emelievidberg

Gott nytt år och välkommen 2013!

Kategori: Min vardag

Designbyte

Kategori: Funderingar

Min tanke var att jag skulle byta design till en annan men när jag hade fixat och tixat med allt blev det inte alls som jag ville ha det. Därför har jag nu valt en vanlig design som blogg.se har att erbjuda. Ful som stryk är den men vad ska jag göra? Jag behöver hjälp att fixa till en egen header, någon som vill hjälpa mig? Jag vill så gärna ha en mer personlig blogg och inte ha en desagn/tema som så många andra också kan välja eftersom den finns lätt tillgänglig. 

Nyårsplaner

Kategori: Min vardag

Då var det nyår igen och som alla andra säger; nytt år, nya mål osv. Vet inte om jag också tänker säga det förutom att jag tänker försöka komma ut och tävla Max lite mer än förra året nu när jag känner honom lite bättre, Hur som helst har jag inga planer alls för ikväll. Först ska vi åka och lämna John och Hanna, sen vet jag inte. Antingen stannar vi kvar där vilket jag inte tror, eller så åker vi tillbaka hem, byter om och beger oss till Joakims mamma eller går ner på stan för att kolla på fyrverkerier. Men som sagt, vi har verkligen inget bestämt så jag får se hur detta urartar sig. 
Jag har även tänkt att skriva en årssume som så många andra bloggare gör, men jag tänkter vänta med min tills jag kommer hem eftersom jag bara använder min skoldatorn nu och har inga bilder alls under årets gång. Sen tänkter jag även lägga upp mål som jag har med Max, både kortvariga och långvariga. 

Det börjar kanske bli bra?

Kategori: Max Timotej

Jag har nu letat efter medryttare ett tag men det har aldrig blivit något eftersom den sista som jag var i kontakt med aldrig hörde av sig trots att hon lovat. Hur som helst la jag upp en annons på blocket igår om att jag letar efter medryttare åt Max. Jag kanske inte skrev annonsen så bra som jag tänkte mig men jag kände att det var lite bråttom eftersom jag verkligen är i behov av en medryttare. Jag tog precis fram mejlen och det visar sig att tre personer har hört av sig och är intresserade. Visst, tre personer är inte så många, men jag får lite hopp om att någon av dessa kanske skulle kunna passa bra ihop med Max. 
 
Jag har mejlat tillbaka till alla tre och väntar nu på ytterligare svar om någon fortfarande är intresserad. Jag själv sitter här nu och håller tummarna så jag nästan spricker. 
Foto: Emma Tegler

C

Kategori: Max Timotej

Trots att det bara har gått en dag sedan mamma och Erica åkte hemifrån och lät över ansvaret om Max till någon annan har jag blivit uppdaterad om hur det är med honom. Igår kväll var han super snäll att ta in och allt var frid och fröjd. Imorse hittade tjejerna däremot Max borta hos grisarna och fåren, alltså hade han på något sätt tagit sig ut haha^^ Men han var tydligen snäll att hämta tillbaka och jag fick även en bild skickad till mig på honom :)
 

Gottgott

Kategori: Min vardag

Hej
Det har börjat bli en vana att jag bara latar mig och äter mer än jag brukar om dagarna. Igår åt vi t.ex. ingen lunch utan plockade istället fram en massa chips och läsk för att motverka hungern. Antar att det är lite tur att min vardag inte riktigt ser ut så för då skulle jag garanterat inte må bra. Sen åt vi kvällsmat vid 20 - tiden för att sen mumsa på chips och choklad igen haha! 
Idag var jag inte bättre för den delen, till lunch gjorde jag smulpaj med jordgubbar och vanlijsås som vi båda frossade i. Nej, lite skärpning nu skulle inte skada för min del!
Om en timme ungefär ska jag och Joakim åka iväg och hämta min bror John och hans flickvän som ska vara hos oss, antagligen tills imorgon. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men antar att det blir matlagning och att spela en massa xbox. Men, för mig spelar det egentligen ingen roll för jag vill bara njuta av lovet och låta allt vara helt spontant istället för att ha allt förutbestämt som det brukar vara i min lilla värld :)
Vi hörs!

Jullov, shopping & hästen

Kategori: Min vardag

Igår, fredag, åkte vi iväg till Västerås som bestämt för att gå på mellandagsrean. Under veckan som varit har jag redan hunnit kolla igenom alla affärer på stan och på Tuna Park, och det enda jag har handlat då är en svart tröja och en blå nyårsklänning som jag inte ens vet om jag ska ha på mig (lägger upp en bild på den senare). Så, väl i Västerås gick vi in i massor med affärer men jag hittade verkligen inget som jag verkligen ville ha! Jag blev väldigt förvånad då jag alltid är bra på att hitta billiga men snygga saker, men inte denna gången. Inne på Cubus fick jag dock med mig en stickad svart sjal/halsduk för endast 49 kr som jag letat väldigt länge efter. Kikade även in på Hööks för att köpa den ryktbag/ryktväskan som jag kollat in länge men såklart var den slutsåld när jag kom dit :(
Efter att vi varit i Västerås åkte vi hem, gjorde en jätte god pizza och satte oss i soffan för att titta på Die Hard 4.0. Vi såg ca 40 minuter innan vi alla tre (jag, Joakim och hans pappa) somnade och vaknade 5 minuter innan filmen var slut. Jag var så trött så gick nästan raka vägen till sängen där det bara tog några sekunder innan jag somnade. 
 
Idag väcktes jag av att mobilen ringde vid 8.30 då mamma behövde veta en sak angående Max. Mamma och Erica var hos Max tidigt idag för att mocka och släppa ut hästarna innan dem också skulle åka iväg över nyår. Så, resten av alla dagar ska två tjejer hjälpa mig att ta hand om C, och sen ska även personalen i stallet mocka tills jag kommer hem. Erica har ridit honom nu denna veckan som varit och från och med idag och fram till den 6 januari ska han få vila. Försöker inbilla mig själv att han mår jätte bra men det är svårt att vara helt säker när jag inte träffar honom själv varje dag. Hm, jag känner mig lite som en mamma på det viset^^
För tillfället sitter jag och glor på tv tillsammans med Joakim samtidigt som vi båda fixar lite med våra datorer. Dagen idag har mest gått ut på att äta frukost, spela xbox, hämta ved, kolla på tv, äta igen osv. Alltså bara lata mig massor och vila upp mig från den långa gårdagen. Ikväll ska vi hem till Joakims mamma för att kolla på film och kanske äta om vi inte äter här hemma. Nu ska jag däremot fortsätta att titta på tv och njuta av lovet som varar ca en vecka till! :)

Gårdagen

Kategori: Min vardag

Igår ringde klockan ovanligt tidigt, redan runt 6 för att jag skulle åka med Jokaim in till stan för att umgås med Kimman. Jag plingade på hos henne redan vid 7.15 och vi åt frukost, fixade lite med datorerna och gick sen ut för att fota Kellty. När vi sedan hade gjort det och lämnat Kally i lägenheten gick traskade vi ner till stan för att kolla i affärer och äta lunch. Det tog oss ca 2 och en halvtimme innan vi var hemma hos Kimman igen och då åkte vi direkt vidare till mataffären. När vi kom tillbaka därifrån vid 15.30 väntade Joakim på mig så vi åkte hem för att äta mat och titta på massa tv. Somnade ganska tidigt faktiskt, runt 23 så blev inte så jätte sent :)

Juldagen

Kategori: Min vardag

Igår hade jag faktiskt inte tid att sätta mig framför datan en endaste sekund. När jag vaknade åt vi direkt frukost och därefter gjorde jag mig iordning för att vi sen skulle åka vidare och hämta upp Joakims systrar. När vi väl hade gjort det åkte vi vidare till Joakims farmor och farfar för att fira jul där. Fikade och kollade sen på kalle anka innan det var dags för mat & julklappsöppning och kvällen där avslutades sen med lite efterätt innan vi åkte hem till Joakim igen. Mellanlandade bara där för att byta om och sen susade vi vidare mot Kimman för att byta fler julklappar och fika lite. (Tänkte att jag skulle lägga upp bilder på alla julklappar sen men just nu är jag på tok för lat för det).
 
Idag blev jag väckt igen av att Joakim kom in med frukost på sängen och därefter satte vi oss i bilen för att åka en snabb runda till Västerås. Jag själv handlade inget med det gjorde han iaf. Så numera är jag ännu mer avundsjuk på hans surfplatta (eller pekdator som Joakim säger) då det nu går att göra om till både dator och surfplatta. 
'
På hemvägen handlade jag lite godis som vi ska ha ikväll och sen bjöd Joakim på bk (åt hemma) samtidigt som vi tittade på en film. Nu väntar en massa mys framför tv:n för vi båda är verkligen jätte trötta. Hoppas att ni andra har haft en bra jul för det har jag haft iaf :)
Inatt hade det även snöat väldigt mycket så det var precis att vi kom ut med bilen från garaget. Plogbilarna hade inte heller hunnit ut så på vissa ställen fick lilla volvon pulsa på fram. Stötte på en olycka på vägen hem där en bil hade kört ner i diket men det var två snälla familjer som hade hjälpt personen och bilen upp ur diket. Ibland kan sånna saker få mig att le, att veta att det faktiskt finns snälla människor som kan tänka sig att hjälpa till!

23 december

Kategori: Min vardag

Hoppas att ni alla har em bra julhelg för det har jag och bättre kommer det säkert att bli!
Jag kom fram till Eskilstuna precis som planerat, tåget var alltså i tid på exakta minuten. Ovanligt eftersom det fortfarande är massor med snö här till skillnad från hemma hos mig. Igår (lördag) spenderade vi förmiddagen i sängen framför tv:n och runt lunchtid åkte vi till Kimman en liten stund. Därefter åkte vi iväg med Joakims andra syster för att handla och blev borta några timmar. När vi sen landade hemma igen tog det inte lång tid innan vi båda somnade :)
Idag vaknade jag av att Joakim kom in på rummet och gav mig frukost på sängen samtidigt som vi kollade på en film, så snäll! :)
Jag har även fått välja en julklapp som kommer blir riktigt användbar och vara mig trogen i alla lägen. Ska lägga upp bilder på julklapparna sen efter själva julafton :)
Annars har jag också lekt lite med Joakims nya surfplatta som är hur rolig som helst! :)

Älskade hästen

Kategori: Max Timotej

Nu så

Kategori: Min vardag

På något sätt älskar jag de dagar innan jag ska till Joakim. Jag tvättar, packar, fixar och donar med allt och jag trivs verkligen med det! Julklapparna är nedpackade, kläder, datorer, kamera, smink och ja, allt mellan himmel och jord är nu med! Att ha full kontroll är en oerhört trevlig känsla och jag har även full kontroll nu över vem som tar hand om Max när jag är borta. 
Imorgon är det äntligen skolavslutningen men såklart ska skolan köra med oss in i det sista och tvinga oss att ha två lektioner och en håltimme innan det är dags för själva avslutningen och sen slutar jag någon gång efter 14.00 - suck. Men därefter ska jag iväg till Max för att pyssla och rida honom + förbereda med att plocka fram extra täcke osv. Senare, eller rättare sagt 19.23 kan jag äntligen sätta mig till rätta på tåget och sova i ca 5 timmar innan jag är framme hos Joakim. Sen väntar 15 dagar med bara kvalitetstid med killen och det är så himla efterlängtat kan jag säga. (Det  var 47 dagar sen sist vi träffades :( )
 
Jag ska försöka att uppdaterar er med bilder och annat skoj under tiden som jag är borta men som vanligt blir det lite oregelbundet och när jag har tid. Önskar alla en god jul och hoppas att ni får ett trevligt lov/julhelg! 

igår fick jag äntligen tröjan

Kategori: Min vardag

Hade beställt en tröja i september månad och äntligen kom den. Bara 2 månader försenad men vad spelar det mig för roll när mamma betalar? ;)

Gunvald

Kategori: Häst

Nä, jag tror att jag måste införa flera timmar detta dygnet, jag har bara hunnit med hälften av det jag velat hinna med. Idag kom vi iväg för att hälsa på Gunvanld som bor i Svedala. Han är född 2007 och hans mamma har tydligen svensk världsrekord i trav för b-ponny. Han har riden men inte utbildad och inte galopperad på. Däremot är han inkörd och jätte snäll att tömköra. Han är väldigt grov för att bara vara en b-ponny på 130 cm i mankhöjd. Jag fick se honom röra sig men inte rida då de inte hade någon ridmöjlighet och det var väldigt halt på grusvägen utanför. Vi pratade och diskuterade fram och tillbaka och kom nog fram till att vi ska låna honom någon månad för att först se om han går bra ihop med Max och Joker. Om detta går bra ska han antagligen få flytta in i stallet. Däremot kommer låneperioden börja efter nyår osv för vi alla (ägaren, hon som har hästen i sitt stall och jag) är bortresta nu över jul. De skulle även försökta få igång honom lite i ridningen tills han ska komma till oss! :)

<3

Kategori: Joakim

Två gamla bilder som på min underbara älskling! :) <3

Tjockar mig

Kategori: Min vardag

Jag tror att jag måste lägga av att köpa godsaker nu för mina tänder gillar det inte och min mage bara växer haha ^^  Även om det kanske inte syns på utsidan så känns det mer än vad ni kan tro. Men mer om detta tänkte jag skriva i ett inlägg senare under jullovet när jag har tid och sitter ensam hemma hos Joakim. 
 
Dagen idag har varit helt onödig. Började med svenska där vi tittade på en film om Bellman. Därefter tittade vi på film på samhällen, en kort idrottslektion och nu sitter jag här och har håla (12-15) för att sen ha tyska och antagligen även titta på film då. Dör av att tiden ska gå så otroligt långsamt - imorgon är det en lika långtråkig dag.
 
Hur som helst har jag nu hunnit äta lunch, hämtat ut tågbiljetten och sitter nu med Nathalie i länken och väntar på att tyskan ska börja (ska även hinna med att göra läxan som är tills idag). För att dra ut på tiden har jag handlat lite gottis som nu börjar ta slut. Efter tyskan ska jag skynda mig hem så vi kan åka så fort som möjligt och titta på hästen, och jag har faktiskt höga förväntningar på denna lilla filur ;) 
 
Nej nu ska jag ägna mig lite åt den sista läxan innan lovet och sen återkommer jag ikväll med bilder på Gunvald :)
 

Detalj + bild

Kategori: Min vardag

Hade en liten pratstund med Julia idag om hurvida jag ska skriva mer detaljerat eller inte. Hon tycker att jag ska det men jag själv vet inte hur intressant jag är haha ^^ Hur som helst ska jag göra det lite mer detaljert för hennes skull så jag får hoppas att hon blir nöjd. 
                                                                                                                                                                      

Dagen började som vanligt med skola och det märks att jullovet börjar närma sig för vissa lärare väljer att vi ska titta på film medan andra verkligen kör stenhårt in i det sista. Idag fick jag t.ex. sluta 40 minuter tidigare från danskan bara för att läraren tyckte att så många hade gått från lektionen så då kunde vi också göra det. Jag hade det dock trevligt på danskan då vi satt och kollade på julkalendern som bryter på dansk/engelska och sjunger. 
Under hela skoldagen har jag, Malin och Julia frossat i gifflar, tomtar och muffins då vi skulle ha fika på mentorstiden. Eftersom den endast varade i 15 minuter blev det massor över som sen räckte till svenska lektionen och danskan, super men kanske inte direkt för vikten haha ;)
Efter skolan cyklade jag inom Nova för att köpa den allra sista julklappen för denna gången och det var en riktigt lättnad. Att handla precis innan jul är inte direkt någon höjdare för alla ska handla på samma dag och är stressade. Därför gillar jag istället att traska runt på mellandagsrean, vilket jag antagligen ska göra i Västerås detta året. 
 
Vidare bar det av till stallet för att mocka och rida C. Eftersom jag är segare än segast tog det lång tid och det hann bli kolsvart innan jag satt upp på Max. Red mycket i skritt och tränade på halter vilket gick jätte bra för ovanlighetens skull. Den första gången vi gjorde halt ville han streta emot men när jag sen sa till honom gjorde han alla halter sådär fina som jag vill att dem ska vara (han göra bara dessa fina halter när ingen annan ser, speciellt inte framför domaren på dressyren). Hur som helst var jag jätte nöjd med honom trots att han hade rikligt med överskottsenergi vilket märktes i traven då han bara ville explodera :)
Direkt efter stallet skyndade jag mig hem för att äta innan vi skulle iväg och handla mat. Jag såg till att plocka ihop en god matsäck till mig att ha på tåget på fredag kväll/natt. Det tog sin lilla tid och efteråt åkte vi till stallet igen för att fixa en sak och jag nattade hästarna med lite hö och varsit äpple :)

När jag sen till slut landade här hemma ringde jag till en kvinna i Svedala för att prata häst. Hon har hand om ett femårigt gotlandsruss som vi är intresserade av att köpa. En trevlig kille som är inkörd och inriden så pass att man kan skritta och trava uppsuttet på honom. Så imorgon bär det av dit för att jag ska provrida (jag vet att jag är för stor för ett gotlandsruss men någon måste ju provrida ;) ) och sen får vi se vad vi tycker om honom. Gunvald ska han tydligen heta ^^ 
 
Imorgon väntar ännu en lång skoldag 08 - 16.30 och såklart är det ännu en håla och då tänkte jag ta och promenera till stationen för att hämta ut tågbiljetterna som jag inte hunnit göra än. Vi ses! 

Igår

Kategori: Häst

:) <3

Helgens tävlingar

Kategori: Max Timotej

Efter helgens tävlingar tror jag inte att varken jag eller Max är något bra på det där haha^^ Igår skulle jag rida en LC:2 som jag även gjorde förra gången och det jag väl sådär. Eftersom vädret har varit lite si och så har jag inte tränat riktigt ordentligt och igår när vi skulle rida var det inte riktigt någon harmoni. Max ville bara gå i sin passgång istället för att trava på ordentlig. Däremot ville han galoppera denna gången jämfört med förra, dock, så ville han inte riktigt hålla den och det känns som att vi borde ha lagt ner mer energi på galopparbete. Hur som helst red jag och det slutade med 58.21 %, exakt samma procent som förra gången. Ska jag se det som bra att vi inte har försämrats trots att träningen har legat lite back, eller ska jag se det som negativt att vi inte har gjort några framsteg? Hur som helst så var jag nöjd i helhet med ritten och med Max :)
Idag skulle vi ha hoppat men allt blev dåligt redan på framhoppningen. Max vägrade på varje hinder som jag kom i galopp mot och jag försökte, gång på gång att få honom att bara ta det bra en gång men nej. Det enda hindret som vi kom över på framridningen var väl i stort sätt det låga krysset som låg på ca 40 cm. Väl inne på banan vet jag inte vad som hände. Jag tänkte vara snäll mot honom och komma mot hindret i trav eftersom han oftast ät mest stabil då eftersom det är mer hans "grej". Trots det vägrade han på första hindret. Jag tog om på nytt, kom i galopp och försökte hela tiden rama in honom men nej, det ville inte den andra gången heller. Egentligen kände jag för att bara gå ut direkt och strunta i allt, men jag försökte på hindret en gång till och han vägrade för tredje gången. Däremot fick han sen för sig att hoppa hindret från stillastående så jag höll på att ramla av. Så efter det hoppade vi hinder nr 2 och sen tog det stopp på nr 3 igen. Jag är alltså inte alls nöjd med dagens insats och jag vet inte riktigt hur jag tänker om det. Max har alltid varit glad för att hoppa så varför var det helt tvärt om idag? Idag kändes det nästan som att vi platsar bättre på dressyrbanan än på hoppbanan haha ^^
Tänkte först anmäla mig till seriehoppningen som tar start i januari men jag tror faktiskt att jag inte gör det utan låter allt komma flytande tillbaka eftersom jag dessutom ska resa bort över jul/nyår och han kommer vila väldigt mycket. Det kommer säkert fler tillfällen för oss två! :) Finfina pållen <3

Lucia

Kategori: Min vardag

Idag blev en kort dag i skolan, två inställda lektioner -> två stycken kvar att gå på och där var en håla inkluderad.  Efter skolan promenerade jag till stallet för att pussa lite på Max och byta julklappar i stallet. Blev mycket nöjd med min toblerone som jag mumsat lite på ikväll^^
Imorgon är det äntligen fredag och hela min helg är proppfull med saker att göra. Allt från tävling och julklappshandlande till att besöka min farmor. Men som vanligt borde jag klara av det också. Fick även hem skolkatalogen idag efter en lång väntan! Gillar hur liten klass vi är eftersom hälften av alla var borta ;)

Update

Kategori: Min vardag

Tänkte dra lite uppdatering i helhet eftersom det var två dagar sedan nu. 
Det börjar närma sig jullov, den 21 december för att vara exakt och det är otroligt efterlängtat. Det är hyffsat lugnt i skolan nu fram till dess. Har ett prov kvar att skriva som jag missade i fredags när jag var sjuk, men det ska inte vara någon stor sak eftersom jag har pluggat på bra. Två små redovisningar är också kvar och en avslutande uppgift i psykologi kursen eftersom den är slut efter jul. För att underlätta det hela har dessutom vår kommunikationslärare gett oss ledigt från hans lektioner tills efter jul då vi inte gör något speciellt -> bra för mig som får sovmorgon till 11 imorgon! :)
 
Max mår just nu alldels utmärkt och i helgen blir det tävling på torns både på lördag och söndag. Tror dock att det blir vår sista tävling på ett bra tag då det inte kommer några fler som vi kan ställa upp i direkt. Dessutom måste vi gå bort till tävlingen då släpet som vi skulle låna saknar bra vinterdäck, suck. Hovslagaren kom även idag så C har nya fina skor och dessutom snösulor så nu ska inget kunna sätta stopp för våra träningar! Red honom idag för att känna igenom honom inför helgen. Eftersom det var -10 grader hade jag 4 lager kläder på mig och C fick massor med frost i "morrhåren". Men, det viktigaste av allt var att han kändes underbar att rida. Trots att det var länge sen jag red ett ordentligt pass bjöd han jätte fint, satte de flesta halter korrekt och fattade även galopp hyfsat bra. Nu är det bara att hålla tummarna inför helgen. 
En annan sak som jag inte heller har tagit upp är att jag numera har hand om C helt själv då hans andra fodervärd nu slutat. Att ha hand om en häst sex dagar i veckan och alla kostnader är inget som jag är direkt van vid, men jag tror nog ändå att jag kan vänja mig vid det ett tag framöver. Det är ganska trivsamt att kunna bestämma allt utan att prata och rådfråga med någon annan. 
 
Som vanligt ska jag även åka till Joakim under jullovet. Mitt tåg går redan den 21 december, samma dag som jag slutar, men dock går den runt 19.30 för att jag ska hinna till Max innan. Mamma och Erica har sen hand om honom fram till den 28 december och därefter har jag pratat med lite folk som kan mocka och fixa med in och utsläpp. Han ska alltså få en liten vila mellan den 29 december och den 7 januari tänkte jag, och sen blir det som vanligt igen. 
 
Ska bli sköt att åka iväg ett tag, lämna rummet, familjen och skolan och istället umgås med Joakim. Just nu är allt kanske inte tiptop och därför är jag i stort behov av att få åka iväg en stund till världens finaste! :) 

Lång dag

Kategori: Min vardag

Skola -> Max -> Exo -> Plugg leder till -> en trött Emelie

Bästa vänner?

Kategori: Shadow

Jag brukar ta ut Shadow en gång om dagen och låta honom skutta omkring lite överallt. Idag var även mormors hund här men jag tänkte inte att idag skulle vara ett undantag utan jag släppte ut kaninisen. Såklart var han väldigt intressant men hon, Alice, var ändå duktig nog att behärska sig någerlunda. Alice vill inte på något sätt jaga honom utan hon ska tvätta honom överallt och sen vill hon bara leka genom att lägga tassen på honom (dock gör hon inte det våldsamt så Shadow blir skadad). Det härliga är, att Shadow bryr sig inte ett dugg om henne utan går med på allt. Finaste kaninen :)

Denna söndag i december

Kategori: Max Timotej

Som det var sagt kom snöstormen som ett brev på posten och det snöade på rejält. Jag däremot gav mig attan på att jag skulle ut och rida lite iaf. Tog några varv i ena sommarhagen och red kanske knappt 20 minuter innan vi var igensnöade och traskade tillbaka till stallet. Däremot förvånas jag över Max som duktig nog gjorde det jag bad honom om och arbetade på bra! :) När han sen märkte att han skulle ut i hagen igen blev han inte på bra humör utan ställde sig i ett hörn och tjurade. Pållarna fick stå ute några timmar innan jag tog in dem, vilket var riktigt uppskattat ;)
Sen var jag bara tvungen att ta en bild på stallkatten Hilda som alltid ska vara så gosig av sig. Idag fick hon även för sig att hon skulle sitta på Ericas axlar trots att vi flera gånger försökte lyfta ner henne. Söta katt! 

Varför hindras jag alltid från mina planer? ^^

Kategori: Max Timotej

Eftersom Max gick ponnyridning igår hade jag velat ta ett ordenligt dressyrpass som jag inte gjort på en vecka nu. Däremot vet jag inte riktigt om vädret håller för flera personer har sagt till mig att det ska bli halvt storm och än så länge håller alla väderprogram på mobilen med. Snön ska alltså vräka ner och jag som tänkte rida och dessutom ta några nya bilder. Får helt enkelt se hur det blir, än så länge ser vädret bra ut här iaf (ingen snökaos).

Rastlösa hästen

Kategori: Max Timotej

Lördag ja

Kategori: Min vardag

Vaknade upp runt 8 imorse och mådde tusen gånger bättre än igår! Vilken lättnad det var och jag kunde alltså bege mig ut som jag skulle. Övningskörde först till Eslöv för att handla hästfoder och Julia följde med dit :) Körde för första gången i vinterväder och ja, jag är inte riktigt van än men det kommer säker med tiden :) 
 
Efter handlet blev det en snabb lunch innan både jag och Julia begav oss till stallet där hästarna skulle fixas för ponnyridning. Jag traskade mot fritidsgården medan Julia tog tåget hem. Därefter spenderade jag de kommande sex timmarna utomhus i -7 grader...
 
Sen dess har jag bara tagit det lugnt hemma och frossat i mat och godis, spelat sims 3 och läst inspererade hästbloggar :) Underbar lördag och ja, vad mer ska jag säga? :)

Idag var inte min dag

Kategori: Min vardag

Imorse hade jag en lång sovmorgon (11.10) men såklart vaknar jag och mår riktigt dåligt. Hela dagen har jag varit yr och mått illa, kräkts lite på morgonen och halvt ramlat ihop i hallen. Därför valde jag att stanna hemma för jag skulle aldrig klara av att gå till skolan. Jag har klarat mig genom dagen för att jag legat i sängen där jag istället mår mycket bättre och världen snurrar inte lika mycket. Tyvärr missade jag ett religionsprov som jag pluggat massor till, men som tur är får jag skriva det den 17 dec så det är inte allför långt bort :)

Nu börjar jag även bli på bättre eftersom jag kan gå från vardagsrummet och in till min säng utan att det känns som jag ska kräkas. Därför kan jag glatt meddela att dagen imorgon antagligen kommer bli som plannerad. För övrigt ligger jag här i min säng och grubblar över varför jag just måste må dåligt en fredag och dessutom en dag då det är prov?!? Hur som helst antar jag att jag inte missade så mycket så att jag kan ta igen det senare eller redan nu i helgen :)
 
Tacksam är jag också kan jag berätta att jag har en så otroligt snäll syster. När hon kom hem bad jag henna att pyssla med C så hon gick snällt ner och mockade och motionerade honom åt mig medan jag yrade runt i min värld. Att veta att det blir ordentligt gjort är en riktig lättnad för mig och jag ska tacka henne extra mycket imorgon då hon fyller 16 år! :)
 
Eftersom jag varit helt själv nästan hela dagen la jag mig ute i köket och babblade med mamma medan hon gjorde maten. Stackare säger jag bara så mycket som jag hade att prata på de två timmarna x) (kaninen gjorde mig även sällskap när jag låg på kökssoffan.

Det förvånade mig

Kategori: Funderingar

Jag har lärt mig sedan lång tid tillbaka att det ska vara som en dans med hästen. Harmoni ska råda och det handlar inte om att såga ner hästen på tygeln och samla ihop den allt vad man kan. Under ponny tiden kunde jag ofta se yngre personer (runt 7-12 år) som var väldigt hårdhänta och drog allt vad de kunde i munnarna på ponnysarna. Fel,fel,fel säger jag då. Att bestraffa hästen på det viset löser inga problem över huvudtaget. Hur ont gör det inte i hästens mun om ryttare blir stenhård i handen? 
 
Anledningen till att jag tog upp detta var för att jag red i ridhuset idag med Exo. Förutom vi var det även två ponnysar och två storhästar. Den ena ponnyn verkade vara väldigt ostadig och drog upp huvudet ganska ofta. För att motverka detta red ryttaren i små, och då menar jag verkligen små, volter runt hela tiden och så fort hästen tog upp huvudet tog hon ett ledande tygeltag så det ser nästan ut som att hästen ska gå av. Jag vet inte vad ni andra tycker men jag kan reagerar ganska starkt mot detta, ett vanligt tygeltag är det inget fel på, men på det viset som jag såg var inte okej. 

En annan sak som jag märkte var en av ryttarna som red storhäst. När hästen skulle galoppera och gjorde något fel (vad för fel vet jag inte för jag koncentrerade mig på Exo) tog ryttaren hårt i tyglarna och drog upprepande gånger, på ett sätt som man kan dra i ett koppel på hunden. Alltså satt ryttare och halvt slog med tyglarna allt vad den kunde och hästen började såklart studsa runt för att den inte visste vad den gjorde för fel. 
 
Bara för att jag påpekar detta menar jag inte att jag rider perfekt och att jag har många tankar om hur andra rider. Däremot har jag svårt för att se på när det dras i munnen på hästen. Ibland när jag har lektion för Emma kan C blir jätte tjurig och bara göra tvärtemot vad jag ber honom om. Vid dessa tillfällen påpekar Emma att jag inte ska bli arg på honom utan istället ta och sänka ambitionsnivån. Ett exempel kan vara att han gärna tvärstannar och vägrar sen att börja trava. När jag håller om honom som jag brukar och driver, använder spöet vid skänkel läge, och smackar utan att något händer brukar jag få släppa lite på tyglarna, låta honom gå på spåret och bara komma fram i trav istället för att kräva att han ska komma fram i en fin och bra trav, på tygel och på volten. Klart att jag blir irriterad men jag har lärt mig att det hjälper inte att bara dra och slita i munnen på hästen. 

Fler bilder från i söndags

Kategori: Max Timotej

Såhär ser det ut på morgonen när C står och äter sin frukost, och morgontrött är han som vanligt trots att klockan var efter 10. Men han är ju även trött under dagen och på kvällen^^ Börjar undra om det finns någon tid på dygnet då han verkligen inte står och sover i stallgången ;)
I början av passet red jag med ett regntäcke över mina ben för att jag skulle hålla värmen innan vi skulle börja trava, varmt och gosigt var det. Dock var det inte lika gosigt med all snö i ansiktet x)

Pluggat stenhårt

Kategori: Min vardag

Ikväll har jag försökt satsa på att bli klar med så mycket som möjligt. Det är bara onsdag och jag kan det mesta som är till religionsprovet på fredag. Har även betat av nästa veckas hög med tyska läxor (grammatik & läsning i roman). För en gång skull är jag dessutom klar i lagom tid och nu sitter jag och gosar med kaninen min :) 
 
Annars har inte så mycket hänt i mitt liv sedan igår förutom en lång skoldag mellan 8-16.30. En stor diss numera är att det inte är en höjdare att cykla till skolan i detta vädret. Varje morgon ska det snöa just 7.15 när jag börjar cykla till skolan. Dessutom är det snorhalt så jag måste cykla i snigelfart. Och uppe på allt det så har mina växlar på cykeln frusit i trean (har endast 1-3) så det går riktigt trögt i alla uppförsbackar. 
 
Om jag nu har dissat en sak så antar jag att jag även måste hissa. Och isåfall så ger jag en stor hiss till min allra närmaste vänner & pojkvännen som alltid gör saker så mycket enklare. Endast genom vackra ord och goda gärningar höjer de mitt humör till toppen och jag kan inte annat än att bli gladare! 
 

När en vän plötsligt går bort

Kategori: Allmänt

För bara en liten stund sen fick jag höra att Cilla har gått bort. För er som inte vet vem hon var, så var hon en av de första stor-hästarna som jag lärde mig rida på. Hon stod hemma hos min pappa på gården och var en riktigt läromästare i dressyren. Redan som liten red jag henne och trots sina totala 29 år var hon alltid pigg. 
 
Det var ett tag sedan jag träffade henne nu men när jag fick reda på vad som hänt det var det som en sten damp rakt ner i hjärtat på mig. Att få reda på att en vän har gått bort är något helt obeskrivligt. Det är svårt att sätta punkt på hur det egentligen känns när en häst som jag haft ett sånt starkt band till försvinner och jag vill nog inte inse att jag aldrig kommer få se henne igen. Så det svåra kommer bli att veta att Cilla, som lärde mig grunderna, och jag inte kommer få ses igen. Jag kommer inte kunna lägga min hand på hennes mule och veta att vi har något gemensamt. Istället för jag nöja mig med tanken & känslan om att hon alltid kommer finnas där inne hos mig. 
 
Och som jag och många andra brukar förespråka, en bild säger mer än tusen ord men två bilder säger allt. 

Tisdag på danska lektionen

Kategori: Min vardag

Sitter på danska lektionen och lär mig hur man säger det röda huset och annan grammatik om substantiv (genus, bestämd/ombestämd osv.) Därefter ska vi se på den danska julkalendern innan jag äntligen får gå hem. 
 
Eftersom det är lite personalproblem i stallet igen ska jag efter skolan cykla dit för att ta in pållarna eftersom jag inte vågar låta någon annan göra det. Jag börjar nog bli som en mamma och är väldigt noggrann med hur Max sköts och att inget händer honom när jag inte är där. Igår ändrade jag även hans täckesrutiner då det gick från ca +10 till minusgrader så nu hoppas jag att han går och gosar i sina täcken i hagen ;) 
 
Resten av veckan är helt fullspäckad med skolarbete som vanligt, men även tre födelsedagsfirande och titta på luciatåg, men även några timmars jobb och C ska få plats. Varför går det inte att jämna ut alla saker under året så jag slipper ha det så otroligt stressigt? Eller som Emma brukar säga, det kunde ha varit fler timmar på ett dygn!
 
Och, Julia, jag hittade faktiskt en bild på skorna som jag köpte så jag hoppas att du också gör det sen (var bara tvungen att tetas lite med dig gumms!). 
 
Bra att veta! Purjulök heter Porre på danska ;)

Teenager

Kategori: Allmänt

Varför stämmer allt in så fruktansvärt bra?

Kategori: Min vardag

Från en dag till en annan

Kategori: Max Timotej

Igår när jag red hade all snö smält bort och jag kunde rida som vanligt. Men inatt (och hela dagen) har det snöat och det har kommit ganska mycket snö. Så idag fick vi rida ute i snön men det gick bra det också! :) Däremot blev det såklart mycket styltor och så men C var så snäll så :)
 
Nu inväntar jag mina två fina vänner för att vi ska julbaka tillsammans hemma hos mig. Och såklart ska vi baka lussekatter och pepparkakor ;)

Mitt sökande efter en fodervärd/medryttare

Kategori: Funderingar

Som jag har berättat förut så ska Max andra fodervärd sluta att hyra honom och jag måste hitta någon som kan hjälpa mig för att klara av det både tidsmässigt och ekonomiskt. Till en början med vet jag inte riktigt hur man bäst raggar upp någon som kan tänka sig att betala för de omständigheter som finns i när man kan få rida en annan häst gratis med bättre möjligheter. 
 
Till en början med är det inte lätt att hitta någon som vill hjälpa till, antingen som fodervärd eller medryttare, för det är fel årstid. Regn, dimma, rusk, gegga och även nu snö och minusgrader gör enligt mig att folk håller sig tillbaka och väntar kanske till åtminstone februari - mars innan de vill på det igen. Däremot kan jag inte göra något åt just den biten, utan jag får helt enkelt hoppas att det löser sig på något sätt, trots vädret. 
 
Jag har försökt få kontakt med personer i närheten av Lund som skulle kunna tänka sig att vara intresserade. Detta har jag gjort genom en sida på facebook som är skapad för de som vill ha eller vill vara fodervärd/medryttare. Jag har varit i kontakt med tre personer totalt där. Den första ville inte ta på sig ett så stort ansvar, trots att jag sa att det räckte att hon var medryttare och inte fodervärd. Den andra personen mejlade mig lite fram och tillbaka om stallet, ridbanor, kostander och så vidare. När jag nämnde att det fanns en paddock, me inte upplyst slutade hon mejla helt plötsligt och jag förstod såklart att hon inte var intresserad längre. Den tredje personen var inte beredd att betala något så ja, det blev inget med det heller. 
 
Angående de personer som har tackat nej ovan. Jag kan både förstå dem mycket väl på ett sätt men också inte. Det är fullt förståligt tycker jag att man inte vill vara fodervärd på en häst när man går i nian t.ex. och jag vet själv hur det är att ha mycket att göra, då vill man inte alltid ta på sig ännu mer. Men eftersom jag sa att det gick bra med medryttare som red 1-2 vilket var det hon sökte efter borde hon inte neka det, förutom om hon inte gillade läget eller tyckte att Max lät något för henne. 
 
Den andra personen som jag mejlade med gick på Real gymnasiet här i lund med hästinriktning. Hon var lite intresserad av att träna, vilket jag kan tycka är bra om man gör det på rätt sätt som passar hästen. Sen började hon fråga lite om fodring och in/utsläpp. Eftersom jag alltid brukar sköta det tänkte jag att det är inget måste för jag trivs faktiskt att gå till stallet så pass ofta. Sen kom då frågan om det fanns ridhus eller upplyst paddock. När jag svarade nej fick jag inget svar tillbaka alls och antog att det inte var henne till intresse. Som innan, jag kan verkligen förstå henne med detta, det är inte kul att rida ute i rusk och regn eller när det blåser. Det är svårt att träna på vintern utan ridhus eftersom man måste rida ute och hästen får då styltor. Och ja, det är inte heller roligt att rida ute när det är bäckmörkt och varken du eller hästen ser något. Men, här måste jag argumentera lite. Sen jag började rida Max har den enda möjligheten varit utomhus. Trots att det har spöregnat har jag begett mig ut i paddocken för att träna. Trots blåst och kyla rider jag ut för att han ska få växlande träning och motion. Det har präglat mig i ett år nu, och numera trotsar jag alla väderlekar och rider alltid. Jag har insett att jag kan rida ändå, för jag dör inte på något sätt. Snarare är det bara uppfriskande och får mig att vilja kämpa ännu mer. Jag vill utvecklas trots dessa omständigheter som finns. 
 
För att bara klargöra en sak, jag hade självklart inte tackat nej till ett ridhus. Men ibland kan man inte gräva ner sig i att det är ett måste, kolla på mig, jag har klarat mig utan ;) För att återkomma till själva tjejen, blev jag såklart besviken ännu en gång men fortsatte att leta vidare. 
 
Jag kom i kontakt med en annan tjej som var lite intresserad, däremot ville hon inte betala något. Tyvärr måste jag på något sätt få hjälp ekonomiskt för annars klara jag det inte, och då måste han lämnas tillbaka. Hur som helst kan jag även här hålla med henne. Att betala pengar för att få rida där det inte finns ridhus eller upplyst paddock kan kännas olönt eftersom det finns andra ryttare som kan erbjuda bättre. Där känner jag igen mig eftersom jag alltid har hjälp Jessica med hennes hästar, gratis och jag har alltid haft tillgång till ridhus. Så jag förstår henne verkligen där men priset. 
 
Samtidigt, att vara fodervärd på Max har fått mig att växa som person. Innan har jag bara ridit och pysslat med hästen grati, helt omedveten om vad det egentligen kostar att ha häst. När jag nu betalar allt själv har jag lärt mig att pengarna äts upp fort, men jag får så mycket ut av det från Max istället. Jag vill egentligen inte alls lämna tillbaka honom och sen bli medryttare för det är inte alls samma sak som att verkligen ha en egen. Det ansvaret som jag tog på mig har gjort mig mer organiserad. Jag tänker igenom saker och lägger vikt på det som är viktigt. 
 
Trots att jag många gånger tänker att, varför inte vara medryttare och inte betala något istället för att betala massor och vara fodervärd? Men varje gång har jag fått svaret att jag vill vara med, bestämma, betala, ha det ansvaret och framförallt känna att han är min och jag är inte bara som vilken medryttare som helst. 
(Däremot gillar jag att ha hand om Exo för jag får "göra" så mycket och allt är inte sådär begränsat som det kan vara. Antar att Jessica är för snäll och jag har tur som känner henne^^ ) 
 
Detta börjar bli lite rörigt tycker jag så bäst att avsluta innan det bli värre. Det jag vill få sagt, det är inte lätt att hitta en person utifrån som går med på de krav och möjligheter som jag kräver/har. Jag får helt enkelt ta och leta vidare, vidga mina vyer och försöka nå ut till fler personer så kanske någon nappar en vacker dag :)

Massa ideér

Kategori: Min vardag

Inatt har det snöat massor och ser numera ut såhär på Gunnesbo! :) Jag kan säga att det är helt okej om det är snö i den här mängden och temperaturen, men nu får det inte bli mer snö och inte heller kallare. Ska ner till stallet senare och jag lovar, kameran ska med och jag ska se vad som kan göras :) För lite fina bilder i snön måste jag såklart ha eftersom förra vintern kom Max vid den tiden då det knappt var någon snö :) 

Solstrålen <3

Kategori: Max Timotej

Fredag vecka 48

Kategori: Min vardag

Fredagens skoldag var riktigt seg, vi alla var riktigt trötta och det var precis så att vi klarade genom den sista lektionen på eftermiddagen. Däremot blev det lite som en belöning att kunna cykla till stallet och mysa med hästen :)
Runt 17.00 kom Malin & Julia hem till mig för att äta kvällsmat (fredagspizzan). Därefter rullade tåget mot Dösjebro för att filmkväll. Dessutom så kom även snön och stannade ett tag här i Lund trakten iaf. Fredagen avslutades trevligt men bra sällskap och gottgott. Detta hade jag även tänkt leva på denna helgen ->