så mycket om att befolkningen äter mer och att övervikt blir allt vanligare. I samhället idag finns det samtidigt ett stort ideal som säger att du ska träna, vara snygg och ha små kläder. Vågen har alltid varit min vän egentligen. När jag var yngre kunde man nästan tro att jag hade anorexia för att jag var så tunn runt armar och ben och vägde knappt något. Däremot var jag bara en av de personer som var väldigt liten och smal som ung och som sen växer till sig och får kött på benen.

 

I dagens läge skäms jag inte för att berätta hur mycket jag väger, även om många säkert tror att jag ljuger. Jag pendlar mellan 49-50 kg och det var länge sedan jag vägde över 50. Jag har ingen aning om varför jag inte väger mer faktiskt, jag är normallång (162-163) och jag äter mer än gärna. Som ni har sett på mina bilder och andra inlägg äter jag mycket godis, småäter ofta och vräker i mig skräpmat (mest pizza och hamburgare). Nu har det ju även varit jul och jag har ätit mycket mat och efterätt men när jag ställde mig på vågen vägde jag ändå inte mer än 50 kg. Jag är inte direkt bra inom detta område men jag antar att min vikt stannar runt den samma för att jag har bra ämnesomsättning som direkt använder sig av maten och tillåter inte att den fastnar någonstans.

 

Trots att folk ofta kan säga att jag inte är tjock vill jag inte påstå detsamma. Vikten har jag inga problem med utan det är snarare det som faktiskt har börjat växa på magen. Allt godis har börjat urarta sig i att jag alltid har en liten fettvalk på nedre delen av magen och jag vet inte hur jag ska blir av med den. För andra verkar det kanske löjligt men jag mår dåligt över att se det, varje dag och bli påmind om hur dåliga matvanor jag egentligen har. Eftersom samhället säljer ut godis, chips, kakor, tårtor, läsk, saft, energidricka osv är jag en person som lätt faller för detta och köper en kaka hit och en läsk dit utan att tänka på det. Samtidigt visar samhället på att klädstorlekarna blir mindre, man ska kunna ha mindre kläder och många tror att de har gått upp i vikt fast det är bara storlekarna som har ändrats. Samhället visar också på att man ska träna och motionera, vilket är bra, men hur många är det som verkligen tränar ofta, regelbundet och inte fuskar?

 

För mig kan det vara svårt att veta vart jag ska ta vägen när jag inser hur mycket jag egentligen vräkt i mig. Mitt mål är inte att gå ner i vikt, mitt mål är att jag ska äta sunt och kanske hoppa över att köpa den där läsken. Jag har bestämt mig för att börja lite lätt med att inte äta godis mitt i veckan och inte handla i cafeterian (handla frukt är tillåtet) för att se om jag klarar av det! :)

Som fisken i vattnet

Kategori: Max Timotej

Jag passar i sadeln uppe på C som en fisk passar i vattnet. Åå vad ridpasset idag gav mig mängder med motivation för kommande tävlingar och träningar. Det var för det första riktigt mysigt att stå och putsa på min kille länge och gosa. Han trivdes och jag njöt av hans sällskap. Vid ridningen var han pigg, glad och väldigt sammarbetsvillig. Han jobbade super bra i galoppen trots det lilla uppehållet som varit och jag är så stolt över min fina pålle :)

Kod: randig

Kategori: Min vardag

Idag bestämde jag mig för att vi skulle ta några nya bilder tillsammans eftersom jag knappt har några. Utan att tänka på det bytte jag om till något och när jag sen kollade på bilderna såg jag att vi båda hade klätt oss i randigt (lite skoj tyckte jag att det var^^) Efter fotograferingen åkte vi iväg till Jula för att handla ett väggfäste till Joakims tv och sen blev det mat på Bk. Sedan två timmar tillbaka har vi möblerat om i hela hans rum och det börjar urarta sig lite nu :)
 
Imorgon bär det av hemåt för min del och jag ser fram emot att träffa Max och stöka ner i mitt egna rum. Däremot vill jag inte tillbaka till vardagen på det viset att jag måste sitta i skolbänken 8-16 och sen ha hemarbete att göra i ca 2-3 timmar varje dag. Hur som helst ser jag fram emot att ta tag i alla 14 personer som nu har hört av sig på min annons om medryttare. En person ska komma och hälsa på honom och provrida och om de inte tivs tillsammans ska jag beta av de andra utifrån vad jag själv tycker. Det såg ju faktiskt lite mörkt ut ett tag innan med att hitta någon medryttare eller fodervärd men nu ser det ut att vända helt! :)
 
Nu ska jag kila iväg för att hjälpa Joakim med möbleringen och sen ska vi fixa lite fika (baguett, chokladbollar & chips) innan det är sängdags. Ha det så bra så hörs vi imorgon! :)
 

Från arkivet - Max

Kategori: Foto

LC:2 med Max

Kategori: videor

Här är filmen sen jag tävlade i mitten av december. Det blev ganska spontant då vädret inte hade tillåtit mig att träna tillräckligt mycket. Men jag var och är nöjd trots att det ser hemskt ut på vissa ställen. Som diagonalen när han hela tiden går i sin passtrav. Det hela slutade på 58.21 %.

Ändrade planer

Kategori: Min vardag

Egentligen var det tänkt att jag skulle åka hem imorgon med mamma i bilen men så blev det inte. Joakim var så snäll att han beställde och betalade en biljett till mig så jag ska åka hem på måndag morgon (07.09). Vi får alltså 2 hela dagar mer tillsammans vilket ska bli väldigt roligt eftersom Joakim är ledig från skolan över helgen såklart. Idag tog vi en sovmorgon fram till 11 och gick sen upp för att tvätta & äta frukost. Runt halv 2 begav vi oss iväg för att lämna min tunga påse men julklappar (den är tung för att jag fick två kartonger med tallrikar). Hälsade på Joakims farmor & farfar i några timmar och spelade mest kort under den tiden + åt pannkakor. 
 
Sen körde vi hem för att fortsätta tvätta, städa och fixa. Har även hunnit skrika mig hes när Joakim fångade en spindel i en burk som han sen ställde på min dator. Usch, jag är superrädd för spindlar, det är något blad det värsta jag vet. Men fredagkvällen fortsätter då vi ska göra egen pizza, starta en bra film på tv:n och sen bara gotta oss hela kvällen :) Hoppas att er fredagkväll blir lika bra som min! :)
Saknar även hästen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. På något sätt är jag mindre van att vara ifrån Max än vad jag är van vid att vara iväg från Joakim. På måndag ska jag äntligen få cykla till stallet som vanligt, spendera timmar där och pussa på min älsklingshäst! :)

Fyrverkerier

Kategori: Foto

 

Exo & Emelie

Kategori: Häst

Egentligen skulle jag ha fixat denna korta film tidigare men jag har inte haft ett bra program att redigera i. Nu har jag däremot hämtat hem Windows Movie Maker som fungerar bra, trots att jag inte kan någonting om hur man redigerar en film. För mig hackar filmen ganska mycket, gör den även det för er

2 januari

Kategori: Min vardag

Morgonen började med att jag åkte hem till Joakims syster Erica för att vara barnvakt åt hennes dotter Leia. Jag själv sommnade i soffan fram till 10.45 men det gjorde inget för Leia sov fortfarande då. Vi åt frukost samtidigt och sen såg vi till att diska undan all disk. Därefter bakade vi några chokladbollar som blev riktigt goda. Ett stund senare kom Kimman som åt tacolunch med oss innan vi blev hämtade av Joakim strax efter 15- tiden. 
Hela eftermiddagen spenderade jag med att bära en säng och hjälpa till att flytta in den hos Joakims mamma. Den långa dagen resulterade i att jag hade huvudvärk på kvällen så jag gick och la mig runt elva och somnade gott med en kurrande katt i famnen :)

Tacobjudning

Kategori: Min vardag

Idag hade Joakims pappa bjudit hem en massa folk på lunch som numera har blivit en tradition. Varje år, den 1 januari, bjuder han in folk och bjuder på mat, något år har det varit hemmagjord soppa t.ex. och idag var det tacos! 
Eftersom det var nyårsafton igår och det blev rätt sent sov jag ända fram till 10.30 och började direkt hjälpa till att steka köttfärs till ca 20 personer. 
 
Folk kom, vi åt och jag testade även Camillas nya kamera, en Nikon D3200 som är såå mycket bättre en min och jag är redan avundsjuk. Var även ute och promenerade med hennes hund Kelly och Joakims farmor och farfars hund Ivan. Kall dag, massa gegga ute, god mat, pussar, kameror och annat trevligt gjorde denna dagen riktigt lyckad! :)