emelievidberg

Besviken...igen

Kategori: Häst

Jag skyndar mig hem från skolan, har planerat att möta upp mamma och så för att sen åka till Höör och provrida fjordningen. Precis när jag kommit innanför dörren ringer telefonen och jag ser att det är fjordingens ägare som ringer. "Hej, tyvärr har han redan blivit riden idag, och såld för bara en liten stund sen så ni behöver inte komma. Men det är ju först till kvarn som gäller". Åå, vi planerade ju att komma så fort vi kunde och eftersom vi ringde igårkväll kunde vi ju inte komma ännu tidigare. Men som sagt, det var en annan familj som redan hade varit där och kollat och sen köpt honom. 
 
Besviken är jag verkligen men, jag antar att hon sålde honom eftersom hon redan hade hittat någon så varför vänta på oss? 

Som vanligt

Kategori: Min vardag

Hästsnack

Kategori: Häst

Imorgon var det tänkt att vi skulle åka och titta på en b-ponny till stallet men den hade redan blivit såld. Isället ska vi åka till Höör för att kolla på en fjording och sen se vart det leder. Jag tycker nämligen det var lite elakt sist när vi sa att vi ville ha hästen och helt plötsligt så steg priset massor. Men nu har vi visat att vi verkligen är intresserade och om han passar oss bra, då ska han åka hem till oss senare ;) 
 
 

Barbacka

Kategori: Häst

Idag har jag galopperat Exo barbacka, känner mig stolt och har redan ont i benen x) Nu i efterhand funderar jag också på hur jag kom upp på honom... (och han hade täcket på sig men inte just när vi galopperade så du vet Jessica ;) )

Schabrak -galen?

Kategori: Häst

Innan jag skaffade Max red jag ju Lukas. Då hade jag två egna schabrak som jag använde till honom för att det var en rolig grej, att ha något eget och inte använda samma gamla tråkiga varje gång. Denna lilla samling har nu utökats och jag tror inte jag har märkt det men jag har fortfarande inte slutat handla nya schabrak. Var tvungnen att fotografera nästan alla min schabrak (tre av dem fattas). Det är kanske inte så många om man jämför med hur många en annan vanlig hästperson har. Men som sagt, det började med att det bara var roligt och nu kan jag inte sluta att köpa fler ;)

Brunt & vitt

Kategori: Max Timotej

Foto: Emma Tegler

Söndagen den tjugofemte november

Kategori: Min vardag

En hästklippning, träning, shoppingrunda, sjukhusbesök och middag senare sitter jag nu här med datorn i knät och försöker lugna ner mig själv. Det har hänt mycket idag och jag är superduper nöjd med dagen. Vill säga tack till Emma en gång till som klippte C åt mig idag och orkade sen med en träning som gick bra, trots att Max ställde sig vid staketet och vägrade gå. 
Är även supernöjd med inköpet idag, två par nya vinterskor (precis som om jag inte har tillräckligt med det..). Ska nu kolla igenom alla bilder som Emma tog under träningen och sen ska jag lägga upp bilderna ;)

Life

Kategori: Min vardag

Jag tar igen nu

Kategori: Max Timotej

Jag ska börja med att be om ursäkt för att jag är här lite till och från. Men i fredags var jag helt slut när jag kom hem från öppet hus och jag däckade i sängen runt 21-tiden och sov djupt ändå fram till 8 i lördags morse. Var riktigt utvilad kan jag säga efter så många timmars sömn men det var riktigt behövligt då jag sovit väldigt dåligt hela veckan. 
 
Idag, eller igår (lördag) red jag ett pass på gräsplanen där jag tränade alla möjliga övergångar. Det är något som vi har jätte svårt för och att komma från galopp och få C att komma ner i en lugn trav är totalt omöjligt utan Emmas hjälp. Men, jag la även mycket tid på att träna trav -> skritt och skritt -> halt. De andra, igångsättning brukar faktiskt funka (förutom de gånger under Emmas träningar när han totalvägrar att travar och bara "dör ut") ^^ I övrigt kan jag säga att det faktiskt börjar gå riktigt bra för oss :)
 
Imorgon väntar ännu en ledig dag. Ska upp vid 8 för att träffa Emma i stallet vid 9 - tiden. C ska bli klippt och äntligen ska björnpälsen bort som varit ivägen vid intensivare träningar. Därefter blir det träning för Emma innan jag får traska hemmåt. Men som vanligt slutar det inte där. Rummet ska städas (och resten av lägenhet), läxor ska göras (tyskaprov på måndag) och jag ska även hinna besöka min farmor som ligger på sjukhuset. Men klaga ska jag inte göra, för en dag när jag sitter och har tråkigt önskar jag att alla dagar ser ut som dessa ;) 
Ikväll tog jag även tag i att fixa en ny bok till C eftersom den gamla bokstavligen rasade ihop om man tog i den. Nu kommer man lätt se vems bok det är och den ser mycket mer inbjudande ut än den förra som var svart och tråkigt. 

Snart, snart helg

Kategori: Min vardag

Dagarna kommer och dagarna går, jag lever och har massor att stå i. Blev nyss klar med pluggandet till samhällsprovet som ska skrivas imorgon (egentligen idag). Nu ska jag ta tag i danska läxan och finslipa lite på sociologiarbetet. Måste man bara älska att plugga långt in på nätterna? 
Imorgon får jag dessutom inte gå hem direkt efter skolan utan jag ska stanna kvar för att vara med på öppet hus och informera om hur det är att läsa tyska. Just därför är det så skönt att jag ska få min enda hästlediga dag denna veckan imorgon eftersom Erica tar hand om Max. 
Bilderna: Exo från i onsdags, Polhemskolan idag när jag hade slutat, hålet som går rätt in på mitt rum (byggarna borrade det imorse när jag hade sovmorgon) och en bild som jag hittade, Emma har målat den för ganska länge sen. 

-

Kategori: Funderingar

Denna ö-dag

Kategori: Min vardag

Sovmorgon i morse - chek! Jag vaknade runt 9 och var en aning utvilad. Eftersom det är prov på torsdag & fredag blev det läxböckerna hela förmiddagen för min del, och vågar jag erkänna att vissa saker inom psykologin är rätt intressanta? ^^ Runt halv två blev jag avbruten och var tvungen att hoppa in och jobba i stallet då den som skulla ha jobbat aldrig dök upp. När jag ändå var i stallet tog jag hand om Max och hans mugg, som redan verkar vara bättre sedan jag la på idominsalva igår. Efter stallet (& jobbet) tog jag tag i pluggandet igen och har nu kommit en bra bit. 
Imorgon ska jag rida finaste innan jag tar tag i det där förbaskade pluggandet för att sen avsluta dagen med att ta hand om jätte och eftermiddags fodra. Det är på tok för mycket att göra nu torsdag - söndag men, nu ska jag inte gräva ner mig för mycket i det. 
 

Något ni kanske inte visste?

Kategori: Funderingar

  • Jag bor ju i lägenhet. Och när porten låser sig (21.00) och jag kommer hem måste jag kolla i buskarna både till höger och vänster innan jag kan låsa upp porten. Anledningen till det är att jag inte vill att någon tar tag i dörren och går in (och halvt slår ihjäl mig). En gång hade nämligen en person tagit sig in i trapphuset och låg och sov utanför vårt förråd...hm
  • Det är 1 månad och 3 dagar innan jag får träffa Joakim igen. 
  • Om mindre än en månad ska jag ut och småtävla med C igen! :)
  • Jag älskar att lyssna på gamla låtar - det är så härligt att bli påmind om den gamla goa tiden. 

Min måndag i kort text

Kategori: Min vardag

Mega lång dag (igen).. Hm, men jag har haft det väldigt trevligt med mina kompisar och även varit nere och pussat på Max i stallet (och försökt tvätta hans ben eftersom han har fått mugg). Imorgon väntar en pluggdag följt av en annan pluggdag - det vill säga att jag är ledig nu två dagar framöver (och jag är överlycklig). 

So true

Kategori: Kompisar

I don't need you anymore

Kategori: Min vardag

Sånt är livet

Kategori: Funderingar

Det har alltid funnit två "stadie" i mitt liv. Den ena har varit det stadiet där jag har haft väldigt lite att göra. Då gör jag läxor och annat så fort jag för möjlighet till det. Jag pluggar stenhårt och sen räcker det. Vid dessa tillfällen får jag mycket tid att fundera och tänka. Alldeles för mycket tid eftersom det leder till tankar om vilka personer man ska ta stöd ifrån när något händer. Bästa kompisarna, pojkvännen, personen som jag kanske känner lite ytligt eller föräldrarna? Sen kommer jag till de stunder då jag känner; "Nej, det finns ingen alls därute som faktiskt förstår precis hur illa det är just nu". Det är svårt att sätta fingret och peka på just problemet. Men, jag får för mycket tid att grubbla och tänka över jobbiga saker vilket leder till att jag bara mår dåligt och tappar all lust till träning, skola och livet. 
 
Det andra stadiet handlar istället om att jag har på tok för mycket att göra. Hästen nästan varje dag, skolan och dess uppgifter, prov, inlämningar och redovisningar. Därefter ska allt annat skötas och jag vill umgås med kompisar, besöka släkten osv. När det är på det viset har jag faktiskt inte så mycket tid att tänka för då får jag bara massa huvudvärk. Då tänker jag istället att "Äh, det löser sig imorgon" för jag har annat att fokusera på, t.ex. en träning eller ett prov. På ett vis kan man ju nästan säga att jag mår bättre vid detta stadiet eftersom jag inte tänker på problemen som uppstår allt för mycket. 
Just nu är jag på väg till det stadiet där jag tänker på tok för mycket och jag undrar just när det ska ta vändning så jag slipper allt funderande. 

Crazy friday

Kategori: Kompisar

Nu har jag landat hemma igen efter mycket god mat + efterätt och godis! Kvällen har som vanligt varit trevlig med bästa kompisarna, hur annars skulle det hela sluta? Lovade dessutom mig själv att jag bums skulle lägga mig i sängen och snarka - men så blev det inte utan jag sitter här, klarvaken och dunkar bra musik i hörlurarna så nu ska jag filosofera resten av natten punkt. 

Ledig dag = icke ledig dag

Kategori: Min vardag

När skolan är snäll och lägger in lite lediga dagar planerar jag alltid att sova länge och sen göra massa nyttiga saker. Kan säga att jag inte höll det förstnämda, för jag vaknade redan halv åtta och är nu uppe, pigg som en ärta. Fast jag antar att jag kommer hålla fast i den andra biten lite bättre. Ska försöka ta tag i skoluppgifterna som ska vara klara på måndag -redovisning & prov, därefter ska jag få cykla till mitt efterlängtade stall för att städa. Att städa bland hästsaker är tusen gånger bättre än att städa hemma så därför smiter jag ner dit istället trots att mitt rum ser ut som ett bombnedslag ^^
Efter stallet följer ännu mer plugg, en observation ska göras nere på stationen i en timme. Tummen upp för att jag ibland kan vara ganska flitig. Vi hörs!

Miljöbyte

Kategori: Häst

Efter en lång skoldag som slutade 16.25 begav jag mig hem till Julia för ett miljöbyte. Fotade när hon red och gav samtidigt småtips för att helt övrigt underlätta i ridning. Jag fick även passa på att rida och det är härligt att sätta sig på en häst som kan lite och bara använda sig av sina kunskaper. Hur som helst var det en trevlig kväll! :)

Trött häst

Kategori: Max Timotej

Det kommer bli extra mycket häst för mig några veckor framöver och jag tror att C redan har tröttnat på mig och min över-energi. När jag gjorde iordning C höll han på att somna och ville inte alls gå utanför stalldörren när han såg mörkret. När vi väl kommit igång blev han lite piggare, men det ledde till att han gärna bara rusade fram istället för att använda energin i bakbenen. Även idag drog han konstant i mina händer, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att han ska sluta med det. Hur som helst är han i stort behov av en klippning då han blir genomsvettig efter ett lättare joggingpass på 35 minuter. 
Imorgon ska han få en vila och på torsdag är jag ledig vilket innebär att jag ska ta ett ordentligt dressyrpass i paddocken - det var nog några veckor sen det sist hände ;)

Framtiden

Kategori: Max Timotej

Under en lång tid nu har jag gått runt och varit lite orolig över min och C's framtid. Och just nu ser det lite knivigt ut om jag kan uttrycka det så. Sedan februari i år har jag delat honom med en annan tjej. Detta har varit bra för mig då jag inte har råd att betala allt själv, dessutom reser jag alltid bort varje lov och hon är alltid varit hemma. Det har därför varit kanon bra eftersom jag får åka dit jag vill och hon får mer tid med hästen - alla glada. Dock har hon pratat om att sluta ha C ett tag, och ja, det har nu hänt. Hans andra fodervärd ska flytta och om en månad står jag själv med C och alla kostnader, julen och nyår väntar och jag har ingen som kan ta hand om honom. Men som sagt, jag har en månad på mig att hitta en annan trevlig människa som vill dela min underbara häst med mig. Om det under många omständigheter skulle vara så att jag inte hittar någon annan och mamma inte kan hjälpa mig med betalningen + alla in & utsläpp, så måste jag tyvärr lämna tillbaka honom till ägaren. Och bara tanken på det får hela mig att brista i tusen bitar. 

Jag.har.för.mycket.kläder

Kategori: Shopping

Söndag morgon

Kategori: Max Timotej

Att rida för Emma en söndag morgon kl 08.00 är nog inte det det jag brukar göra. Men, träningen var som vanligt givande och trots den tidiga morgonen skötte sig C bra. Det enda jag ska sluta med är att skylla ifrån mig allt på Max hela tiden. Jag har börjat göra det allt mer och mer, varför vet jag inte men jag ska ta och sluta med det ;)

Lördag

Kategori: Max Timotej

Ojoj, vilken dag. Upp tidigt för att fixa med hästarna och sen övningskörde jag till Eslöv. Fick med mig allt jag skulle och är nu supernöjd och även lite fattigare. Julia och jag red C och körde även Joker - totalt blev det cirka 3-4 timmar i stallet, mysmys. Efter det blev det tacos, film och godis. Helt perfekt för mig att totalt strutna i allt städande och läxor. Jag får helt enkelt ta tag i det imorgon på bussen till farmor ;)

Dag 24 - Mitt favoritsmycke

Kategori: Allmänt

Min stjärna

Kategori: Max Timotej

Efter ett långt uppehåll kom Emma till min räddning och hjälpte mig med C. Jag har länge gått och oroat mig över att han har varit lite oren på vänster fram och gärna knyckt till med benet. Under lovet fick han därför en lite halvt vila - han blev skrittad varannan dag och lite travad. Anledningen till att jag inte lät honom vila helt berodde på att han verkar inte halt, han går bara lite orent. Jag hoppades på att han kanske skulle bli bättre, han behövde kanske bara röra på sig lite. Igår när jag red var han likadan så jag visste inte hur det skulle gå på träningen med Emma idag. 
 
Men jag kan glädja både er och mig själv med att säga att det verkar inte alls vara några problem med honom. I början gick han lite hackigt men bara efter ett tag gick han precis som vanligt. Det var en stor sten som lättade för mig och jag antar, som Emma sa, att han bara behöver komma igång och verkligen ridas igenom. Det räcker inte med att han går lite halvdant motionspass där man inte har fokus utan han behöver blir riktigt riden genom hela kroppen. Så trots att jag har massor att göra kommande vecka får jag bita i det sura äpplet och ta tag i att rida honom när hans andra fodervärd inte kan. 
 
Imorgon ska vi ta en härlig uteritt tillsammans och bara släppa alla krav, men samtidigt tänka på att inte låta honom flänga iväg. Det handlar om att jag ska hitta lite energi i honom och samtidigt ska han få sträcka ut lite då han inte galopperat på länge. På söndag kommer Emma igen och då ska vi köra på igen för att nu ska vi utvecklas, C och jag :)
 
Idag kunde jag dessutom glatt testa min fulländade outfit, trots att det var kolsvart ute och ingen såg oss. Numera kan jag rida med hans svarta sadel, svarta benskydd och ett svart träns när jag ska rida dressyr eftersom de är en allroundsadel. Sen kan jag använda mig av min bruna sadel, bruna träns och bruna benskydd från BR, åå namnam på det! ;)

Planering & Schema

Kategori: Funderingar

Det känns som om mina dagar ser likadana ut vecka in och vecka ut. Först skola mellan 8-16. Efter det ska C bli ompysslad och riden, eller så fastnar jag hemma med läxorna och plugg inför alla miljoner prov. Då och då klämmer jag in något annat, kanske åker och handlar eller går på ett styrelsemöte. Men mycket mer händer inte efter det. Jag vill kunna sluta mellan 14-14.30 om dagarna så jag hinner med att göra mer saker, umgås med vännerna på vardagar och inte bara helger t.ex. 
 
När jag kommer till detta kan jag erkänna att jag är en person som måste ha allt planerat dagar innan saker ska hända. Om jag inte har ordning, planerat och allt förberett får jag riktigt mycket ångest och känner mig dålig inombords för att jag inte har planerat mina dagar i tid. Jag vet att det låter riktigt konstigt vid första tanken men, sån är jag. Idag satt jag och planerade lördag och söndag. Jag skrev upp i punkter exakt vad jag ska göra i kronologisk ordning såklart. Därefter satte jag ut en cirka tid på alla saker som jag ska göra. Det kan t.ex. se ut såhär: 
  • Utsläpp 08.00
  • Åka till Eslöv för att handla hästsaker 9.15/9.30 - 11.00
  • Rida C + fixa allt i stallet 11.45 - 14.45
  • Städa till kaninen, mitt rum + vardagsrummet 15.00 - 16.00
  • Plugga till två prov + glosor 16.00 - 18.00
  • Göra kvällsmat och ta det lugnt resten av kvällen.
Ibland funderar jag om detta verkligen kan vara nyttigt för mig. Att jag jämt planerar mina dagar leder till att jag ofta inte gör så mycket spontat och det börjar bli mer som ett behov att ha kontroll över mitt egna liv. Varför kan jag inte bara låta allt falla in på plats och ta det i den ordningen som det kommer? Jag måste verkligen lära mig att coola ner och faktiskt tänka efter, varför stressa mig genom detta för att hinna med mina tidsramer. Det är inte meningen att jag ska låsa in mig själv på helgerna och vägra att bryta av i mitt schema. Nej usch, jag planerar alldeles för mycket och jag måste lära mig att slappna av och inte stressa eftersom det ändå bara slutar med att jag får migrän anfall en lördag kväll. 
 
Denna helgen får jag faktiskt följa min planering eftersom jag gjort upp allt nu innan. Men till nästa helg ska jag verkligen undivka detta, att sitta med ett schema framför mig. Det är helg Emelie, helg.

Dag 23 - Något jag aldrig skulle få för mig att göra...

Kategori: Allmänt

... är att välja mellan kompisar, hästen eller pojkvännen. Inte under några omständigheter skulle jag välja endast en av dessa tre under. Att bara välja hästen skulle såklart göra mig lycklig på den fronten men jag skulle totalt dö bort i längtan efter mina vänner och killen. Detsamma gäller om jag endast väljer en av de andra. Bara killen - inga kompisar och hästar. Nej, jag behöver verkligen umgänget från alla tre delarna och det skulle inte funka att helt välja bort något av det. Det bästa som finns är självklart om man kan få allting, på en och samma gång. Som i våras när jag var i stallet med Joakim och mina kompisar - bättre kan det inte bli ;)

Ännu en tur i mörkret

Kategori: Max Timotej

Idag när jag kom till stallet var det redan mörkt och det fick bli ännu en tur i mörkret. Däremot red jag vid den upplysta fotbollsplanen så lite ljus fick jag iaf. Max känns helt omotiverad att rida. Han är jätte stark i handen vilket han aldrig brukar vara (det har hänt en gång innan när vi testade ett nytt bett). Därför blev det ett pass där fokusen låg på det vanliga, att få honom mjuk, följsam, sammarbetsvillig och bärig. Efter 40 minuter skakade mina händer av trötthet så det var ganska svårt att fortsätta. Efter detta ridpasset tror jag verkligen att jag behöver Emmas hjälp, tur att hon kommer redan imorgon ;) 

Dag 22 - Smink jag använder

Kategori: Allmänt

Jag är inte en sån person som köper det dyraste jag kan komma över. För det mesta brukar jag testa nya produkter varje gång en annan tar slut. Dock har jag använt samma mascara nu ett tag och ska köpa en samma foundation för dem är riktigt bra + jag köper dem från Joakims företag (http://www.zipnet.se/). 
Annars använder jag : Foundation, puder, ögonfransböjare, mascara och ibland eyeliner eller torr ögonpenna. 

Onsdag

Kategori: Min vardag

Lååång dag idag (08.10 - 16.25) och nu när jag kom hem är jag helt slutkörd och har dundrande huvudvärk (precis som i måndags). Vädret är tråkigt och det börjar bli riktigt kallt + ruggigt ute så man vill egentligen bara sitta inne med tända ljus. 
 
Hur som, med två sjukskrivna mentorer börjar jag 13.30 imorgon och går endast till 15.30. Det innebär mega sovmorgon (eller inte eftersom jag inte kan sova längre än till 8). Med denna enorma sovmorgon, förrådet med hästsaker påfyllt, kortare dag på fredag, träning, och "nästan" helg kan jag nog bli på lite bättre humör. Sen till helgen händer massor med saker och jag längtar redan till helgen efter denna helgen ;)

Häst är bäst!

Kategori: Max Timotej

Idag satt jag upp på C igen efter lite mer än en veckas uppehåll. Det var såklart bäckmörkt när jag skulle rida så hade utrustat oss med reflexer :) Red runt alfalaval och sen en kort stud bredvid fotbollsplanen men regnet och blåsten gjorde att C var på dåligt humör. Därför blev det inte ett särskilt långt pass ;)
Sur häst... 
Glad häst :)

Onyttigheter

Kategori: Min vardag

Jag är redan trött på skolan trots en veckas lov. Börjar därför med lite onyttigheter (energidrickan) innan jag ska plugga järnet inför psykologiprovet som är på torsdag. Senare bär det av till stallet för att ha möte i några timmar om massa saker. Nu vid hösttiden är det även så lätt att allt förväras, men det är bara att bita ihop och köra över alla jobbiga saker. 
 

Hemma och slut på lovet

Kategori: Min vardag

Efter ett kort men underbart lov landade jag hemma runt tre-tiden och efter det försvann jag nästan direkt till stallet, vart annars liksom? Där gosade jag med min pålle, som redan var motionerad, och pysslade lite i stallet. Annars har jag bara plockat upp min packning och fixat i mitt rum. Nu - spendera resten av kvällen framför tv:n ;)
 

Dag 21 - Någonting som jag vill ha mer än nåt annat just nu

Kategori: Min vardag

Just nu vill jag ha en riktigt trevlig tjejkväll med mina favoriter för att snacka om allt och inget, punkt. 

Dag 20 - Fem punkter som ni inte visste om mig

Kategori: Min vardag

  • Jag har inte varit "hästlös" sedan jag började med intresset. Alltså, jag har ridit regelbundet i 11 år. 
  • Jag gillar när det är städat runt omkring mig. Om mitt rum är stökigt kan jag inte börja plugga förrän jag har städat undan allt och det ser snyggt ut. 
  • Jag spendera för mycket pengar på "inget" alltså, mat eller godis som äts upp eller andra småsaker som jag egentligen inte behöver. 
  • Jag kan inte gå in i en hästaffär utan att köpa något, det går helt enkelt inte. 
  • Ända sen Heidi och jag skiljdes åt har jag alltid önskat att få äga en "ny" Border Collie.
 

Hundvakt

Kategori: Min vardag

Rumpvärmare

Kategori: Häst

Idag sprang jag in på Hööks och köpte en rumpvärmare nu inför vintern. Varför har jag inte köpt en sån tidigare? Jag ser redan fram emot att få prova den, kanske redan på söndag och sen ska jag inte klaga på kyla resten av året iaf :)

Dag 19 - Bild på en tid jag saknar

Kategori: Min vardag

Den tiden som jag verkligen saknar är ponnytiden. Det var helt underbart att ha en egen liten pony som var gudasnäll i alla lägen. Tänk så mycket jag lärde mig under denna tiden samtidigt som det var roligt. Det jag verkligen saknar var när jag red kadril på Smurfan (hon på bilden), tillsammans med min syster som red på sina vita b-ponny och min dåvarande bästa kompis som red på sin vita d-ponny. Jag saknar alla de stunder på sommaren då vi red ut, men även när vi hade gymkana och "tävlade" mot varandra. Trots att jag egentligen kan uppleva liknande igen så är det inte riktigt samma sak. Jag är inte så liten längre, jag har inte kvar ponnyn och ja. Men tiden saknar jag verkligen och det är synd att jag växte ifrån min c-ponny.

Precis

Kategori: Allmänt

Dag 18 - Parfymen jag använder

Kategori: Min vardag

Jag brukar använda mig av två olika parfymer. En lite finare som jag använder ibland, och en lite billigare som jag använder varje dag och oftast lite väl mycket av ^^ 
Den billiga parfymen som jag har är en vanlig vaniljparfym som jag inte vet märket på. Den andra parfymen är en Bruno Banani