emelievidberg

Beautiful

Kategori: Funderingar

Hm, kanske därför jag valde Joakim som har mega fina ögon :)

En uteritt

Kategori: Max Timotej

Idag red jag ut på C för att han ska vara lite mer taggad inför dressyrträningen som väntas imorgon bitti. Tänkte dessutom kolla igen hans framben för tyckte att det var något med dem igår. Som tur var hade jag fel för han gick precis som vanligt och var helt ren. Jag borde nog sluta oroa mig för allt hela tiden ^^  Erica fick även rida lite eftesom inte Lukas är kvar. 




Ibland kan jag vara kocken!

Kategori: Min vardag

Ibland händer det att föräldrarna får för sig att dra till Öland över en helg. Det är då, när jag är ensam hemma, som jag tar fram mina dålda talanger. Ikväll lagade jag fläskfilé med ris, maché sallad och jordnötsås ;)

Planer för helgen

Kategori: Min vardag

Idag är det äntligen fredag vilket innbär att jag har en helg framför mig att planera. Idag ska jag till stallet för att rida C och sen ska jag bara gotta mig i soffan resten av kvällen. På lördag ska jag träna för Emma innan det är områdets dag i 4 timmar. Kvällen spenderas antagligen med Emma sen. På söndag vet jag inte riktigt vad som händer förutom C men det återstår att se. Men innan jag kan påbörja min helg ska jag ha en samhälls lektion och psykologi :)

Skrivande

Kategori: Skola

Ikväll har jag skrivit på sociologi läxan som handlar om att berätta om sig själv och varför man är den man är idag. Till en början med trodde jag att texten skulle bli väldigt kort och enkel, men nu, en timme senare märker jag att jag har påbörjat den fjärde sidan och är fortfarande inte klar. Är det nu jag ska kalla mig själv egoistisk? ;)

Nej tack!

Kategori: Max Timotej

Jag säger nej tack till åska och ösregn av två anledningar. 1) Jag måste cykla till skolan i detta väder (i 15 min). 2) Min pålle står fortfarande ute på nätterna och befinner sig i åskoväder och regn. Det jobbiga är att hans box inte är klar för inflyttning än vilket resulterar till att jag inte kan springa till stallet och ta in honom :(

På fyran ben

Kategori: Max Timotej

Idag blev det ett kortare dressyrpass i paddocken för att vi skulle träna på lite vardagliga saker som halter och galoppfattningar. Han har nämligen blivit sämre med det. När man ska göra halt med honom tar det först en evighet, dessutom så bara drar han med huvudet och sträcker på sig, alltså drar han tyglarna ur händerna på mig. Detta vet jag inte riktigt hur jag ska lösa, någon som har tips? :) 
Sen är han väldigt seg i galoppfattningarna, han fjant-travar gärna lite, slänger upp huvudet och fattar sen galopp, detta behöver verkligen tränas på! Annars var han helt som vanligt, och betydligt piggare idag än de andra dagarna. Och ursäkta för dålig kvalité på bilden men jag började inte rida förrän efter kl åtta idag. 

J

Kategori: Joakim

Jag saknar dig så..

28/8

Kategori: Allmänt

Min dag har sett ut såhär
Sen var vi såklart tvungna att ta en liknande bild som förra terminen:
Idag

Förra terminen

C idag

Kategori: Max Timotej

C ser inte speciellt glad ut på bilderna ^^
Både jag och C hade träningsverk efter träningen igår och därför valde jag att longera honom lite. Använde mig av inspänningstyglar för att han inte skulle få slappa helt. Har bara en sak att säga som beskriver honom idag och det är att han var riktigt lat. Imorgon ska han bara skrittas lite lätt så på onsdag borde han vara piggare igen :)

Ridpasset idag 26/8

Kategori: Max Timotej

Idag försökte jag rida igenom Max lite bättre för att kolla hur läget var med honom. I början (under uppvärmningen) var han väldigt slö och häning i bettet. Det kändes nästan som han hade vilat hela sommaren vilket han inte har. Det gick däremot bättre sen efter cirka tjugo minuter då han blev mer bärande och kunde gå framåt själv utan att jag behövde påminna honom om det ;) Vi tränade på halter och ingångsättningar, halt - trav, trav - halt osv. Sedan testade jag även hur han var i övergången mellan galopp och trav, och på den biten har han blivit lite bättre! :)
 
Egentligen vågar jag knappt visa några bilder. Allt kändes så bra när jag red men bilderna, nej usch, min hållning och sits är jätte dålig efter ett långt uppehåll.

Promenad

Kategori: Max Timotej

Igår tog jag en promenad på 45 minuter med C. Han var riktigt pigg men var för det mesta lugn. Däremot höll han på att slita sig ifrån mig när kossorna kom galopperande mot oss. Det tog ungefär 20 minuter innan vi hade kommit förbi kohagen och  kunde fortsätta som vanligt, precis som att inget hade hänt haha! :) 

25 Augusti

Kategori: Min vardag

Godmorgon!
Idag hade jag turen att kunna ta lite sovmorgon eftersom jag var uppe ganska sent igårkväll. Dagen idag bjuder på något roligt iaf eftersom Joakim ska åka hem imorgon. När han gjort det ska jag ta en lång skritt tur på C, trots att det spöregnar, för att rensa tankar och bli mig själv igen. 
Hur som helst tänkte jag även länka till en av mina kompisar som precis har börjat blogga http://lunderquiiist.blogg.se/ :)
 
Hoppas att er helg blir lika bra som min, trots lite mindre roliga saker. Vi hörs! 

Föregående dagar

Kategori: Min vardag

Den senaste veckan har lite saker hänt. I söndags begav jag mig till stranden med Joakim, Malin och Julia. Vi spenderade några timmar där med att grilla och äta kladdkaka + godis.
Igår var jag och besökte Malmöfestivalen! :)
Och sen har jag avklarat två skoldagar och ändå kändes det som en envighet tills det skulle bli fredag. Däremot ser jag fram emot några nya kurser som sociologi, psykologi, kommunikation och Danska. Det som jag inte ser fram emot är mitt schema, de flesta dagar består av lektioner från 08.00 - 16.00. 
 

Då var det dags igen

Kategori: Skola

Nu är det min tur att börja skolan efter ett långt sommarlov. Dock är jag inte nervös nu som jag var för ett år sedan. Istället är det nu min tur att gå dit, veta exakt vart jag ska och vara helt säker på omgivningen. Dessutom ska det bli awesome att få träffa alla klasskompisar igen. Känns faktiskt riktigt bra och mitt andra år på polhemskolan tänker jag göra bättre än det första! :)
Ska fixa mig nu innan det är dags att cykla till skolan, vi hörs! :)

Thule

Kategori: Häst

Idag var jag ner till stallet för att träffa Thule som kom sent igår kväll. Jag blev ganska överraskad när jag fick se hur stor han är, han är inte så värst mycket mindre än C ;) 
 
Dock varade glädjen inte så länge då både C och Thule började bråka vilket resulterade i en lite skadad C, och en mer skadad Thule. Varför ska det alltid bli en massa problem med C nu när han äntligen har fått nya skor och jag är hemma från ledigheten?

Någon som inte märkt

Kategori: Max Timotej

Att det är fruktansvärt varmt ute? Jag har svårt för värme ibland för jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen ^^
 
Idag har hovslagaren kommit till Max och eftersom det är en ny hoppas jag att vi aldrig mer behöver ha problem med hans hovar osv. Dessutom kommer Thule ikväll (hans transport hit blev framflyttad) så jag ska snart lägga upp bilder på den nya ponnyn :) 
Och ursäkta att det är lite tomt här men bloggen kommer antagligen igång när skolan och vardagen börjar. Ha det bra så länge! :)

Som jag har längtat!

Kategori: Max Timotej

Efter 6 veckors uppehåll kunde jag äntligen sitta upp på C i förmiddags. Det var otroligt härligt och det sprang små nissar i min mage som gjorde mig på strålande humör. Det märks att vi båda är väldigt ringrostiga. Därför är det bara att sätta igång med träningen så fort som C har lite bättre kondition. Tänkte skritta igenom honom ett eller två pass för att sen börja min träning för Jessica och Emma! :) 
 
För övrigt så tycker jag nog inte att brun är någon bra färg på honom, men det får väl duga nu när jag faktiskt har betalat för schabraket :)

Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Kategori: Häst

Det måste faktiskt ha varit våran första pay and ride i maj. Det var kanske inte något jätte stort men jag är ändå stolt eftersom det var hans första gång. Dessutom är jag inte alls van vid att komma ut på andra platser. Just nu har jag planerat in en klubbtävling den 20 och 21 oktober. Så när jag kommer hem är det bara att börja träna igen :)

Fredag 17 augusti

Kategori: Min vardag

Efter 6 helva veckor hemma hos Joakim har jag äntligen landat i kära Lund igen. Med alla stopp på vägen och omvägar osv kom jag hem vid 22.00 (det tog oss alltså 10 timmar). 
 
Idag har jag spederat dagen med att ta sovmorgon, packat upp, hämtat ut ett paket och såklart pussat på C. Han fick dessutom två mumsiga äpplen. Dock så var det bara jag som saknat honom och inte tvärtom eftersom han fortsatte att mumsa på det lilla gräs som fanns kvar i hagen. Tänkte däremot vänta med att rida tills imorgon eftersom mina muskler är lite omtumlade sen igår ^^
 
Men idag är det fredag vilket innebär att jag bara ska ta det lugnt, äta pizza och lata mig :p
Vi hörs!

Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra?

Kategori: Häst

Ridning, ridning, ridning. Ridning är något som alltid har varit min grej. Jag har alltid klassats som den ridtjejen ända sedan förskolan då jag fick min första ponny. Hästarna tog mig med storm direkt och jag var totalt fast i dem fyrbenta djuren med man och svans.
 
 
Ridningen för mig från början var en hobby, det var roligt, lärorikt och bara känslan av att kunna styra hästen över stockar i skogen gjorde mig överlycklig. Hästarna fick mig att må bra, alltid och det värsta som fanns då var väl att ponnyn eller hästen inte ville fatta galopp osv. 
 
Idag betyder hästarna lika mycket för mig, och tusen gånger till. För jag har med de senare åren insett att ridning är mitt liv. Hästarna är dem som alltid finns där, tröstar en och hjälper en att komma på fötter igen. Ridningen för mig idag handlar om att jag vill utvecklas, lära mig samtidigt som jag har roligt med min häst, tillsammans med den. 
 
Att kunna gå till stallet efter en tuff dag i skolan är något som verkligen tänder livsglädjen igen. Det får mig att sudda bort problemen som finns utanför stallet och koncentrera mig helt på hästen. Livsglädjen höjs även när jag känner att hästen och jag är i harmoni. Och ja, jag uttrycker mig så för jag menar på att det inte endast är de högt tävlande ekipagen som kan känna harmoni. Jag och Max gör det, och den lyckan och leendet kan jag sedan leva på i flera månader. Därför får ridning mig att må bra. En häst har helt enkelt allt som jag behöver. 

Dag 13 - En nytagen bild och fem punkter som beskriver min häst

Kategori: Häst

  • Max är lätt att hanterna både från marken och när man sitter på. Det märks eftersom många, i stort sett alla kan hantera honom om de har längden inne. Dock är han lite knepig när man longerar honom och vill gärna lätta i bakbenen. Därför ska jag under hösten satsa mycket på markarbete. 
  • C är inte utbildad som jag nämnde tidigare och det gör honom väldigt lik en unghäst. Jag menar inte att han är ny på allt men det är lite som när jag ridit till yngre hästar. Man jobbar honom på samma sätt, enligt mig och det är roligt och ger mig möjligheten att utveckla och forma honom till den häst som jag tänker mig. 
  • Något som är bra med C är att han väldigt sällan har dåliga dagar. Jag har kännt att vi ridit riktigt dåligt under tre pass sen jag fick honom. De tre passen har varit dålig för att våran kommunikation inte fungerat alls. Såklart har de tre passen bara gjort mig mer medveten om honom vilket är bra.  
  • När jag är i stallet tidiga morgon eller sena kvällar är det oftast C som är tröttast. Han halvsover när han blir borstad och när man ska tränsa vill han hellre bara bli klappad i pannan eller runt om öronen. Alltså har jag en tröttishäst, men vilken häst är inte det? ;)
  • En sak som är bra med Max är att han och jag lär oss tillsammans. Det var svårt för mig att lära mig nya saker på Lukas men sen jag fick Max känns det som att jag har utvecklats enormt. 

Personligt - orolig och magont

Kategori: Funderingar

Av någon anledning har jag börjat sova dåligt om nätterna. Idag vaknade jag runt halv åtta och hade rysligt ont i magen. Efter ett tag kom jag på att det berodde på en dröm jag haft inatt. Jag har drömt några gånger att jag åker iväg på tävling med Max. Därefter händer det konstiga saker som att transporten välter, jag glömmer mina vita ridbyxor osv. Det låter inte så allvarligt just nu i stunden men imorse vred jag mig av orolighet och kunde verkligen inte somna om. Det konstiga är att när jag sist var iväg med Max ( i maj) så var jag inte ett dugg nervös och hade inga otäcka drömmar. Jag gillar ju att åka iväg, de få gånger som jag gjort det, så varför är det ett problem nu? Vad är jag egentligen så nervös och rädd för?

Tisdag den 14 augusti

Kategori: Min vardag

Hej! Tänkte att jag kanske borde uppdatera lite om hur läget är för min del osv. Idag åkte jag och Joakim till Västerås för att handla saker till hans rum och lämna in en dator på lagning. Från Ikea fick vi med oss en ny kontorsstol, papperskorg, hyllor och annat smått och gott (kan berätta att Joakim har fullt upp med att fixa med de nya sakerna). Jag själv sprang bara runt och talade om vad han skulle köpa och fick inget alls med mig hem ;)
 
Imorgon planerar jag att fixa iordning med mina saker, för på torsdag åker jag hem till kära Lund! Dessutom drar jag med mig Joakim hem för att kunna tortera honom ett tag till! :)

Dag 12 - Det här saknar jag

Kategori: Häst

Jag saknar faktiskt att ha min häst i ett större stall där jag har mer möjlighet att umgås med andra. Det är väldigt svårt just nu eftersom det bara är Max och Lukas som är ridbara. Det innebär att jag väldigt sällan rider med någon annan och oftast är i stallet själv. Ibland kan det såklart vara skönt att vara i stallet själv men jag saknar ändå känslan av att ha andra hästintresserade nära mig. 

Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen

Kategori: Häst

Jag har Max uppstallad på Gunnesbo 4h gård. Det finns en paddock och två olika stall, dock är det ena ett kaninstall ;) Runt om paddocken finns det en liten grus-stig som man kan skritta runt om. En liten bit från stallet finns det en fotbollsplan och bakom den finns ett stort öppet gräsfält som inte används till något. Utanför stallet går även en grusväg som leder till några bra andra vägar som är bra till uteritter, det finns dock ingen skog i närheten. Till sommaren finns det två bra sommarhagar men även tre mindre så att hästarna ändå kan byta hage regelbundet. Det finns ytterliggare en hage som används till vintern. 
 

Dag 10 - Mina drömmar

Kategori: Häst

 
Jag antar att det handlar om mina drömmar som har med hästar att göra så det utgår jag ifrån. 
Till en början med så vill jag såklart utvecklas så mycket som möjligt inom ridsporten, framförallt i hoppningen och dressyren. Något som jag senare drömmer om är att jag köper mig den drömhästen som jag ofta målar upp framför mig. Mina tankar med den hästen är inte att nå jätte höga klasser, däremot vill jag bara förtsätta att utbilda mig tillsammans med en härlig häst och tävla i den mån jag känner för. 

Dag 9 - Mitt bästa hästminne

Kategori: Häst

Jag har riktigt många bra hästminnen och jag skulle gärna vilja berätta om dem alla. Men om jag ska välja ett hästminne var det nog när jag fick ta över min första häst, Rambo. Jag hade tidigare hade två ponnysar men eftersom jag hade fastnat i min utveckling fick jag ta över Rambo som då bara 2 år gamal. Jag fick sen rida in honom själv med hjälp av instruktörer från marken. Trots att han var stissig att rida var han en underbar vän och jag tror faktiskt att han är mitt bästa hästminne - tiden med honom. 
Tyvärr har jag inga bättre bilder eftersom han såldes 2008 och vid den tiden fotograferade jag inte så värst mycket.

Älskar dig Emelie...

Kategori: Allmänt

 
Du är det finaste som finns <3
 
// Joakim

Lördag vecka 32

Kategori: Min vardag

Lördag den 11 och snart drar skolan igång igen. På något sätt känns det ändå bra eftersom jag redan har några roliga saker inplanerade och faktiskt två tävlingar också. Det känns roligt att redan nu planera min träning med Max. Däremot ska jag lata mig i en och en halv vecka till innan skolan börjar.
 
Har nu plockat ner kaninburen då jag bestämde mig för att Shadow skulle åka hem med resten av familjen idag. Har även kollat klart på Küren som jag spelat in sen i torsdags och till min besvikelse fanns slutet inte med = jag fick inte reda på vem som vann :(
 
Något som jag ser fram emot när jag kommer hem är att få träffa Thule som komemer nästa vecka. Han är en fjordning som ska stå i stallet istället Lukas som åker nästa lördag. Ska bli intressant att se hur Max kommer överens med Thule eftersom Lukas och Max inte var några riktiga polare.
Hoppas att ni har en bra sommar iaf, vi hörs senare! :)

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

Kategori: Häst

Max vardagsoutfit under vintertid i hagen brukar vara ett rutigt innertäcke och hans militärregntäcke eftersom han sliti sönder sitt enda vintertäcke. 
Han utrustning när vi rider brukar vara densamma. Vid hoppning den bruna sadeln och hans vanliga träns med benskydd och boots. Såhär kan det se ut:
Vid dressyrträning brukar det bli den svarta sadeln och hans andra träns. Till det matchande benlindor och schabrak, t.ex. såhär:

Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klara mig utan

Kategori: Häst

En sak som jag inte klarar mig utan, eller som min häst inte klarar sig utan är benskydd och boots. Han är otroligt klumpig och därför ser jag till att alltid ha det på honom, vad vi än gör. Något annat som jag inte hade klarat mig utan är martingalet som flitigt används vid hoppning och uteritter. 
 
 

Dag 6 - Något annorlunda med min häst

Kategori: Häst

Något annorlunda med C är att han alltid andas in på ett konstigt sätt som får honom att låta som en gris. Det låter så roligt eftersom han alltid gör så :)

Underbart

Kategori: Kompisar

Vi har hunnit med mycket nu under några dagar, badat, haft piknick, varit i Västerås och spenderat pengar och nu ska vi börja göra tacos! :)

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Kategori: Häst

Eftersom jag inte är hemma har jag ingen möjlighet att fota min ryktlåda så här är en bild på annat :)
I min ryktlåda har jag alltid hovkrats, piggborste, rotviska, en borste som liknar en hårborste, en svamp, helosan och andra borstar som jag inte kommer på just nu ;)

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Kategori: Häst

0000

Kommer hämnd?

Kategori: Kompisar

Idag är det söndag vilket innebär att det är måndag imorgon. Imorgon anländer mina fina ungar i Eskilstuna runt 10 och då ska jag bomba dem med kramar, det var ju en månad sen sist ;) Därefter väntar tre dagar med massor av äventyr och utflykter och allt kommer att vara så perfekt. Ibland är det för underbart att ha så fina vänner! :) 
 
För tillfället knarkar jag spotify eftersom premuimet går ut imorgon, samtidigt tänker jag ut vad vi ska äta till kvällsmat ;) Samtidigt undrar jag om tjejerna kommer förlåta mig för dessa bilder som jag hittade på min dator? :D

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Kategori: Häst

Hm, om jag ska vara ärlig har jag egentligen ingen specefik rädsla inom hästsporetn förutom en sak. Jag tänker mig ofta in i en situation där jag går omkull med en häst och hästen skadas ordentligt. Dessa tankar dyker upp några fåtal gånger när jag ska hoppa men annars framförallt när jag kollar på terrängridning. Jag hoppas iaf att jag aldrig kommer behöva uppleva något så hemskt som att gå omkull med hästen.

Lördag

Kategori: Min vardag

Jag tror nog att jag snart ska ta killen min och hans systerdotter i händerna för att sedan sova för natten :)

Dag 2 - Det bästa/sämsta med min häst

Kategori: Allmänt

Egentligen finns det inget dåligt med C, alla hästar har ju trots allt sina brister. Det som kan vara lite jobbigt med honom är att han nästan alltid har öronen bakåt. För mig som är van gör det inget eftersom jag vet att han inte menar något elakt. Men för många andra är det jobbigt, särskilt de som är ovana vid hästar och vill hälsa på honom. Det jag menar är att han inte menar något illa om han kommer fram till en med bakåtstrukna öron, han är bara så. Däremot kan det istället vara svårt för mig att avgöra när han verkligen är sur eller liknande. 
 
Det bästa med C är att han är så himla personlig. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men han beter sig olika beroende på vem det är som håller på med honom. När jag hanterar honom utsrålar han en sån positiv känsla och jag tycker bara mer om honom för varje dag som går. 

Som det kan gå

Kategori: Max Timotej

C:s andra fodervärd befinner sig just nu på Ullared för att fylla ut våra garderober med hästsaker. Än så länge har två schabrak, tre täcken, två grimmor + grimmskaft, boots och reflexländtäcke fått följa med henne hem. Jag undrar hur detta kommer klä C. Dessutom ska även det bruna nya schabraket invigas. Undra varför det helt plötsligt blev väldigt intressant att komma hem? ;)

Min häst är bäst!

Kategori: Max Timotej

Det glädjer mig att få se bilder på min pålle! Idag var min kompis Julia hos Max och tog en promenad med honom, såklart skickade hon några bilder och glädjen bara rusar genom hela kroppen när jag får se min prins! :)
 
 

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Kategori: Häst

Jag har aldrig varit bra på att presentera mig själv och dessutom så vet alla läsare vem jag är, men jag gör det för sakens skull. 
Jag är 17 år och bor i Lund. Till hösten ska jag börja andra året på Polhemskolan där jag läser samhällskunskap med inriktning på betéendevetenskap. Mitt stora intresse är självklart hästar men även foto och att umgås med kompisarna finns med i min vardag. Jag är tillsammans med Joakim, och har snart varit det i 4 år. Om jag ska besrkiva mig med några ord brukar jag säga att jag är energirik, positiv, omtänksam och målinriktad. Det jag siktar på efter gymnasiet är att på något sätt ta mig in på polishögskolan! ;)
 
Och så vidare mot min Pålle. Jag har en foderhäst tillsammans med en kompis till mig som vi hämtade till 4h i december 2011. Han heter Max Timotej men kallas för C eftersom han har ett vitt c i pannan ;) Född 2000, och fyllde därför 12 år den 16 juli :) C är en travare som inte är utbildad inom något förutom körning. Eftersom jag inte är intresserad av att köra honom lägger vi istället tid på att utvecklas i hoppning och dressyr. Dock är han inte riktigt ren i galoppen eftersom han är travare men det jobbar vi på. Annars är han en riktigt trevligt som häst och alltid cool lugn förutom vid tävlingar. Envis kan han såklart vara på sitt sätt men oftast försöker han att sammarbeta då han älskar att träna. Trots att han är hingst märks det inget på honom då han är lugn vid all hantering och att mysa i stallet är något som han inte säger nej till :)

Vänner och familj som kan

Kategori: Kompisar

Något som jag är väldigt glad över är att jag har både vänner och familj som är duktiga med hästar och kan hantera dem. Min lillasyster har ridit lika länge som jag har, dock är hon inte lika engagerad utan hobbyrider mest. Min mamma har ridit som liten och det märks att hennes vana sitter kvar än. När jag reser bort till Joakim under ett kortare lov ser min mamma och Erica till att motioner Max åt mig vilket gör mig väldigt glad och lättad. Jag vet att han får röra på sig och bli ompysslad och är dessutom i bra händer.
När Joakim är hos mig försöker han att följa med till stallet så mycket han orkar eftersom han inte har världens jätte intresse för hästar.Däremot fotograferar han mer än gärna och skrittar av Max åt mig :)
Sen har jag såklart mina två jätte snälla vänner som alltid ställer upp för mig, även när det handlar om min häst. Båda två har hästvana och kommer bra överrens med C. Underbara som dem är tar dem t.ex. hand om Max nu i helgen när jag inte är hemma och hans andra fodervärd är bortrest. Sådana vänner gör mig riktigt glad! :)
 

Glor OS

Kategori: Häst

Ovisade bilder från den 28 juni

Kategori: Max Timotej

Vad sägs?

Kategori: Häst

Skulle en dag för dag lista vara intresserad att läsa? Jag hade en sådan lista i slutet av november för två år sen men då handlade den om allt möjligt. Denna gången tänkte jag att det blir en hästlista istället, det är kanske av mer intresse ;) Tänkte isåfall börja på listan imorgon. 
 
Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst 
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över
 

Grillade till kvällsmat

Kategori: Min vardag

Idag blev det grillade hamburgare till kvällsmat för våran del. Mumsigt var det och jag tror att Joakim vann över mig när det gällde att bygga en så hög hamburgare som möjligt haha! :)

Utomhus i det friska

Kategori: Shopping

Från 30 juni

Kategori: Häst

 

Mindre glad

Kategori: Max Timotej

Eftersom Max inte är min häst betyder det att jag bara lånar all utrustning till honom förutom det jag köpt själv. När Max kom hade hans sadel gått lite sönder och med tiden har jag försökt att spara på den för att det inte skulle bli värre. Dock har den använts väldigt flitigt de senaste fem - sex veckorna när jag varit borta och nu måste den lämnas in på lagning. Det tråkiga är att det såklart är jag som kommer att få betala även om jag inte använt den på väldigt länge.
 
När sånt här dyker upp vill jag bara rusa hem för att ställa allt till rätta och kräva pengar av de personer som haft sönder sadeln mer. Hur som helst ska jag lämna in den när jag kommer hem och tills dess blir det barbacka för hela slanten som rider honom (förutom er Malin och Julia som gärna får låna min bruna sadel). 

andra augusti tvåtusentolv

Kategori: Min vardag

Min frukost imorse :)
 
Dagen idag bjuder på solsken med datorn och körteoriboken utomhus i några timmar. Ska försöka komma någonstants med teorin nu när jag inte kör något med mamma så nu sjunker jag in i vägskyltar och annat skrafs ;)

Varför?

Kategori: Min vardag

Hejsan! :)
Hur kommer det sig att jag även idag nästan suttit inne hela dagen och i stort sett inte gjort något alls? Det lilla jag har fått gjort idag var när jag och Joakim åkte och tankade bilen och sen handlade eftersom vi blir ensama några dagar och vill ha godsaker hemma ;) Om en stund ska jag och min kille göra kvällsmat tillsammans och glo på en bra film.
 
Från och med imorgon måste jag bli bättre på att göra saker, till en början med ska jag börja träna igen (framförallt springa och powerwalka). Dessutom måste jag bli bättre på att gosa med min kanin. Jag har fått en dum idé om att han inte behöver mig bara för att han sitter i en stor bur men så är inte fallet.
Nu ska jag kila iväg till köket för att göra tacos, hörs! :)

Brudparet

Kategori: Foto

Här är några bilder från fotograferingen innan själva bröllopet. Vet inte riktigt hur jag ska bedöma mig själv men bilderna duger väl ;) 

Bilder från i början av juli

Kategori: Max Timotej