emelievidberg

Fullt upp

Kategori: Min vardag

Äntligen lite helg! Det har varit en intensiv vecka med mycket jobb även efter arbetstid. Efter att jag har slutat har vi rensat ogräs, hämtat hö till kaninerna, ridit, hållt lektion osv. så jag får inte mycket fritid. Joakim och min bror har fixat flaggstången och även ankdammen så nu blir det lätt som en plätt att hålla rent där. Dessutom har vi även fått staketet levererat till oss så nu är det bara till att bygga den nya hagen :D 
Snart ska jag bege mig in till stan för att möta upp Julia. Vi ska köpa presenter till Malin och sen ska jag kila hem för att umgås med Joakim igen. Om vädret blir bättre tar vi nog en tur på hästarna också :) 
 
 

13 grader

Kategori: Min vardag

Dagarna bara flyger iväg och det känns som att jag vill göra massor men att tiden inte räcker till och jag har inte orken till det (fysiskt). Hur som helst så är det jobb om dagarna och efteråt rider jag Max om han inte har ridits under dagen. Efter ridningen finns det inte så mycket kvar av dagen så jag hinner inte med så mycket mer förutom kvällsmat och såklart lite kvällsfika med te om nätterna. Men igår hann jag med en shoppingrunda så när det blir fint väder ska jag gotta mig i det nya :) 
 
Idag ska jag se om jag och Julia ska iväg för att handla lite presenter till Malin som fyller år idag - men är i Grekland så vi får inte träffa henne riktigt än. 
 
Morgoninlägg brukar inte vara så sammanhängande, speciellt inte när det är sommarlov - men nu ska jag bege mig till jobbet och ta hand om lite kollobarn som ska ha rykt-tävling och lite annat. Dessutom ska jag prata med undulaten som är väldigt pratglad när dyker upp på morgonen. 
 

Kiviks Ishästar

Kategori: Min vardag

I söndags åkte jag med nästan hela familjen till Kivik för att rida islandshästar. Jag, mamma, Erica och min halvsyster skulle rida i det fina vädret. Själva gården låg väldigt långt ifrån vägar så det fanns bara härliga skogsstigar att gå på när vi skulle rida ut - härligt. 
 
Vi fick vara hästar tilldelade oss och min pålle hette Teitur, var svart och jätte gosig. Mamma som rider väldigt sällan fick den bästa nybörjarhästen och hon hängde med både i tölten och galoppen :) 
 
Turen tog två timmar och vi klättrade i backar, gick genom tät skog, över bäckar och naturen var helt underbar. Min isis var även en pigg filur som gärna ville springa snabbare än alla de andra, men samtidigt väldigt snäll. Jag förvånas fortfarande över hur snälla hästarna var, dem tog en häst i grimskaft och gick, och den andra följde bara efter även om det fanns mycket gott gräs att äta och annat kul att göra. Här hemma kan man göra så med Joker men han måste ju provsmaka på allt så han är inte riktigt så lydig ^^
Men jag är jätte nöjd med turen och lite senare kommer det upp mobilbilder :)
 

Midsommar

Kategori: Min vardag

I fredags jobbade jag mellan 9.30 - 16.30 och efter det var jag helt slut. Fixade och trixade massor och sen gick jag ponnyridning i 2 ½ timme - men pengar, det fick vi in! Det var väldigt trevligt firande i stallet och när vi plockat undan allt gick vi hem och gjorde god mat, åt jordgubbar och vispgrädde och gottade oss framför två filmer - helt perfekt. 
 

jobba

Kategori: Min vardag

Dåligt av mig att inte uppdatera er om vad som har hänt men jag har haft fullt upp. I måndags hade jag min första arbetsdag och den var väldigt stressig på alla sätt och vis. Jag började kl 9 på bostället där jag skulle hämta upp och bekanta mig med de 12 barnen som ska vara hos mig på 4H. Vi lekte lekar och sen gick vi till gården. Där visade jag dem runt och alla fick klappa kaniner, hästar, får och getter. Vid halv 12 gick jag tillbaka med dem för då var det dags för lunch. 
 
När jag kom tillbaka var det dags för mig att äta lunch och då kom det även några nya kaniner som vi ska passa under några veckors tid. Pappersarbete, mocka ut bädd osv fortsatte jag sedan med. 
 
Tisdagen såg likadan ut men då hade jag även häst & vagn på em. Dessutom hittade vi en lite undulat som satt inne i hönsburen, vi har tagit in den, hittat en bur och fått tag på fågelmat till den. Vi ringde polisen, satte upp lappar och la ut det på forum på internet men än så länge har ingen hört av sig. 
Igår runt lunch gick även Joakim ner till 4H och han hjälpte mig att göra lite pappersarbete som vi ska skriva ut och fixa med idag. Han småfixade även med lite saker, som t.ex. att smörja hänglåsen. 
Max fick faktiskt vila igår och idag ska jag nog hoppträna om vädret tillåter :) 
 
Idag onsdag, är jag ledig från kollobarnen då dem är och badar. Jag ska passa på att göra massor med saker nu när jag har hela förmiddagen ledig. Hoppas att ni andra har ett lika bra lov som mig, och de som jobbar får se fram emot sin semester ;)
 
 

Happy

Kategori: Min vardag

Igår, lördag, red jag och Joakim ut på pållarna på förmiddagen och det var precis lagom varmt, sol och lite blåst. När hästarna hade kommit ut i hagen igen cyklade vi hem för att äta lunch och byta om innan det bar av mot Jula. Vi handlade medel som ska ta bort lukten i rum osv, och det har vi nu testat i klubbrummet i stallet. 
 
När lite städning var avklarat gick hela familjen (Joakim också alltså) och rensade ogräs i paddocken + klippte gräset utanför paddocken. VI höll på i ca 2 timmar och det blev riktigt snyggt! Jag och Joakim traskade hem men de andra fortsatte i ytterligare två timmar - vilken skillnad det blev :) 
 
På kvällen blev det film-tittande samtidigt som det bjöds på tacos och godis. Vi kollade på A god day to die hard och sen en annan actionkomedi som jag glömt namnet på. En väldigt bra lördag med andra ord. 
 
Idag började jag min dag med lektion för pappan som red förra veckan. Denna gången red även hans dotter på Gunvald och dem passade bra ihop. Egentligen skulle jag även hålla i lite ponnyridning på Joker efteråt men regnet hindrade mig då alla barnfamiljer försvann när regnet kom. Så, jag gick hem i stället och kollade på film med Joakim. Övningsköra har jag också hunnit med idag och även köpt en trimmer som Joakim så snällt ska få testa imorgon :) 
 
För att fortsätta med allt det positiva så har jag lagat maten, diskat och bakat två smulpajer som vi nu ska fika på med lite te. Att ha sommarlov äger, jag har ju så mycket tid till annat nu! :) 
 
 

Finast

Kategori: Min vardag

Idag har jag testat flugtäcket på Max, och det sitter både bra och lite dåligt. Det passar i längden men är för stort under magen och i halsen trots att jag har spänt in så mycket det går. Nu återstår det bara att se hur länge täcket kommer vara helt. 
 
I övrigt så har även jag äntligen fått sommarlov! Har hunnit vara i stallet i några timmar och nu sitter jag hemma och bara njuter av jag faktiskt är ledig ett bra tag fram över. Eller nja, jag är ju inte ledig i och med att jag ska jobba i stallet i fyra veckor, men sen är det riktigt lov :) 
 

12 juni

Kategori: Max Timotej

Ibland känns det bara som att det räcker med att visa bilder istället för att beskriva själva ridpasset, och just nu känns det så. Det är sommar, värme och hästen är underbar ♥

Flugtäcke

Kategori: Max Timotej

Idag ska jag sticka iväg och handla ett flugtäcke till Max. Jag ska bara köpa ett billigt som "första täcke" och sen se om han tänker ta av sig det eller om de andra två hästarna tänker bita sönder det. Vill inte köpa ett jätte dyrt för att sen se det sönder i hagen någon dag senare. Så, jag ska åka till Biltema där dessa täcken säljs för 299 kr. Det ser lite kort ut i halsen så jag ska ta storlek 145 även om Max brukar ha 135. Visar en bild sen hur täcket ser ut på Max :)
 

Sista veckan

Kategori: Min vardag

Mitt sista sommarlov närmar sig med stormsteg, och det ska bli riktigt härligt med sommarlov som ska spenaderas på bästa sätt. 
 
Jag har varit lite seg med att uppdatera men det beror på att Joakim använder min dator hela tiden för att spela spel med min bror och då får jag mycket mindre tid till att blogga och så (så jag passar på på morgonen när han sover). 
 
Fast på ett vis är det faktiskt bra att jag inte har tillgång till min dator för då gör jag massa annat. Jag läser teoriboken och är ute och övningskör varje kväll med föräldrarna och tränar intensivt på de kommande momenten på körskolan och även de som körläraren tycker att jag måste träna på. 
 
Igår hade jag så pass mycket tid på mig så att jag hann först cykla till banken för att fixa en internetdosa så numera kan jag betala räkningar osv som en vuxen människa. Efter banken kom Emma till stallet och vi tränade - vilket gick superbra! :) Max blir bara finare och finare för varje dag som går och nu hoppas jag att vi kan fortsätta så under hela sommaren. 
 
Jag hann till och med baka scones och rabarberpaj igår utöver att jag övningskörde i nästan tre timmar, snacka om att ha många timmar på dygnet nu jämfört med en vanlig skolvecka. 
 
Idag ska jag rida Max, och från och med idag så har jag honom helt själv ett bra tag framöver eftersom min medryttare är bortrest och jobbar om dagarna. Men det kommer bli bra och igår fick hästarna äntligen komma ut på det riktiga betet - alltså gå ute dygnet runt. 
 

Underbart

Kategori: Max Timotej

Hur jag än mår, vad jag än känner, hur förbannad och arg jag än är - så fixar sig allt med ett pass på finaste Baxter ♥
 
Jag tänker tillbaka mycket, på att för ett år sen kunde jag inte samla honom i en sån här fin galopp, eller vad stabil han har blivit om man jämför med förra året. Så otroligt fin han var idag och jag blir så stolt, och nöjd med allt arbete som vi lagt ner :)
 

Det hände en hel del idag

Kategori: Häst

Igår fick Gunvald vila men jag hade en "lektion" på Max med en pappa som vill lära sig att rida. Han var väldigt harmonisk och hade lärt sig väldigt mycket av att bara titta på sin dotter som rider på ridskola. Han borstade iaf helt själv och hjälpte till med benskydd och sadel. 
 
Han skrittade i paddocken samtidigt som jag gick bredvid och vi tränade på det viktigaste - bromsen. Men även på gas och styrning och lite hur han skulle sitta osv. Han var väldigt duktig för att inte ha ridit på över 40 år och vi har bokat in ännu en träning nästa helg. 
 
Och så till idag. Både Max och Gunvald var jätte busig av någon anledning. När vi värmde upp i galopp så skulle Max bara dra ner huvudet hela tiden och börja bocka när vi hade galopperat två varv. Men jag fick pli på honom och vi började hoppa enstaka hinder i trav som uppvärmning. Och så kom vi till galoppen och jag bad Erica att ta draghjälp av mig och Max. Sagt och gjort men Gunvald hade andra planer och drog ner huvudet och började skutta runt - så Erica damp i backen. Inte bara en gång utan två... Men hon gjorde sig inte illa och jag tror att det endast beror på bushästar. Modig syster som jag har hoppade hon upp direkt utan att tveka iaf och tog två jätte fina skutt med Gunvald innan hon skrittade av. 
 
Jag fortsatte att hoppa en bana med Max och han var nästa lika busig som bara ville spring i racergalopp. Men även jag fick till det mot slutet och vi tog några jätte fina skutt innan Joakim fick skritta av honom. 

Alla dagar

Kategori: Min vardag

Hej!

Det känns som att det ekar lite tomt här så nu får jag sätta fart med att blogga och uppdatera er med allt som jag har att säga. 
 
I onsdags vid 18 hade jag och Joakim bokat bord på restaurang Tatung. Det var som vanligt jätte god mat och faktiskt ganska lugnt och lite med folk vilket var skönt. Till efterätt åt jag en god Banana Split och efter maten gick vi till stadsparken för att det var så fint väder. En härlig kväll med tid som spenderas med Joakim. 
I torsdags sen då, så skulle jag fira min födelsedag med familjen. På morgonen gick jag till stallet för att fixa lite innan jag duschade och vi åkte och handlade. Vi handlade massor med frukt - mango, kiwi, banan, vindruvor, annanas & melon för att göra ett fruktfat av det. Mormor hade gjort den goda tårtan som bara hon kan göra och ja, det blev endast en liten, liten bit över haha :)

Jag fick även lite till presenter, bland annat pengar, blommor och två badlakan varav det står "jag är en badkruka" på den ena. Jag är riktigt nöjd med firandet och när alla hade gått hem cyklade jag ner till stallet för att rida ett lugnare pass i paddocken. Efter att jag hade ridit åkte jag och Joakim till Alnarpsparken där vi fikade lite och mös- mysfaktor,
Och vad hände i fredags? Jo, jag fick reda på några betyg, eller rättare sagt 1, eftersom matteläraren inte vet vilket betyg jag ska få osv. Men denna skoldagen kändes helt onödig eftersom vi endast haft betygsnack och mest suttit. 
 
Hur som helst så väntar två dagar nu som redan är fullbokade med saker att göra. Om några minuter ska jag vara i stallet för att träffa en pappa vars barn rider och han vill också börja rida men det går inte på samma ridskolan som barnet rider på. Så vi ska prata och diskutera lite och så får vi se hur vi gör!  :)

Brown

Kategori: Max Timotej

Det var riktigt varmt idag men jag red ändå mitt i den värsta värmen. Max blev väldigt svettig endast efter framskrittningen så jag red i ca 35-40 minuter. Men Max skötte sig väldigt bra så jag är nöjd. Tränade inte på något speciellt utan jag red mest igenom honom. 

Min dag

Kategori: Min vardag

Igår efter skolan cyklade jag hem och mös med Joakim framför tv:n. Vi åt lite godsaker och efter det gick vi en runda på 3 km för att det var så fint väder. 
 
Runt halv sju kom Malin och Julia hem till mig och vi gick ner till cyklarna. Där fick jag ta på mig en ögonbindel som jag skulle ha medan Julia skjutsade mig på pakethållaren. Vi åkte lite runt om kring men i och med att jag kan nästan alla vägar innan och utan till, så förstod jag var vi var när vi stannade. Nämligen vid ravinen. Där blev jag bjuden på korv med bröd, cupkakes, cider och cola - riktigt gott!

Fick som present en väska, skal och skyddsplast till ipod, en bok som ska vara i samma stuk som Femtio Nyanser av... och jag fick även en hårsnodd som man gör en stor fin uppsättning med. 
 
Kvällen var jätte trevlig med mycket skratt. Vänner är något bland det bästa som finns, vad skulle jag ha gjort utan dem?

18 år!

Kategori: Allmänt

Idag är dagen då jag blir vuxen - en dag som jag riktigt har längtat efter!
Har redan hunnit fira lite med föräldrarna och Joakim som väckte mig tidigt och gav mig en stor grattis-puss. Det bästa är såklart att Joakim är här! :)
 
Efter skolan ska jag umgås med Joakim och jag ska göra något med Malin och Julia. Dem har hittat på någon överraskning åt mig så det ska bli spännande! ;)

Gissa

Kategori: Min vardag

Ja gissa vem som kom till mig igår kväll? Snacka om jag blev glad!

1 juni

Kategori: Min vardag

Jag har haft fullt upp hela dagen med allt möjligt. Morgonen spenderade jag på balkongen då det var fint väder och duschade och gjorde mig i ordning. Vid halv 12 körde vi till Furulund och åt lunch där, pastasallad med skinka, gott. Vi kollade på lite bilar innan vi gick ner till ett garage där alla bilar skulle samlas. Det är kanske inte direkt min grej men när det händer någon enstaka gång kan jag gott följa med. När vi skulle gå hem började regnet vräka ner och vi blev helt genomblöta. 
När vi kom hem blev det en tur ner till stallet, till nova och sen till köket där jag lagade maten. Trött i hela kroppen men härligt trött på något sätt, ska jag nu lägga mig.