emelievidberg

Besökare

Kategori: Allmänt

Blev jätte glad när jag tittade på statistiken. Igår hade jag 34 besökare :) Blir otroligt glad över sånt.

Mitt 2010

Kategori: Allmänt

Ska förska samanfatta 2010. Får bli blandat med både vardag och hästhändelser.

I Januari:
Firade nyår hos min pappa med Joakim. Blev en aning misslyckat så slutade med att vi åkte hem till min mamma. Ganska tråkig månad då mycket dåligt hände.



Februari: 
Går som vanligt i skolan och inget speciellt händer. Rider Lukas en gång i veckan.



Mars:
Kommer inte ihåg så mycket mer än att jag fortsätte att rida Lukas och skolan.


April:
Shadow fyllde 7 år



Maj:
Maya kom till 4h i slutet av maj (tror jag)



Juni:
Jag fyllde 15 och fick min kamera.



Juli:
Jag tillbringade några dagar på Öland med Joakim och hans familj.




Augusti:
Resten av lovet var jag hos Joakim.







Åfesten i Eskilstuna:


September:
Första dagen i september började jag rida Flash.



Oktober:
Började jag rida Maya allt mer ofta.



November:
Åkte jag till Danmark men Joakim.



December:
Firade julafton med Joakims familj för första gången.

Sista dagen 2010

Kategori: Allmänt

Imorse vaknade jag av att solen verkligen sken mig rakt i ansiktet. Så härligt med lite sol :)
Ska försöka äta något nu. Sen har jag faktiskt inte planerat vad jag ska göra idag. Ska försöka sammanfatta året 2010 i ett inlägg senare om jag hinner med. Annars så ska jag va med Joakim och hitta på något roligt. Vi har inte tänkt smälla några raketer eller så men kanske tittar på andra istället.

Ses :)

Nyårslöfte

Kategori: Allmänt

Jag har inte börjat fundera på mitt nyårslöfte. Men jag antar att det kommer bli:

1. Spara mer pengar.
2. Motionera mer.
3. Lägga mer tid på skolan.

Övertalning

Kategori: Allmänt

Tror jag har bestämt mig nu. Jag ska börja övertala min mamma till att köpa Maya. Fick erbjudandet att köpa henne redan i sommras men fick såklart inte. Däremot så har jag fått ett nytt förslag, att dela Maya med Lena. Det innebär ju att vi betalar hälften av kostnaden och ansvaret. Tänkte köra med den metoden att jag inte längre har mina hästar hos pappa. Mamma har ju själv börjat bli lite intresserad av hästarna den senaste tiden. Hon tar in hästarna även när jag inte är hemma. Någon som har någon annan bra metod att få sin förälder att gå med på ett hästköp?

Just nu så är SJ underbara!

Kategori: Allmänt

Japp, för en gång skull är dem otroligt snälla. Igårkväll skickade jag in om förseningen på väg upp till Joakim. Idag hade jag fått svar, jag får tillbaka hälften av alla pengar som jag betalde för resen. För mig är det perfekt eftersom jag åker tåg mycket, särskilt till Joakim då. Nu ska jag gå och äta frukost med ett stort leende på läpparna.

Hörs senare! :)

Kattbilder och sen nått till...

Kategori: Allmänt



Leia:




Baghera:




Och sen Tarzan:

Hit och dit

Kategori: Allmänt

Har blivit mycket hästbilder och tråkiga inlägg om mina hästar och min mormors hund. Så nu tänkte jag pigga upp den dåliga stämningen genom att berätta att jag nu ska börja redigera ännu fler kattbilder som jag sen ska lägga upp.

Och jag mår, ja jag vet inte. Alla mina tankar åker hit och dit. Jag vill vara ledsen över min hästar, samtidigt som jag inte vill vara ledsen för då förstör jag lovet.

Allt känns så otroligt olyckat...

Kategori: Allmänt

Jaha, fick reda på att Smulan dött (min mormors hund). Hon blev akut sjuk och var tvungen att avlivas. Först hästarna och nu en hund. Känns konstigt, även om Smulan inte var min hund så har jag passat henne väldigt mycket. När min mormor låg på sjukhus så passade jag henne i perioder som var en månad. Visst blir man fäst då? Även om hon kunde vara jobbig pga hennes gnäll så var hon en riktigt söt hund.
R.I.P<3
Smulan är då den lilla hunden.




Camille Star

Kategori: Allmänt

När jag fyllde tretton år fick jag en liten häst. Hon hette Camille Star och var då 2 år gammal. Vi hade själva fött upp henne men hon skulle bli min pappas häst. Men då hon blev lite liten fick jag henne. Kommer fortfarande ihåg den dagen jag kom in i stallet och hon stod i stallgången med en rosett runt halsen...
Det härliga med den här hästen är att hon är så cool lugn. Under hennes år som "ridhäst" är det bara jag och en annan tjej som ridit till henne. Hon är av den lata typen vilket gör henne till världens lataste unghäst. Däremot har hon en underbar gång. Har hoppat henne en gång på ett litet hinder som låg på 40 cm. Klumpig är hon som springer rakt igenom. Men redan gången efter lärde hon sig att lyfta på benen. Camille var den fjärde unghästen som jag ridit på sen början. Världens bästa häst<3

Camille Star, fullblod. Född 2006.
















Bilderna ovan tagna av Emma Tegler








Hästlös

Kategori: Allmänt

Tänkte ta och berätta en sak. Inte för att alla andra ska få reda på det utan att det skulle nog kännas bättre för mig om jag skrev av mig lite.

För lite mer än en vecka sedan fick jag reda på att jag har blivit hästlös. Ända sen jag var 6 år har jag "ägt" en ponny eller häst hos min pappa. Och den har varit min även om jag inte alltid bott hos honom. Men som jag skrev så fick jag reda på att den ponny och häst som jag hade hos pappa nu är sålda. Efter 9 år som hästägare så är jag nu helt hästlös. Känns ju inte direkt toppen...

Känns inte rättvist att jag inte fick reda på det innan dem blev sålda, då hade jag kanske kunnat fixa hem dem istället. Om jag bara visste vilka dem nya ägarna är så kunde jag kontakta dem och få träffa hästarna en sista gång. Det är så orättvist. Jag har ju hästar som jag tar hand om dagligen hos min mamma. Men kan någon förstå när ens egen häst försvinner helt oplanerat?

Orkar inte tänka tanken för länge eller för mycket, då bryter jag ihop. Mina underbara hästar. Och jag kommer aldrig förlåta mig själv för att jag bara lät dem försvinna. Jag skulle ha gjort något, eller så är det nu jag ska agera?

Några bilder på min söta ponny. Kommer alltid att älska dig<3
Smurfan. Maxad c-ponny. Född 1991.
















Foton nedanför: Tagna av Emma Tegler









Blir ett nytt inlägg om min andra häst.

Dag 29. De hästar jag ridit

Kategori: Allmänt

Mina ambitioner och sånt orkar jag inte berätta om så jag byter ut det mot "hästar som jag ridit". Lite konstig grej kanske men kände att jag ville visa lite hästbilder =)
Gunnar, Emma Tegler hyr ponny.


Kurre, Jessicas förra häst.


Lukas, ägs av Lena.


Maya, ägs av Annika. (foto Emma Tegler)


Zimon, ägdes av 4h.


Candy Star, ägs av Gunnel.


Cilla, Ericas förra häst.



Smurfan, min förra ponny. Är såld nu.


Camille Star, min förra häst. Såldes för ett tag sen.



Cassandra Star. Ägs av Gunnel.


Rambo Star, min första egna häst. Såldes för lite mer än två år sen.


Wendy, (till vänster). Hade henne som foderhäst och tillridning under en sommmar.


Fidel, Ericas andra Ponny. Fick avlivas pga fång.


Carmencita Mexico Girl. Pappas gamla travare. Fick avlivas pga korsförlamning.


Sen saknar jag en bild på en häst som hette Masse. Han var en svart travare som varit med om en ridolycka som mest stod som sällskapshäst hemma hos pappa. Han var jätte stissig och gick knappt att rida pga olyckan. Men det senaste året när han levde red jag och en annnan tjej honom så att det tillslut gick att rida honom någerlunda bra.

Finns ännu fler hästar som jag ridit, som t.ex Laban, Joker, Igor, Bianca, Pajas, Natasha, Viola, Flexnes. Har tyvärr inte bilder på dem. Eller hittar inga just nu iaf.

Dag 28. Mina favoritskor

Kategori: Allmänt

Mina favorit skor är och kommer alltid att vara mina röd/vit prickiga konverse. Vet inte varför just dem, antagligen för att mönstret på dem är lite udda. Ska se om jag kan hitta någon bild på skorna....
Dålig bild jag vet men visst kan man ana mina röda skor?

Dag 27. Min favorit plats

Kategori: Allmänt

Kanske inte så svårt att lista ut mina två favorit platser?

Den ena är självklart stallet. Det är bara helt underbart att få spendera tid där, pyssla med hästarna, höra dem gnägga. Alla lukter, små buffar från hästar som tigger godis. Ja, allt är bara så lugnt och hemtrevligt. I stallet kan jag verkligen vara mig själv och ta det helt lugnt. Och det är alltid lika kul att t.ex bara städa i sadelkammaren eller sitta i en hästbox medans hästen äter. Stallet är ett underbart ställe helt enkelt :)

Min andra favorit plats är hemma hos Joakim. Att få vara med honom i huset på landet är hur mysigt som helst. Även här är det lugnt och inga jätte nära grannar ivägen. Finns inga krav på mig när jag är på det stället. Inga läxor, bara avslappning.



Rubrik?

Kategori: Allmänt

Jag är så himla dålig på att komma på bra rubriker. Attans på det!
Men iaf. Igår var jag och handlade en ny mobil :D En LG med touch skärm. Är inte den nyaste och bästa men duger för mig, jag behöver bara något att kunna smsa och ringa med ju. Älskling köpte också en ny, däremot så är hans en aning bättre än min, en Nokia n8. Fick även en datamus till min data, äntligen. Och sen blev det ju en julklapp till lillasyster då jag ännu inte hunnit träffa henne. Så den ska hon få snart :)

Nu ska jag nog ta och fixa mig innan vi ska iväg till stan igen. Ses

Var är alla mina komentarer?

Kategori: Allmänt

Haha rubriken? :o
Men jag blir själv lite förvånad, hur ska man göra för att locka nya läsare egentligen? Jag komenterar ju andras när jag orkar och försöker uppdatera och ja. Men det visar sig väl, kanske lite mer reklam som behövs bara =)

Idag har jag inte gjort något alls även om jag hade tänkt att göra det. Tänkte va ute åtminstone en liten stund, men nix, eller jo. Var ute och tog några foto på en av katterna. Det tråkiga är att man knappt ser att det är en katt på bilderna^^









Vad händer idag?

Kategori: Allmänt

Ja, frågan är rubriken. Vad händer idag? Har ingen aning om vad jag ska göra. Kanske att jag och Joakim ska åka till hans mormor och morfar.

Jag skulle ju även vilja gå på stan nu på mellandagsrean. Får hoppas på att jag kan få Joakim villig att följa med, antingen idag eller imorgon.
Lägger upp några bilder tagna på julafton. De är dock inte ett dugg juliga men ja.



Jag ser hemsk ut men bjuder på denna...







Dag 26. Mina rädslor

Kategori: Allmänt

Okej, tänkte berätta en rädsla som jag har. Och det är att en stor fet spindel ska typ krypa på mitt ben när jag sover. Gud vad rädd jag är för spindlar. Usch, tror att jag är rädd för att det ska hända för att det hänt nått liknande innan.

En annan rädsla som jag oxå har är nu på vintern, att jag ska komma hem och att min mamma inte ska göra det pga all snökaos. Alltså jag är rädd för att hon ska ha dött i en bilolycka eller så. Är det konstiga rädslor?

Dag 25. Min skoltid

Kategori: Allmänt

Hoppade över 24 för vem vill skriva vad som får en att gråta på julafton?

Min skoltid då ja. Vad ska man skriva om den? Iallafall så har jag gått på samma skola hela tiden (gunnesboskolan). Har haft alla rutiner i flera år nu. Och just nu så har jag kommit till den del som jag tycker är värst. haha har inget mer att skriva :p

Dåligt va?

Kategori: Allmänt

Visst har jag varit otroligt dålig på att göra nya inlägg och så men som vanligt så har jag haft annat för mig. Igår firade jag och Joakim julafton hemma hos hans mamma. Har fått julklappar av båda joakims föräldrar och han själv såklart. Men julklapparna är ju inte de viktigaste, utan sällskapet och maten.

Hur som helst så ska jag börja städa upp lite av mina saker som ligger utspridda över allt, sen blir det frukost ;)
Ses :p

Dag 23. Något jag önskar att jag gjorde mer

Kategori: Allmänt

Svårt att svara på tycker jag. Men något som jag önskar att jag gjorde mer är att ta vara på tiden. Eller ja, inte exakt allt för jag behöver ju ta det lugnt utan att göra nått. Men det hade inte skadat om jag typ att varit mer med mina kompisar eller tagit på mig en timme till i stallet eftersom jag tycker det är så himla roligt.

Kommer inte på mer just nu.
Ses:)

Sopbubblor

Kategori: Allmänt

God kväll =) Det är -27 ute här uppe. Nån som vet hur många grader det är i Skåne?
Nu ska jag och Joakim göra såpbubblor som vi sen ska blåsa imorgon när det är ljust ute. Om man gör de ska bubblorna tydligen frysa till is. Ska bli inressant :)

.

Kategori: Allmänt

Har roat mig med lite olika saker idag. En av sakerna är fotografering (såklart). Tog några ute och fick med solen idag igen. Lekte även lite med en av katterna med det var dock svårare att få bra bilder på det.
Tänkte visa några. Vad tycker ni?
















Dag 22. Det här upprör mig

Kategori: Allmänt

Hmh, det finns många saker som jag kan komma på. Men en sak som gör mig galen är folk som skryter för mycket. Det är okej att de skryter lite grann så om en sak som hänt eller liknande. Men det blir för mycket enligt mig när personen gör det om och om igen gång på gång. Jag vet inte själv hur mycket jag skryter, jag gör det säkert. Samtidigt så kan jag lyssna på skrytet ett tag men sen blir jag galen. Vet inte varför det är så men det gör mig väldigt upprörd.

Finns fler saker som jag blir upprörd över, som t.ex att så många familjer är fattiga, både i sverige och i andra länder. Att alla fina djur som panda och tiger håller på att utrotas. En annan sak som inte är lika stor är fega vuxna. Japp, det upprör mig ganska mycket. Vet flera stycken som är vuxna men fega, säger inte ifrån och vågar inte ens höra av sig. Sånt blir jag riktigt upprörd över.

Dag 21. Min önskelista

Kategori: Allmänt

Okej, min önskelista inför julen ser ut såhär. Det är inte rangordnat eller nått sånt.

1. Kläder av olika slag
2. En dataväska
3. Parfym
4. Doftljus
5. Smycken
6. Pengar

Hoppar på att jag får något av det som står på listan. Men har ju redan fått lite julklappar av mina kompisar så har fått kläder och smycken:)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Godmorgon härliga onsdagsmorgon:)

Har precis vaknat och älskling ligger här bredvid mig och halvsover. Jag ska snart gå upp och fixa frukost till oss båda. Sorry för att det inte blev något inlägg alls igår men hade så mycket annat att göra. När Joakim åkte till skolan spenderade jag min dag med hans syster Camilla. Igår var det riktigt kallt ute -14 och jag vågar knappt titta efter nu hur kallt det är :s

Vet inte vad jag ska hitta på idag, men hoppas att det blir nått roligt.
Ses <3

Mitt "nya" hår

Kategori: Allmänt

Nu börjar det redan bli mörkt. Ska snart gå och möta älskling som kommer med bussen. Han kommer lite tidigare (tur för mig).

Kom på innan idag att jag helt glömt att lägga upp bild på mitt hår. Det syns ju inte så mycket men den största skillnaden är luggen. Den var ju längre än allt mitt andra hår och nu ganska kort. Ser ni någon skillnad?
Före:


Efter:

.

Kategori: Allmänt

Var nyss ute och tog några bilder. Det är ju så kul att testa sig fram med den fina snön och solen. Blir ändå aldrig nöjd med bilderna men träning ger kunskap så jag tänker bara fortsätta :)





Dag 20. Den här dagen för exakt ett år sen

Kategori: Allmänt

För just exakt ett år sen tror jag att jag satt i Lissabon mitt ute i skogen (lissabon=ett hus, inte landet). Väntade på Joakim. Kommer ihåg att jag bråkade jätte mycket på mamma för att de inte lät mig vara med Joakim eftersom han ändå skulle komma på julafton. Så sur jag var på alla då. Senare så fick jag ändå sova där en natt och sen kom Joakim även till mig =)

Dag 19. Något jag saknar

Kategori: Allmänt

Något som jag saknar så otroligt mycket är min hund Heidi. Eller ja, min och min. Det var min hund innan iaf. Hon bor ju hos pappa så jag träffar henne aldrig. Men saknar henne jätte mycket. Hedi är verkligen den bästa hunden jag nånsin träffat. Hon lyssnar så bra och förstår verkligen allt. På kvällen när man ska sova somnar hon rygg i rygg med mig och snarkar. När jag läser en bok ligger hon med huvudet i mitt knä. På morgonen när jag vaknar ligger hon spänt och väntar på att jag ska vakna och gå ut med henne. Hon är den hund som alltid följde med mig när jag red ut. Har aldrig träffat en sån duktig hund. Jag kunde styra henne uppe ifrån hästryggen och hon hälsade aldrig på andra hundar utan mitt tillstånd. Koppel? Det behövdes inte på den här hunden. Hon trivdes bäst lös. Usch jag börjar nästan gråta. Min vackra hund som jag inte träffar längre. Jag önskar så otroligt mycket att jag kunde få ha dig hos mig istället. Tyvärr så är det inte så lätt. Aldrig mer kommer jag att få träna agility med henne, eller andra små tricks. Aldrig mer. Även om hon fortfarande finns i livet vet jag inte om jag nånsin kommer att få träffa henne igen. Min vackra hund...













Alla bilder nedanför är tagna av Emma Tegler.













Världens bästa hund. Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag egentligen saknar henne.
Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta Heidi.

Ensam

Kategori: Allmänt

Godmorgon. Ursäkta för att jag inte uppdaterat på länge men har ju haft så mycket att göra. Just nu sitter jag ensam hemma hos Joakim medans han är i skolan.

Pga all snö så fick jag åka buss sista vägen upp hit för att tåget var inställt. Jobbigt. Och kan ni tänka mig ensam i Norrköping i jakt på en buss som ska ta mig vidare? Haha jag förstår inte själv hur jag kunde hitta rätt ;)

Ska nog fixa lite te eller nått annat gott och sätta mig vid tv:n. Måste ju underhålla mig själv tills ca 18 ikväll. Går väl ut på en liten fottorunda senare oxå.

Juste, sen ska jag uppdatera mina dagar, har ju missat den 19 och 20 =)

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Har ju helt glömt att berätta lite om gårdagen och så. Hemma hos Matilda åt vi mat och sen satte vi oss vid tv:n och spelade. Kan ju säga att det gick lite sisådär för mig. Men kul var det. Blev inte så jätte sent heller eftersom Matilda skulle jobba och jag skulle ju åka.

Jag gick upp runt halv 6 imorse då jag inte kunde sova längre. Nu sitter jag på tåget sen en timme tillbaka och fick frukost serverad för bara en stund sen. Luxigt! På ett sätt så är det ganska mysigt att sitta här och lyssna på musik och titta ut på all snö. Samtidigt så suger det för att jag mår illa. Men får snart träffa Joakim igen =)

Har inte heller orkat ladda in bilder som jag tog igår. Det blev inte alls många eftersom jag hellre ville vara med i spelandet än att fotografera.

Bild som jag tog när jag praoade

Dag 18. Min bästa fördelsedag

Kategori: Allmänt

Oj, har ju fyllt år så måna gånger nu. Men den bästa födelsedagen måste vara den förra. När jag fyllde 15. Då fick jag min kamera. Kanske är det därför som de är den bästa. Men tror även att det är för att senare kom Joakim till mig och vi åkte till Öland. Även om det inte skedde på min födelsedag så gör det inget. Och det var ju ingen present. Men jag var glad :)

Dag 17. Min favoritresa

Kategori: Allmänt

Har inte rest så mycket. Inte utomlands eller så, men har ju åkt till Joakim många gånger så jag ränkar att de är mina favvoresor =) Oftast när jag åker till Joakim så åker jag ju tåg och det är inget fel med det förutom att jag mår så sjukt illa alltid :( 

Dag 16. Fula ovanor

Kategori: Allmänt

Okej, jag vet inte direkt någon speciell ovana som jag har. Däremot så småäter jag jätte mycket. Hela tiden. Det ska va frukt, macka, choklad, te. Ja allt. Men så fort jag har nått att göra så blir det nästan tvärtom. Att jag glömmer att äta ^^

Kan man kalla det fest?

Kategori: Allmänt

Nu sticker jag iväg för kvällen för att "fira" att det är jullov^^ Ska ha en bra kväll nu med trevliga kompisar. Hinner verkligen inte lägga upp en bild men ska fixa det senare ikväll eller imorgon.

Just, imorgon åker jag till Joakim. Ska bli hur roligt som helst :) <3

Ses :D

Klippt mig

Kategori: Allmänt

Jag har faktiskt varit och klippt mig. Det blev lite kortare och uppkippt. Luggen blev mycket kortare, och som vanligt så har jag inte vant mig vid att det är "mitt nya hår". Kan lägga upp en bild lite senare för nu måste jag verkligen packa.

Sen ska jag va hos matilda runt 5 =) Men nu har jag massa att göra så måste gå. Ses :p

Varför?

Kategori: Allmänt

Så otroligt jobbigt. Fick jätte ont i huvudet för en halvtimme sen. Varför just nu? Jag som skulle fixa en massa saker idag. Som att börja packa och fixa. Måste iaf göra eng-läxan innan jag går och lägger mig. Nu tänkte jag bada och läsa en bra bok och bara hoppas att jag mår bättre om nån timme. Den huvudvärk jag har är väldigt plågande, känns som om jag kommer få migrän...usch

Dag 15. Mina drömmar

Kategori: Allmänt

Okej jag tänkte berätta om mina framtidsdrömmar.
Det som jag har planerat nu är att gå samhäll på nån bra skola. Har inte bestämt än vilken skola jag ska gå på men det återstår att se. Senare i framtiden vill jag såklart bo med Joakim och komma in på polishögskolan. Japp ni hörde rätt, jag vill blir polis :D Hur det nu ska gå vet jag inte eftersom det krävs mycket. Men det är en dröm som jag har. Och om jag inte blir polis vill jag antingen bli massör eller hovslagare. Men polis står högst upp på listan.

Sen vill jag såklart ha en lite bäbis oxå, men det är om många år :p

Dag 14. Vad hade jag på mig idag

Kategori: Allmänt

Dålig bild men hade inte tid att fixa en bättre.

Näst sista dan

Kategori: Allmänt

Ja, då var den näst sista skoldan avklarad för den här terminen =)
Skulle egentligen klippa mig nu efter skolan för jag trodde att det lixsom inte var många som gjorde det såhär års och att ja, jag trodde bara att jag skulle kunna. Men nix, det var ingen tid ledig hos de frisörer som jag kunde tänka mig gå till. Däremot så ryker håret på fredag istället, eller inte allt då såklart ^^

Nu ska jag titta på simpsons och dricka varm choklad, ha det bra ;)

-

Kategori: Allmänt

Jag är alltid så trött när det börjar närma sig lov. Och det är så tröttsamt att alla får så bra betyg medans jag står där med min skruttna och gamla. Eller det är såklart kul för de som får bra betyg, men jag blir allt mer trött. Men så är väl livet antar jag.

Tog hand om både Flash och Dacke idag så jag tillbringade kvällen i stallet. Kallt men ändå trevligt och stillsamt =)
Har sån ångest över hur mitt rum ser ut. Jag verkligen hatar röra! Det gör mig helt frustrerad, alla saker runt omkring. Sen städar jag, men nästa dag har jag hunnit stöka ner det igen. Men nu orkar jag helt enkelt inte plocka undan mina saker. Får bli imorgon, eller senare, kanske på fredag. 

Nej nu ska jag ta nått varm att dricka och sätta mig framför datan. Ses <3 

Dag 13. Denna frisyr trivs jag bäst i

Kategori: Allmänt

Okej, jag orkar inte lägga upp dag 12. "Vad som finns i min handväska". Känns inte riktigt intressant om jag ska vara ärlig. Så gör dag 13 istället.

Jag brukar inte ha så varierade frisyrer. Jag brukar växla mellan tre olika; utsläppt, toffs eller knut. Det allra bekvämaste är bara att sätta upp håret i en knut, det är inte ivägen då på nått sätt. Däremot så tycker jag att det är mycket snyggare att ha uppsatt. Men eftersom jag är så gnällig så gillar jag inte att ha uppsatt hår eftersom jag får så ont i huvudet då när det stramar åt i håret. Så, den jag trivs bäst i är knut, men det som är snyggast är uppsatt^^

Och jag som trodde att det skulle bli en lugn dag?

Kategori: Allmänt

Ja, det trodde jag iaf när jag vaknade imorse. Inte så mycket att göra, knappt några läxor heller. Inget inplanerat eller nått. Men sen så gick jag hem till Emma efter skolan. Fick lära mig massor om photoshop, hoppas bara att jag kommer ihåg det och att det är så enkelt som det såg ut att vara^^  När jag nån timme senare kom hem fick jag reda på att hästarna skulle in. Men jag var så hungrig så var tvungen att ät lite först. Jätte kul att sen ta in hästarna när det var världens isbana på gården. Och jag menar det verkligen, hela var fylld med is. Tog jätte lång tid att ta in hästarna eftersom de inte vill gå på isen, men finns ingen annan väg in :s Jaja, viktigaste var att jag fick in de små hästarna :)

Nu har jag även duschat och gjort klart so-läxan. Känns så himla skönt att det är så lite denna veckan. Imorgon måste jag först till stan och hämta min biljett och fixa lite, sen ska jag till söta Flash. Och på torsdag ska jag faktiskt passa Dacke (Jessicas häst). Har ingen planerat på onsdag men det är för en gång skull skönt.

Julhandlat

Kategori: Allmänt

Ja, eller vet inte riktigt om rubriken stämmer. Men jag har iallafall slösat med massa pengar^^

Köpte julklapp till Joakim, vet inte om jag vågar skriva ut vad det är då även han tittar in på min blogg då och då. Men sen köpte jag även julklapp till två kompisar och smink till mig. Juste, blev ett par nya mjukisbyxor med märket adidas.

Sen följde jag med mamma när hon jobbade lite, haha och mamma var helt knäpp. Hon stog och dansade till den musik som jag lyssnade på, på spotify. Jag har säkert väldens konsitgaste mamma^^
Men efter det så åkte vi och handlade lite mat. Här hemma har jag nu hunnit läsa lite i min svenska bok. Och nästa vecka så har jag bara 3 läxor :)

Söndag

Kategori: Allmänt

Kan man säga godmorgon vid den här tiden? Jag sov jätte länge idag med  och åt inte frukost förän runt halv 12. Inte likt mig om jag säger så. Men nu så har jag och mamma julpyntat i lägenheten lite. Glitter och små prydnadssaker. Tänkte ta på mig andra kläder än mjukisbyxor för sen ska jag iväg och handla de där julklapparna.

Och sen är det bara en vecka kvar i skolan, eller det är 4 riktiga skoldagar. Och imorgon ska vi även titta på när 4:orna går lucia. Känns som tiden går så himla fort! =)

Men nu ska jag fixa mig och sen åka. Hejdå ;)

Dag 11. Mitt första husdjur

Kategori: Allmänt

Egentligen skulle denna dagen vara om mitt arbete. Men då jag inte riktigt visste vad jag skulle skriva så bytte jag ut den mot mitt första husdjur.

Och mitt första husdjur var en liten katt. Kommer ihåg att jag hade precis kommit hem till pappa i det dåvarande huset som vi bodde i. När jag gick in i vardagsrummet så stog det en korg med två katter i soffan. Pappa bara sa att den gråa lilla kattungen var min! Jag blev ju hur glad som helst =) Döpte honom till Simba och jag var såklart jätte stolt över honom. Hade honom i lite mer än ett år innan han tyvärr sprnga bort. Men han var mitt första husdjur. Och har ingen bild på honom eftersom jag då inte ägde en kamera (jag var mellan 4-5 år gammal).

Bilderna som jag lovade

Kategori: Allmänt







Jätte dåliga luciabilder, men kunde inte ta massa bilder hela tiden eftersom min kamera låter så mycket när man knäpper av en bild. Dessutom så var det en massa huvuden ivägen, jag är ju inte världslång, utan normallång :p






Tack

Kategori: Allmänt

Så nöjd jag är med den nya designen! Tack http://jessicaahlgren.blogg.se/ för den jätte fina designen =)

Nu kan jag oxå vara stolt över att min blogg ser proffsig ut hahah :) Jätte fin bild på mig där oxå juh :p Ska sitta framför datan ett tag till nu innan jag tänker sova. Är lite tidigt att lägga sig nu en lördag kväll. Imorgon hoppas jag på att få komma ut och handla lite fler julklappar.

Ses<3

Ny design!

Kategori: Shadow

Halloj allihopa!
Idag är det faktiskt inte Emelie som skriver utan Jessica Ahlgren =). Jag har tillfälligt tillgång till Emelies blogg för att fixa hennes design. Sagt & gjort - hoppas ni gillar den!
För er som inte visste det så är jag Shadows gamla ägare och bjuder därför på några bilder som ligger på min dator!

Ha de gött!!

//Jess










Hoppsan! Här hittade vi en "liten-Emelie" :D

Dag 10. Det här hade jag på mig idag

Kategori: Allmänt

Japp, det här hade jag på mig idag. Blev en dålig bild men orkar inte fixa nån bättre.

-

Kategori: Allmänt

Har varit ute ganska mycket idag. Klädde ut stackars Joker till nån form av ren med bjällra, men har verkade inte ha något emot det :)

Har precis ätit kvällsmat så tänkte gå igenom dagens bilder och redigera och fixa. Några hästbilder och luciabilder blev det. Var i domkyrkan och lyssnade på ett luciatåg, och mina "halvsyskon" var med.

Lägger upp bilderna senare ikväll, ska även se till att uppdatera det som jag glömde igår.
Ses ;)

Godmorgon plusgrader

Kategori: Allmänt

Godmorgon. Så skönt att jag för en gång skull kunde sova lite längre. Gick upp runt halv tio och åt sen frukost. Ska iväg till stallet senare men inte förän runt 12 tiden. Så vad ska jag hitta på nu så länge?

Får se om jag hinner göra lite läxa i helgen, som att läsa ut en bok, då kommer min vecka att vara så lugn vilket är väldigt underlättande för mig. Ska egentligen rida Maya idag, men det går inte ihop idag, och om jag ska rida så får jag rida runt 7 ikväll och vet inte riktigt om jag känner för det.

Lägger upp en sommarbild bara för att jag så gärna vill att det ska vara varmt igen :)

Härliga fredagkväll

Kategori: Allmänt

Hejhej.

Nu har jag hunnit med massor. Har bakat lussebullar, tagit in hästar, lagat mat och ätit. Nu sitter jag vid datan och kollar på julklappar till Joakim. Ska iväg och handla på söndag men har inte riktigt bestämt mig vad jag ska köpa. Det är så svårt att komma på nått riktigt bra att ge bort.

I alla fall så kom Matilda hit ett tag, hon hade glömt sina nycklar hemma så hon kom inte in. Då kom hon hit istället och åt pizza med oss och hjälpe till med lussebullarna =)

Snart börjar idol och då ska jag sitta som fastklistrad. Vet faktiskt inte vem jag hejjar på, vem hejjar ni andra på? Tror att jag vill att Jay ska vinna men är inte helt säker. Jaja, nu ska jag plocka fram lite godis och mysa till det i rummet. Sen blir det tv:n! <3

Första bilden som jag tog med min systemkamera. Snygg färg på håret jag hade då^^


Lussebullar

Kategori: Allmänt

Har stressad ganska mycket nu i slutet av dagen eftersom teknik arbetet skulle in. Blev inte alls nöjd med texten och två av bilderna. Men det fick bli så, hade ju inte så mycket tid på oss.

Nu ska jag göra det som rubriken säger. Börja baka lussebullar. Det är ju jätte gott vrekligen. Och ikväll är det final i idol och det får jag absolut inte missa.

Vi ses :)

Dag 9. En perfekt helg för mig

Kategori: Allmänt

Min perfekta helg skulle kunna se lite olika ut. Antingen så skulle den spenderas med Joakim. Göra nått roligt och sen titta på en bra film på kvälle, god mat m.m

Eller så skulle min helg gå ut på att va så mycket i stallet som möjligt och få rida och bara va med de fina små hästarna.


 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Så, har nu kommit hem från skolan och hunnit äta lite. Ska snart ner till stallet för att rida busfröet. Får se vad jag ska hitta på idag. Funderar på att försöka få fram mer framåtbjudning från hennes del. Aja, får se hur det går.

Imorgon är det äntligen fredag, ska bli så himla skönt med helg =) Men nu måste jag gå för att hinna hem sen igen.

Ses ;)



Så otroligt fin grimas Maya har x)

(Emma Tegler som taigt bilderna :p)

Idag...

Kategori: Allmänt

...så överlevde jag matteprovet. Fast jag han inte den sista uppgiften men jag tror att det gick nogerlunda bra. När jag kom till Flash så var det ingen som skulle fodra på eftermiddagen. Så jag tog på mig det och plockade in hästarna.

Fick även äta tårta idag eftersom Erica fyller 14 idag =) Och god mat också för den delen. Nu är det bara två dagar till innan det blir helg. Har massor att göra med mitt teknikarbete men ändå så ska jag rida Maya imorgon. Kan ju inte missa det.

Men nu ska jag nog gå och lägga mig, har varit igång hela dan, som vanligt. Godnatt på er <3

Dag 8. Mina intressen

Kategori: Allmänt

Jag nämde innan att mina intressen var ridning och fotografering, men även att umgås med Joakim den tid jag får. Har älskat hästar ända sen jag var jätte liten. Fick min första ponny när jag var 6 år, var hur glad som helst. Sen dess har jag varit fast. Just nu rider jag två olika hästar och är helt nöjd med det.

Fick ju min kamera i födelsedagspresent så den har jag använt flitig. Jag försöker lära mig saker genom att fotta massa olika motiv och verkligen testa olika inställningar. Sen får jag massa tips från snälla Emma oxå =)
Ett annat intresse som jag faktiskt har är att umgås med Joakim. Det är alltis lika roligt.

Emma tog fotto på mig och Maya i söndes, hästen var hur pigg som helst och jag förstår inte hur Emma orkade stå ute i snöovädret :p











Dag 7. Mina bästa vänner

Kategori: Allmänt

Okej, jag har många bra vänner men mina bästa är nog, Matilda, Louisa, Emma, Charlotte, och Joakim. Finns såklart andra som som är bra kompis med men de personerna. Ja de är bäst =)


Red Flash idag oxå, fast idag red jag barbacka. Igår när jag red så testade jag att göra ett galoppombyte och fatta hur glad jag blev när det gick. Jag hade inte alls tanken på att göra det men när han kom in i fel galopp så bara bad jag honom att byta. Nu vet jag ju att han är bra utbildad men jag trodde inte att han skulle göra det med mig.

Japp, nu ska jag sätta mig med lite matte, bara kolla igenom några uppgifter och sen får jag hoppas att jag inte dör innan matteprovet imorgon.

Dag 6. Min dag i detalj

Kategori: Allmänt

  • Jag gick upp ca halv 8
  • Åt frukost
  • Klädde på mig
  • Gick HELA vägen till skolan
  • Hade en massa lektioner
  • Lunch
  • Hade några lektioner till
  • Gick HELA vägen hem igen
  • Satte mig vid datan direkt
  • Pratade med Joakim en stund
  • Och just nu ska jag äta


Orkade inte va mer detaljerad än så. Ska på möte lite senare runt halv 6. Innan dess ska jag försöka träna inför matteprovet och äta lite. Sen ska jag till älskade Flash =)

Blev erbjuden att passa Flash lite så idag, imorgon och på onsdag så är det Flash, på torsdag blir det Maya. Tycker det är så trevligt med en fullspäckad vecka med ridning, underbart :p

Dag 5. Min kärlek

Kategori: Allmänt

Okej, jag har berättat det innnan på dag 2 tror jag så det blir bara en liten bild

Dag 4. Det här åt jag idag

Kategori: Allmänt

Glömde bort att skriva vad jag åt igår så det blir två stycken idag.

Igår åt jag först frukost - Yoghurt
Till lunch åt jag - en pizzabit
Till mat åt jag - poptatisgratäng
Och till fika - chokladpudding

Söndag morgon

Kategori: Allmänt

Godmorgon. Jag är ny vaken och sitter och lyssnar på musik. Min mamma fyller år idag men jag har helt glömt bort att slå in hennes present :S  Hoppas att jag hinner fixa det innan hon vaknar.

Idag har jag lite saker att göra, ska rida Maya idag. Håller tummarna för att det går bättre idag än vad det gjorde igår. Sen måste jag in till stan en snabbis och fixa två saker. Och sen ska jag även ta in hästarna för kvällen. Om jag får lite tid över så måste jag se över läxorna lite.

Bilder

Kategori: Allmänt

Så, här kommer några av bilderna. Har redigerat de två översta lite men orkade inte mer.

Bild precis innan hon tvärstannade










Knashäst

Kategori: Allmänt

Hej på er :)

Har precis duschat och ätit lite så nu tänkte jag sitta lite framför datan. Var i stallet lite innan 10 och började städa i sadelkammaren. Senare hämtad jag in Maya för att rida henne. Tyckte hon var lite väl stissig för hon flyttade sig i sidled hela tiden och verkade jätte orolig. Men hon har tydligen inte blivit riden på jätte länge så det förklarar varför hon fick fnatt när jag red henne. Kunde inte rida i padocken eftersom det är massa is under så fick rida i hagen. Skrittade ganska länge och travade. Men sen när jag skulle galoppera så blev hon heltokig. Hon bockade och hade sig, men jag satt kvar.

Men sen så skenade hon iväg och tvärstanade, ner med huvudet, sen stack hon iväg igen. Ja, hon va en liten rodeohäst. Fast till slut kunde jag inte sitta kvar så jag flög ner i snön. Dumt nog fastnade min ena fot i stigbygeln så jag satt lixsom fast. Som tur var så kom jag loss ganska fort och hon stack såklart iväg i full galopp. Mamma stod vid grinden och fångade in bushästen. Så fick jag hoppa upp igen och trava iväg lite. Och det märktes att hon hade lugnat ner sig. Kanske blev hon lite paff när jag kom flygandes över halsen på henne haha ^^

Datan är lite seg men jag ska lägga upp bilder från ridturen senare idag.

Godnatt

Kategori: Allmänt

Ja nu ska jag redan lägga mig. Tidigt för att vara fredagkväll men jag är verkligen extremt trött efter skolveckan. Ska ju även upp ganska tidigt och släppa ut hästarna och mata. Har inte riktigt bestämt när jag ska rida imorgon. Men nu ska jag sova, godnatt<3




Dag 3. Mina syskon

Kategori: Allmänt

Ja, har bara en lillasyster som heter Erica. Hon är bara ett år yngre än mig men vi pratar ändå inte så mycket av vissa skäl. Men självklart träffas vi varje dag och småbråkar hela tiden haha. Jag är ju inte så bra på att berätta om sånt här. Men hon har väl samma intresse som mig, hästar. Det får duga som förklaring och beskrivning.

Fredag

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag :) Har lämnat in det där förbaskade bildarbetet. Hur skönt som helst.

Blev ingen kurs i helgen för den var inställd pga all snö men jag ska ändå rida Maya fast på hemmaplan. Har även in och utsläpp på lördag och söndag. Min helg är räddad när det gäller hästfronten iaf.

Är det någon annan än jag som har svinkallt inte? Det är bara 19 grader och det brukar va 23-24. Usch för kyla säger jag bara.

Jag är lite orolig för hur jag ska göra med min kanin. Eftersom jag reser bort över julen så vill jag inte ta med honom på tågresan då även en stor innebur måste med. Första veckan kommer mamma ta hand om honom men sen ska även hon åka iväg ju. Så antingen får han va hos mormor i två veckor eller hos nån annan. Hmh...

Dag 2. Min första kärlek

Kategori: Allmänt

Okej, om man säger såhär så var jag ju säkert "kär" i några när jag var liten. Men på riktigt har det varit två, eller en.

Först var det i alla fall en kille som hette Filip. Varade typ tre veckor och jag var jätte kär. Det jag inte visste då var att han höll på med flera samtidigt. Så ja, det var därför det inte varade så länge heller. Vi va tillsammans innan sommarlovet 2008.

Japp och sen är det Joakim. Honom blev jag tillsammans med i oktober 2008 och är fortfarande tillsammans med.
Så om jag säger så, så är Joakim min första riktiga kärlek. Tänkte inte skriva så mycket mer om det.


Ser ni mig här bort bakom snön?

Kategori: Allmänt

Hejhej. Rubriken? Hmh ja den stämmer ganska bra idag. Fick plåga mig fram till skolan eftersom allt var igensnöat. Vilket väder :o Men nu sitter jag inne i värmen och ska snart äta lite.

Va i stallet idag, red inte eftersom jag var helt ensam och gillar inte att rida själv när jag rider på en unghäst. Däremot så tog jag Maya på en promenad där hon började dampa och stegra en massa. Vet inte vad som flög i henne. Hon brukar ju vara så lugn och trevlig. Fast hon får väl oxå busa lite ibland?

Har massa läxa att göra tills imorgon. Känns som mer än halva mitt liv består av läxor haha.

Vi ses :p

Dag 1. Presentation av mig själv

Kategori: Allmänt

Ja, ni får väl en kort presentation igen bara för att. Men tänker bara skriva kort och om man vill veta mer så kolla första inlägget eller ställ en fråga!

Jag heter Emelie. Är 15 år och fyller 16 till sommaren. Mina intressen är fotografering och hästar men även att umgås med kompisar och killen.

Kort och bra va? Men jag är så snäll så bjuder på en bild.
Och Jessica, ville du hjälpa mig att göra en header? Skulle va så snällt :p









Dålig på att uppdatera

Kategori: Allmänt

Igår var jag helt off härifrån. Hade hela dan fylld och när jag sen kom hem vid halv tio gjorde jag läxa så orkade bara inte. Va på fottokurs men om jag ska vara ärlig så lärde jag mig ytterst lite då jag kunde det mesta. Men det är väl lite sent att gå på nybörjar kusr ett halvår efter att man har fått kameran?

Fick reda på idag att det blir att rida Maya framöver en gång i veckan. Det är många nu som vill börja rida på Lukas så jag går frivilligt över till Maya och lämnar plats åt de andra ryttarna som kommer.

Idag blev jag och Louisa äntligen klara med all idrottsplanering och  imorgon är det upp till bevis. Vi har nu fixat låtar, tagit bilder och gjort en snygg planering. Hoppas bara att omdömet blir lika bra :)

Tänkte dessutom börja med den listan som jag la upp innan och det passar ju bra att börja idag eftersom det är första december.