emelievidberg

Det ska inte snöa

Kategori: Min vardag

Påsklov 30/3

Kategori: Min vardag

Förra påsklovet var det såhär varmt när jag var hos Joakim. När jag tittar efter hur vädret ska bli kommande vecka så står det på -3 grader. Nu blev jag lite besviken faktiskt. Om en timme sitter jag i bilen på väg ner till stationen. Så vi hörs och ses senare, någon annan gång :)

Morgontur

Kategori: Häst

Det var riktigt mysig att rida i soluppgången faktiskt ;) Nu drar jag till skolan, och sen är det påsklov:)

Han är det bästa som finns

Kategori: Häst

Imorgon åker jag iväg till Joakim och kommer vara borta från hästen i en och en halv vecka :/ Känns faktsikt lite hemskt. Men som tur är ska min mamma, mina kompisar och hon jag hyr honom med ta hand om honom :) Så imorgon blir den sista ridturen innan jag reser iväg, en väldigt tidig sådan eftersom jag ska stå i stallet 7 imorgon bitti haha :)

Jag tror att jag börjar bli kär i skor

Kategori: Allmänt

Japp, jag tror att jag börjar bli kär i skor. Har massor redan, i alla färger och former, men ändå följde två par nya skor med mig hem igår.
Dessa kommer användas flitig nu till våren kan jag säga ;)

Idag den 28 mars

Kategori: Min vardag

Det enda jag har på hjärnan just nu är Folkmord. Det är temavecka i skolan och jag skriver nu ett stort arbete om Folkmordet i Kambodja. Dock tog jag en paus från allt igår och åkte iväg för att handla. Och nu sitter jag med det igen. Tur som det är så är det snart påsklov, och lovet ska som vanligt spenderas med Joakim :)

De senaste dagarna

Kategori: Min vardag

Påskägg

Kategori: Skola

Idag sprang jag och Julia runt och letade efter påskägg på skolan. Dock fanns det bara 40 st men jag hittade ett litet iaf. Det gjorde min dag :)

Min häst är underbar!

Kategori: Häst

Han går bara bättre och bättre för varje dag! Blev att träna på övergångar och lite annat smått och gott :)

But a little bit

Kategori: Foto

Män vill alltid vara en kvinnas första kärlek, kvinnor vill vara en mans sista äventyr.

Söndags fika

Kategori: Min vardag

Jag avslutar denna helgen med en god fika och tv tittande :)

Men jag går vidare

Kategori: Kompisar

<div></div>
Det är sorgligt, vi lovade ju varandra att vi skulle hålla kontakten, vad som än hände. Nu är jag bara luft för henne, hon ser mig inte och hör av sig sist till mig, <span style="text-decoration: underline;">eller inte alls.</span> Kan man då kalla det äkta vänskap som varar för evigt? Nej, jag tror inte det.
Det är sorgligt, vi lovade ju varandra att vi skulle hålla kontakten, vad som än hände. Nu är jag bara luft för henne, hon ser mig inte och hör av sig sist till mig, eller inte alls. Kan man då kalla det äkta vänskap som varar för evigt? Nej, jag tror inte det.

Det finns så mycket jag saknar, så många stunder som jag vill uppleva igen, om och om igen

Kategori: Foto

Det finns så mycket jag saknar, så många stunder som jag vill uppleva igen, om och om igen

Kategori: Foto

Bara för att jävlas

Kategori: Foto

Ja, jag ska också börja bomba ner min blogg med bilder på mig själv. Det är tillåtet och jag har bildbrist haha :)

Svart

Kategori: Häst

Synd att dimman inte ville försvinna. Och min mamma var ju jätte snäll som följde med till stallet och knäppte några foton :)

Besök

Kategori: Min vardag

Idag rännde jag iväg till lilla Hörby! Hälsade på min farmor i några timmar eftersom det var ett tag sen sist. Sen rullade jag hem igen för att ta hand om Max. Nu så återstår det bara att göra kvällsmaten. Och senare under kvällen kommer även lite bilder från ridpasset att dyka upp :)

Det är fredag idag

Kategori: Min vardag

Efter skolan var det att åka till bästa Max. Eftersom det var så underbart väder så red jag såklart ut :)
Ska bara sitta och glo film resten av kvällen och imorgon så är det utsläpp av hästar :) Denna helgen ska bli bra ;)

Gillar att statistiken har ökat lite

Kategori: Allmänt

Statistiken spelar egentligen inte så stor roll för mig då jag endast bloggar för min egen skull, men gillar det lite ändå :)

22 mars

Kategori: Min vardag

Efter skolan idag blir det stallet direkt för att ta hand om lilla C :) Ser sen fram emot denna kommande helg med massor med häst på schemat :)

Igår, idag, imorgon, i övermorgon och alla andra dagar

Kategori: Joakim


Nobody is perfect until you fall in love with them

Studiedag nr 3

Kategori: Min vardag

Har spenderat fem timmar i stallet idag och detta är mitt avslut på denna onsdag. Imorgon är det nya tag och en skoldag som väntar. Livet rullar på, men helst vill jag bara kasta mig ut och låta livet rulla vidare.

En rosa kick

Kategori: Min vardag

Innan det är dags att rulla ner till stallet blir det en rosa kick, eller ja, en jordgubbs smothie :)
C ska motioneras och det står löshoppning på schemat och såklart följer kameran med :) Kunde ju har varit lite finare väder dock så att det inte blir så tråkiga och mörka bilder, men, jag kan inte styra över vädret (tyvärr).
vi höres mer sen när jag är hemkommen från stallet :)

Hilda

Kategori: Min vardag

Jag har alltid varit den som är en riktig piggelin. Dock har jag sovit väldigt få timmar de senaste nätterna än vad jag brukar göra. Har egentligen inte märk av något, men igår var det ändå inte lätt. Frös, mådde illa och hade ont i öronen. Sen idag fick jag näsblod 2 gånger bara sådär. Annars är det som vanligt, fullspäckat med saker som läxor, familjen och hästen. Tror det den lediga dagen imorgon kommer ge mig lite extra krafter! :)

Rubrik var det ja

Kategori: Häst

Mitt i allt så stannade jag upp, och kom på hur otroligt mycket jag saknar dig. Lilla fina hästen..

Lördag med stort L

Kategori: Min vardag

Min lördag började 8, och det var stallet som gällde direkt. Red finaste hästen och lite annat :) Har sen pluggat massa samhällskunskap och till kvällen blev det bio :) Imorgon startar dagen lika tidigt med fodring och utsläpp för att sen rida Max igen :) Men, ja, det är ändå ganska lagom haha :)

Max idag

Kategori: Häst

Även om det inte syns så matchade vi varandra ordentligt med mörkblått. Tråkigt nog glömde jag minneskortet hemma i datorn så det blev inga nya bilder, men får hoppas att det blir så imorgon istället :)

Studiedag nr 2

Kategori: Min vardag

Dagen har varit bra, jag har ju faktiskt varit ledig. Och idag är humöret såhär, även om bilden är tagen för två år sen :)

Ett bevis på att jag börjar bli gamal

Kategori: Familj


Jag sitter inne på mitt rum med musik och te. Mamma kommer in.
Mamma: Vad gör du?
Jag: Sitter, och väntar och dricker vettu. Föresten, är det konstigt att jag sitter och glor in i den avstängda tv:n och väntar på att nyheterna ska börja?
Mamma: Du, jag tror att du börjar bli gamal. För gamla brukar göra så, precis som jag gör nu.

En vanlig dag

Kategori: Kompisar

Såhär kan en vanlig dag se ut på polhemskolan, i klass SA1K med Julia och Malin ;)
Fotografering, endast på grund av att vi alla hade gråa tröjor.
Och dagen avslutades med en gris-hund.

Inte konstigt att jag tröttnar

Kategori: Min vardag

Inte så konstigt att jag tröttnar på skolan emellan åt. Det är tråkigt när man har ett svårt prov på gång och man fattar inget. Men ska försöka lära mig lite genom hög musik och gott sällskap :)

Jag visste att den här dagen skulle komma

Kategori: Allmänt

Den dagen då du vandrar ifrån mig, jag visste att just den dagen skulle komma. Och det ser ut som att den dagen är idag. Och inte kan jag hindra dig heller, för det verkar som att du har fattat ditt beslut.

Riktigt seg dag

Kategori: Min vardag

Dagen har gått otroligt långsamt och jag har bara suttit i min säng och sett mörkret falla. Har läst på om celler, DNA, fosterdiagnostik, bioteknik och genetik osv, och det känns som om mitt huvud ska sprängas. Ska duscha och sen hoppa ner under en filt och glo lite tv, plugget kan vänta tills imorgon :)

Då gör vi om det fast för andra gången

Kategori: Allmänt

Bra musik i mina öron

Kategori: Min vardag

Godmorgon! Jag börjar min morgon med att lyssna på bra musik :) Söndag vilket innebär massor att göra, framförallt plugg! Annars så ska jag bara stanna hemma hela dagen och pyssla med måste saker. Hoppas ni också får ett bra avslut på helgen :)

Tionde Mars

Kategori: Häst

Min sits är för hemsk men såhär såg lite av min dag ut iaf :)

Han är bäst

Kategori: Häst

Mys i stallet

Kategori: Häst

Tänkte att jag skulle ha ridit men vädret var inte på min sida. Det började regna rejält så jag släppte ut honom igen. Däremot så har det slutat regna nu så därför ska jag snart rulla ner till stallet igen för att rida. Ska försöka få med mig några bilder hem som vanligt :)

Denna fredagskväll

Kategori: Häst

Tillbringade några timmar med Max idag :) Hovis hade fixat framskon så jag red honom lite lätt då han tydligen kan vara öm efter skoning. Skrittade och travade på en åtta som uppvärmning och tränade lite övergångar där i mellan. Red sen inte så länge då vi skulle få gäster så 40 minuter blev det. Nu sitter jag och äter god choklad och njuter av god kamratskap :) Imorgon bitti är det stallet som gäller igen och sen innan lunch ska jag försöka rida. Ha det! :)

Denna gången lyckades någon annan

Kategori: Min vardag

Det blir bara bättre och bättre. Idag lyckades min mamma förgylla min dag med en underbar nyhet! :) Fast den berättar jag senare om, när jag är säker på att jag får lämna ut denna nyhet. Vet bara att det kommer vara en riktigt rolig upplevelse och något jag ser fram emot :)

Många bilder

Kategori: Foto

Jag tycker att jag har så ont om bilder att visa här på bloggen, men när jag går igenom mina bilder så finns det så otroligt många ovisade bilder :)

Inget att göra

Kategori: Min vardag

Har inte så mycket att göra ikväll, så varför inte baka ännu mer?:)
Förresten så gick det bra att prova sadel på C så nu är det bara fritt fram att använda den fina hoppsadeln, och bara det gör mig på bättre humör!:) och på tal om humör så finns det en riktigt bra kompis som verkligen gör mina dagar ;)

Vad är det här?

Kategori: Min vardag

Jag som trodde att det bar vår nu och så ligger det snö på marken :( Hmh, nu blev min dag mycket sämre än vad den var innan. Idag efter skolan ska jag till Max och då kommer en sadelprovare som ska kolla igenom honom och hans "nya" sadel. Så antagligen kommer han få vila, dessutom så har han ju tappat ena skon, fast hovsklagaren kommer ju imorgon så det är bra :) Har för ovanlighetens skull inte så mycket att göra nu och under helgen. Får hitta på något roligt :)

De senaste dagarna har inte varit så bra

Kategori: Allmänt

Det går inte att förklara vad som egentligen hänt men det är olika saker har lett till den här tråkiga dagen. Gamla kompisar ignorerar mig totalt, även om jag träffar dem och säger hej så är jag bara genomskinlig. Allt just nu är jobbigt med hästen, inte själva han utan allt runt omkring. Det som började så bra, men det hoppas jag att vi kommer ut ur snart. Sen är det ju det där känsliga ämnet, som jag alltid undviker att prata för mycket om. Och även den personen ignorerar mig totalt, vilket den gjort nu sen igår. Usch och blä på mitt liv just nu.
Men jag ska inte sitta och deppa för det, så nu blir det att baka eller liknande!

Julia är snygg

Kategori: Min vardag

Utan matten så fick jag sovmorgon idag igen :) Och vi är just nu klara me engelskan så det är bara att kila till lunchen som väntar. Vi hörs!

It's time to walk away

Kategori: Foto

Lite ljus i det mörka

Kategori: Min vardag

Blev lite besviken när jag fick höra att hovslagaren inte kunde komma denna veckan, det betyder vila och väldigt lätt arbete för Max del, attans! Vi som precis hade börjat få igång honom ordentligt. Hur som helst mitt uppe i allt så får jag en ny ipod, (tusen gånger bättre än min gamla) som fyller upp alla mina krav :)

Löshoppning

Kategori: Häst

Studiedag nr 1

Kategori: Min vardag

Jag är cp trött just nu och mitt huvud värker. Men dagen har varit bra och jag är nöjd. Löshoppade C och det gick jätte bra. Sen tyvärr var det så att han hade tappat en sko. Blir lite fundersam när det endast gått fem dagar sedan han fick nya skor, dem borde ju inte åka av bara sådär :s Lillasyster fottade så bilderna kommer upp när jag har kollar igenom dem och kanske redigerat dem lite, det lilla jag gör ;) Hoppas ni har haft en bra dag :)

Kommunen

Kategori: Min vardag

Just nu är jag inte så glad på Lunds kommun. Jag har mejlat och ställt frågor, blir då hänvisad till två andra personer men ingen av dem svarar. Dessutom så har de lovat att publicara ett papper till sommarjobb sen slutet av januari, har dem gjort det, nej! Mitt humör nu ligger inte på topp kan jag säga, men får försöka om allt en gång till fast senare.

Det är inte okej

Kategori: Allmänt

Varning för massa gnäll och egentligen ett ointressant inlägg.

Nej, det är inte okej att du göra så. Helt allvarligt så tycker jag att det är så katastofalt fel att jag nästan går in i väggen. Jag trodde verkligen att det betydde något, att jag alltid fanns där och lyssnade på dig, att jag tog mig tid att prata med dig i timmar, varje dag. Vad får jag tillbaka? Inget annat än negativa påstående som gör mina dagar helt kassa! Och om jag reagerar starkt på det, så är jag konstig och jobbigt arg? Vissa människor förstår jag mig verkligen inte på...

Vad hände sen

Kategori: Min vardag

Efter att jag ridit Max igår åkte jag hem och tog en paus, sen gick jag ner till stallet igen för att rida Lukas. Var länge sen och han var bara rent ut sagt bångstyrig. Idag har jag pysslat med småsaker och just nu tvättar jag alla mina hästsaker, schabrak, benlindor ja allt. Dessutom är jag ledig imorgon och då ska jag göra lite nytta. Nu blir det tacos till kvällsmat! :)

Kategori: Häst

Varför?

Kategori: Häst

Varför red jag i dessa tusen olika färger? Vädret var ju jätte fint och mamma agerade fotograf. Varför kunde jag inte ha fixat till det bättre? Jaja, det kommer flera tillfällen ;) Hästen var iaf super duktig som vanligt :)

Det är freeedag och jag älskar min häst!

Kategori: Häst

Idag är det fredag, så jäkla härligt säger jag bara! :) Red på pållen i det fina vädret och jag bara älskar honom mer och mer. Red först ut i en kvart på grusvägen och han var sådär lagom pigg som jag vill att han ska vara. Sen trimmade vi lite på banan och tränande lite kondition på samma gång. Jag tyckte att det räckte med en halvtimme och det var en härlig häst som sen skrittades av runt banan :) Får se vad vi hittar på imorgon, anatar att kameran följer med :)

Boy, you make me cry

Kategori: Häst

Ridpasset idag

Kategori: Häst

Så härligt det var att rida Max igen, jag hade ju ett uppehåll under sporlovet då jag var bortrest. Han var lite tittig ibland när shettisen gick förbi utanför paddocken men det var inte så farligt. Han gjorde sin dumma trav emellanåt men skötte sig för det mesta med det. Dock var han lite stel i vänster sida så blev lite extra böjning i den sidan. Finns inte så mycket mer att säga än det förutom att det är härligt att vara tillbaka, och nu, nu ska jag satsta på riktigt! :)

1/3

Kategori: Min vardag

Ibland är det bra att sluta 12.20 för då hinner man göra så mycket extra saker :) Så snart ska jag ner till C för att rida osv. Sen efter det har jag massor med extra dit att plugga på, prov och inlämning imorgon så det är bara till att sätta igång ;)