emelievidberg

Hoppa

Kategori: Häst

Lång skoldag idag, blev även inbjuden av Emma att rida Bello så det gjorde jag. Blev hoppning och då slog tanken mig att jag saknar verkligen att hoppa. Har inte hoppat ett enda hinder sen jag red för Jessica och det var ju månader sen? Så nu när underlaget börjar bli bättre ska jag ta några skutt med Max :)

Put your records on

Kategori: Foto

Kom hem igår

Kategori: Min vardag

Efter en vecka hos Joakim landade jag i min säng framför tv:n för att se hästhoppning. Tog en lugn söndag och chillade. Och så idag, första skoldagen igen och det känndes väl ganska bra ändå! :) Var såklart ner till stallet och hälsade på Max, även om det är var min dag idag. Lilla plutte hästen <3
Har även varit flitig och arbetat med ett skolarbete, därför tänker jag nu koppla av med te och snart se csi :)

För ovanligheternas skull

Kategori: Häst

För en gång skull sitter jag nu och kollar på ridsport. Malin har hoppat med 4 fel och just nu ska Roffe börja, spännade:)

Gårdagen såg ut såhär

Kategori: Min vardag

25/2

Kategori: Min vardag

Det som jag trodde skulle bli en bra sista dag här blev bara skit.

Mina fotoskills behöver förbättras

Kategori: Foto

Idag lyckades jag gå ut och fotografera precis när det var solnedgång. Blev lite sisådär och dessutom har jag inte något program att redigera dem i på skoldatorn så de får vara lite halvkasst. Fredag kväll och det ska bli pizza med joakim, hans syster och hans pappa :)

Några timmar utomhus

Kategori: Min vardag

Några timmar utomhus skadade inte kan jag säga. Vi fotograferade stativet som finns i tio exemplar och sedan grillade vi hamburgare till lunch. Hade dessutom trevlig underhållning när grannarna körde fast med traktorn i gyttjan ;) Senare idag ska vi till Joakims mamma och även till affären. Vet att nu gillar min update :)

Fotodag och plugg

Kategori: Min vardag

Bulor är inte att föredra, särskilt inte om man fått dem genom att gå på bilens baklucka :( haha det gör ont kan jag säga ;) Idag ska jag och Joakim fota olika produkter som han ska sälja på sitt företag. Det första är ett gorillastativ och min kamera ska agera som modell. Eftersomd det är så fint väder kommer även bilderna att bli riktigt bra :) Senare måste jag fortsätta mitt arbete om SAAB och plugga till tyska prov, sånt är ju livet ;)

Första dagen

Kategori: Min vardag

De senaste dagarna har jag bara latat mig. Ätit godis och tittat på massor av film är något av de jag har gjort. Men har såklart hunnit varit ute och fotograferat lite. Därmot så kommer jag snart behöva sätta igång med massa skolarbeten som ska vara klara efter lovet. Men först ska jag baka! :)

Stallet imorse

Kategori: Häst

Mockade till prinsen, men jag lät bli att rida. Jag vågade helt enkelt inte gå utanför stallet med honom. Hela "stallplanen" ser ut som en skridskobana ju.

Inte riktigt min stil men ändå

Kategori: Allmänt

Jag brukar måla mina naglar ja, men jag brukar inte ha lösnaglar. Bara därför åkte dem på ikväll :)

Mycket inplanerat

Kategori: Min vardag

Idag har jag massor att göra, först skola, sen tandläkare och efter det stallet. Dessutom måste jag ju packa färdigt osv. Får hoppas att dagen går fort för jag vill ha fredag:) Vi hörs! :)

En dag som började lyckad och nu

Kategori: Min vardag

Dagen började bra, skolan flöt på och efteråt stack jag och gymmade med en kompis. Jag kom hem och har packat inför resan och handlat, livet är på topp. Och såklart kommer det saker som jämt ska göra en besviken, saker som att folk utelämnar mig från något som jag faktiskt nästan "äger" om man kan kalla det så. Jag som har kämpat massor för att få det att gå igenom, och när jag tillslut får så blir det fel och så direkt. Fan också!

Alla hjärtans-dag!

Kategori: Min vardag

Hoppas er dag har varit extra bra idag och att ni fått något trevligt av era nära och kära :)
Själv har det bara varit en vanlig dag eftersom jag inte har min kille i närheten ;(
Men något som piggade upp mig var bilderna som jag skickade efter i söndags, dem kom redan idag och det blev jätte bra. 100 bilder för endast 30 kr ;)

Underbart

Kategori: Min vardag

Även om jag inte är så glad för snö så tycker jag det är superfint när det precis har snöat! :)

Min söndag

Kategori: Min vardag

Avslöjandet

Kategori: Allmänt

Jag antar att det inte har varit så svårt att gissa vad som är på väg att hända just nu. Max, ska bli min genom att jag ska hyra honom! Äntligen har min mamma gått med på detta, men som jag har tjatat. Får sen se hur det går, om vi passar och om jag tycker det är värt det. Men är man häst tokig så är man ;)

Pigg häst, men det var inte jag som flög av

Kategori: Häst

Nej faktiskt inte ;) Jag tyckte Max var pigg idag när han bockade i galoppen. Men det var Lukas som slog honom, han totaldampade när Erica red så hon flög av och landade på ryggen. Hon gjorde sig iaf inte illa ;)
Usch vad jag längtar till våren och sommaren, jag vill ha värme och bra underlag att rida på!

Något som jag undrar över

Kategori: Häst

Det är en sak som jag undrar över med Max. Någon hästkunnig som skulle kunna hjälpa mig? :)
Det är så  att han jämt gapar, alltid. Han gör det när man tar på grimman, ute i hagen, när jag ska tränsa och när jag rider. Såklart började jag direkt fråga om tandläkaren hade tittat på hans tänder och om det kunde vara bettet. Men tydligen har han alltid gjort så, gapar och trixar med munnen. Så vad ska jag göra, testa ett annat bett, dock inte ett skarpare. Eller vad är lösningen? Ett annat bett kanske inte hjälper eftersom han gör så annars också :s

Alice

Kategori: Min vardag

När jag ändå var nere i stallet passade jag på att släppa lilla bushunden i en av hagarna. Och sprang som en galning så nu hopppas jag att hon kan sluta springa runt här inne ;)

Hundvakt och annat

Kategori: Min vardag

Godmorgon på er! Eller kanske inte så god då klockan är alldeles för lite för att vara uppe. Men jag är hundvakt i några timmar framöver och dessutom ska jag kila ner till stallet en stund.
Annars ska jag som vanligt göra en massa läxor och sen vara med en kompis. Hoppas er lördag blir bra, och senare kommer det antagligen några bilder.

C:et

Kategori: Allmänt

Satt för en stund sen och deppade och hade mig. Tyckte att det var tråkigt att sitta innne en fredagkväll. Men nej, nu får jag ta och sluta med det. Mitt liv har äntligen blivit helt ju! Jag har min familj, mina vänner, min pojkvän och min häst! :)
Dessutom är det bara en vecka tills det är lov och det ska bli en dunderbra vecka ;)

Fånga de vackraste ögonblicken i ditt minne

Kategori: Häst

Som jag trodde var Max överpigg idag. Jag började med att skritta fram och redan då ville ha lätta från marken och trava iväg. Fick hålla i honom ordentligt några gånger. För att han skulle lugna ner sig började jag jobba honom på volter, gjorde halvhalter och flyttade honom för skänkeln. Det hjälpte lite men sen fick han trava. Glad var han och det skulle gå ännu fortare enligt honom :) Vid ett tillfälle gjorde han riktigt stora glädjeskutt men det var inga större problem att hålla sig kvar. Är iaf nöjd med honom idag och sen får vi se vad vi hittar på imorgon :)

Torsdag nionde februari

Kategori: Häst

Just nu har jag en jätte god nyhet att berätta, däremot tänker jag inte avslöja den just nu :)
Efter skolan idag blir det att ta hand om C. Han har tydligen vilat sen i söndags så jag kommer väl få en tickande bomb till häst haha! :) Tänke bara fortsätta på det jag gjorde i lördags, däremot blir det inga nya bilder eftersom Joakim inte är här och kan fota.

Vad händer i skolan?

Kategori: Skola

Jag undrar vad som hänt när tre polisbilar kör in på skolan och man möter poliser i trappan på väg till lektionen?

Ni får ursäkta

Kategori: Allmänt

Ursäkta för texten i förra inlägget. Texten drog ihop sig jätte mycket och ser bara rörig ut, dock kan jag tyvärr inte ändra på det. En bild från dagen i alla fall.

Ridpasset 4 februari

Kategori: Häst

Som alla andra dagar var det extremt kallt i lördags när jag skulle rida. Jag hade därför 4 lager byxor för att inte frysa häcken av mig. Eftersom underlaget fortfarande är lite knasigt så red jag inte lika länge som i vanliga fall. Eftersom jag fortfarande inte har ridit honom så många gånger så känner jag av vad han kan. Jag tror inte att han är jätte utbildad i varken dressyr eller hoppning men han klarar av det.
I lördags började jag med att skritta några varv i den stora hagen. Under tiden så flyttade jag honom för skänkeln och kollade hjälperna. Det är lite svårt att beskriva hur han är men han viker sig gärna undan för att slippa göra det man ber honom om. Dessutom kan jag be honom att skritta rakt fram, samtidigt som jag har ett stabilt tygeltag, helt plötsligt kan han börja sväng och vägrar att lyssna på mig. För att träna lite på det och samtidigt göra honom mjuk gjorde jag serpentiner med volter i varje böj. Efter ett tag började han bli lite mer sammarbetsvillig så jag kunde trava.
I traven gjorde jag likadant. I traven är problemet att han är lite ostabil. Eftersom han är travare antar jag att han gärna travar på i en bra takt, men om jag börjar samla honom blir han osäker och stannar. När han gör så förösker jag driva på honom men det funkar inte riktigt alla gånger. Så det är en sak som vi behöver träna på.
Och över till galoppen. Jag har inte galopperat honom så mycket utan bara kortare bitar och de gånger jag gjort det vill han inte riktigt fatta galopp. Han gör det med väldigt "segt". Så jag testade faktiskt att rida med spö. Det räckte med att jag höll i det så lyssnade han direkt på mina galoppfattningar. Dessutom så fungerade även traven bättre när jag senare testade att sitta ner istället för att rida lätt.
Allstå är han ganska lätt att rida samtidigt som det finns massor att träna på (men det finns det ju alltid). Än vet jag inte om det är så att jag kommer hyra honom. Vi (familjen) håller på att lägga upp med kostnader och massa annat. Så det återstår att se.

6/2

Kategori: Min vardag

Fast att jag går igenom detta, om och om igen så blir det aldrig bättre. Joakim åkte hem för mindre än en timme sen och allt känns så otroligt tomt. Att jag aldrig lär mig, att jag aldrig vänjer mig vid att jag inte kan tillbringa mina dagar med honom eftersom vi bor så långt ifrån varandra.

Kallt, men varmt inombords

Kategori: Häst

Idag var C helt underbar! Dock bråkig i början men blev bättre efter hand :)

Torsdag vecka 5

Kategori: Häst

När man endast har en lektion mellan 9.45 och 11.00 så passar det utmärkt att ta en runda på C. Men det var kanske en aning kallt :)